Kink in de kabel

ZOEFFFFF en daar waaide week 9 voorbij… de week met DE hardloopwedstrijd van Alphen, maar ook de week waarin een kleine kink in de kabel kwam op hardloopgebied… tijd voor een terugblik.

Maandag
Na het weekend te hebben gewerkt, was ik vandaag even lekker een dagje vrij tussendoor. Ik hoefde pas om 12 uur op de sportschool te zijn, dus na een klein beetje te hebben uitgeslapen, maakte ik een boodschappenlijst voor een groot deel van de week, keek ik wat terug op tv en gooide een ontbijtje naar binnen. Ondanks dat ik normaal gesproken het zonde vind om met de auto naar de sportschool te gaan, pakte ik vandaag de auto. Het kwam met bakken uit de hemel en zo kon ik mooi daarna gelijk de boodschappen halen. Ik was ruim op tijd op de sportschool en werd een uur lang afgebeuld door de personal trainer. Na afloop kroop ik even onder de zonnebank (ohhh zo slecht, maar 1x in de zoveel tijd wel heeeeel fijn) en kon ik een beetje ontspannen.IMG_5628

Na afloop dook ik in mijn slobberbroek een aantal verschillende supermarkten en de action in en kwam met 2 tassen vol boodschappen thuis. Na een lekkere lunch was de middag eigenlijk nog maar heel kort. Ik ruimde wat dingen in huis op en lag om 16:45 uur bij de sportmasseur op tafel. Alles werd weer even goed onder handen genomen en na een uur stond ik weer buiten.

Eenmaal weer thuis begon ik aan project ‘pompoensoep’ door alles schoon te maken. Tussendoor haalde ik vriendlief op bij de bushalte en maakte de rest van de soep. Deze smaakte heerlijk en is echt een aanrader.IMG_5654

De rest van de avond keek ik gezellig tv samen met vriendlief en ging ik op tijd mijn bed in.

Dinsdag
Eigenlijk zou ik vandaag een avonddienst hebben, maar deze werd de dag ervoor omgezet naar een tussendienst. Een dienst van 9:30-17:30 uur. Op zich prima, alleen betekende het wel dat ik na het werk pas kon gaan hardlopen (had ook ervoor gekund, maar dan moest ik zo vroeg op). Aangekleed met mijn Runlight ging ik in het licht op pad en kwam ik in het donker thuis.IMG_5682
IMG_5688
Het lopen begon wat stroefjes, toch nog een klein beetje last van mijn kuit en enkel, maar gaandeweg ging het steeds beter en ging het uiteindelijk heerlijk.IMG_5699

De avond was uiteindelijk na het eten (wederom de heerlijke pompoensoep) nog redelijk kort, dus ik deed niet heel veel meer.

Woensdag
Vandaag wederom een tussendienst, zodat ik mooi nog kan meedoen aan de baantraining. De hele dag ging waardeloos dus ik had wel even zin om keihard te knallen op de baan. Even nog een mooie snelheidsprikkel voor de 20 van Alphen. Tijdens het inlopen voelde ik wederom mijn enkel?? Wat is dit?? Het werd gedurende het lopen niet minder, sterker nog.. het werd alleen maar erger. Na enige twijfel besloot ik om te stoppen met de training. K*T… wat nu weer!!!  En nu net zo vlak voor de 20 van Alphen, grrrr.IMG_5744

Ik stuurde eenmaal thuis een berichtje naar mijn fysio. Toevallig had ik in de ochtend al een afspraak gemaakt om mijn enkel even goed door te bewegen en wat knopen uit mijn kuit te halen, maar dit kon pas op dinsdag. Gelukkig kon hij uiteindelijk, nu ik uitgestapt was, toch nog op de donderdag een plekje maken en kon ik de volgende dag al terecht.

Donderdag
Vandaag een vroege dienst die gelukkig een heeeeel stuk beter ging dan de dag ervoor. Omdat ik aan het eind van de middag bij de fysio moest zijn en geen zin had om heen en weer te rijden bleef ik nog even wat langer op het werk hangen en werkte even aan een blog die een dag later online kwam. Op tijd reed ik naar Leiden en hoefde ik niet lang meer te wachten. Eenmaal binnen zette de fysio na wat testjes even de echo op mijn enkel en zag hij wel wat vocht zitten. Gelukkig kwam dit niet vanuit mijn gewricht, maar vanuit mijn kapsel. Deze is dus geïrriteerd en geeft dus pijnklachten. De fysio heeft de enkel weer helemaal losgemaakt (mogelijk heeft het kapsel ook een beetje klem gezeten) en een forse knoop in mijn kuit eruit gehaald. De fysio voorzag verder geen problemen en ik kon in ieder geval zondag lekker gaan lopen, yes!

Ik was in de avond keek ik met vriendlief een leuke film en maakte ik de blog af zodat deze de dag erna online kon.

Vrijdag
Toen de wekker ging kon ik maar 1 ding  denken… bijna WEEKEND!!! Nog 1 dagje werken…. Het was erg gezellig op het werk, een echte vrijdagstemming hing er hahahaha. Na afloop moest ik eigenlijk boodschappen doen, maar ik had zo geen inspiratie qua eten en vriendlief ook niet, dus we besloten om ergens een hapje te gaan eten. We probeerde een nieuw restaurantje in Alphen uit ‘Koeien en kaas’ en ik denk dat we daar vaker gaan eten. Leuke sfeer, goede biefstuk en een leuke kaart, een mooi begin van het weekend!IMG_5812

Verder kwam deze dag de blog over het boek ‘mijn gelopen droom’ online. Gemist? Klik dan hier om deze nog terug te lezen.omslag-voor-lores

Zaterdag
UITSLAPEN!! En hoe! Ik stortte na de Voice kids enigzins in op de bank, lag half te slapen en ging daarna lekker mijn bed in. Ik werd wakker voor een kleine plaspauze rond 8 uur, viel weer in slaap en werd uiteindelijk pas om 10:30 uur wakker. Zo! Dat was lang geleden. De halve dag al voorbij, maar vooruit. Vriendlief zat al beneden en had mij heel lief laten slapen.IMG_5834

Na een ontbijtje en wat terug te hebben gekeken op tv trok ik mijn hardloopoutfit aan. Even een testrondje om te kijken hoe mijn enkel en kuit zouden voelen. De eerste passen voelde ik wel een beetje, ik probeerde mijn gedachten ergens anders op te zetten en liep vervolgens fluitend verder. Het voelde goed, het lopen ging lekker en ik kreeg in ieder geval weer een beetje het vertrouwen in mijn enkel terug. Het was best warm en je kon voelen dat het later die dag zou gaan regenen. Het was broeierig en ik had spijt dat ik geen korte broek had aangedaan. Na 6 kilometer stond ik weer thuis voor de deur.IMG_5864
IMG_5858

Na een lekkere douche gingen vriendlief en ik op pad voor de boodschappen en eenmaal thuis ruimde we het huis op. Daarna doken we samen de keuken in om een lekkere pasta te koken, jummie! Ondertussen maakte ik verse granola, maar verloor even de pan uit het oog en oeps… een deel verbrand.IMG_5875

Na het eten maakte we ons klaar om loopmaatje Ron op te halen, want met zijn 3en gingen we naar het ‘Sweet 30’ verjaardagfeestje van Loopmaatje/teamvroembuddy/vriendin en diëtiste Everdien. Een supergezellige avond met leuke en gezellige mensen.IMG_5991

Zondag
RACEDAY!!! 20 van Alphen!! De jaarlijkse ‘thuiswedstrijd’ die ik dit jaar al voor de 7e keer liep en voor het 5e jaar op rij. Door het voorspelde weer had ik er al een beetje de balen in, want er was regen en windkracht 5 voorspeld. Tijdens het ontbijt was hier echter niks van te merken, want er scheen een heerlijk zonnetje en het was strakblauw. Toch was buienradar genadeloos en vond ik het erg moeilijk om een kledingkeuze te maken. Het ontbijt bestond traditiegetrouw weer uit heerlijk versgemaakte pannenkoeken.IMG_5895

Rond 11 uur stonden Linda en Ramon voor de deur en vertrokken we niet veel later richting het dorp (het centrum van Alphen). Na een klein stukje omgefietst te hebben belandde we al midden in de 2,5 kilometer loop en was het al gezellig druk. We bereikte enige tijd later het theater waar Ramon en Linda zich snel omkleedde, de tas inleverde en richting de start gingen.IMG_5907

Na ze uitgezwaaid te hebben zocht ik een mooi plekje langs het parcours en duurde het niet lang nadat de 5 kilometer gestart was Ik zocht een mooi plekje langs het parcours uit om hun aan te moedigen en leuke foto’s te maken. Ramon had mij niet in de gaten, linda overduidelijk wel hahahhaIMG_5947
IMG_5967

Ik ging daarna terug naar het theater om mijzelf daar klaar te maken voor de 20 kilometer. Daar druppelde de ene na de andere bekende binnen en voordat ik wist waren Linda en Ramon alweer terug. Beide met een dik PR! Ik liep daarna met Ron richting de start van de 20, nog even een foto met de atletiekgroep om daarna met nog meer bekenden echt het startvak in te gaan. Hoe de rest van de race ging, komt in een uitgebreid verslag te staan, maar laten we het erop houden…. het was niet mijn dag! Niet mijn loop dit jaar…. Volgende keer beter.IMG_5993

Eenmaal thuis waren Linda en Ramon al lekker gedoucht, warmde ik mij op aan een kop thee om daarna lekker te douchen. Daarna gingen we gezellig met zijn vieren uit eten en had ik geen tijd meer om dit weekoverzicht te maken. Het was een gezellige avond, die zeker weten snel nog een keer herhaald gaat worden.

De week is echt voorbij gevlogen… en inmiddels zijn we al aan week 10 begonnen. Over ruim 4 weken is de marathon van Rotterdam… ik hoop dat ik snel weer de goede flow te pakken heb en als de wiedeweerga vooruit ga. Op naar een mooie nieuwe week!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *