Lekker, maar pittig

Afgelopen week was een week waarin ik eindelijk weer eens 2x in de sportschool stond en daarnaast nog 5x hardliep. En naast al dat sporten werd er ook gewoon nog gewerkt, druk druk druk, maar als ik er op terug kijk, best een lekker, maar wel pittig weekje. Oordeel zelf, mijn week van dag tot dag.

Maandag
Afgelopen week donderdag begon ik aan mijn reeks van 6 diensten en was ik nu deze maandag aan dag 5 beland. En de dag begon vroeg, want ik had een vroege dienst. De dienst verliep prima en rond 15:45 uur stapte ik in mijn auto richting huis. Onderweg merkte ik dat ik toch wel een beetje moe was en had ik zelfs twijfels of ik wel moest gaan. Eenmaal thuis kleedde ik mij toch maar snel om en liep ik naar buiten voor een rondje van 8 kilometer. Al binnen de eerste kilometer had ik mijn broek meerdere opgetrokken en irriteerde ik mij er mateloos aan. Ik besloot om toch maar even te stoppen om hem goed te doen en vanaf dat moment ging het weer lekker. En zoals 9 van de 10 keer als ik niet zoveel zin heb om te gaan… was ik blij dat ik was gegaan.
IMG_3300

In de avond deed ik eigenlijk niet zoveel meer en probeerde ik enigszins op tijd naar mijn bed te gaan.

Dinsdag
Vandaag de laatste dienst van deze reeks van 6, een avonddienst. Omdat ik een tempoduurloop van 17 kilometer op schema had staan ging toch al enigszins op tijd de wekker. En na een klein ontbijtje ging ik op pad. Het plan was om 2 kilometer in te lopen om vervolgens 3 blokken van 4 kilometer in een tempo van 4:45 min/km te lopen met als rust 1 kilometer rustig lopen/dribbel. Omdat ik eerder heb getwijfeld aan dit tempo had ik al een keer aan Henny gevraagd om een ander tempo wat meer bij mijn huidige vorm past en toen kwam 5:15 min/km naar voren. Ik had mijn horloge dus ruim ingesteld en zou wel zien wat er in zou zitten. Ik ging in ieder geval vol goede moed op pad en na 2 kilometer ingelopen te hebben ging het gas erop en liep ik het eerste blok in de 4:45 min/km. Daarna een kilometer ‘rust’ met even een fotostopje om vervolgens de draad weer op te pakken.IMG_3383Het was heerlijk loopweer en het 2e blok ging ongeveer rond de 4:53 min/km en het laatste blok in 4:52 min/km waarvan de laatste kilometer uiteindelijk nog in 4:46 minuten ging. Daarna liep ik nog rustig uit en stond ik met een bezweet gezicht weer terug voor de deur.IMG_3423 Het ging niet vanzelf, maar ik was wel blij met hoe het was gegaan. En met deze loop sloot ik Januari af met bijna 202 kilometer. IMG_3433

Na het lopen sprong ik snel onder de douche om daarna een heerlijke lunch in elkaar te flansen. Sushi in a bowl van chicks love food, maar dan a la Gaby. Nog nooit eerder gegeten, maar kan je vertellen.. heerlijk!IMG_3431

Na het eten reed ik naar huis en maakte ik mij op voor een drukke avonddienst. Het begon hechtisch, maar in de loop van de avond werd het gelukkig iets rustiger en kon ik samen met mijn college even onze voeten laten rusten.IMG_3450
Hoe leuk ik het werk ook vind, toch was ik blij toen ik om 23:00 uur naar huis mocht om mijn bed op te zoeken.

Woensdag
JIPPIE!! Een vrije dag… en omdat ik een heleboel op mijn lijstje had om te doen had ik de wekker al redelijk vroeg gezet. Desondanks was ik ver voor de wekker wakker en besloot ik om nog even ‘4 handen op 1 buik’ terug te kijken in bed. Ik had natuurlijk ook meteen de dag productief kunnen starten, maar eigenlijk was dit stiekem ook wel lekker. Daarna trok ik mijn loopkleding aan en ging ik na een klein bakje kwark de deur uit voor een hersteltraining. Gewapend met een lege looprugzak liep ik richting het kruidvat om daar een aanbieding te halen. Daar plunderde ik het vak van de Nakd repen en stond ik met een hele stapel doosjes voor de kassa. Zal vast gek eruit hebben gezien, maar het scheelt nu €1 per doosje, dus tel uit je winst.IMG_3452Ze gingen met gemak mijn tas in (sterker nog.. ik had er nog meer mee kunnen nemen) en liep met een volle rugzak weer naar huis. IMG_3468Op de terugweg helaas wel wat meer tegenwind, maar goed.. daar wordt je sterker van 😉IMG_3493

Hoppa… 2 vliegen in 1 klap.

Daarna had ik wel een reepje verdiend vond ik hahahaha en kleedde ik mij snel om en ging ik op pad voor de boodschappen. En ik had een beetje haast… en dan zal je zien, kom je allemaal bekenden tegen. Ik racete met het karretje de winkel door, gooide de boodschappen thuis af, pakte mijn sporttas en stapte op de fiets richting de sportschool. Daar had ik namelijk een afspraak met de personal trainer. Ik was nog net op tijd, maar het leek wel of ik dit keer straftraining had. Jeemineee wat was het zwaar! Wel weer leuke oefeningen en met continue het doel in mijn achterhoofd houdende kwam ik het uur door hahaha. IMG_3498

Na afloop trakteerde ik mijzelf op een lekkere chocolade-eiwitshake en fietste ik heerlijk naar huis. Daar was het eindelijk tijd voor een verfrissende douchen en een welverdiende lunch. Alle sportkleding ging in de was en kon ik ruim een uur later weer op het rekje uithangen. IMG_3507

Tijdend de PT-sessie had Arjun het wederom over mijn schoenen die ik voor het fitnessen gebruik. Dit zijn namelijk hardloopschoenen en door de drop en de demping sta ik niet geheel stabiel tijdens de oefeningen op mijn voeten. Ik moest op zoek naar echte fitness schoenen en had wel al wat op het oog en ging na wat opruimwerkzaamheden in huis richting Amsterdam. Eenmaal bij op de plaats van bestemming (de ASICS store) had ik al vrij snel de juiste schoenen aan mijn voeten en oeps… het bleef niet alleen bij de schoenen. Levensgevaarlijk die winkel!IMG_3604

Daarna ging ik weer met het OV terug naar de auto en pikte ik vriendlief op van zijn werk. Gezamenlijk doken we de keuken in keken we de rest van de avond de netflix serie Frequency (aanrader!).

Donderdag
De vrije dag was omgevlogen en zo ging donderdagochtend alweer heel vroeg de wekker voor een dagdienst. De werkdag ging snel voorbij en voordat ik het wist mocht ik naar huis en kon ik even genieten van een rustdag. Ik had behoorlijke spierpijn, dus mijn lijf was hier ook wel aan toe! Het huis was schoon, dus daar hoefde ik niks aan te doen dus ik kon mijn volle focus leggen op het kiezen van de 4 winnaars van de Flipbelt actie. IMG_3524
Daarna wilde ik beginnen aan een andere blog, maar kreeg ik de letters niet op het digitale papier. Ik deed de rest van de avond weinig en dook lekker op tijd mijn bed in, heerlijk!

Vrijdag
Alsof ik uit een hele diepe slaap gewekt werd voelde het toen de wekker ging, oefff ik had nog uren door kunnen slapen voor mijn gevoel, maar helaas. De laatste dagdienst van deze week… bijna weekend. Het was een supergezellige dienst, waarbij de humor al voor 8 uur beneden peil lag hahahaha. De ochtend was redelijk rustig en in de middag begon het wat drukker te worden. Eenmaal aan de lunch had ik een megagrote verleiding voor mijn neus staan, maar ik heb volgehouden… ik heb er NIKS van genomen. Waar ik een paar weken geleden zeker weten was gezwicht voor deze schaal met lekkernijen heb ik mij netjes aan mijn eigen eten gehouden. Werken aan mijn doel! IMG_3533

Om 15:30 uur kon ik WEEKEND gaan vieren en reed ik via het winkelcentrum naar huis. Ik was woensdag nog iets vergeten en moest nog even een postpakketje afgeven. Daarna kleedde ik mij om en stapte ik op de fiets naar de sportschool. Eerlijk is eerlijk… ik had hier wel eerst een digitale schop voor nodig van Meike, maar uiteindelijk ging ik en ging het best nog goed. IMG_3542En dat ondanks de nog aanwezige spierpijn van woensdag. Oké ik deed niet alle oefeningen, maar was lekker bezig en kon met een voldaan gevoel naar huis. En de schoenen (ASICS FuzeX TR voor de belangstellende).. GOEDGEKEURD! Ik sta een stuk stabieler tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen. IMG_3548

Ik kreeg een appje van vriendlief dat hij later thuis zou zijn, dus dat ik maar vast moest gaan eten. Ik stapte eerst maar even onder de douche en begon met het maken van mijn eten. Terwijl mijn Falafel in de airfryer zat belde hij of ik hem op wilde halen bij het winkelcentrum, hij had net de bus gemist… nou vooruit. Hop airfryer uit, snel in de auto, vriendlief erin, om daarna weer verder te gaan met koken. We aten dus uiteindelijk nog gezellig met zijn 2 en keken niet veel later naar the voice. Daarna dook ik mijn bed in, ik was supermoe en het duurde dan ook niet lang voordat ik in slaap viel.

Zaterdag
HEEEEEEERLIJK!! Wakker worden zonder wekker! Toch was ik wel al vroeg wakker, maar bleef ik nog even lekker liggen totdat vriendlief wakker was. Daarna begon er een easy saturday met ouderwets even samen ontbijten en naar de markt gaan. Ik had een nieuwe werktas nodig, mijn tas die ik laatst uit de kast had gehaald viel van ellende uit elkaar. Ik had tijdens de verhuizing heeeeel veel weggedaan en had daardoor eigenlijk niet echt meer een tas die ik voor werk kon gebruiken (tenzij ik 1 van de zoveel rugtassen zou pakken, maar dat wilde ik niet)… shoppen dus. Ik vond er uiteindelijk heel snel 1 op de markt die aan mijn eisen voldeed en daardoor konden we snel door met de rest van de boodschappen.IMG_3563

Nadat alles in de auto was geladen reden we naar de praxis om de bestelde lamp op te halen en slaagde we ook nog voor een lamp voor de overloop. We reden ook nog de andere bouwmarkten af voor een behangtje, maar konden niet slagen. Eenmaal thuis, geluncht en wel was het tijd voor mijn hardlooprondje. 12 kilometer met aan het einde 5 korte versnellingen over 100 meter. Het was inmiddels gaan miezeren, dus heerlijk loopweer en tijdens het lopen ging de miezer over in iets dikkere druppels. Ik was daarom blij met de keuze om een petje op te doen. IMG_3592Onderweg kwam ik bij een tunneltje een bergje met wit spul tegen wat op iets van meel leek. Ik kon het niet laten om er eens even goed in te gaan staan en eruit te springen… 2 blijde voeten 🙂 . Het lopen ging lekker en met een voldaan gevoel en behoorlijk natte kleding kwam ik thuis.IMG_3603

Na het eten plakte vriendlief en ik samen het bovenlichtje bij de slaapkamer af. Nu ik het rolluik heb valt het op hoeveel ligt daar doorheen komt en aangezien ik tijdens mijn nachtdiensten echt in complete duisternis slapen zat er maar 1 ding op, afplakken. We hadden bij de bouwmarkt speciaal folie gevonden en zo kan ik het morgenochtend meteen uittesten als ik wakker wordt. Daarna keken we ‘ wie is mol’ en maakte ik alvast het grootste gedeelte van dit weekoverzicht en dat onder het genot van een heerlijke cheatmeal… nootjes van de markt 😛 .IMG_3682
Ik weet niet waar vriendlief ineens energie vandaan kreeg, maar die hing vlak voordat we naar bed gingen toch ook nog maar even de nieuwe lamp op.IMG_3609
Verder was het een heerlijke lazy saturday.

Zondag
Wederom wakker worden zonder wekker, heerlijk. Het eerste wat ik voelde toen ik opstond… stijve kuiten, oei! Ik rolde eerst maar even over de foamroller in de hoop dat het wat losser zou worden. Na een ontbijtje en wat getreuzel trok ik uiteindelijk mijn loopkleding aan en  voor mijn progressieve duurloop. De kuiten voelde al wel al iets beter, maar nog een tikkie stijf, dat belooft wat dacht ik nog. De vorige keer dat ik een progressieve duurloop had mislukte het progressieve deel en ik zag stiekem voor vandaag ook alweer de bui hangen 🙁 . De eerste kilometers gingen echt zwaar, ondanks dat dat normaal een redelijk ‘easy’ tempo voor mij is. Stiekem ook niet zo gek na zo’n volle sportweek, leerpuntje! Ik liep inmiddels in de polder en probeerde maar te genieten van het uitzicht en de rest een beetje te vergeten. IMG_3619Toch bleef het een beetje aan mij knagen en besloot ik gewoon om er een lange duurloop van te maken in plaats van een progressieve duurloop. Alleen 1 probleem.. mijn garmin stond ingesteld op een workout, zodat ik niet continue op mijn klokje hoef te kijken of ik wel het beoogde tempo loop. Maar dit zou ook betekenen dat deze vanaf 18 kilometer ongeveer continue zou gaan piepen. Ik belde even met Ron om te vragen of ik dit kon afzetten zonder dat mijn training weg zou zijn of al opgeslagen werd, maar helaas. Ik moest het dan maar met de piepjes doen, zolang ik maar lekker zou lopen. Met deze gedachten liep ik verder en belande ik niet veel later bij de Nieuwkoopse plassen en nam ik een stijgerpad over het water. FullSizeRenderEenmaal de plas over, liep ik langs de schapen bij Piet potlood en begon ik aan de slingerende meije. De kilometertijden bleven rond de 5:40 min/km en het liep inmiddels een stuk fijner. Na 18 kilometer begon mijn Garmin af te tellen en was het originele plan om te versnellen naar 5:20 min/km voor 4 kilometer. Ik probeerde het toch maar eventjes en ik weet niet wat er gebeurde, maar dit tempo voelde zoveel lekkerder en liep het met gemak. Dwars door Zwammerdam weer terug richting Alphen. Na 4 kilometers op 5:19 min/km gemiddeld begon de volgende versnelling en probeerde ik het wederom… 5:05 min/km was het doel en woehoeeee ook dat lukte (zelfs nog iets te snel). What happend?? Dit voelde wel wat zwaarder, maar ik hield het wel vol. Eenmaal 4 kilometer verder zat eigenlijk mijn training erop, maar was ik nog niet thuis. In plaats van mij op te halen (ja echt, eerder deze loop had ik deze gedachten), liep ik de laatste 2 kilometers in rustig tempo met een big smile naar huis.  IMG_3680

Eenmaal thuis kon ik eindelijk eten, ik had behoorlijke trek en ik vond dat ik wel een boterhammetje met pindakaas had verdiend. Daarnaast natuurlijk ook 1 met kipfilet en een lekkere eiwitshake en een kop thee. Daarna trok ik oude kleding aan om samen met vriendlief nog even wat bloembollen in de tuin te planten. Deze had Nicky op zijn werk met een bingo gewonnen, dus die kwamen nu mooi van pas. Toen deze er eindelijk allemaal inzaten kon ik genieten van een verfrissende heerlijke douche.

En nu is het alweer zondagavond en kijk ik dus terug op een drukke, misschien iets te drukke, sportweek. Aankomende week gelukkig iets meer rust met aan het eind van de week de 30 kilometer van Schoorl! Wordt mijn 1e keer Schoorl dus als iemand nog tips heeft, hoor ik ze graag. En wie zijn er nog meer?? Handjes omhoog. Verder beloof ik… komende week weer een nieuwe winactie, dus stay tuned! Hoe ging jou week, ook een drukke week?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *