Week 2: lachen als een boerin met kiespijn

Alloaaa en zoef dat was alweer week 2 van het nieuwe jaar. We zitten alweer halverwege januari en ik ga nu echt aftellen naar…… mijn verjaardag 😛 . En natuurlijk ook Boston 😉 , maar dat duurt nog wat langer hahaha. De afgelopen week moest ik een paar keer flink op mijn kiezen bijten, lachte ik als een boerin met kiespijn en liep een P.R. in Egmond. Tijd voor een terugblik op de afgelopen week, veel leesplezier.

Maandag
Ik zit midden in mijn reeks met diensten en heb vandaag een middagdienst van 12-20 uur. Ik wil graag nog even hardlopen en start de dag met een nuchtere 5 kilometer. Ik kan echt merken dat ik dit eigenlijk nooit doe en dat mijn lijf echt moet opstarten. Na iets meer dan 5 kilometer sta ik weer voor mijn deur. IMG_0673

Na een lekkere douche, maak ik snel mijn eten klaar voor op het werk en rij ik naar diëtist Everdien om te kijken hoe erg het gesteld staat met de decemberkilo’s. Het had nog veel erger gekund, maar 1,4 kilo is erbij en dat moet er ook minimaal weer af. Na het wegen is het tijd om naar het werk te gaan. Het is een drukke dienst en ik ben er ook echt even klaar mee als ik om 20 uur naar huis kan. Daar kijk ik nog even naar een serie met Nicky en dan is het alweer tijd om te gaan slapen.

Dinsdag
Het is een kort nachtje als mijn wekker gaat. Ik heb vandaag een vroege dienst en wordt vandaag door Nicky weggebracht. Het is een redelijk drukke dienst waarbij bij mij gedurende de uren verstrijken de spanning oploopt. Niet omdat ik na deze dienst weekend heb, maar omdat ik om 15:30 uur bij de kaakchirurg moet zijn. Mijn verstandskies moet er al een aantal jaar uit, maar steeds stelde ik het uit. Doordat mijn eten er steeds meer achter blijft hangen moet hij er nu echt uit. Stipt om 15:30 uur sta ik bij de poli kaakchirurgie en als ik een vragenlijst aan het invullen ben komt gelukkig Nicky binnenlopen. Eerst wordt er een overzichtsfoto van mijn kaken gemaakt, waarop duidelijk de boosdoener te zien is. 9ad2a36e-c9db-4706-b1ba-0c32b8e2a907

Nadat de foto is gemaakt word ik samen met Nicky naar binnen geroepen om de verdoving te plaatsen. Als de verdoving is ingewerkt moet Nicky helaas weer terug naar de wachtkamer. 3e7c9d7a-8f5d-4459-80d0-286a8a81fd95
Gelukkig legt de assistente alles heel goed uit en is de kies er zo uit. We halen gelijk de pijnstilling en ik loop nog even langs mijn collega’s op de SEH om te laten weten dat ik het heb overleefd hahahaha. IMG_0687

Eenmaal thuis begin ik met koelen en is het wachten totdat de verdoving is uitgewerkt. Ik rammel ondertussen van de trek. CA4C6653-995C-41D2-9AF8-409D4C721193
Als de verdoving eindelijk is uitgewerkt eet ik een bakje kwark en kijk ik naar een serie. Omdat ik in de avond echt behoefte heb aan iets wat nog half warm en zoutig is, maakt Nicky scrambled eggs. Zo lekker!
Ik val niet lang daarna in slaap.

Woensdag
Ik had allemaal plannen voor vandaag, maar er komt zeer weinig van terecht. Ik slaap eerst schandalig uit, werk daarna behendig mijn pijnstillers en een bak kwark weg terwijl ik naar ‘soof, de serie’ kijk. Ik heb een lichte zwelling van mijn kaak, maar verder valt het gelukkig mee. In de middag haal ik even een pakketje bij plutosport en beland daarna weer heel lui op de bank. Het plan was om mijn eindejaarsblog te schrijven, maar ik heb geen de focus niet. Ik maak een beginnetje, maar haak al snel af. Ik bingewatch de rest van de middag en avond ‘soof’. Ik ga veel te laat mijn bed in en het duurt eventjes voor ik in slaap sukkel.

IMG_0704

Donderdag
Vandaag gaat wel al op tijd de wekker. Ik ben namelijk uitgenodigd om naar Bodyworlds Amsterdam te komen voor een event. Via een oproep op instagram gaat loopmaatje en tevens ook Alphenaar Stefan mee. Ik sta iets na 9 uur bij hem op de stoep en samen rijden we naar 020. 5 kwartier later staan we in hartje Amsterdam. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen meteen een speciaal bandje om voor een brunch. We gaan het hele museum door en ik kijk mijn ogen uit. Ik was hier tijdens het ASICS Frontrunner weekend ook wel geweest, maar dat was zo’n kort bezoek en nu hadden we uitgebreid de tijd. Zo had ik de vorige keer helemaal gemist dat je zelfs je bloeddruk kan laten meten.IMG_0196

Aan het einde van het museum hebben ze nu iets nieuws. Je kan nu een inbody meting laten doen… een wat?? Een meting waarbij je hele lijf zo ongeveer wordt doorgemeten.IMG_0206

Zo meten ze precies je vetpercentage, spiermassa, hoeveel vocht je aan boord hebt enz. Maar ook hoeveel spiermassa je linker en je rechterbeen heeft. enz enz. Superleuk en interessant vond ik zelf. En zo net in het nieuwe jaar een mooi startpunt om weer wat aan mijn lijf te doen na de feestdagen. Want eerlijk is eerlijk, mijn vetpercentage valt nog wel in normaal, maar zat wel al behoorlijk aan de bovengrens. Werk aan de winkel dus!IMG_0209

Wel heel leuk, als je met het uitgeprintte papiertje terug gaat, mag je het nog een keer gratis op laten meten. Zo kan je de progressie zien. Na deze leuke ochtend was het weer tijd om naar huis te gaan.IMG_0745

In de middag was ik behoorlijk gaar, maar ik besloot om toch te kijken hoe het met hardlopen zou gaan. Ik had niet heel veel last van mijn kaak en had immers maandag alweer voor het laatst hardgelopen. Er stond een 12 kilometer fartlek run op het schema en ik ging het gewoon maar proberen. Vanaf moment 1 vloog ik over het asfalt. Het ging heerlijk! Het weer was ook top! Please doe deze benen en dit weer aankomende zondag tijdens Egmond. Ik voelde mijn kaak wel tijdens het lopen, maar het was goed te doen. IMG_0798

Eenmaal thuis neem ik een verfrissende douche. Ik doe nog wat dingen in huis en kijk in de avond samen met Nicky naar een serie.

Vrijdag
Auw! Wat is dat?? Ik word wakker met pijn aan mijn kaak. Het is nog behoorlijk vroeg en ik val vrij snel daarna nog even in een onrustige slaap. Als ik paar uur later wakker word heb ik nog steeds pijn, shit. Dit had ik niet meer verwacht, dan nog maar weer wat pijnstillers erin. Ik doe heel de ochtend lekker rustig aan, rommel wat in huis en kijk nog de laatste afleveringen van Soof. Rond het middaguur stap ik in de auto en rij ik wederom naar Amsterdam. Dit keer voor de kapper. Als ik in de auto zit en er al bijna ben word ik gebeld dat de kapster 20 minuten uitloopt, of ik wat later kan en wil komen. Ik besluit om dan maar eerst even mijn auto door de wasstraat te rijden. Blinkend schoon zet ik hem bij de metro neer en pak daarna de metro naar de kapper. Ik ben nog steeds veel te vroeg, maar vermaak mij prima met mijn telefoon en een boekje. Ze loopt uiteindelijk nog wat langer uit, maar als ik eenmaal aan de beurt ben word ik compleet in de watten gelegd. Met een heerlijk frisse coupe ga ik de deur uit. IMG_0888

Ik wandel nog even de coolblue binnen om naar een nieuwe fotocamera te kijken, maar helaas.. ze hebben niks om te proberen staan. Ik pak de metro terug en eenmaal bij mijn auto is het eerste wat ik zie…. VOGELPOEP!! Nog geen 3,5 uur nadat ik helemaal spik en span achterliet… GRRRRR. Gelukkig miezert het en is de poep nog vers waardoor ik het er makkelijk met een doekje afkrijg, maar ik baal wel. IMG_0887

Als ik weer terug in Alphen ben, doe ik gelijk de boodschappen en eenmaal thuis duik ik de keuken in om een heerlijke maaltijd te bereiden. Helaas nog steeds pijn, dus nog steeds aan de pijnstillers. Ik ben in de avond alleen thuis en vermaak mij prima met the voice.

Vanwege het kleuren bij de kapper en de verwachte wind voor het weekend post ik een vrolijke kleurrijke en winderige foto op mijn insta 😉 . Een flashbackfriday naar de colorrun van september.IMG_0890

Zaterdag
Het wordt bijna saai, maar ik sliep weer een soort van uit. Echt heerlijk! Na een heerlijk ontbijtje samen met Nicky rijden we even naar de vuilstort om het een en ander te dumpen, daarna door voor een laatste boodschap. Ik trek daarna mijn hardloopkleding aan om een rondje van 6 kilometer los te lopen. Eenmaal buiten wil ik mijn garmin aanzetten en zie ik dat ik nog maar 11% batterij heb. Ik durf het er niet op te gokken en loop weer naar binnen om hem aan de lader te hangen. Ondertussen pak ik mijn macbook en start met mijn oudjaarsblog. De woorden vliegen op het digitale papier en ik moet mijzelf echt losrukken ervan om te gaan lopen. Eenmaal buiten staat er een behoorlijke woei, maar ik heb hem grotendeels van de zijkant. Ik loop ongemerkt toch harder dan dat het voelt, want ik heb het idee dat ik niet vooruit kom. Ook heb ik met lopen behoorlijke last van 2 kiezen (die voor de verstandskies stonden die weg is gehaald), maar als ik af en toe op mijn kiezen bijt is het goed te doen hahaha. Ik tik de 6 kilometer weg en stap thuis gelijk onder een warme douche.IMG_1237

Daarna ga ik weer verder met mijn oud en nieuw blog en ben met een tussenpozen van het eten net klaar voordat wie is de mol begint. Heb je hem nog niet gelezen? No problemo, klik HIER om hem te lezen.

Na Wie is de mol en moltalk is het de hoogste tijd om mijn bed in te duiken.

Zondag
YES! Egmond halve marathon vandaag. Ook al gaat de wekker vroeg, ik heb er echt zin in! Mijn kaak voelt gelukkig iets beter, maar toch nog te zeurderig om het zonder pijnstillers te gaan proberen. Er zijn nog pannenkoeken van de avond ervoor over en die warm ik lekker op het in pannetje. Ik schuif mijn ontbijt naar binnen, kleed mij aan, pak mijn tas en iets over 9 uur staat Ron op de stoep voor ‘schoolreisje nummer 1’ van 2019. Het was een onwijs leuke en gezellige dag. Ik heb met wat kleine ongemakken best lekker gelopen en whaaaaa ik liep gewoon 5:59 minuten van mijn snelste Egmond tijd af. WOW hoe doen!! Ik finishte met een tijd van 1:42:50, superblij! IMG_1324

Over de rest van de dag komt een aparte blog later deze week.

Eenmaal weer thuis uit Egmond kan ik na een heerlijke en welverdiende douche aanvallen op een heerlijk bord met een bal gehakt, aardappelpuree en sperziebonen. Zo lekker! Daarna kruip ik op de bank met mijn macbook om dit weekoverzicht te schrijven. Ondertussen staat mijn telefoon niet stil en app ik over de race met mijn trainer. Zo fijn die feedback. Omdat ik de dag erna gewoon weer moet werken duik ik op tijd mijn bed in.

En nu
En nu is het maandag, tijd voor een mooie nieuwe week die ik ga afsluiten met mijn verjaardag. Zondag mag ik 32 kaarsjes uitblazen en dat moet gevierd worden met een run. Ik deed mijzelf alvast een inschrijving voor de vondelparkrun cadeau. Knallen op de 10 kilometer is het doel. Voor de rest lekker trainen en minimaal 1x naar de sportschool. Hopelijk is de pijn aan mijn kaak snel helemaal weg en wordt het een mooie week! Fijne nieuwe week allemaal toppers en wie weet tot zondag?
IMG_1094

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *