De dagen na de marathon

En zoals beloofd…. deel 3 van de NYC marathon reis ‘ de dagen na de marathon’. Dit is alweer het laatste deel, maar mocht je de 2 eerdere delen gemist hebben kan je ze hier terugvinden…. ‘de eerste dagen NYC‘ en het verslag van ‘de marathon‘.

Maandag 2 November… ‘ The day after’
De wekker ging de dag na de marathon om meerdere redenen op tijd, maar na een relatief korte en tikkie onrustige nacht had ik hier toch wel een beetje spijt van. Maar desondanks werd ik met een big smile wakker en keek ik als eerste naar die mooie blinkende plak op mijn nachtkastje. WOW! Ik had gewoon de marathon van NYC gelopen, zo gaaf! Mijn lijf vond het echter minder leuk en liet dit  weten toen ik uit bed stapte. Toch wel een tikkie spierpijn. Maar na even op gang te zijn gekomen ging het al wat beter en begon ik richting de bushalte te lopen waar Natalie en Marcel ook zouden zijn. Ik had dit keer voor de zekerheid wat extra tijd ingecalculeerd om het stuk te lopen, maar dit bleek niet echt nodig te zijn.

Natalie, Marcel en ik vertrokken niet veel later met de bus naar NYC toe om vervolgens met de taxi naar Central park te gaan. We hadden afgesproken om vandaag zoveel mogelijk de metro te mijden ivm de vele trappetjes daar 😉 , maar ik kan je verklappen,… de taxi in en uitstappen ging ook niet heel soepeltjes. In Central park was de finisher expo en bekenden hadden gezegd dat je daar vroeg moest zijn anders waren A de leuke shirtjes al op en zou het enorm druk zijn.

IMG_9071

Toen we aankwamen was het dan ook nog redelijk rustig, maar toen we een klein uurtje later vertrokken stond er inmiddels een behoorlijke rij. Natalie en ik wilde i.i.g. onze medailles laten graveren. Normaal zou ik dit in Nederland alleen hebben laten doen als ik P.R. gelopen had, maar ik vond dit toch wel iets bijzonders en dus een goed excuus om het meteen te laten doen ;-). Daarnaast wilde we graag kijken voor een mooi shirtje of iets dergelijks met NYC marathon Finisher erop. Ze hadden genoeg spullen waar het op stond, maar ik hield mezelf in en besloot alleen een knalgeel shirtje aan te schaffen. Je kan nooit genoeg hardloopshirtjes hebben, toch?  😉IMG_9066

Naast het medaille graveren, merchandise verkoop was er ook een standje van de New York Times. Op de maandag na de marathon zit er altijd een speciale marathon bijlage bij de krant en dit jaar stond iedere deelnemer die binnen de 5:15 uur gefinisht was met naam en tijd in deze bijlage. Aangezien wij alle 3 ruimschoots binnen deze tijd binnen waren gekomen, gingen we alle 3 met een krantje de deur uit. Naast krantenverkoop kon je er meteen mee op de foto, dus tja… dat deden we dan ook maar gelijk even. Alle 3 een foto apart, maar ook 1 als de 3 musketiers ;-).
yourphoto 2
yourphoto
IMG_9078bewerkt

Na de finisher expo was het eindelijk tijd voor ontbijt. Michiel, Joan en Sergio hadden het idee geopperd om gezellig met een clubje bekenden bij een ontbijtrestaurant in een zijstraat van Broadway te gaan ontbijten. Heerlijk in zo’n tentje zoals je ze in de films en series zit. En wat was het fijn om al die bekenden te zien. Uiteindelijk waren we met een groep van 12, verdeeld over 2 tafels en ging het al snel over 1 ding… de marathon.10408672_943750245678551_2493501243729309420_n

IMG_9080

whaaaaa een echt Amerikaans MEGA ontbijt

Met Hedwig had ik even wat kilometers samen gelopen dus met haar had ik het over haar verdere race. Joan kon ik eindelijk haar welverdiende ‘ you are now a marathoner knuffel’ geven en Michiel kon ik feliciteren met zijn enorme P.R. En aangezien ik niet kon kiezen wat voor ontbijt ik wilde beveelde Michiel mij een van de meest uitgebreide ontbijtjes op de kaart aan…. Wow…. Lekker, maar wat veeeeel. Ik kreeg het niet op, maar datgene wat ik opkreeg heerlijk!
IMG_9081

IMG_9083

Met volle buiken ging iedereen weer zijn/haar eigen gang voor deze dag en besloten Natalie, Marcel en ik om eens een een beetje te gaan shoppen. De Disneystore, Frontrunner, warenhuis Macy’s en Victoria secrets werden onveilig gemaakt ;-). In Macy’s was het even zoeken naar de juiste sportafdeling, want op de grote maten sportafdeling bleek ik toch niet helemaal op de juiste plek te zijn 😉 Natuurlijk hing hierbij de gehele dag mijn mooie medaille om mijn nek, want dat schijnt te horen hier in NYC ;-).

IMG_9102

Goed dat het bestaat, maar kon het niet laten om er geen foto mee te maken 😉

IMG_9530
Na het shoppen bij Victoria besloot ik om naar het Empire state building te gaan. Deze zat iets verder in de straat en aangezien dat de enige ‘toren’ nog was waar ik niet op was geweest wilde ik hier toch nog wel bovenop. Ondanks dat de lucht wat grauw was en het uitzicht minder mooi scheen te zijn dan vanaf Rockefeller center wilde ik dit toch graag met eigen ogen zien. Natalie en Marcel hadden dit al op hun eerste dag gedaan en besloten om nog een keer naar Rockefeller te gaan. Niet veel later stapte ik in de lift van het Empire, liep het kleine museumpje door en stond bovenop. Vanaf hier toch ook wel weer een mooi uitzicht, maar inderdaad, vanaf Top of the rock toch net iets mooier. Maar genietend van het uitzicht en kijkend hoe ver ik had gelopen begon ik het al vrij snel fris te krijgen. Na 2 rondjes rondom te hebben gelopen vond ik het wel mooi geweest en besloot ik om weer terug naar de begane grond te gaan. Daar probeerde ik contact te krijgen met loopmaatje Hans want we zouden nog ergens een drankje gaan doen om op te proosten op onze prestaties. De wifi liet mij een klein beetje op dat moment in de steek, dus na een kort telefoontje wist ik dat Hans op Times square zat.
NYC-foto's6
In stevige pas liep ik door de straten vanaf het Empire naar Times Square en voelde het net alsof ik al jaren in deze stad was, heerlijk! Niet veel later vond ik Hans babbelend met een agent over zijn prestatie op de marathon. We kochten een kop thee en koffie bij de starbucks en besloten om niet ver daarvandaan op een bankje te gaan zitten. Gezellig babbelend over de marathon en de toffe stad vloog de tijd voorbij. Hans wilde weer terug naar het hotel om te gaan eten en na een selfie namen we afscheid. Inmiddels had ik contact met Marcel en Natalie gehad en zouden zij ook weer naar Times square komen. Hans kon mij dus met een gerust hart achterlaten hihi.
IMG_9127
Genietend van alle soorten en maten mensen die voorbij kwamen zat ik op het bankje voor de Starbucks. Het viel mij op dat er veel politie was en er allemaal dranghekken waren neergezet, maar goed… ik dacht er verder niet over na en dacht ‘ het zal wel’. Natalie en Marcel waren niet veel later gearriveerd op Times square en we besloten om een hapje te gaan eten bij het Hardrock Café. Na een mega burger en een chocoladetaartje als toetje kon ik geen pap meer zeggen. En 1 ding… geef mij geen chocoladetaartje om mij vervolgens keihard te laten lachen. Ik zal jullie de beelden besparen, maar jullie kunnen je denk ik wel enigzins indenken hoe het tafereel eruit zag ;-).
IMG_9175
Na een verbaasde blik van de ober over hoeveel ik ophad liep ik met veel moeite de trap op. Bovenaan liep toevallig loopmaatje Wietske en zij wist te vertellen dat de straten zo afgezet waren vanwege President Obama. Ahaaaaa vandaar…. Deze zou ergens verderop in een theater in Broadway zitten en later via Times square terug gaan naar het vliegveld. Aangezien er nog niet veel mensen aan de dranghekken stonden te wachten gingen we er maar vanuit dat het nog wel even zou duren voordat hij langs zou komen. We gingen nog even wat winkeltjes in en kwamen met wat souvenirs voor het thuisfront de ‘I love NYC winkel’ uit. Toen was het ineens wel druk bij de hekken en niet veel later kwam dan ook de hele stoet voorbij. ‘Zwaai Zwaai Obama’. Toch leuk om een keer gezien te hebben.
DSCN6392
We sloten de avond af met nog 1 keer een paar foto’s te nemen vanaf de grote rode trap op Times square en namen de enorme lichtjesinvassie goed in ons op. Aangezien we de dag erna naar huis zouden vliegen zouden we hier niet meer in het donker komen :-(.
IMG_9164
Enigzins moe kwam ik een uurtje later in de hotelkamer aan, pakte alvast een deel van mijn koffer in… shit… morgen vlieg ik alweer naar huis….

Dinsdag 3 November
Shit… de laatste dag NYC dat was het allereerste wat mij in mijn hoofd schoot toen ik wakker werd… en oeiiiii spierpijn…..Natalie, Marcel en ik hadden de avond ervoor even gekeken wat we nog heel graag wilde doen en hadden iig als doel om de Brooklyn bridge van heeeeeel dichtbij te gaan bekijken. Daarnaast wilde we eigenlijk nog naar de dierentuin in central park, wilde ik eigenlijk nog naar strawberry fields en als het kon ook nog naar Grand Central. Een hoop dingen voor maar weinig tijd. Dus om 7 uur zaten we aan het ontbijt om niet veel later mijn koffer dicht te doen met de laatste spulletjes en deze in een andere kamer van het hotel te zetten. Na het uitchecken vertrokken we met zijn drieën weer met de Bus en de Metro richting Wallstreet. Blijkbaar was het niet alleen voor ons vroeg 😉
IMG_9285
Vanaf Wallstreet namen we de watertaxi richting Brooklyn. Wat een gave brug en wat een mooi uitzicht vanaf die kant… Na heel wat foto’s te hebben gemaakt zijn we wandelend de Brooklyn bridge overgewandeld, weer terug naar Manhattan.
NYC-foto's7
IMG_9434
IMG_9385
IMG_9458
DSCN6610
Onderaan de brug was een straatshow bezig, waar Marcel zelfs nog even deel uit maakte. Maar het duurde en duurde maar dus besloten we om vroegtijdig de show te verlaten en met de metro richting Grand Central te gaan.
DSCN6634
Daar eenmaal aangekomen liep ik in de grote hal die je in de vele films ziet, heel gaaf!! In de hal waren opnames voor de intro van het ABC programma ‘ What Would you do’ bezig. Er was echter niks afgezet door voordat ik het wist liepen we dwars door de opnames heen, oeps hihi. De presentator vond het niet erg en wilde nog wel even op de foto 😉IMG_9456
Aangezien we best een tijd bij de brug waren geweest en we het ook wel een beetje zat waren besloten we om niet meer naar Central park te gaan, maar om nog even te struinen door de straten en winkeltjes van NYC en dan via Bryant Park en Times Square naar de bushalte te gaan om weer op tijd terug te zijn in New Jersey. Het was prachtig weer en dat leverde de volgende mooie en soms typische Amerikaanse plaatjes op.

zo weggelopen uit een film ;-)

zo weggelopen uit een film 😉

IMG_9218
IMG_9228
IMG_9264

Genietend van de laatste minuutjes in New York vertrokken we weer met de bus terug naar de hotels. De laatste spullen werden in de koffer gestopt en was het wachten op vertrek naar de verschillende vliegvelden. Natalie en Marcel vertrokken eerder dus ik kon hun nog uitzwaaien om vervolgens een uurtje later zelf richting het vliegveld te vertrekken. Bye Bye NYC…

geldt natuurlijk niet voor de marathon he ;-)

geldt natuurlijk niet voor de marathon he 😉

De vlucht naar Dublin verliep voorspoedig ik kon helaas slecht slapen, maar had ook niet anders verwacht.

Woensdag 4 November
Inmiddels een dag later 😉 dus tja daar hoort een nieuw kopje bij hihi. Op Dublin was het nog even wat uurtjes wachten op de aansluiting. En yeah wat waren we blij toen we eindelijk mochten Boarden… Op naar Nederland! Op naar Schiphol!

Op naar Amsterdam!

Op naar Amsterdam!

Vol trots liep ik rond met mijn medaille op Schiphol en voelde ik mij zelfs heel even een echte topsporter toen ik door iemand van Schiphol gefeliciteerd werd. Het duurde even voor mijn koffer er was en voordat ik door de schuifdeur kon, maar toen ik daar doorheen kwam stonden ze er hoor. Gewapend met spandoek en al…. mijn vriend, moeder en stiefvader. Ik was weer thuis! Home sweet home, heerlijk! Ik nam afscheid van de diverse lieve mensen die ik tijdens deze reis heb leren kennen en toen was het tijd om echt terug naar huis te gaan. Home Sweet Home.
DSC_0262

DSC_0264

DSC_0267
En dan …. ‘tromgeroffel’…….heb ik nog een bekendmaking… want ik liep de marathon niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het goede doel… Namelijk voor de WE foundation (voor kinderen met de ernstige stofwisselingsziekte MPS 6). Dankzij een heleboel sponsoren was ik in staat om deze marathon te lopen en om geld in te zamelen voor de WE foundation…..iedereen bedankt die zijn/haar steentje hieraan heeft bijgedragen, jullie zijn TOP! Het bedrag dat ik uiteindelijk heb opgehaald en wat ik zal overmaken is………………………. IMG_9531 kopie Ik weet zeker dat ze hier heeeeeeel blij mee zullen zijn. Mocht je nu nog denken, ‘chips… dat had ik nog willen doen’… het kan nog steeds. 1 December maak ik het geld over, dus alles wat voor die tijd nog binnenkomt gaat naar dit prachtige mooie doel. Daarna zal ook deze rekening gesloten worden. Het speciale rekeningnummer hiervoor is NL 05 ABNA 0474 5232 09 t.n.v. G. Rietmeijer onder vermelding van ‘NYC Marathon’. Namens de WE foundation, BEDANKT!

Inmiddels ben ik alweer ruim een week thuis en loop ik af en toe nog steeds op wolkjes. En elke keer als ik terugdenk aan dit grote avontuur krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Niet alleen vanwege de geweldige marathon, de indrukwekkende stad, maar ook vanwege de hoeveelheid lieve support die ik gedurende mijn NYC avontuur heb gekregen van iedereen. Iedereen die zich hiervoor aangesproken voelt, BEDANKT en dikke kus!

Ik heb New York in mijn hart gesloten en weet zeker dat ik ooit nog een keer terug ga naar deze gave stad! En de marathon…. GEWELDIG! Mocht je ooit de kans krijgen om deze te gaan lopen, DOEN! En ik kan je Rijnmond Marathonreizen ten zeerste aanbevelen. Het avontuur is ten einde en nu weer over tot de orde van de dag ;-). Op naar mooie volgende doelen en loopjes wiehoeeeeee! Maar dit avontuur zal ik nooooooooooiiittttttt meer vergeten en neemt niemand mij meer af!
IMG_9172

 

9 Comments

 • Jelle schreef:

  Een geweldig verhaal om te lezen, gefeliciteerd met het mooie bedrag. Tot zondag!

 • Ben Rijborz schreef:

  Wat heb ik genoten van je verhaal. Bedankt dat ik je mocht volgen. Veel succes met je volgende doelen/lopen. Tot ziens!!

  Groetjes,
  Ben

 • Linda schreef:

  Leuke verhalen Gaby! Ik heb de folder voor de New York marathon aangevraagd en ik hoop binnen twee jaar (vriend zeg 5) mijn eerste (en laatste) marathon te lopen daar 🙂

 • Joan schreef:

  Woww, het komt weer helemaal terug als ik t lees. Wat was t gaaf hé?! Grappig, wij hadden ook net bij t Hardrockcafé gegeten toen we Obama langs zagen komen, waren we er gewoon tegelijk!!! Haha Hoop je snel weer re zien Gaby! X

 • Krista schreef:

  Wow, geweldige stad he. Ik ben toch wel erg jaloers! Je hebt er zo te zien echt alles uit gehaald en vol van genoten, en daarnaast ook gefeliciteerd met het mooie bedrag wat je opgehaald hebt!

 • Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! De NY marathon staat ook heel hoog op m’n lijstje. Vorig jaar toen we uit Chicago kwamen en moesten overstappen in Londen, zaten we met een grote groep Rijnmond Marathonreizen lopers in het vliegtuig die NY hadden gelopen. Ik was zo jaloers op al die lopers met die mooie medailles om. Geniet van deze mooie herinneringen!

 • John B. schreef:

  Mooie afsluiting van je NYC Marathon trilogie! Ben helemaal enthousiast geworden. Dus als de beentjes het er mee eens wie weet … 2017???

 • Meike schreef:

  Met een glimlach je laatste deel van de NYC marathon gelezen. Wat heb jij een gave tijd gehad zeg! Jouw verhalen en belevenissen maken me nog meer nieuwsgierig naar New York Koester de mooie herinneringen en succes met je volgende loopjes!

 • ilse schreef:

  Heerlijk! Gewoon Heerlijk om te lezen!! super mooi bedrag opgehaald en bovenal wat een avontuur! Dit neemt niemand je af inderdaad! Hoop dat je er aankomende winter onder een dekentje op de bank met een kopje thee nog vaak aan terug denkt! Wetende dat je volgende marathon plannen al gemaakt zijn wens ik je ontzettend veel succes met die trainingen! Je bent een kanjer Gab en een topper!!! Super gedaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *