Review: Zero Point compressiekousen

aDSCN4817-bewerkt

Enige tijd geleden plaatste ik een blog over mijn ervaring met compressiekousen. Na aanleiding van deze blog  ben ik gevraagd door het Finse merk Zero Point of ik voor hun een paar compressiesokken of tubes wilde uitproberen. Ze zijn een merk dat in Finland veel wordt gedragen, maar in Nederland en de rest van Europa is het merk nog nieuw. Ik was hier wel benieuwd naar en hoefde niet lang over mijn antwoordt na te denken ;-).

Ik loop vaak met compressiekousen ipv tubes dus leek het mij handig voor de vergelijking om een paar kousen te testen. De kousen en tubes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook in verschillende soorten qua compressielevel. Ik besloot om voor de compressiekousen intense te gaan omdat dit qua druk vergelijkbaar zou moeten zijn met Herzog pro’s die ik normaal gesproken draag. Nadat ik mijn maten en voorkeur voor kleur had doorgegeven kreeg ik niet veel later keurig een pakje met kousen opgestuurd.

Volgens de maattabel van de zero point compressiekousen had ik bij mijn kuitomtrek en enkelomtrek de large (W3) nodig. Ik had echter dan wel een iets grotere maat sok eraan zitten dan dat ik normaal gesproken zou hebben. Maar dit zou geen probleem moeten zijn. Ik trok de kousen aan, dat ging vrij gemakkelijk en merkte inderdaad de sok wel gewoon goed om mijn voet zat, ondanks de iets grotere maat. De sok zelf is iets dikker dan de Herzog pro en zat eigenlijk best lekker. Van de compressie merkte ik echter niet zoveel, maar misschien zou dit nog tijdens het lopen komen.

aDSCN4823-bewerkt

Ik heb meerdere malen met de kousen gelopen en merkte dat ik er niet zoveel ‘steun’ aan had. Na overleg met zero point kreeg ik een kleinere maat (W2) opgestuurd, want ik was met mijn kuitmaat wel een beetje een grensgeval. Ik merkte met deze kleinere maat meteen met het aantrekken verschil. Ze zaten nog iets beter rondom mijn voet (deze maat sok is mijn normale sokmaat) en ze zaten ook een stukje strakker dan de large. Vol goede moed ging ik een aantal maal op pad, ik merkte dat ze wel steun gaven, maar voor mijn gevoel toch minder dan de kousen van Herzog. Ik hou er namelijk wel van om die druk te voelen, maar goed dat is natuurlijk wel een persoonlijk iets. Ook krijg ik enorm warme voeten in de kousen, iets wat ik niet zo heel prettig vond. Wel een pluspunt van de zero point compressiekousen, er staat netjes op vermeld welke je links en welke je rechts aan moet trekken. Dit mis ik nog steeds bij de pro’s van Herzog, hoewel ze zeggen dat het niet nodig is, lijkt het mij toch wel handig.

 

Al met al zijn deze kousen niet aan mij besteed, in ieder geval niet tijdens het lopen. Ik heb ze namelijk wel een paar keer als herstelkousen gedragen en dan vind ik ze wel heel fijn. Ze hebben namelijk wel een heel fijn en redelijk zacht stofje. Dat ik ze niet voldoende vind werken tijdens het hardlopen betekent niet dat ze niet voor jou kunnen werken. Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. En mocht je de kousen van Herzog te strak voor je gevoel zitten dan zou ik zeker weten een keer een gokje wagen bij deze kousen van zero point!

Naast kousen en tubes heeft Zero Point ook arm sleeves.

aDSCN4819-bewekrt

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *