Het meisje met…….

Kijk even naar onderstaande foto en wat zie je als overeenkomst? En denk even verder dan een meisje die aan het hardlopen is 😉

herzog-collage

Als je het goed hebt gezien zie je dat ik op elke foto een paar compressiekousen of tubes aan heb. Ik heb ze in verschillende kleuren en ook 2 verschillende soorten.

Omdat ik regelmatig de vraag krijg, wat voel je dan? Merk je verschil? Dacht ik… laat ik eens mijn mening over deze kousen op papier zetten. Ben je al bekend met de compressiekousen/tubes? Klik dan niet meteen weg, maar lees toch even door… ik heb namelijk misschien toch nog een leuke verassing voor je 😉

Hoe het begon

Maar laten we bij het begin beginnen, waarom ben ik begonnen met het lopen met deze kousen? Ongeveer een jaar nadat ik was begonnen met het hardlopen had ik een forse overbelasting van mijn kuitspier. Omdat ik natuurlijk weer zo snel mogelijk wilde opbouwen met het hardlopen kreeg ik als advies om eens naar compressiekousen te kijken. ‘Maar deze mensen zijn toch alleen maar voor snelle mensen? ‘(dat was mijn gedachte op dat moment over deze kousen, maar inmiddels weet ik wel beter) Dit deed ik en al snel kwam ik bij de kousen van Herzog uit. Na een uitvoerig meetproces bestelde ik de Herzog Active kousen en een dag later had ik ze al binnen. Toen ik ze uit de verpakking haalde moest ik als eerst denken aan skisokken. Lange dikke sokken, maar met een fijne verstevigende functie. Tijdens het hardlopen merkte ik al snel verschil, ik voelde meer steun. Ook merkte ik dat ik minder vermoeide kuiten had na het lopen. Het hardlopen kon ik weer snel opbouwen en ik ging niet meer de deur uit zonder deze kousen. Het was winter, maar ik merkte al snel dat ik deze toch wel erg warm en dik vond. Hoe moest ik dit in de zomer dan doen? Al snel kwam ik erachter dat de andere van Herzog, de Pro’s, een stuk dunner zijn, dus bestelde ik daar een paar van. Aangezien ik roze een vrolijke kleur vond bestelde ik een paar knalroze.
Een dag later kwamen ze binnen en was ik benieuwd hoe deze zouden voelen. Ik deed ze aan en ik merkte meteen al verschil. Ze waren niet alleen een stuk dunner, maar ook een stuk strakker. Ik had wel gezien op de website dat ze meer druk zouden geven, maar dat dit zo duidelijk zou zijn had ik niet verwacht. Tijdens het lopen voelde het heerlijk en ervaarde ik nog meer steun. Aangezien ik vanaf dat moment aan mijn trainingen voor mijn 1e marathon begon, gingen deze kousen in ieder geval aan tijdens de lange duurlopen en wedstrijdjes. Ik kreeg als advies om de andere kousen die ik had (de Active) als ‘herstelkousen’ te gebruiken. Dus na de trainingen en wedstrijdjes gingen braaf de herstelkousen aan. En ik merkte dat ik sneller herstelde van de duurlopen en wedstrijden. Minder vermoeide benen, onrustige benen en ook minder spierpijnklachten. Heel fijn, zeker met de vele kilometers die er gemaakt worden in een marathonvoorbereiding.

Na deze positieve ervaringen ben ik ze steeds vaker gaan dragen. Zeker als ik wat kleine ‘ klachtjes’ heb gaan ze bij elke loop aan. Inmiddels is mijn collectie uitgebreid met meerdere kleuren pro’s en ook nog een paar tubes. Dit zijn eigenlijk dezelfde kousen, maar dan zonder de sokken eraan. Ik dacht ik ga ze een keer proberen, maar ik vind het onhandig dat je ze pas echt vlak voor het lopen aan mag doen. Ook moeten ze gelijk na het lopen uit en dat vind ik vooral erg onhandig als ik bij een wedstrijd ben. Maar mocht je erg aan je eigen soort loopsokken gehecht zijn is het wel een mooie optie.

DSCN3671

Ik heb vanwege een gesponsorde loop met de kousen van CEP gelopen, maar ik merk dat ze van Herzog toch fijner vindt. Ik ervaar minder steun met de kousen van CEP en gebruik deze dan nu IMG_3473ook als herstelkousen. Maar goed, dat is natuurlijk een persoonlijk iets, dus dat zou je zelf moeten ervaren.

Nadelen?

Een nadeel van het lopen met compressiekousen is dat ze niet zonlicht doorlatend zijn…. oftewel… spierwitte onderbenen terwijl je knieën bruin zijn. Maar goed, even de benen bijbruinen na het lopen en het verschil is een stukje minder 😉

Waar te koop?

Ik bestel mijn compressiekousen altijd bij de website van sportcompressiekleding.nl en ben super tevreden over hun service. Op de website staat duidelijk beschreven welke delen je op moet meten en hun bekijken dan welke maat je moet hebben. Verder hebben ze een snelle bezorging, geen verzendkosten en als je vragen hebt krijg je snel antwoordt. Ook hebben ze de FIT balsem in het assortiment, een sportbalsem waar ik groot fan van ben. Maar ze zijn natuurlijk ook bij de diverse hardloopwinkels en andere webshops te koop.

En dan nu…. Tromgeroffel…. Ik mag iedereen 10% korting aanbieden bij de website van sportcompressiekleding.nl . Het geldt op het gehele assortiment, van compressiekousen tot compressieshirts. En van Fitbalsem tot X-socks. Vul tijdens de bestelprocedure bij het ‘ kopje vouchercode ontvangen?’ De volgende code in #GRTWRLD en je korting wordt meteen verrekend.

Kortom, ik ben erg positief over het effect ervan en zeker op de langere afstanden heb ik er veel profijt van en kan ze dan ook iedereen aanraden. Schermafbeelding 2015-05-27 om 01.59.25

4 Comments

 • Giulia Califano schreef:

  Ohh, bedankt! Ik was op zoek naar informatie over compressiekousen, kwam op jouw pagina uit en heb net met je kortingscode Herzog Pro kousen besteld! Ben ontzettend benieuwd of ze mij ook zo enthousiast kunnen maken als jou!

 • Erik schreef:

  Hoi Gabriëlla, ik heb op je site 2 blogs gelezen over compressiekousen en lees ook dat het bij jou ook werkt. Ik heb nu al een aantal weken last van me kuiten, gebruik spiroflor voordat ik ga lopen en dat helpt aardig tijdens de runs. Maar me kuiten herstellen niet goed genoeg, blijf last houden.

  Zoals ik je blogs lees zouden deze soorten kousen voor mij een oplossing zijn, kan jij dit beamen?

  Bedankt voor je reactie

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Erik,
   Als ik het zo lees zouden compressiekousen voor jou inderdaad wel een optie kunnen zijn. Bij mij helpen ze heel goed en ik zou ze ook zeker aanraden. Ben je verder al een keer bij een sportmasseur geweest? Dat wil ook nog wel eens helpen… kan zijn dat je wat spierknoopjes hebt die er gewoon uitgemasseerd moeten worden. Die belemmeren namelijk ook de afvoer van de afvalstoffen. Weet niet welke regio je woont, want weet nog wel een goede in de regio amsterdam.
   Hopelijk ben je snel van de klachten af… met of zonder kousen. Mocht je nog vragen hebben, hoor ik ze graag.
   Groetjes Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *