Mijn gelopen droom

Al enige tijd geleden kwam ik op internet het boek ‘mijn gelopen droom’ tegen. Het leek mij een inspirerend boek om te lezen en aangezien ik bijna jarig was leek mij dit een ideaal cadeau om te vragen. Op mijn verjaardag werd ik verrast met dit cadeau door loopmaatje Jelle. Nadat ik het boek had uitgepakt en opensloeg stond er tot mijn grote verbazing ook nog een persoonlijke boodschap in van de auteur.

IMG_5784

Inmiddels heb ik het boek gelezen en is mijn interesses in het lopen van marathons in het buitenland nog meer gegroeid. Dus wat wordt mijn volgende? Die vraag blijft voor nu nog even onbeantwoord, want eerst staat de marathon van Rotterdam nog op de planning.

quote-never-set-limits-go-after-your-dreams-don-t-be-afraid-to-push-the-boundaries-and-laugh-paula-radcliffe-23-88-82

‘Mijn gelopen droom’ gaat over Frank Matthijssen, een verfent hardloper die in april 1986 zijn allereerste marathon in Rotterdam loopt. Direct na de finish zegt hij ‘dit nooit meer’, maar een half jaar later staat hij aan de start van zijn 2e marathon. Daarna is de verslaving geboren en is er geen stoppen meer aan.

In 1987 loopt Frank de marathon van Amsterdam en in 1991 de marathon van Athene, vanaf dat moment begint hij zijn hardloopverslaving met zijn liefde voor de olympische spelen te combineren. Hij koppelt daar zijn droom aan vast en besluit om in elke olympische stad de marathon te gaan lopen.

Frank neemt je in dit boek mee met 22 marathons in 22 olympische steden. Niet alleen beschrijft hij zijn eigen ervaring tijdens de marathon, maar ook hoe de daadwerkelijke olympische marathon verliep. Het is aan het begin even wennen aan de manier hoe dit met elkaar verweven is, maar als je een paar marathons verder bent leest het makkelijk weg. Dit alles aangevuld met officiële persfoto’s van de marathons, persoonlijke foto’s en afbeeldingen van de gekregen medaille’s.omslag-voor-lores

Ben jij ook een marathonloper, of heb je de ambitie om ooit een marathon te gaan lopen,  dan is dit boek een mooie inspiratiebron.

‘Mijn gelopen droom’ is geschreven Frank Matthijsen en Romain van Damme en is verkrijgbaar voor €19,90.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *