Week 13: Wow dat had ik niet gedacht

1 april, kikker in je bil…. Nou… met nog maar 2 weken tot Boston begin ik steeds meer geknepen billetjes te krijgen en komt er echt geen kikker in 😉 . Echt… nog maar 2 weken, het is geen grap. Maar nu eerst nog een terugblik op afgelopen week. Een week waarin ik nog 52 kilometer hardliep en de maand afsloot met ruim 220 kilometer. WOW dat had ik aan het begin van deze maand niet gedacht toen ik nog geblesseerd was. Gelukkig ging het goed en kon ik het mooi weer oppakken en maakte ik dus deze week nog lekker wat kilometers. Tijd voor een terugblik, veel lees & kijkplezier.

Maandag
Ik begin de week met ‘verplicht’ uitslapen, want ik heb nachtdienst. Het echte uitslapen lukt niet echt, maar ik doe in de ochtend lekker rustig aan. Ik maak mijn weekoverzicht af en in de middag doe ik wat dingen in het huishouden en haal ik de boodschappen. Ergens na 16 uur stap ik naar buiten voor een hardlooprondje. Mijn benen zijn wel een tikkie stijf van de kilometers in de dagen ervoor dus ik doe het rustig aan. Gaandeweg worden de beentjes wat minder stijf en voelt het allemaal wat lekkerder. Ik geniet van de 10 kilometer en kom met een big smile weer thuis. Wel kijk ik nu echt even uit naar een rustdag, want met 48 kilometer in 3 dagen is het ook wel even genoeg geweest.DFBE17AD-461F-40EA-A0B7-A863A310B1D0

In de avond doe ik het wederom lekker rustig aan en kijk ik een beetje naar wat series samen met Nicky. Iets na 22 uur stap ik de deur uit om naar het werk te gaan.

Dinsdag
Ik heb aan het einde van de nacht behoorlijke moeite om wakker te blijven, maar uiteindelijk weet ik wakker te blijven.

DAEAA48C-A143-4169-885F-805A5419CEEA

Als ik thuis kom, eet ik nog even wat en duik ik daarna lekker mijn bed in. Ik slaap zo goed als de hele dag en ben tegen 17 uur wakker. Als ik even mijn mail open zie ik mijn eigen gezicht in de nieuwsbrief van de 20 van Alphen hahahaha.

IMG_8363

Het enige wat ik deze avond doe is koken en voor de rest doe ik echt helemaal NIKS. Iets na 22 uur stap ik weer in de auto en rij ik naar de laatste nachtdienst voor mijn Boston avontuur 😉 . Ik kreeg trouwens vandaag ook mijn ‘digital bib number pick up mail’, wiehoeeee.9752F5A1-076C-4DE6-9F22-18123A4432EC

Woensdag
Na een rustige nacht rij ik eerst naar de fysio toe. Ik had vorige week het idee dat er een enorme knoop in mijn kuit zag, maar toen kon ik niet terecht. Inmiddels heb ik denk ik de knoop er redelijk uitgekregen met de foamroller, althans ik voel hem niet meer, maar toch wil ik het even laten nakijken. Dennis prikt er lustig op los, maar er zijn geen knopen te voelen. Mooi! Door het liggen op de tafel merk ik dat ik echt heel erg moe ben. We hebben het over mijn nachtdiensten en dat ik dat het dan vaak lastig vind om te gaan sporten. Als ik hem vertel dat het plan is om vandaag 3 uur te gaan slapen en dan krachttraining te gaan doen verklaart hij mij voor gek. Ik doe mogelijk meer afbreuk dan opbouw. Ik geef hem gelijk. Hij adviseert om lekker te chillen en netflix te gaan kijken. Hahaha mooi! Hij wenst mij alvast heel veel succes met de marathon, want hij verwacht mij voor die tijd niet meer te zien. Hoppa! Dat voelt goed. Wel komt het besef nu nog meer binnen dat de marathon nu echt dichtbij komt. De marathon waar ik vorig jaar tijdens de marathon van Rotterdam keihard voor gestreden heb.

2E2FD3D3-411F-4A61-90AD-45448AC5E804

Ik rij naar huis, haal nog even snel een boodschap en duik eenmaal thuis mijn bed in. Na 3 uur gaat mijn wekker en ben ik, zoals verwacht, uberbrak. Ik ga inderdaad lekker het advies van de fysio opvolgen en niet veel doen. Ik draai wel even een sportwasje en schrijf het grootste deel van mijn blog over de 20 van Alphen. Voor de rest kijk ik een beetje netflix en rond etenstijd duik ik de keuken in. In de avond kijk ik samen met Nicky naar een serie en duik ik een beetje op tijd mijn bed in. Ik kijk nog even op Facebook en zie dat er een live uitzending bezig is op het account van Boston marathon. Ik luister met de telefoon aan mijn oor (Nicky ligt al te slapen) en nu begint het nog meer te kriebelen. Ik luister ongeveer 20 minuutjes en dan val ik lekker in slaap.

Donderdag
Ik heb vandaag al vroeg mijn wekker gezet, omdat ik vaak problemen heb met terugschakelen naar een normaal ritme na nachtdiensten. Ik ben echt zo moe als de wekker gaat, dat ik hem nog een uurtje verzet. Daarna MOET ik echt mijn bed uit en begin ik wel rustig aan met een ontbijtje en een aflevering van Temptation Island (Yep guilty pleassure). Na deze aflevering maak ik mijn blog over de 20 van Alphen af en plaats hem online. Mocht je hem nog niet gelezen hebben, hier kan je hem terug vinden.

2E7F7E4A-9B28-4B77-8CD9-142BF9487655

Daarna twijfel ik, ga ik eerst hardlopen? Of ga ik eerst even wat spullen bij de vuilstort wegbrengen? Ik kies er uiteindelijk voor om eerst langs de stort te rijden. Ik ruim nog wat andere dingen op en maak mij dan klaar om naar de stort te gaan. Na een ritje bij de stort, de auto tanken en even langs het winkelcentrum ben ik klaar om te gaan lopen.

Ik heb een wisselduurloop van 12 kilometer op schema staan en ik besluit om een nieuw kort broekje aan te trekken. Ik heb er al 1x 6 kilometer ingelopen en dat ging redelijk oke en nu ben ik benieuwd of die niet opkruipt als ik een langere afstand erin loop. Nou… ik heb het geweten! Helaas kruipt ie op en moet ik een aantal keer stoppen om hem naar beneden te sjorren. Het lopen gaat verder wel lekker en stiekem gaan de tempo’s wat harder dan gepland.

84BDBC90-8120-4D41-8190-77AAAC5CCD18

Na het lopen en een heerlijke douche duik ik de keuken in. In de avond kijk ik het facebook live stuk terug van de Boston marathon pagina terug en kijk ik nog wat andere dingen terug. Ik duik op tijd mijn bed in en het duurt niet heel lang voordat ik in slaap val.

Vrijdag
Oeffff dat is toch wel weer vroeg als de wekker gaat om 6 uur. Ik heb vandaag een dagdienst en ga vooraf nog heel even snel langs de SEH omdat een collega daar vandaag voor het laatst is. Daarna werk ik een fijne dienst op de IC en kijk ik ondertussen verlekkerd naar het heerlijke weer buiten. Als we eenmaal naar buiten mogen is het echt genieten. Wat is het lekker buiten zeg! Ik rij snel naar huis en zie dat er een pakket is bezorgd. Ik moet deze bij een pakketpunt 2km verderop ophalen en stap op de fiets. Ik ben zo benieuwd wat erin zit, want ik weet dat deze van Linda vandaan komt. Als ik de doos ophaal zitten er al een unicorn sticker op en motiverende teksten op de zijkanten. Ik loop nog even snel de supermarkt in en fiets daarna weer naar huis. Eenmaal thuis maak ik de doos open en zie ik allemaal ingepakte pakketjes met diverse teksten erop. Ik lees netjes eerst de kaart en YES ik mag ze allemaal al vooraf uitpakken. Ik pak ze 1 voor 1 uit en vind het echt zo lief en lekker wat er allemaal in zit.

IMG_8587

Ik geniet nog heeeeel even van het zonnetje in de achtertuin en duik dan de keuken in. Ondertussen bel ik Linda om haar enorm te bedanken voor dit onwijs gave pakket. Nicky komt net thuis als de woksoep bijna klaar is en niet veel later genieten van een lekker soepje. Het is een echte rustdag en ik doe samen met Nicky een avond aan ‘bankzitten’. We kijken een slechte actiefilm en daarna nog naar the voice kids. Daarna duik ik mijn bed in, want morgen gaat de wekker weer op tijd voor mijn laatste lange duurloop. AAAHHH spannend!

Zaterdag
Ik heb niet al te best geslapen en blijf nog heel even hangen in mijn bed voordat ik eruit stap. Ik moet bekennen, ik vind het gewoon spannend om deze 25 te gaan lopen. De laatste keren dat ik deze afstand in mijn uppie liep was van vóór mijn blessure. Eerst neem ik een lekker ontbijtje, kleed mij aan in een hardloopoutfitje (korte broek, shirt en sleeves) en ga ondertussen nog 3x naar het toilet. Ik maak mijn camelbag klaar en ga uiteindelijk zenuwachtig de deur uit. Het is al behoorlijk warm en na een paar kilometer schuif ik de sleeves al naar beneden. Ik moet echt inkomen merk ik en bij 6 kilometer doe ik even een korte stop. Ik stop de sleeves in mijn camelbag, geniet van de alpaca’s in de wei en loop daarna weer door.

AC655C78-DCC9-4C28-8678-43DFA14F446A

Ik merk meteen dat ik er beter in zit en loop vol goede moed verder. Met elke kilometer gaat het beter. Op de mattenkade maak ik een stopje voor de foto bij de molen en loop daarna lekker door. Het is behoorlijk warm, maar ergens is het ook wel lekker. De kilometers volgen elkaar vrij snel op en het voelt goed. Ik loop lekker op gevoel en geniet van de fijne route. Heel even denk ik ‘zal ik er een paar kilometer aan vast plakken?’ Maar nee! Ik hou mij dit keer netjes aan mijn schema en met 25 kilometer loop ik de straat in. Blij en vol vertrouwen!

786454FC-75A8-4E56-9A0F-AEF2CE339D97

Ik zweet uit in de tuin en stap daarna snel onder de douche. Ik moet enigzins de turbo erop gooien, maak snel mijn lunch (wat eigenlijk mijn avondeten is) klaar.

86343B78-85FE-42BF-9B5C-5F41A35C7E2A

Daarna moet ik eigenlijk alweer de deur uit. Ik moet even snel nog wat wegbrengen bij het winkelcentrum en rij daarna door naar mijn werk. Normaal loop ik eigenlijk nooit 25 kilometer voor mijn avonddienst, maar nu kon het even niet anders. Gelukkig is het goed te doen op het werk, maar tegen 22:30 uur ben ik wel echt moe hahahaha. Als ik ruim 30 minuten naar huis mag, duurt het niet lang voordat ik daarna in mijn bed stap.

Zondag
Oeffff de wekker gaat alweer vroeg en doordat de klok een uur vooruit is gegaan voelt het echt nog als midden in de nacht. Vandaag is de Zandvoort Circuit Run en ik ben uitgenodigd om daar te komen lopen. Doordat ik wederom een avonddienst heb, kan ik alleen maar de 5 kilometer doen. Omdat ik het zo’n gezellige loop vind, met veel leuke mensen heb ik besloten om het wel te gaan doen. Stiekem kijk ik er wel naar uit dat ik morgen eindelijk mag uitslapen hahahaha.

Rond 8:45 uur ga ik de deur uit en vertrek ik naar Zandvoort aan Zee. Hoe de rest van de dag en loop verliep komt van de week in een aparte blog, maar dat het gezellig was staat vast. Ik hengelde weer een mooie medaille binnen en liep lekker 5 kilometer uit na de 25 van gister. En stiekem ging het uiteindelijk toch een stuk sneller dan ik vooraf had gedacht hahaha. Maar ik liep net zoals met de 20 van Alphen heerlijk op ontspanning en gevoel en finishte in een tijd van 24:14 minuten. EE83C506-48C0-4B91-BB97-EB9A7909232D

Na afloop was het een soort van race tegen de klok, maar eindigde ik in ieder geval gedoucht en gegeten op het werk. Rond 23 uur loop ik het ziekenhuis uit en verlang ik naar mijn bed.

En nu
Whaaaaaaaa is het nog maar 2 weken totdat ik de marathon van Boston mag gaan lopen. OMG het echte taperen en aftellen is nu begonnen. Deze week heb ik een mooi weekend met 2 loopjes in Rotterdam in het vooruitzicht en voor de rest een paar fijne trainingen met een maximum van 14 kilometer. De laatste 2 weken gaan nu in… Bring it on!

0BACBE9C-EBD7-44FD-8493-8797289272C8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *