Week 14: het komt nu zo dichtbij

OH MY… volgende week is het dan zover!!! Dan loop ik gewoon de marathon van Boston! En dan hoop ik mijn 3e major marathon, die felbegeerde medaille met een unicorn erop. Het komt nu zo dichtbij!! Maar goed… eerst een terugblik op mijn 1e taperweek. Een week waarin ik mijzelf wederom wist te verbazen. Veel leesplezier allemaal.

Maandag
Whaaaaa nog 2 weken te gaan en dat betekend… taperen!! Na een druk weekend inclusief avonddiensten heb ik vandaag, op werken na, helemaal niks gepland. Ik kan uitslapen en kom pas tegen 10:30 uur mijn bed uitgerold. Ik doe rustig aan en na mijn ontbijt neem ik de 1e bietensap van de taper-periode. Meer vitamientjes, rem op de kilometers, meer rust en bietensap YES de taper is echt in volle gang.

79EDAAC1-F732-4DB6-B5C2-8EE8F90DB82B

De rem zit erop 😉

Ik kijk languit op de bank Wie is de mol België terug en eet later mijn lunch/diner nog even in het zonnetje buiten. In de middag vertrek ik naar het werk voor avonddienst nummer 3 van deze reeks.

Eenmaal thuis na het werk duik ik meteen mijn bedje in.

Dinsdag
Ik ben vandaag een dagje vrij en slaap een klein beetje uit. Niet te lang, want anders is mijn vrije dag zo snel voorbij. Ik doe in de ochtend de boodschappen voor de gehele week en als ik thuis ben ligt er een pakketje op de deurmat. Het is van Simone, echt zo lief!!

IMG_8879

Na de lunch stap ik de deur uit voor mijn hardlooprondje. Het is fris buiten, het regent en het waait behoorlijk hard, maar toch stap in korte broek, maar met dubbel lang  van boven de deur uit. Ik heb een 14 kilometer wisselduurloop op het schema en heb er zin in. 2km inlopen – 5x 1,5Km 4:50min/km & 500m 5:20 min/km – 1km uitlopen. Het gaat erg lekker en tijdens het lopen breekt ineens het zonnetje door en wordt het stiekem best warm. Met het dubbel lang boven is het dus een soort van warmte training 😉 .

A176A7EE-028D-4450-ABDC-4372227E19A9

Na het lopen en een lekkere douche wil ik eigenlijk op de fiets stappen naar de sportmasseur. Het is echter maar goed dat ik even buienradar check want er komt een enorme bui aan. Ik ga dus heel luxe met de auto en als ik daar op tafel lig breekt de bui los. En dan is regen niet zo heel erg, maar dit keer is het ook met onweer. En als ik naar huis ga is het nog steeds aan het regenen en onweren. Zo blij dat ik met de auto ben. Ik duik daarna de keuken in en kijk samen met Nicky naar een serie. Ineens wordt er rond 21:30 uur op het raam geklopt… huh??? Nicky doet de deur open en hahahahaha staat Ron ineens voor de deur met een klein presentje. Zo lief!!

IMG_9352

We kijken de serie af en daarna duik ik mijn bedje in. Helaas duik ik wel met keelpijn mijn bed in, hopelijk is het snel weg

Woensdag
Meeeeehhh nog steeds keelpijn! Potjandorie, het zal toch niet dat ik nu verkouden of iets ga worden he. Ik zet alle vitaminepreparaten enz in en haal later bij de apotheek op werk strepsils. Ik kom de dag door met om de zoveel uur een strepsil. Ik doe na het werk echt niks meer en probeer op tijd mijn bed in te duiken… Lukt niet helemaal, maar ik kan de dag daarna uitslapen dus dat compenseert 😉 .

CFF3549B-D579-4002-A68C-4C22A4E5C852

Donderdag
Yes! Ik sta op zonder keelpijn, maar ben wel meer aan het niezen en heb snotneuzen. Ik voel mij verder eigenlijk prima en niet meer zo moe. Na een klein ontbijtje stap ik pas rond 11:30 uur naar buiten voor de 14 kilometer fartlek run. Het is stiekem toch iets warmer dan ik had gedacht en al snel stroop ik mijn mouwen op. Het lopen gaat echt superlekker en ook de 6×60 seconden versnellen gaan soepeltjes. Mijn benen voelen goed en ik kan echt merken dat ik weer een sportmassage heb laten doen. Als een blij ei kom ik thuis.

A0AD6D15-D663-4DC9-9DE6-DE51A5815D36

Als ik thuis de deur open doe, ligt er weer een pakje op de mat… whaaaaaaaaaa ik weet al wat het is, het zijn mijn marathonshirts. Wiehoeeee! Ze zijn echt zo tof geworden! Nicky heeft het ontwerp gemaakt (zo is hij toch een beetje mee) en ikbdruk heeft ze gemaakt. Zodra ik een mooie foto heb zal ik deze online zetten, maar hier alvast een kleine ‘spoiler’.

2AB0D722-6C7D-46B6-80F6-E345DD80FF54

Ik moet daarna een klein beetje de turbo aanzetten om gedoucht, gegeten en op tijd op mijn werk te komen. Ik ben gelukkig nog net op tijd. De avonddienst gaat redelijk snel voorbij en rond 23 uur stap ik het ziekenhuis uit. Ik ben nog niet heel erg moe merk ik en ik kijk thuis eerst nog even ‘Temptation island’ op Videoland. Daarna duik ik mijn bedje in.

Vrijdag
Doordat ik vandaag wederom NIKS hoef voordat ik moet werken slaap ik een klein beetje uit, maar het lukt dit keer minder goed dan de dag ervoor. Ik blijf wel nog even lekker liggen, maar zit niet veel later aan een ontbijtje en begin aan mijn verslag over de Zandvoort circuit run. Het is altijd een klusje met alle foto’s zoeken enz, maar uiteindelijk weet ik er weer wat moois (al zeg ik het zelf) van te brouwen. Nog niet gelezen?? Klik dan hier.

336AB9FD-517D-4010-938C-12159CCE7618

Daarna doe ik nog wat dingen in huis en zit met een lekkere salade nog even van het zonnetje te genieten voordat ik naar het werk moet. Ik voel mij vandaag weer ietsjes minder dan de dag ervoor, maar ik gooi het maar op het iets minder goeie nachtje. Als ik thuis kom na de avonddienst vind ik nog een lief kaartje van Hedwig die ik gelukkig heel secuur heb opengemaakt. Er zitten allemaal sprinkels in hahahahaha.

58748F80-A089-48D4-BFDB-1389B55CFC38
Daarna duik ik mijn bed in, alleen het duurt wel even voordat ik in slaap val.

Zaterdag
Ik ben in eerste instantie al rond 8 uur wakker, maar duik na een bezoek aan het toilet gewoon weer terug mijn bed in. Ik val nog even kort in slaap, maar tegen 10 uur stap ik toch maar het bed uit. Nicky maakt een lekker ontbijtje voor ons klaar, 2 broodjes met omelet nomnomnom. We kijken een serie en daarna kleed ik mij om en pak ik mijn tas om naar Rotterdam te gaan. Daar ga ik samen met een heleboel leuke mensen de marathon expo onveilig maken en de AD cityrun lopen. Iets voor 13 uur ben ik in Rotterdam en reis ik samen met Edgar en Simone met de metro naar de marathon expo. Het is echt behoorlijk druk, ik ga alle standjes af, scoor een korte broek, haarbandjes en natuurlijk mijn startnummers. Ik klets gezellig bij met een aantal mensen en kom ook een heleboel bekenden tegen.

Rond 14:45 uur duik ik met Simone de herentoiletten in om ons om te kleden voor de Cityrun. We lopen met een hele club naar de ingang van het startvak en wachten daar op nog een aantal anderen. We dumpen onze tassen bij de moeder van Wesley en vriendin van Martijn en na nog even een foto lopen we het startvak in.

26ac00c5-79f6-49c8-816e-6d3ed3cc27bb

Eigenlijk moet ik nog 1 kilometer inlopen, maar dit is niet te doen. Jammer, maar goed… Het is al behoorlijk druk en ik maak een filmpje op insta. Niet veel later krijg ik een reactie van Joyce dat zij er ook staat samen met Deborah en aan de hoeveelheid mensen voor haar staat zij dichterbij. We lopen met de hele groep naar voren en als we daar zijn zien we nog meer bekenden. Zo leuk!

IMG_9864

Ik klets met 2 mensen in klederdracht naast mij en het blijkt dat ze uit Korea komen. Ze zijn op huwelijksreis en gaan morgen ook nog allebei de marathon lopen. Zo leuk! We voegen elkaar toe op instagram en dit moet natuurlijk ook vastgelegd worden.

IMG_9851
Ik heb na die 2 broodjes ei niks meer gegeten en heb ondertussen echt best wel trek en dorst. Gelukkig zie ik Saskia aan de kant staan en vraag of zij wat water heeft. Ze heeft een slokje cola voor mij en zelfs een eierkoek. Mijn heldin!!

IMG_9853

Ik eet hem snel op en met de laatste hap binnen gaat het startschot. Man man man, wat een drukte. Ik wandel de eerste 100 meter nadat ik de start over ben… niet te doen. We zouden als groep samen lopen, maar al vrij snel ben ik iedereen kwijt en zigzag tussen de mensen. Ik wacht nog even op een verhoging, maar zie weinig bekends. Ik besluit om dan maar lekker door te lopen voorzover dat gaat. Het parcours is nog eens extra versmald met dranghekken en afzetlinten. Ik stap heel rebels onder het afzetlint door en loop zo op een leeg baantje naast het parcours. Ik kan een heleboel mensen inhalen en als ik echt weer in het parcours moet stappen ben ik de grootste drukte voorbij en is het parcours wat breder. Ik haal enorm veel mensen in en zie dat ik veel te snel loop. Morgen hoef ik pas gas te geven en probeer mijn tempo te drukken. Ineens hoor ik wat bekends en zie ik Wilja en Kelly staan. Ik zwaai naar ze en loop lekker door. Bij 2,8 kilometer zie ik een dame in een Boston marathon shirt lopen. We raken aan de praat en ze verteld in het engels dat ze hem al 2 keer heeft gelopen. Ze loopt morgen de hele en vertel haar dat ik dit jaar de Boston marathon loop en dat ik vorig jaar op dit parcours mijzelf kwalificeerde. We wensen elkaar succes en ik loop verder. Bij 3,5 kilometer zie ik ineens Janneke voor mij lopen. Ze heeft er flink het tempo in en we lopen een stukje samen op. Met de finish in het zicht gooi ik er nog een klein beetje het gas erop. Harm en Babette staan aan te moedigen en niet veel later staan ook Patricia en Nicole aan te moedigen.

2d9b9ae3-073f-4dc7-a1f3-8cad4ac920d4

Ik kom met een lekkere rooie boei de finish over en wacht op Janneke. We halen onze medailles op bij een oude bekende van mij en ik klets gelijk even bij. Janneke maakt meteen een foto.

A0D55A16-D4BB-4653-A0E8-0F05D651B4C0

We lopen door naar onze tassen en wachten daar op de rest. Daar druppelt iedereen binnen, worden de nodige foto’s gemaakt en wensen we elkaar allemaal veel succes voor de dag erna. Ik vergeet helemaal nog om uit te lopen hahahaha lekker voorbereid voor morgen dus 😉 .

Ik ga daarna met Simone en Edgar weer terug naar de parkeergarage en rij weer terug naar Alphen. Terwijl ik onder de douche stap begint Nicky aan het eten en zitten we niet veel later met een lekker bordje op schoot een serie te kijken. In de avond maak ik dit weekoverzicht voor zover en duik een beetje op tijd mijn bed in, want morgen gaat de wekker al vroeg.

Zondag
Na een onrustig en toch te kort nachtje stap ik iets na 6 uur mijn bed uit. Mijn hemel… zo vroeg!! En dat op mijn vrije zondag! Een uurtje later zit ik gegeten en wel in de auto en haal ik Stefan op. Hij gaat de hele marathon lopen en wil graag ruim op tijd in Rotterdam zijn en dat snap ik. We zijn ruim op tijd bij P&R de Kralingse zoom en zijn nog voor 8 uur al op het stadhuisplein. Hoe de dag verder ging komt vandeweek online, maar dat ik mezelf wederom verbaast heb kan ik vast verklappen! Ik liep een dik P.R. op de 10 en een dik parcours op de 1/4e marathon. Zo blij!! Tijd op 10km 43:29 (was 44:10 van 20-01-2019) en 1/4e 45:12 (was 52:21 10-04-2016)

2019-04-07-18.21.01-2016906910963499920_236547963

Normaal gesproken was ik na afloop gaan aanmoedigen bij de hele marathon, maar dit jaar koos ik heel egoïstisch even voor mijzelf en voor Nicky. De afgelopen weekenden was ik veel weg door werk of loopdingen en aankomend weekend ben ik er ook al niet ivm Boston. Daarom wilde ik even quality time thuis. En hoe kan je dat beter met dit weer doen, door de tuin een hoognodige snoei en onkruidverwijder beurt te geven. Ik weet niet wat zwaarder was… die 10km of de tuin. Na een aantal uur in de brandende zon (respect voor alle lopers van vandaag) was het wel genoeg en duik ik eindelijk onder die welverdiende douche.

D8BE54C2-8402-4D2F-9E71-C6AA15938508

En daarna is het tijd voor patatjes! Want tja.. bij zo’n PR horen patatjes 😛 . De rest van de avond kijken we naar series. Ik ben best wel moe en moet morgen weer vroeg op dus doe een poging om op tijd mijn bed in te duiken, maar ja… story of my life.. wordt natuurlijk weer later dan gepland hahahaha.

En nu
Is het dus over een week zover… ik wil proberen begin van de week mijn raceverslag over de 1/4e marathon van Rotterdam te plaatsen en dan mijn weekoverzicht t/m donderdag op vrijdag. Zo kan ik mooi een apart verslag schrijven over mijn reis en dagen in Boston. Want yes.. vrijdag vertrek ik dan eindelijk! Dan loop ik op zaterdag de 5 kilometer en op maandag 15 april de marathon. Nog even een weekje rustig aan en duimen dat mijn verkoudheid weggaat en dan go go go! Ik heb er zin in!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *