Week 49: Als mol de week door

Afgelopen week deed ik even mee aan ‘wie is de mol’ en ik kan je vast verklappen, ik was de mol! Hahahahaha ik hoor je al denken ‘huh? waar gaat dit over??’. Ik had de afgelopen week nachtdiensten en in de winter voelt het dan een beetje of je een mol bent. Ik ga vaak in het donker mijn bed in en kom eruit als het… donker is. En ik kan je melden, dit bevordert niet echt mijn motivatie om te gaan sporten. Ik had het er behoorlijk lastig mee, maar maakte toch wel mooi wat kilometers. Daarnaast leerde ik vliegen en haastte ik onverwachts iemand naar een P.R. Mijn week van dag tot dag… veel leesplezier!

Maandag
Na heerlijk te hebben uitgeslapen heb ik een hele luie ochtend. Ik kijk een beetje series en plan mijn route voor het hardlopen die dag. Ik maak mijn weekoverzicht van de 2 weken ervoor af en daarna trek ik mijn hardloopschoenen aan. Er staat een 15km progressieve duurloop op de planning en ik heb er echt zin in. Ik heb doordat ik erg veel spierpijn had aan mijn hamstrings en niet helemaal lekker was op donderdag voor het laatst gelopen. Het was dus echt weer de hoogste tijd! Het lopen gaat best lekker en de versnelling op het einde gaat een stuk sneller dan gepland. Ik probeer tussendoor wat hoogtemeters te pakken door bruggen en viaducten te nemen. Het is niks in vergelijking met de Brienenoordbrug, maar goed.. beter iets dan niets. Ik probeer tussendoor een foto te maken, maar het is allemaal niks. Als het ook nog begint te miezeren besluit ik om gewoon door te lopen. Vlak voordat ik de wijk inloop maak ik nog een foto en ik wandel rustig uit.IMG_4038

Eenmaal binnen begint het enorm te storten en ben ik stiekem toch wel blij dat ik binnen ben. Na een lekkere douche haal ik de boodschappen en doe ik niet zo heel veel boeiends meer de rest van de middag en avond. Ik doe lekker rustig aan en iets na 22 uur vertrek ik naar nachtdienst nummer 1 van de 4.

Dinsdag
De nacht gaat best snel voorbij en ik ben echt moe als ik naar huis rij. Gelukkig kom ik veilig thuis en eenmaal thuis duik ik meteen mijn bed in. Ik zet voor de zekerheid een wekker, want Nicky is vandaag pas laat thuis en normaal gesproken maakt hij mij wakker (als ik niet al wakker ben) als het eten klaar is. Ik slaap redelijk onrustig en ben ruim voor de wekker wakker. Terwijl ik aan het koken ben kijk ik naar de livestream van Qmusic. Daar wordt het concert in de Qube met Armin van Buuren uitgezonden en zo kan ik EN genieten van het concert, maar ook Nicky nog even zien hahaha. IMG_4190
Hij was in de ochtend al weg toen ik thuiskwam en waarschijnlijk zal ik hem die avond ook niet gaan zien. Daarna kijk ik wat series en als ik van huis vertrek heb ik inderdaad Nicky nog niet gezien. Op naar nacht 2.

IMG_4201

Woensdag
We vieren deze nacht al een klein beetje sinterklaas, want het is immers al 5 december. Ik en mijn collega worden door onze andere collega verrast met een lief gedichtje en nog wat lekkers erbij.2C30582B-9211-4CA8-AF79-66631DE50945
Zelf heb ik een zak kruidnootjes mee. Het is een lekkere nachtje, maar ik ben toch ook weer heel blij als ik in mijn bed lig. Helaas slaap ik wederom niet heel erg geweldig en ben ik echt niet vooruit te branden. Ik lig ruim een uur in mijn bed te hangen in de hoop dat ik nog even in slaap val, maar helaas. Na dat uur begin ik vast met het avondeten. Als het eten klaar is komt Nicky thuis, wat een timing! Na het eten ben ik in dubio, eigenlijk staat er 60 minuten fietsen op het schema, maar ik heb echt zo geen zin. Ik deel mijn motivatiedip op insta en vraag aan de mensen met nachtdiensten hoe zij dat doen. Het grappige is dat ik  enorm wisselende antwoorden krijg van ‘gewoon gaan tot luister naar je lijf’. Ik krijg ook van veel mensen met een kantoortijdenbaan advies en die luidt vooral ‘gewoon gaan’. Toch krijg ik mijzelf echt niet van de bank afgeschopt en zo kijk ik gezellig met Nicky samen naar een serie. Iets na 22 uur ga ik op naar nacht 3. Op werk aangekomen lijkt er wel een bom ontploft, het is echt superdruk.

Donderdag
Heel de nacht is het druk en ik sta gewoon bijna de volledige 9 uur op mijn benen. Ik en mijn collega’s zijn kapot na deze nacht en ik heb na mijn werk maar 1 doel en dat is het halen van mijn bed. 048C5EC4-AF4D-47AE-AA93-22798F29CBEE
Met een korte tussenpozen om 15:30 uur wordt ik pas om 18:30 uur wakker. En het is dat Nicky naast mijn bed staat als ik wakker wordt, anders had ik misschien nog wel langer geslapen hahaha. Na het eten heb ik best wel wat energie en besluit ik om nog even op de tacx te stappen. Ik kan uiteindelijk maar 30 minuutjes fietsen, maar dat is beter iets dan niets.IMG_4296

Na het fietsen kijk ik traditiegetrouw naar expeditie robinson en daarna moet ik gelijk door naar de allerlaatste nachtdienst van 2018! YES!

Vrijdag
Gelukkig is deze nacht een stuk rustiger dan de nacht ervoor en daardoor ben ik nog behoorlijk wakker als ik naar huis rij. Ik besluit om gelijk maar wat boodschappen te halen en eenmaal thuis ruim ik op in de woonkamer. Daarna is het eindelijk licht, trek ik maar mijn hardloopkleren aan en ga ik op pad voor een run van 6 kilometer. Ik loop lekker op mijn gemakje en geniet van het daglicht, het buiten zijn en zelfs van de wind en de regen. Tijdens de nachtdiensten in de winter ben ik echt een soort van Mol en nu leef ik gewoon weer overdag, heerlijk! IMG_4527

Na het lopen en een welkome douche zorg ik dat ik bezig blijf zodat ik niet in slaap val. Als ik om 12 uur bij de sportmasseur op de tafel lig is het openhouden van mijn ogen wel lastig. Gelukkig kletsen we honderduit en krijg ik geen kans om in slaap te vallen. Na een uur zijn mijn benen weer helemaal los en soepel.IMG_4496

De rest van de middag zorg ik dat ik bezig blijf en dat resulteert in weer wat nieuwe koopjes op mijn verkooppagina. Ik wil mijn kledingkast nog verder uitzoeken, maar dat komt nog. Omdat Nicky in de middag thuis is eten we lekker op tijd en na het eten merk ik dat de after dinner dip inslaat als een bom.IMG_4523 Toch weet ik mij er doorheen te worstelen en kijken we gezellig heel de avond samen naar series. Rond 22:45 uur duik ik mijn bed in en niet veel later lig ik al in dromenland.

Zaterdag
Als de wekker rond 9:00 uur gaat voel ik mij best wel uitgeslapen. Ik heb lekker geslapen en heb zin in vandaag! Want yes eindelijk ga ik vandaag mijn teammaatjes van het ASICS Frontrunner team weer zien. IMG_4535
Na een rustig ochtendje stap ik rond 11:15 uur in mijn auto en ga op pad naar Nieuwegein. We beginnen het programma met trampolinespringen bij Jumpsquare. Dat trampoline springen niet geheel zonder risico’s is blijkt wel als Martijn na 1 sprong al uitgeschakeld is. Ook Wesley verlaat het pand niet geheel ongeschonden. Ik kijk zelf ook uit, zeker met het oog op de bruggenloop een dag later.i-gpPPj83-XL
Na ruim een uur is iedereen wel uitgesprongen, nog 1 groepsfoto en dan is het tijd om te verplaatsen naar de volgende locatie.i-Rfz95GH-X2

Bij Down Under wordt er een heerlijke lunch geserveerd, soepje, broodjes, kroketje, fruit, sapjes alles is tot in de puntjes verzorgd. Iedereen zit te smikkelen en er wordt gezellig gekletst.i-qBNNQJg-X2

Na het eten verplaatsen we naar Cityskydive Utrecht. Whaaaa zo gaaf!! Na een duidelijke instructie en omkleedsessie was het tijd om te gaan ‘vliegen’. Iedereen mocht 3x 1 minuut en het was zo tof!!! Ik vond het best lastig, maar ik heb echt zo genoten. Ik vond het fantastisch!i-rKL2T9S-X2

Na afloop van het vliegen hadden we nog 2 korte presentaties.i-m5KNLgQ-X2

Na deze presentaties was het tijd om de dag af te sluiten met een heerlijk diner bij strandtent Key West. Het was een hele gezellige dag en was blij dat ik ondanks mijn behoorlijke verkoudheid en blafhoest bij aanwezig kon zijn. i-kP75VW3-X2

Zondag
Na wederom een nacht supergoed te hebben geslapen ging vandaag pas tegen 10 uur de wekker. En whoop whoop eindelijk is vandaag de bruggenloop. Vorig jaar was ik er helemaal klaar voor, maar werd die helaas afgelast ivm de enorme sneeuwval. Dit jaar was ik er klaar voor, totdat er een enorme verkoudheid en 4 nachtdiensten overheen kwamen. Toch zou ik gaan kijken wat er in zou zitten, maar al vrij snel na de start wijzigde ik dit plan. Wel haalde ik een mooie medaille op en hielp ik Simone aan een mooi P.R. Dit en meer over deze dag komt later deze week online in een aparte blog. IMG_4982

Eenmaal weer thuis uit Rotterdam kan ik nog snel even opwarmen met een warme douche voordat het eten klaar is. Nicky heeft een heerlijke risotto klaargemaakt en met de serie Riverdale op eten we onze borden helemaal leeg. Na 1 aflevering gaat Nicky nog even een spelletje op de computer spelen en zo kan ik mooi nog even gezellig bijkletsen met allerlei mensen via whatsapp en instagram. Later op de avond kijken we de allerlaatste aflevering van de supergoede serie ‘ik weet wie je bent’. Daarna is het tijd om naar bed te gaan, maar helaas ik kan de slaap niet vatten. Mijn hoofd zit echt nog te vol en gelukkig bedenk ik mij nog net op tijd dat ik de volgende dag naar de tandarts moet in de ochtend. Ik zet snel mijn wekker en ik val uieindelijk pas tegen 1 uur in slaap.

En nu is het alweer maandag en staat er weer een mooie week voor de deur. Met nieuwe kansen en leuke dingen, zoals de Ugly Sweater Run. Ik heb er zin in en ga er wat moois van maken, jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *