En toen was het ineens ‘zomer’

Wat een warmte nu zo aan het eind van de week. Waar het vorige week in de ochtenden nog wat frisjes was, was het nu de laatste dagen gewoon dag en nacht warm. De zomer lijkt nu echt zijn intrede te hebben gemaakt, maar ja voor hoe lang 😉 . Ik genoot er tussen het werken door met grote teugen van, ik hoop jij ook? Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Na een klein beetje te hebben uitgeslapen stapte ik fris en fruitig mijn bed uit. Geen last van de snelle laatste 3 kilometer gister dus helemaal blij. Eigenlijk stond er voor vandaag een rustige 6 kilometer uitlopen, maar omdat ik het nog niet helemaal aandurf om 2 dagen achter elkaar te lopen skipte ik deze van mijn schema. In de midddag dan maar fitnessen 🙂 . Verder had ik vandaag een afspraak om mijn nieuw bestelde schoenen op te halen, dus op tijd reed ik naar Amsterdam. De Brooks Adrenaline GTS 16 bevallen erg goed en op mijn beide paren van de GTS 15 had ik aardig wat kilometers dus tijd voor een nieuw 2e paar GTS 16. Zeker nu de kilometers toch weer uitgebreid gaan worden en ik tzt wel weer soms 2 dagen achter elkaar ga lopen. Helemaal blij met deze kleur, net snoepjes 😉 IMG_9927

Eenmaal thuis had ik eigenlijk niet zoveel zin meer om te gaan fitnessen, maar ik gaf mijzelf een schop onder de kont en eigenlijk ging het verbazingwekkend goed. Ik stond even te treuzelen bij de box jumps, maar uiteindelijk ging het prima. En bij verschillende oefeningen kon ik er extra gewicht opgooien. IMG_9935

In de avond opende ik mijn mail en whaaaaaaaa hoe tof!!! Mail van Nike na aanleiding van een actie die ze op instagram hadden gehouden. IMG_9942Met de #trainlikedafne kon je laten zien hoe veelzijdig of hoe goed jij bezig bent met je workout’s en dat je net zo goed bezig bent met trainen als Dafne Schippers. En hoe gaaf, ik mag met een aantal andere aankomende vrijdag een dag trainen met Dafne Schippers. Ik stuiterde de hele avond nog rond en nu ik dit aan het typen ben verschijnt er weer een glimlach op mijn gezicht. Ik ben heeeeeel benieuwd wat we allemaal gaan doen, maar ik heb er in ieder geval mega veel zin in!

Dinsdag
Vandaag weer vroeg op i.v.m. een vroege dienst. De werkdag ging vlot voorbij en iets voor 16 uur stond ik weer buiten. Thuis bij de post zat weer een medaille van de hogwarts run club. Een medaille die mooi van lelijkheid is hahaha. Oordeel zelf 😉 En ohwja de afbeelding van die kat beweegt. IMG_9948

Mocht je ook willen meedoen met een virtuele run van de Hogwarts Running club? Dat kan! Op dit moment kan je je inschrijven voor de ‘Half-blood Prince Half marathon’. En vind je nu een halve marathon teveel om in 1 keer te lopen… je kan hem ook dan in stukjes verdelen.

Ik had vandaag verder een rustdag qua sporten en besloot om mijn gedachtes over het boek ‘Run Baby Run’ op het digitale papier te zetten. Heb je mijn mening over dit boek gemist en ben je er benieuwd naar? Klik dan hier om het terug te lezen.IMG_9955
In de avond kookte ik samen met vriendlief alvast het eten voor de dag erna, een curry van Jamie Oliver. Een probeersel. Daarna keken we nog wat terug op t.v. en probeerde ik een beetje op tijd naar bed te gaan i.v.m. wederom een vroege dienst de dag erna.

Woensdag
Ohhh wat ligt mijn bedje nog lekker, maar hop hop er moet gewerkt worden. Snel mijn curry in een bakje voor in de middag en op naar het werk. In de middag smulde ik van de curry, ik had hem wel iets pittiger verwacht, maar verder  heerlijk. Ik at alvast tussen de middag warm want ik zou vandaag weer naar de baantraining gaan, yeah! De middag vloog verder voorbij en at ik thuis nog een lichte maaltijd (mijn oorspronkelijke lunch). Iets na 19 uur stapte ik op de fiets om richting de atletiekbaan te vertrekken. En ik was zelfs weer een beetje gespannen, maar na de eerste stappen op de baan voelde het weer redelijk vertrouwd. We hadden na het inlopen en de loopscholing een pyramide op het programma staan, maar voordat we hieraan ging beginnen hielden we netjes 2 minuten stilte. Om 19:55 uur stopte alle groepen met trainen en kwamen bij de kantine bijeen waar de t.v. aan stond voor de nationale dodenherdenking. Je kon een speld horen vallen en na de 2 minuten ging iedereen weer verder met trainen. IMG_9972De pyramide die we moesten lopen was 600-800-1000-1200-1000-800-600. Alle blokken op 100% 10km wedstrijdtempo, maar uhhhh wat is dit moment mijn wedstrijdtempo? Ik liep gewoon lekker op gevoel en het verbaasde mij welke tempo’s ik eruit gelopen kreeg. De rust tussen de blokken was 100m wandelen en 100m dribbelen. Met een goed gevoel kon ik naar huis, heerlijk!IMG_9979
Op de terugweg werd ik getrakteerd op een prachtige lucht en daar moest ik echt even voor stoppen om een foto te maken.FullSizeRender

Donderdag
Vandaag een lekker dagje vrij samen met vriendlief en omdat het bevrijdingsdag (en daardoor de sportschool al vroeg dicht zou gaan) en het mooi weer was besloot ik om op tijd naar de sportschool te gaan. Ik stond echter met hoofdpijn op, ik denk iets te weinig gedronken na de training gisteravond. Eerst maar aanvullen en dan sporten. Eenmaal op de fiets merkte ik dat mijn lijf een beetje moe was, maar goed… aangezien ik dat gevoel wel eens vaker heb gehad en het sporten daarna super ging, ging ik met goede moed aan de slag. Alleen dit keer was het toch juist wat ik had gevoeld en ging het sporten echt voor geen meter. Ik deed verschillende oefeningen, maar niks leek mijn motor aan de praat te krijgen en na 20 minuten besloot ik om gewoon weer lekker naar huis te gaan.IMG_9992

De rest van de dag werd nuttig besteed. Even naar de decatlon voor wat spullen voor de fiets, tussendoor genieten van het mooie weer om uiteindelijk de schuur eens goed uit te mesten. Aan de ene kant natuurlijk zonde met het mooie weer, maar mijn vriend en ik hadden allebei zoiets…. Het moet nu echt gebeuren! Uiteindelijk leverde het een stuk legere schuur op en konden we met een tevreden gevoel aan het volgende project beginnen à het wisselen van mijn binnenband. Ik noem dat een project, want ik heb dat vroeger dus nooit gedaan. Banden plakken?? Dan bracht ik mijn fiets naar de fietsmaker (jaja schaam schaam). De band was zo verwisselend, alleen het oppompen met het nieuw gekochte handpompje was een groter project. Wat een ramp hahahhaa.

Na een heerlijke maaltijd, wederom een nieuw recept, uit het boek ‘gewoon wat een studentje ’s avonds eet’ schreef ik een blog over de ladiesrun Oostland. De ladiesrun die op zaterdag 21 mei zal plaatsvinden in Pijnacker. Ik zal daar aanwezig zijn om de 5 kilometer lopen, maar je kan ook een 10km lopen. Wil je meer weten over deze loop? Klik dan hier voor meer info. IMG_0011

Na aanleiding van deze loop kreeg ik op twitter de opmerking wanneer er nou eens een loop speciaal voor mannen zal gaan plaatsvinden. Met een bierpakket als goodybag, vrouwelijke pacers en een hamburger in plaats van een medaille. Ik ga hier dus serieus over nadenken, dus mannen… stay tuned 😉

Vrijdag
Vandaag gewoon weer werken, maar dit keer ging ik bepakt en bezakt met hardloopspullen richting het werk. Want na het werk was de eindbestemming niet thuis, maar Alkmaar, vanwege de Alkmaar city Run. Een loop die inmiddels ook al een soort van traditie begint te worden. Na het werk reed ik dus gelijk door naar Alkmaar en eenmaal daar aangekomen peilde ik waar Linda en haar zus Anja te vinden waren. Uiteindelijk vond ik ze in de winkelstraat niet ver van de finish vandaan. IMG_0032We hadden afgesproken om gezellig met zijn drieen lekker ergens een hapje te gaan eten en uiteindelijk werd het een pannenkoek. Linda en Anja deden mee aan de 5 kilometer en ikzelf aan de 10. Het uitgebreide verslag over de loop komt nog volgende week ergens online, maar ik kan je vast verklappen… ik liep niet heel erg lekker. Had veel last van mijn maag en darmen, maar liep uiteindelijk precies dezelfde tijd als vorig jaar. IMG_0080Doordat de 10 kilometer pas om 21:30 uur begint was ik pas om 23:40 uur thuis. En ik lag natuurlijk niet meteen in mijn bed dus pas rond 1:00 uur viel ik als een blok in slaap.

Zaterdag
Oeps… en dan hoor je de wekker niet die je vriend heeft gezet en slaap je eigenlijk een uur langer door dan dat je gepland had. Best lekker en ik had het vast nodig, maar wel een beetje zonde van de mooie dag en beperkte vrije tijd. Ik had namelijk dit weekend wederom een late dienst, wilde nog minimaal een uurtje fietsen en er moest nog een deel van de ex-inhoud van de schuur naar het grofvuil gebracht worden. Uiteindleijk is alles gelukt, inclusief het doen van boodschappen en het maken van 2 salades voor mijn avonddiensten dit weekend, maar het was wel voor mijn gevoel een beetje een gehaast. Het fietsen was wel heerlijk en maakte het geheel weer een beetje ontspannen. Even wat gedoe met verder willen oppompen van mijn voorband (uiteindelijk maar om wat lucht bij de fietsenmaker op de hoek gevraagd), maar verder geen problemen. Mijn vriend en ik fietste een duurlooproute van mij en mijn vriend kwam op plekken waar hij nog nooit eerder was geweest. Deels over het parcours van de Leiden marathon en deels langs de weg die ik dagelijks naar mijn werk met de auto rij. Om 13 uur waren we thuis en kon ik nog even op mijn gemakje douchen, sla maken en lunchen. En nog heeeeeel even in de zon op het balkon zitten voordat ik om 14:30 uur toch echt de deur uit moest om te gaan werken, bummer.  IMG_0092

Zondag
Alweer veel te vroeg voor mijn gevoel ging mijn wekker, maar omdat het nog warmer zou worden dan de dag ervoor en ik een 12 kilometer run met een fast finish op het schema had staan wilde ik niet al te laat buiten staan. Team vroem maatje Ron besloot om mee te gaan met mijn training en stond uiteindelijk om 9:45 uur voor mijn deur. Natuurlijk liepen we al snel sneller dan het beoogde tempo van 5:40 min/km. Langzaam probeerde we de rem erop te gooien, maar al met al liepen we wel te snel. Met het windje licht tegen was het met de warmte nog goed te doen. Lekker een rondje rondom de zegerplas waarna we langzaam de wind in de rug kregen. Oeiiiii warm!! En slik, we moeten nog versnellen de laatste 3 kilometer naar 4:50 min/km… Vanaf kilometer 9 ‘piep piep’ hop de versnelling erop…. oeffff warm, het lukte om te versnellen, maar halverwege de 3 kilometer werd het voor Ron toch iets teveel. We pauzeerde even bij een schattig tafereel, familie zwaan met kleintjes, en na even bijgetrokken te zijn gingen we door. Met gierende loopschoenen de straat in…Toch wel weer even wennen hoor die warmte. IMG_0096 IMG_0100

Na het lopen was het tijd voor een welverdiende douche. Aangezien mijn vriend vandaag zou gaan windsurfen had ik besloten om met dit mooie weer met een omweg naar het werk te fietsen op de racefiets. Zo kon hij mij na mijn dienst wel gewoon ophalen met de auto en kon hij gaan wanneer hij wilde. Met dit heerlijk weer is het niet erg om een stukkie te fietsen toch? Uiteindelijk besloot hij om niet te gaan vanwege de beetje ‘vage’ wind, maar had ik al een hele route in mijn hoofd zitten. En aangezien vriendlief toch nog wat moest klussen en daarvoor wel de auto nodig had kwam het dus uiteindelijk wel goed uit. Dus samen nog even lekker lunchen in de zon, waarna ik even uittekende hoeveel kilometer mijn bedachte route zou zijn. Rond 13 uur stapte ik daarom al op de fiets naar het werk. Klein rugzakje op mijn rug met wat belangrijke spulletjes (de rest had ik zaterdag al meegenomen en in mijn kluisje gelegd) en fietsen maar. Toch vond ik het wel een beetje spannend, ik weet nu wel hoe ik een band moet verwisselen, maar echt handig ben ik er nog niet mee. En nu helemaal alleen op pad? Het ging allemaal prima en er stond her en der toch een stevig windje, maar na ruim 27 kilometer stond ik voor de fietsenstalling van mijn werk. Nog tijd genoeg voor een heerlijke douche en om even te kunnen bijkomen voordat mijn avonddienst zou beginnen. IMG_0106

Hoe ging het bij jou de afgelopen week? Ben benieuwd naar jullie ervaringen met deze warmte…

Ohwja en deze mooie quote kwam ik vandeweek tegen en wil ik graag nog even met jullie delen. Knoop deze goed in jullie oren, kanjers!IMG_9964

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *