Laat je zien

Lopen in het donker zonder verlichting…. ik betrapte mij laatste er zelf op dat ik liep in het schemer zonder iets van reflectie en verlichting en schaamde mij dood. Ik, Gaby… de PRO ‘je moet denken aan je zichtbaarheid‘ liep zelf zonder. Ik dacht, het kan nog wel even, maar het werd door het slechte weer toch sneller donker dan dat ik had verwacht. Gelukkig had ik een felgekleurd shirt aan, maar ook dat is niet altijd voldoende om zichtbaar te zijn voor mijn medeweggebruikers. Naast dat ik mij schaamde, voelde het ook niet fijn. Ik was gewoon niet goed zichtbaar en wil geen ongeluk op mijn geweten hebben of erger nog… aangereden worden.

De mensen die mij al langere tijd volgen weten dat ik, A niet zo dol ben op het lopen in het donker en B als ik dan moet eigenlijk altijd loop met mijn ‘bouwlamphesje‘. Op dagen dat ik nog in het licht vertrek, maar weet dat ik alleen in het schemer zal lopen is die ‘bouwlamp’ eigenlijk wat overdreven. Ook als je in de grote stad woont (waar over het algemeen heel veel straatverlichting is) is zo’n ‘bouwlamp’ teveel. Toch wil je ook op deze momenten goed gezien worden en hoe handig is het dan als je lampjes en een reflectiehesje in 1 keer kan aantrekken. Reflectivesport.nl heeft daar al langere tijd hele mooie ledvestjes voor en ik testte deze uit.

P1000134

Reflectivesport heeft een heleboel verschillende hesjes en vestjes te koop, maar ik testte het hardloopledvest van Wildsaver. Deze is verkrijgbaar in de neonkleuren geel en oranje. Ikzelf koos voor de gele, want ik ben van mening dat deze NOG meer opvalt dan de oranje.

Het vestje is voorzien van 4 witte ledlampjes aan de voorzijde en 4 rode ledlampjes aan de achterzijde. Zo is het voor alle weggebruikers duidelijk of ze tegen de voor of achterkant van het bewegende projectiel aankijken.

P1000138

De lampjes zijn aangesloten op een oplaadbare batterij. Geen geklooi met losse batterijen, maar gewoon 1 accu die op te laden is middels een bijgeleverd usb-kabeltje. Om het accublokje op te laden, klik je de accu los van het vestje. Daardoor hoef je ook niet het hele vestje aan je stopcontact te hangen om het op te laden. De accu gaat ongeveer 12 uur mee als je hem op continue branden zet. Mocht je hem op de knipperstand zet, zal de accu langer mee gaan. P1000135

Het vest is verkrijgbaar in 4 verschillende maten en is daardoor voor vrijwel iedere hardloper passend. Door het klittenband is hij ook nog goed verstelbaar, mocht ie (zoals in mijn geval) her en der wat te ruim zitten.9200000071490288_5

Het hesje is licht van gewicht en je voelt eigenlijk nauwelijks dat je hem aanhebt. Het enige wat je misschien voelt is het accupack op je linkerschouder/sleutelbeen. De aan en uitknop zit ook op die plek en daardoor makkelijk bereikbaar om hem aan/uit te zetten. Met diezelfde knop, kan je ook de knippersnelheid van de lampjes aanpassen. Ze kunnen in 3 verschillende variaties branden.

Het vestje is van ademend mesh en daardoor ook prima te gebruiken als het warm is. Naast de verlichting zit er ook ruimschoots reflecterend materiaal op.

Heb je een regenbui onderweg? Geen probleem, het hesje kan er tegen. De batterij is spatwaterdicht. Na de bui wel even de batterij loskoppelen om alles goed te laten drogen. Mocht je het hesje willen wassen, verwijder dan ook de batterij.

P1000129

Conclusie

Ikzelf ben erg tevreden over dit vestje, hij zit lekker, blijft ook goed zitten en je bent goed zichtbaar. Toch merk ik dat ik wel wat mis. Doordat ik heel veel heb gelopen met mijn ‘bouwlamp’ mis ik de verlichting op de plek waar ik mijn voeten neerzet. Hier in de polder is helaas niet alles goed verlicht en daardoor is het soms echt aardedonker. Ik merk dat ik dan echt niet genoeg heb aan dit vestje. Dat is natuurlijk grotendeels misschien ook wel gewenning en voorkeur. Ik vind hem wel echt ideaal als ik nog even snel een kort rondje rondom het ‘schemer tijdstip’ wil maken. En ik denk dat dit vest ook heel fijn is als je in de stad hardloopt. Kortom prima ledvest en zeker aan te raden aan de mensen die in de stad wonen of het niet erg vinden om niet goed te kunnen zien waar ze hun voeten neerzetten.

ACTIE!!

De prijs van dit ledvest is €34,95 exc. verzendkosten en is verkrijgbaar bij reflectivesport.nl. En zo leuk! t/m 28-02-2019 krijg je met de code GABYRUNS25 25% korting op dit mooie hesje!

P1000132

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *