De eeuwige jojo?

De meeste mensen die mij volgen weten dat ik in de loop der jaren best een hoop ben afgevallen, maar dat ik het ook heel lastig vind om op hetzelfde gewicht te blijven. Ik omschrijf mijzelf dan ook vaak als de eeuwige jojo. En tuurlijk is het menselijk om zo nu en dan een beetje aan te komen, zeker na vakanties. Maar ik vind het dan vaak heel moeilijk om de balans weer terug te krijgen. Dan voel ik mijn kleding weer strakker gaan zitten en voordat ik het weet koop ik mijn kleding weer een maatje groter. Dit gaat zo door totdat ik echt walg van mijzelf en de knop weer omgaat om er wat aan te doen. Dan kan ik ineens wel makkelijk van de chocola en chips afblijven. Maar waarom val ik toch steeds in die valkuil? Waarom laat ik mijzelf steeds weer verleiden en eet ik zo een hele zak leeg i.p.v. netjes een handje?

Gab3414_blog

Een tijdje geleden kreeg ik het boek ‘Nu afvallen & Nooit meer aankomen’ van Eveline van de Waterlaat en Leo Versluys in handen. Eveline is diëtist en toegepast psycholoog en Leo is therapeut, coach en gespecialiseerd in gedragsverandering. Ik zat op dat moment niet lekker in mijn vel en daardoor sprak de titel mij misschien wel nog meer aan. Wel had ik een stemmetje in mijn achterhoofd ‘ja hoor, wéér een afvalboek’, maar toch was ik geboeid door de titel over ‘het niet meer aankomen’. Ik heb het de afgelopen weken gelezen en ben een hoop wijzer geworden.

Het boek is grofweg in 3 delen ingedeeld. Deel 1 gaat over de psychologie van het afvallen en nooit meer aankomen. Dit deel behandelt de vraag waarom je de dingen doet die je doet en welke gevolgen dit heeft voor jouw gedrag en jouw eetpatroon. Dit doen ze aan de hand van Ego-types. Deze Ego-types bepalen ons gedrag in bepaalde situaties. Als jij weet wat jou Ego-types zijn krijg je eenvoudiger inzicht in jouw gedrag en weet je ook beter je valkuilen en waar/waardoor het dus mis gaat.

In deel 2 leer je hoe je grip kan krijgen op je gewicht met de juiste voeding en gewoontes. Een deel wat in ‘jip en janneke’ taal de waarheid over voeding duidelijk maakt. Waarom moet je zoveel eiwitten en waarom moet je vetten juist niet vermijden.

Deel 3 richt zich op de ‘NU slank methode’ en hoe jij deze, met jou Ego-types, kan toepassen in het dagelijks leven. Met een 7-stappenplan ga je hiermee aan de slag om zo dus uiteindelijk af te vallen en nooit meer aan te komen.

De venijnige jojo-driehoek.

De venijnige jojo-driehoek.

Ik ben vol enthousiasme aan het boek begonnen en het pakte mij meteen. Toch vond ik gaandeweg deel 1 de stof een tikkie taai worden. Toch ben ik blij dat ik doorgezet heb met lezen, want deel 2 vond ik echt mega interessant. Natuurlijk wist ik al wel wat, maar ik snap nu echt meer waarom bepaalde voedingsstoffen zo belangrijk zijn en waarom anderen dingen juist zo slecht zijn. En ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik deel 2 echt het leukste deel vond. Deel 3 vond ik ook interessant en ga ik ook zeker voor in de toekomst wat aan hebben. Het is ook heel fijn dat ik dit boek ook gewoon kan pakken als ik het even niet meer weet.

Het hele boek staat trouwens vol met hele herkenbare voorbeeldjes uit de praktijk en is opgeleukt met grappige illustraties van ‘Ontwerpstudio Karel & Linda’.

Ego-type de Struisvogel Illustratie Ontwerpstudio Karel & Linda

herkent iemand dit struisvogelgedrag?

WIN

Herken jij je een beetje in mijn verhaal of ben je gewoon heel nieuwsgierig naar dit boek? Dan heb ik misschien wat leuks voor je, ik mag namelijk 1 boek weggeven 🙂 . Wat moet je hiervoor doen? Gewoon even een in reactie hieronder (onder deze blog zelf) laten weten waarom jij dit boek nodig denkt te hebben. Dus waarom zou dit boek jou kunnen helpen bij het behalen van je doelen. Je kan t/m woensdag 18-4 reageren.

Op de website van nooit meer aankomen kan je sowieso nog veel meer informatie vinden, maar ook de eerste 3 hoofdstukken van het boek gratis downloaden. Het boek is daar overigens ook te koop voor €24,95

agereGab3453_blog

55 Comments

 • Jolanda schreef:

  Pffff mijn bijnaam is JoJo maar ik jojo ook al mijn halve leven. Mensen zeggen:maar jij rent toch genoeg? Toch start ik iedere keer fanatiek, val wat af, word minder streng en kom weer veel aan. Wilde voor de marathon 3 kg lichter zijn, wat niet is gelukt. Hoop nu dat die eraf zijn voor mijn zonvakantie in juni. Kan wel wat hulp gebruiken! 🙂

 • Miranda schreef:

  Hier lukt het maar moeilijk om de juiste knop te vinden om dat gewicht nu eindelijk eens echt omlaag te krijgen. Ik hoop in dit boek de nodige tips en tricks te lezen om eindelijk die knop om te krijgen. Het lijkt me een erg nuttig boek om nu eindelijk eens te schakelen en de ‘juiste’ informatie te vinden waarom eigenlijk gaat waarom het zo gaat.

 • Willemien schreef:

  Ik!!!!!! Heb dit boek zo nodig (denk ik)… ook al mijn hele leven aan het jojo-en maar nu wil die jojo (weegschaal) niet meer naar beneden.. probeer van alles maar niks werkt.. En ik wil zo graag eind juni met de halve marathon van Zwolle een pr rennen..

 • Annick Bosch schreef:

  Ik heb echt het idee dat ik over mezelf aan het lezen ben. Zo’n 5 jaar ben ik aan het jojo-en. Eerst Sonja bakker.. Alleen maar honger. Daarna weightwatchers. Als ik daar foto’s van zie vind ik me oprecht mooi en vraag ik me af waarom 72 kg niet genoeg was maar ik per se er nog 4 af wilde hebben. Toen weer 8 kg aangekomen en toen begonnen met krachttraining en letten op eten. Ik zag dat mn lichaam mooier werdt maar omdat spieren ook genoeg wegen werkte die weegschaal me tegen. Nu sinds nov echt de focus op het hardlopen gelegd en de rest zal me bommen . Maar ik heb zelf ook wel door dat als ik minder kg hoef mee te sjouwen ik ook sneller zou worden. Ik wil er nu 10 af en de tijd maakt me niet uit. Het doel is 10 eraf door gewoon gezonder te eten en veel te rennen en ik denk dat dat boek me er zeker bij kan helpen.

 • Anthe schreef:

  Ik ben ook nieuwsgierig naar het boek. Hopelijk biedt dit boek mij de handvaten en inzichten om de laatste zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Ik loop momenteel vast terwijl ik denk dat ik gezond eet en braaf sport. Misschien kan de informatie uit het boek mij helpen.

 • Marjan schreef:

  Ha Gaby fijn om weer iets van jou te lezen. Dit boek spreekt mij aan. Ik had nooit problemen met mijn gewicht tot zo’n 5 jaar geleden. Afgevallen en weer deels bijgekomen. Hoezo? Waarom? Hoe zit dat? Ik zou dit boek daarom graag willen winnen. Groetjes

 • Janca schreef:

  Ohh ik herken me echt heel erg in je verhaal! 5 jaar geleden heb ik de stap gezet om af te vallen en het gewicht van toen nooit meer te bereiken. In die 5 jaar is het echter ook weer de andere kant op gegaan en nu ben ik zwaarder dan ooit. Dit boek lijkt me echt fantastisch, juist door de psychologie erachter. Ik wil hem graag winnen!!!

 • Marianne van Amersfoort schreef:

  Als iemand die op gewicht blijft, maar een te hoog gewicht, zou ik dit boek graag gebruiken om dan toch eens eindelijk eens af te vallen. Ik doe het niet goed waarschijnlijk pfff

 • Naomi Hoogenboom schreef:

  Ik kan wel een hele uitgebreide reden gaan omschrijven, maar het komt er op neer dat ik gewoon méga benieuwd ben naar dit boek!

 • Patricia schreef:

  Heel benieuwd naar het boek vooral hoe de knop om blijft. Ik eet veel en juist verkeerd ondanks het sporten ben ik niet de nodige kilo’s kwijt maar erbij helaas

 • Juliette schreef:

  Ja dit zou goed van pas komen! Als psychologiestudent lijkt het me helemaal interessant en wat leuk die illustraties.

 • Rob schreef:

  Heb mindfullness dieet gedaan, hielp niet. Heb heeel veel diverse sporten gedaan en dat hielp. Toen kwam de vakantie en ja dan gaat het snel. Dit boek kan me helpen een type aan te wijzen wie ik ben en daar naar gaan leven. Ik hoop dat ik dan volgend jaar sneller de marathon van Rotterdam ga lopen

 • Mirjam schreef:

  Ohhhh dat boek zou ik wel willen winnen!
  Na 50 kilo kwijt geraakt te zijn, plakt er toch weer een 10 kilo er extra aan die moeilijk blijvend afscheid nemen….

 • Debby schreef:

  Zelf volg ik een opleiding voor voedingscoach en ben dus dol op zo’n boeken als leesvoer om mijn kennis te verruimen en ook zelf de balans te vinden. Dit is na mijn eetstoornis nog steeds verstoord en iedere week is een struggle naar het juiste patroon vinden.

 • Janine schreef:

  Wat een herkenbaar verhaal van jou!
  Die balans vind ik zo enorm moeilijk, na bijvoorbeeld een half jaar gezond eten verval ik toch weer in oude patronen.
  (Oh ja trouwens terwijl ik dit zit te typen gaat eet ik een snoepzak leeg!)
  Dus weer gaan afvallen en het gewicht dan eindelijk te behouden, daar zou het boek mij zeker bij kunnen helpen!

 • Ginie schreef:

  Hoe herkenbaar! Van 80 naar 135 naar 75 naar 120 naar 70 naar 90 en nu weer richting 75…. Hoezo jojo, het lijkt wel een golfslagbad!

 • Mandy schreef:

  Al zoveel diëten in het verleden gedaan! Afgelopen zomer 20kg afgevallen, merkte toen zelfs dat ik het hardlopen weer leuk vond en goed vol te houden vond, maar in no time weer 10kg erbij…
  Nu in verwacht maar zou zo graag de knop uiteindelijk wederom om willen zetten en echt vol te houden! En dan staat de marathon Rotterdam op mn bucketlist

 • Manon schreef:

  De titel spreekt mij ook heel erg aan. Ik ben gek op eten, maar soms iets teveel. Wat ik vooral lastig vind is om op het juiste gewicht te blijven. Nu ben ik al een poosje geblesseerd en dat helpt helemaal niet!! Dus wellicht dat het boek mij zou helpen om die knop weer om te zetten en dan het gewicht beter onder controle te houden, zodat ik ook niet zo streng hoef te zijn voor mezelf…

 • stefanloopt100km schreef:

  Dit lijkt me op voorhand echt een boek voor mij. Dit zijn namelijk één van mijn strugglingen als hardloper. Erg benieuwd naar de stof die erin instaat om zo te kijken of het mij ook wat rust kan geven.

 • Natasja (Schabbie35) schreef:

  Jouw verhaal is mijn verhaal! En op een of andere manier kan ik me er dit keer niet toe zetten om dat knopje om te zetten. Wie weet zet dit boek mij weer Aan!

 • Joline Boesenkool schreef:

  Ik ben 30 kilo afgevallen maar inmiddels is er ook alweer 12 kilo bij… Hier baal ik zo van en ik wil af van het geschommel in gewicht… Het boek zal me daar hopelijk goed bij kunnen helpen!

 • Marije Bonsema schreef:

  Dit boek heb ik nodig! Soms even goed bezig, dan laat ik mezelf weer gaan. Omdat ik vind dat ik het verdien. Nodig heb. Een rotdag heb gehad. Etc etc. Alle (waarschijnlijk) bekende smoesjes. Nu thuis met een burn-out. Dus gezond eten is zeker nu erg handig om wat energie te verkrijgen. En doordat ik (tijdelijk) thuis zit ook de tijd om het boek helemaal te lezen en tips in de praktijk te brengen. Dus zou ‘m echt, heel, heel, héél graag willen winnen!!!

 • Susan schreef:

  Fit blijven na de marathon is mijn doel, en niet al het eten wat ik at toen ik veel trainde nu ook blijven eten, want dan word ik ook een jojo! En we moeten de zomer nog in!

 • Rieneke schreef:

  Heel herkenbaar… Eten is iets waar ik in m’n hoofd de hele dag mee bezig ben. Ik eet behoorlijk gezond, maar toch is er bijna elke dag wel een momentje of maaltijd dat ik net iets teveel eet. En al die kleine beetjes samen maken dat die vijf kilo er maar niet afgaan… Grote kans dat er aan de hand van dit boek patronen in mijn gedrag te ontdekken zijn. Graag wil ik hiermee aan de slag gaan, om zo op de juiste momenten alert en misschien wat strenger te zijn, maar mezelf op andere momenten dat lekkere hapje ook echt gun in plaats van me schuldig te voelen.

 • Katinka schreef:

  Ja hier ook een jojo, 21 kilo eraf 15 erbij 8 eraf en inmiddels er weer 4 bij om te janken gewoon. Dus ik doe graag mee met de winactie!! de knop omzetten lukt al 1 jaar niet naja niet langer dan 4 weken in ieder geval

 • Sonja schreef:

  Ik wil nu toch echt die kilo’s er weer af nu ik weer de motivatie heb en min of meer blessure vrij ben. Dit boek kan me denk ik helpen. Doel dit jaar is om 15 km te kunnen hardlopen en dan schelen die paar kilo’s toch echt.

 • Linda schreef:

  Ik had je zus kunnen zijn qua jojo gedrag. 15 kilo afvallen en er vervolgens 10 aankomen en dat terwijl ik kneiterfit aan de start wil staan van mijn tweede halve marathon. Dus nu moet weet die knop om en dat is best wel lastig.

 • Lindsay schreef:

  Ik zou naar al die jaren jojo wel eens keer echt willen afvallen zonder terug te vallen . Ik wil graag 25 kilo kwijt. Ik wordt steeds zwaarder en dan is niet goed voor me gezondheid en wil graag me twee kindjes zien op groeien maar nog steeds niet de juiste dieet gevonden wat lukt en vol te houden is . Zou graag dit boek willen winnen hopelijk brengt dit me naar een beter leef gewoonte

 • Marloes schreef:

  Momenteel ben ik bezig met twee studies, werk ik en geef ik sportlessen; kortom altijd druk en onderweg. Door alle drukte schiet ontbijt er wel eens bij in, heb ik niks in huis om als lunch mee te nemen en zit ik vaak met een rammelende maag. Of het nu op de universiteit is, in het ziekenhuis waar ik werk of het station overal kun je makkelijk lekkere maar ongezonde dingen kopen. Even voldoening maar natuurlijk niet voedzaam. Met dit boek wil ik weer een stabiel eetpatroon voor mezelf opzetten.

 • Nellie schreef:

  Ik ben razend benieuwd naar dit boek!! Ook ik heb geschommeld met mijn gewicht. Als fanatieke loper heb ik gemerkt wat daadwerkelijk het verschil is tussen lopen met extra kilo’s en lopen zonder. Ih startvak dacht ik vaak wat doe ik mis?! We lopen allemaal hetzelfde en ik val geen gram af. Inzicht in eetgewoontes en stop suikers is mijn redmiddel geweest. Kan niet wachten om dit boek te lezen!

 • Heidi Schrama schreef:

  Er is geloof ik geen dieet wat ik niet geprobeerd heb. Vol goeie moed stort ik me op de regels en val dan zeker af en voel ik me geweldig. Maar na een paar maanden (weken) heb ik weer een reden om me niet meer aan de regels te houden (die wisselende diensten is toch echt wel de belangrijkste smoes) en kom ik weer aan. Ik ben dan ook echt op zoek naar iets wat me echt zal helpen. Zou dit boek dat zijn?!

 • Henriette Esselink schreef:

  Wat veel reacties! Grootste probleem is dat we verleid worden door alles wat niet goed voor ons is…Helaas ben ik inderdaad ook een jojo, geërfd van mijn moeder die ook eeuwig allerlei diëten deed, brooddieet, weight watchers… vier jaar geleden startte ik met hardlopen een een kh-arm dieet en viel 25 kilo af in een half jaar. Maar door allerlei omstandigheden nog meer stress gehad en helaas weer 13 kilo erbij in een half jaar. Aankomen is zo gemakkelijk! En nu ook nog mijn knie verdraaid bij het skiën…. Ben heel benieuwd oud ik ook nog wat kan leren van het boek!

 • Marjan Kakiay schreef:

  Jo jóó….omdat ik gewoon weer in jou 2e handsjes wil passen

 • Maddi schreef:

  Ik ken het. Ik ben net 5 kilo afgevallen, voelde me kiplekker en meteen een vette 10km PR twee weken geleden. Maar nu ben ik bij mijn ouders op bezoek voor een maand (ik woon in Australië) en al dat Nederlandse lekkers en het gaat weer helemaal mis… ik zou het boek nu prima kunnen gebruiken!

 • Débora Campello schreef:

  Al een tijdje loop ik hier tegen aan. Heb allerlei dieten geprobeerd en niks werkt. Geen gram afgevallen. Terwijl ik juist niet meer of minder eet dan voorheen. In 2014 woog ik 65kg en en ineens weeg ik 72kg terwijl niks anders ben gaan eten. Ik loop al een tijdje hard en merk dat door dit gewichtsverschil dat mijn snelheid minder is geworden. Ik raak helemaal gefrustreed hierdoor omdat ik weet dat ik beter kan. Ik heb al geprobeerd de kleine dingen te vermijden zoals geen suiker in de koffie, cappuccino of thee, van zoete spullen houd ik ook niet van, savonds alleen groenten en vlees ipv met rijst of andere vorm van dikke makende koolhydraten te eten.
  En verrassend: ik val geen gram af

 • Natasja van den Broek schreef:

  Jeetje, wat herken ik mezelf in je verhaal….

  In het afgelopen jaar ben ik (voor de zoveelste keer) ruim 10 kilo aangekomen, alleen krijg ik deze er niet eens meer af. Ik eet zo gezond mogelijk, ik sport best veel, ik snap er helemaal niets meer van.
  Ik heb me opgegeven voor mijn allereerste 1/8 triathlon in juni en zelfs dat motiveert me kennelijk niet voldoende……
  En er moeten echt heel wat kilo’s af, wil ik een beetje toonbaar zijn in zo’n strakke tri-suit, help.

  En juist, wat zou het fijn zijn om die ellendige kilo’s er daarna voorgoed af te kunnen houden!

  Dus, je begrijpt, ik ben heel erg nieuwsgierig naar dit boek!

  Bedankt voor je motiverende blog.

 • Ludwig schreef:

  Hey! Ik en mijn vriendin herkennen beide jouw oorspronkelijke situatie: we worstelen ook met gewichtsveranderingen gedurende het hele jaar door. We weten niet direct de oorzaak van dit jojo-effect ondanks dat we beide sportief zijn (lopen, fietsen en wandelen). Vandaar dat je wel onze zin om het boek te lezen serieus hebt aangewakkerd. Hopelijk met resultaat!

 • Lisette schreef:

  Na afgelopen zondag de marathon van Rotterdam te hebben gelopen, wil ik proberen me fit te blijven voelen, ook zonder al die marathon kilometers. In november staat NY gepland, en ik hoop daar fitter dan ooit aan de start te staan. Als er dan nog wat kilo’s af zouden kunnen, is dat denk ik mooi meegenomen!

 • Carolien Schutte schreef:

  Dit lijkt mij zo handig boek om is een keer de knop goed om te draaien en me te helpen om af te vallen en de kilo’s eindelijk echt vaarwel te kunnen zeggen en niet na een tijd weer alle kilo’s terug te zien komen aangezien afvallen best wel moeilijk bij me gaat na een tijd vandaar mijn kansje

 • Sabine van het Bolscher schreef:

  Oh dat zou welkom zijn, het lukt maar niet op gewist te blijven.. Dan eet ik weer iets slechts en dan daarna je weer schuldig voelen, waarom heb ik deze zak nou weer leeg gegeten, was zo goed op weg
  .. Het boek zou een goede hulp zijn lijkt mij om meer inzicht te krijgen. Met name ook over wat juist en niet juist is. De ene zegt dit en de andere dat. Zo lastig vind ik…

 • Ja, ik zou dit boek heel graag willen winnen. Ik jo-jo zelf ook al jaren. Op mijn zwaarst (8jr geleden) woog ik 103, door patronen te doorbreken ging dat langzaam naar 73kilo (in 2014), om vervolgens weer richting de 90kilo te gaan. Op dit moment schommel ik tussen de 80/83 en lukt het mij niet om die wel bekende ‘knop’ om te zetten. Misschien dat dit boek weer nieuwe inzichten geef en ik weer richting die 73kilo kan komen.

 • Chantal Kramer schreef:

  Wow dit lijkt me echt een heel interessant boek. Ik herken me altijd in jouw afval/op gewicht blijf issues. Ik ben niet dik of zo maar het juiste gewicht blijft een issue. Hardlopen is en blijft mijn passie. Ik heb mezelf na het finishen afgelopen zondag van mijn 3e marathon op de coolsingel voorgenomen om aan mijn tempo te gaan werken en al mijn PR’s ( op de HM en kortere afstanden) uit de boeken te lopen. Een paar kilo minder zou daar zeker bij helpen.

  Liefs Chantal

 • Voor de Rotterdam Marathon van afgelopen zondag was ik fitter en afgetrainder dan ooit maar door de warmte viel alles in duigen. Misschien toch de verkeerde keuze gemaakt op het gebied van voeding? Dit boek zou mij dan misschien nog betere handvaten kunnen bieden. Mocht ik dit boek “winnen” dat zou ik het willen delen met mijn vrouw die al jaren kampt met overgewicht en niet de genen heeft zoals ik. Zij moet 2-3 keer zoveel doen of laten om ook maar iets af te vallen terwijl het bij mij een stuk makkelijker gaat.
  Dit boek zou ik haar dan ook meer gunnen!

 • Jacqueline schreef:

  Net als zovelen, heb ik ‘levenslang’.
  Mijn afvalproces is een gevalletje “1 stap vooruit, 2 stappen terug”.
  Mijn lichaam is erg sociaal en zegt tegen elke kilo: “Kom er gezellig bij”.
  Inmiddels heb ik een leeftijd bereikt waarbij je je minder druk maakt om zaken waar ik mij vroeger enorm over kon opwinden. Maar die relaxte houding lukt mij niet ten aanzien van mijn gewicht. En dat ben ik dus zat!!
  Je snapt het al: dat boek zou zomaar mijn redding kunnen zijn en, door meer inzicht, ook mijn leven op het gebied van gewicht ook een stuk relaxter maken.

 • Katja schreef:

  Zoals de meeste mensen jojo ik wat heen en weer met mijn gezonde gewicht, af en toe met uitschieters naar boven. Ik heb bewust geen weegschaal, maar mijn kleding vertelt me genoeg. En wat aankomen is niet erg, zolang ik maar weer de goede kant op kom. Desondanks wil ik graag dit boek lezen, om erachter te komen welk type ik ben en hoe ik me op de bijbehorende valkuilen kan voorbereiden. Want het meest verschrikkelijke gevoel in de wereld, is als je walt van jezelf. Ik heb dit enkele keren gehad, maar na het lezen van dit boek hopelijk nooit meer.

 • Marcella schreef:

  De titel spreekt mij ook enorm aan!! De combinatie hardlopen, afvallen en vegetariër is er lastig. Welke voedingsstoffen heb ik nou echt nodig en hoe kan ik dan ook nog wat afvallen. Ben me erg aan het verdiepen in gezonde voeding en ben heel benieuwd naar dit boek!! Ik doe dus graag mee!!

 • Anita H. schreef:

  Ik moet regelmatig pas op de plaats maken om niet te dik te worden. Het lukt de laatste jaren wel wat beter om mijn gewicht enigszins stabiel te houden, dankzij beperking inname koolhydraten. Maar het kan beter. Zou mooi zijn als er weer wat meer broeken zouden passen…. Daarnaast ben ik sowieso geïnteresseerd in gezonde voeding.

 • AnnaB schreef:

  Al zoveel diëten in het verleden gedaan,en dat jojoën is echt niet gezond. Ik wil graag nog 10 kilo kwijt,benieuwd naar het boek

 • Linde schreef:

  In 2016 ben ik 30 kilo afgevallen en in 2017 weer 10 aangekomen… Ik blijf maar jojoen en ben op zoek naar balans, ik moet om echt gezond te zijn nog zeker 40 kilo kwijt! ik zag de titel van het boek en dat spreek mij erg aan, vooral het psychologische deel en hoe je daar mee om kan gaan, dus ik zou heel graag het boek willen winnen!

 • Tamara goldsteen schreef:

  Dit boek heb ik echt heel hard nodig. Het lukt me maar niet om blijvend een aantal kilo’s af te vallen.

 • Ramona schreef:

  Hoi ik ben Ramona J. de J. staat voor Jojo. Van strenge eetschema’s waar je kilo’s van afvalt naar gewoon eten en te veel aankomen. Ik hou gewoon van eten maar ik zou ook graag fit willen worden

 • Barry schreef:

  Jojo is mijn tweede naam…nee niet Yo! Yo!

  Hopelijk kan ik met dit boek eens bewuster worden van mijn levensstijl en voor goed van de grammetjes af komen!

  Nu duimen

 • Yvonne schreef:

  Lijkt me super om dat boek te winnen, en herken me heel erg in je verhaal over het jojo’en. Daarbij komt er bij nog eens bij dat ik een echte emotie-eter ben, en aanstaande maandag krijgt mijn opa euthanasie dus zal dan ook wel weer de verkeerde kant op gaan met eten helaas… misschien dat dit boek de gouden tip heeft om niet te gaan emotie-eten?
  X yvonne

 • Debby schreef:

  Oh nog net op tijd…
  Ik zag de titel in je stories en dacht dat is wat voor mij… op dit moment vooral het afvallen. Want dat lukt voor geen meter. Ik kan ivm een whiplash waar ik herstellende van ben niet sporten op dit moment. Dat betekent niet bewegen dus dat betekent aangekomen en helaas wil het er dus met geen mogelijkheid af. Hopelijk met dit boek dus wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *