Het haasje dit weekend

Zoefff en daar is alweer een week voorbij, ligt het aan mij of gaan de dagen in December nog sneller dan normaal? Niet normaal… volgende week zitten we gewoon nu uit te buiken van het kerstdiner en een week later is het gewoon alweer 1 januari… Maar goed, nu eerst een terugblik op de afgelopen week. Een week die onverwachts in Spijkenisse eindigde bij de Spark marathon. Daar waar ik vorige week nog schreef dat de Bruggenloop mijn laatste ‘wedstrijd’ zou zijn liep ik er dus onverwachts vandaag nog 1… oké wel als training, maar wel met een medaille als beloning 😉 . Veel leesplezier.

Maandag
Ik was deze dag nog een extra dagje vrij en omdat we op zaterdag uiteindelijk hadden besloten om niet te gaan verven in huis, maar een leuk dagje Amsterdam ervan te maken besloot ik om vandaag maar te gaan verven in huis. Er waren namelijk wat muren tijdens het verhuizen beschadigd (kan gebeuren) en daardoor zaten er diverse witte plekken en zwarte strepen op. Nicky had de dag ervoor al alles voorbereid, dus ik kon meteen aan de slag en was hier uiteindelijk wel een paar uurtjes mee zoet.IMG_0878

Toen ik uiteindelijk klaar was en alles opgeruimd had besloot ik om mijn kerstpakket op te halen bij de locatie hier in Alphen. Mijn oog viel meteen op de merknaam op de doos ‘Rituals’ altijd goed ;-). Het is een mooi pakket waar ik vast veel plezier van mag gaan hebben.IMG_0883

Ik probeerde daarna mijn weekoverzicht van de afgelopen weken af te maken, maar maakte deze uiteindelijk pas laat in de avond helemaal definitief. Tussendoor maakte ik een heerlijke maaltijdsalade met geitenkaas en keek ik samen met vriendlief tv.

Dinsdag
Vandaag verplicht uitslapen, want later op de dag zou ik de nachtdienst in gaan. Helaas was ik wel al redelijk vroeg wakker, maar bleef ik met draaien en keren uiteindelijk tot 10 uur liggen. Ik deed lekker rustig aan in de ochtend om uiteindelijk om 12:30 uur op de fiets richting de sportschool te gaan. Want daar had ik om 13:00 uur sinds heeeeeeel wat weken weer een personal trainingsafspraak. Nu de Road tot Rotterdam is begonnen is het ook weer heel belangrijk dat ik mijn core en beenspieren weer effectief ga trainen. Tijdens mijn laatste marathon in Valencia kon ik namelijk heel erg merken dat ik dat al geruime tijd niet gedaan had. Werk aan de winkel dus. Ik werd flink aangepakt en kon wel merken dat ik echt wat kracht en conditie had ingeleverd, maar het viel trainer Arjun al met al wel erg mee.IMG_0900

Daarna deed ik meteen voor meerdere dagen de boodschappen en fietste ik verder naar huis. Daar at ik 2 boterhammen en twijfelde ik of ik nog de 10 kilometer die op mijn schema stond zou gaan lopen. Ik had immers al een inspanning geleverd, maar omdat ik de dag erna zeker weten niet zou gaan lopen, besloot ik om uiteindelijk toch te gaan. Minimaal 5 en als het lekker voelde 8 tot 10 kilometer. Het ging uiteindelijk best lekker en besloot ik om de 10 kilometer vol te maken. Ook de 5 versnellingen op het einde zaten nog in de benen. Voldaan kwam ik thuis.IMG_0904

Ik kookte in de avond een recept uit het boek ‘eet als een expert’ en deed verder lekker rustig aan. IMG_0907
Rond 22:10 uur vertrok ik naar het werk voor de 1e van de 3 nachtdiensten.

Woensdag
Kapotmoe vertrok ik iets voor 8 uur vanaf mijn werk naar huis. Normaal gesproken slaap ik vaak na de eerste nachtdienst supergoed, maar vandaag was dat een tikkie anders. Ik lag regelmatig wakker en was uiteindelijk om 17 uur wel zo’n beetje ‘uitgeslapen’. Ik had al gemerkt gedurende de nacht dat ik steeds een beetje stijver werd en oeioeioei toen ik opstond, SPIERPIJN!!! En dat was nog maar dag 1… oei IMG_0920

Ik deed in de avond niet heel veel meer dan een beetje bankhangen en tv kijken, verder had ik ook echt nergens zin in. Iets na 22 uur vertrok ik voor nachtdienst 2 naar mijn werk.

Donderdag
Nacht 2 was een stukkie drukker dan nacht ervoor, maar toch wist ik mijn blog over de Bruggenloop af te maken. Mocht je deze gemist hebben, dan kan je hem hier teruglezen.15418501_1239808189417122_6439930815857673771_o

De nacht ging uiteindelijk lekker snel voorbij en kon ik op tijd naar huis. Mijn bed riep wederom heel hard. Ik sliep dit keer gelukkig een stuk beter dan de dag ervoor. Wederom nog megaspierpijn van dinsdag, maar had ook niet anders verwacht. Ik besloot daarom om nog maar even niet te gaan fitnessen en lekker rustig aan te doen voor de laatste nacht.

Vrijdag
Het was een rommelig nachtje en ik was blij toen ik naar huis mocht. Ik viel eenmaal thuis echt als een blok in slaap en werd na 3,5 uur wakker van de wekker. WEEKEND! Eigenlijk had ik het weekend moeten werken, maar door verschuivingen op werk was ik het weekend lekker vrij. Kijk, dat zijn de betere berichten om mee wakker te worden. Ik voelde dat de spierpijn al een stuk minder was dan de dag ervoor, maar nog steeds wel aanwezig. Er stond eigenlijk voor vandaag een 14 kilometer trail op het schema, maar gezien het korte slapen en de nog aanwezige spierpijn leek mij dat wat veel. Ik had wel zin om te lopen en besloot daarom om een rondje hier vanuit huis te lopen van 6 a 7 kilometer. Ik woon op nog geen kilometer afstand van het zegerslootgebied, een gebied waarin wilde koeien lopen, een soort van heide is, maar ook een mini bos en een skatepark.IMG_1006

Normaal gesproken loop ik daar alleen over de fietspaden, maar dit keer heb ik ongeveer alle bos en modder paden genomen.IMG_0976

Daarna nog een rondje over het paardenpad en de enige heuvel (een vluchtheuveltje voor de mensen in andere delen van NL) van Alphen bedwongen. Ik genoot met volle teugen met dit prachtige weer en kwam met een big smile, ruim 7 kilometer op de teller en megavieze schoenen weer thuis. IMG_1026WOW! Wat was dit lekker… en dat in praktisch mijn achtertuin. Ik ga vanaf nu echt vaker deze paden nemen, in plaats van altijd maar over het asfalt want dit was echt zo leuk en fijn 🙂IMG_1029

Ik stuiterde heel de middag nog een beetje na van de heerlijke run, trok mijn foute kersttrui aan (het was foute kersttruiendag) en haalde vriendlief op van zijn werk.IMG_1031
In de avond keken we heerlijk de Voice en moedigde samen de collega van Nicky, Stephan aan! Ondanks dat ik heel erg moe was kon ik totaal niet de slaap vatten en viel pas na 1 uur in slaap..

Zaterdag
-piep- wat een hfhabdflbdfhbuh-nacht. Echt een after-nachtdiensten nacht.. vreselijk. Toen eenmaal de wekker ging om 8:15 uur kon ik echt mijn bed niet uit komen en werd er nog bijna 45 minuten gesnoozd door mij. We wilden ruim voor 11 uur bij de praxis zijn vanwege de ‘vroege vogelactie’ want we hadden nog wat klusspullen nodig en 25% korting scheelt toch best een hoop. Daarna deden we samen de boodschappen en lunchten we terwijl we een aflevering van Fuller house 2 op Netflix keken. Na de lunch gingen we aan de slag met de plinten, maar bleek het een en ander niet mee te werken. Uiteindelijk moest een onderdeel terug naar de praxis om omgeruild te worden, maar zal je altijd zien… is het op. We moesten ook nog de trapleuningen schuren en beitsen, dus dat was uiteindelijk 1 van de klussen die gedaan werd.IMG_1057

Om 15:30 uur had ik een hardloopdate met Petra. Allebei hadden we een schop onder ons kont nodig om nog even te gaan lopen dus hadden we bedacht om samen te gaan lopen. Alleen dan niet echt samen, maar virtueel samen. Ik kreeg iets na 15:30 uur een GOGOGO Gaby app en ik stuurde Peet een GOGOGO appje.4CD1ADCD-2017-4321-BCA0-FA2328416DFA

Ik moest nog even geld pinnen en besloot dat dat mijn doel voor vandaag was, lopen naar de pinautomaat en weer terug. Na elke kilometer een korte versnelling en zo stond ik na bijna 2,8 kilometer bij de pinautomaat en na 6 kilometer weer terug bij huis. Het was heerlijk loopweer, maar zo enorm triest en grijs dat ik maar een vrolijke kerstfoto te maken ipv een ‘runfie’. IMG_1074

Terwijl ik na wat getreuzel uiteindelijk stond te douchen kookte vriendlief een heerlijke visschotel met geitenkaas en konden we daarna lekker smullen. Na het eten had ik even een dipje en had ik moeite om mijn ogen open te houden, maar uiteindelijk overwon ik de dip en kreeg ik weer energie om wat dingen voor deze blog te doen. Heerlijk!

Zondag
Eigenlijk stond er voor vandaag een 22 kilometer duurloop op de planning en omdat ik in eerste instantie moest werken zou ik deze voor mijn avonddienst lopen hier vanuit huis. Omdat nu die avonddienst wegviel had ik de mogelijkheid om ergens anders een officiële halve marathon te gaan lopen en zo besloot ik om naar Spijkenisse te gaan. Ik haalde Petra op bij Rotterdam centraal en samen reden we door naar Spijkenisse. IMG_1105
Daar kwam ik al snel een hoop bekenden tegen en was het vooraf al 1 groot feest. Ook Everdien was er om de halve te lopen en ik wist dat zij graag een P.R. wilde lopen op de halve vandaag. Haar tempo zou voor mij een mooie training (iets te snel wel voor duurlooptempo, maar als tempoduurloop prima) zijn dus besloot ik om haar te hazen. Na nog even een gezellige selfie met een groepje liepen we naar het startvak en gingen we niet veel later van start. 15622333_10202947770173463_5691257071449055426_n

We begonnen iets te hard, maar al snel liepen we rond het beoogde tempo tussen de 5:25-5:30. Dit ging geruime tijd goed en genoten we van de route. Everdien haar veter vloog nog even los dus hop veter vast en weer door… allemaal zonder problemen en big smile’s IMG_1092
Dit ging zo door tot ongeveer 15 kilometer. Vanaf dat punt kreeg Everdien het wat zwaarder en begon voor mij het echte ‘haaswerk’. Ik probeerde haar toch te pushen om hetzelfde tempo te blijven lopen, dit ging nog steeds goed totdat we het centrum van Spijkenisse in gingen. Vanaf daar zakte het tempo iets in, maar Everdien bleef mij stug volgen.. en ik bleef maar zeggen ‘geen PR is geen Sushi vanavond’. Bij 20 kilometer stond haar vriend haar op te wachten om haar nog even door de laatste kilometer heen te brullen… en yes daar was de baan! We moesten nog 300 meter over de baan tot aan de finish, pakte haar hand beet en loodste haar over de baan heen.. IMG_1114

Het laatste stukje was echt tot het gaatje gaan voor EverdienIMG_1132 IMG_1102
Maar eenmaal binnen…. Apetrots! Ze had gewoon ruim 2 minuten van haar P.R. afgelopen! Na even wat drinken en eten begon het grote fotofeest 😉IMG_1095 IMG_1094
IMG_1135
Na afloop nog even een kop warme chocomelk op de Spijkenisse kerstmarkt met Petra en Marleen om hun daarna af te zetten bij Rotterdam Centraal. Aangezien ik in de straat was van mijn oom, tante en nichtje keek ik of ze thuis waren en ja hoor… ik deed even een kopje thee bij hun en reed daarna op mijn gemak terug naar huis.

Het was weer een verassende week waarbij ik uiteindelijk onverwachts als haas in Spijkenisse eindigde. Een mooie trainingsweek richting Rotterdam! Op naar de volgende trainingsweek van Gaby’s Road to MR17!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *