week 47 en 48: 2 bomvolle weken

Whoops en toen waren er gewoon 2 weken voorbij. En inmiddels zijn we ook al in December maand. De laatste 2 weken zijn echt voorbij gevlogen, niet normaal. Het is dus weer een weekoverzicht XXL, waarin ik onder andere in Duitsland ging hardlopen. Pak er dus wat te drinken bij en neem er eventjes de tijd voor. Veel leesplezier!

Maandag 19 November
Na een lekkere nacht te hebben geslapen, gaat genadeloos vroeg de wekker. Iets na 6 uur sta ik al in de badkamer en niet veel later zit ik te ontbijten, met jawel… Jelle aan tafel. Die is een nachtje blijven slapen, zodat hij met mij mee kan naar……. Amsterdam. We zijn door Manon gevraagd om te figureren in een interne commercial van Rituals. Dat de opnames om 8 uur in hartje Amsterdam zijn en dat ik die dag nog een avonddienst heb, had ik even niet over nagedacht toen ik mij opgaf, oeps. Na een uurtje zijn Jelle en ik op plaats van bestemming en niet veel later beginnen de opnames. Het is een onwijs leuke ochtend en heb onwijs veel lol gehad. Ben ook serieus enorm benieuwd naar de beelden ervan. f62d3fe1-6eb4-4213-894a-73babc5dbfbf
Na afloop wandel ik, met een mooi pakket van Rituals, terug naar mijn auto en rij snel naar huis. Thuis flans ik een salade in elkaar en terwijl ik deze aan het eten ben komt mijn mama nog even gezellig langs. Ze heeft nog een kleinigheidje mee en ik vind hem geweldig, een unicorn badeendje hahahahaha.IMG_3026

Ze drinkt gezellig een kopje thee mee en niet veel later moeten we eigenlijk allebei alweer weg. Ik naar mijn werk en mijn moeder naar huis. Het is op werk een drukke bedoeling en eenmaal thuis val ik heeeeeeel snel in slaap.IMG_3034

Dinsdag 20 November
Ik heb vandaag helemaal NIKS gepland voorafgaand aan mijn 12 tot 20 uur dienst. Ik kan lekker even uitslapen en wordt echt wel een soort van uitgerust wakker. Ik schrijf na mijn ontbijtje een blog over het boek ‘nooit meer bananen‘ en stap niet veel later alweer de auto in richting het werk.IMG_2421

Het is op het werk goed te doen en eenmaal weer thuis kijk ik nog even een serie samen met Nicky.

Woensdag 21 November
Eigenlijk ben ik vrij vandaag, maar door een belangrijke cursus zit ik al netjes iets voor 8 uur op het werk. Het is een onwijs leuke en leerzame cursus waarbij we leren wat te doen bij chemische, biologische, radiologische en nuclaire ongevallen. We moeten ook allemaal in zo’n speciaal pak en ik kan je vertellen, dat is allemaal meer werk dan je denkt.IMG_3063

Om 10:30 uur is ons groepje klaar en ga ik genieten van mijn vrije dag. Omdat ik om 12 uur bij de fysio in Valkenburg moet zijn, doe ik eerst in de buurt van mijn werk de boodschappen, haal een plantje voor mijn oma en rij ik op mijn gemakje richting Valkenburg. Mijn enkel zit weer een beetje vast en daar is maar 1 oplossing voor, de sterke handen van Fysio Dennis. Het voelt meteen alweer een stuk beter en na 30 minuten stap ik weer mijn auto in om naar het volgende ‘onderdeel’ van deze dag te rijden, namelijk mijn jarige oma. Ze is 88 jaar geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden. Ik doe er, door een wegafsluiting, uiteindelijk een klein uur over om er te komen, maar gewapend met een mooi plantje en lekkere vlaai kom ik aan bij het verzorginshuis waar ze nu tijdelijk woont. Mijn oom, tantes en moeder is er ook dus het is al snel gezellig.IMG_3069

Na 2 uurtjes rij ik weer naar huis en eenmaal thuis kan ik nog even een rondje van 12 kilometer in het licht en halve schemer rennen. Het plan is om een hele rustige loop te doen op 5:50 minuten/kilometer, maar het lukt gewoon niet. Mijn benen gaan gewoon te snel en als mijn horloge begint af te tellen bij een strava segmentje, heb ik nog even 1 hele snelle kilometer tussendoor hahahha. Daarna gooi ik snel de rem er weer op, maar ik kom uiteindelijk op een gemiddelde van 5:19 min/km uit. Het voelde (op die ene kilometer na) heel relaxt en easy, hartslag laag, dus ik denk dat dat het belangrijkste is. IMG_3130

Eenmaal thuis duik ik snel onder de douche en niet veel later de keuken in. Ik ben enorm moe en besluit om vandaag niet naar de HIIT te gaan. Ik heb er wel zin in, maar door het vele werken van de afgelopen weken en wat stress geeft mijn lijf aan dat ik het gewoon even niet moet doen. Ik baal ergens wel, want ik ben maandagochtend ook al niet geweest en komende maandag kan ik ook niet. Maar het heeft geen zin om te pushen en besluit om er volgende week woensdag gewoon weer vol voor te gaan. Ik lig de rest van de avond op de bank en kijk wat series. Eenmaal in bed val ik ook redelijk snel in een diepe slaap

Donderdag 22 November
Vandaag wederom vroeg op en jawel dit keer voor een dag werken. Het is een lekkere dienst en weer thuis duik ik gelijk de keuken in om avondeten voor mijzelf te maken. Terwijl ik het eet kijk ik naar ‘het Rotterdam project’ en na afloop pak ik vast wat spullen klaar voor een weekendje weg. Iets na 18 uur kleed ik mij om in zwemkleding en wandel ik daarna richting het zwembad. De enalaatste borstcrawlcursus les alweer. Het gaat weer lekker en ik ga dit vaste momentje op de donderdagavond echt wel missen besef ik mij na afloop. Eens kijken of ik zo’n vast zwemmomentje kan inbouwen ergens. IMG_3147

Als ik weer thuis ben, pak ik snel mijn koffer in voor het weekendje weg. Ik vind het heerlijk dat we een lang weekend weggaan, maar dat inpakken vind ik altijd een ramp. Natuurlijk gaan ook de hardloopspullen mee en wil ik kijken of ik daar een paar mooie foto’s kan laten maken door Nicky, dus er gaan ook nog extra setjes mee enz. Conclusie, veel te veel mee, maar wel genoeg om  te kiezen hahaha. Als ik hiermee klaar ben, zit Nicky al klaar om Expeditie Robinson te kijken. Frans kaasje met wat toastjes erbij, heerlijk! Zijn weekend is al begonnen, ik mag/moet nog 1 dag. Na afloop van de Expeditie duik ik mijn bedje in en redelijk snel val ik in slaap.

Vrijdag 23 November
Ik schrik wakker van de wekker en na een dag werken wordt thuis snel mijn auto ingepakt door Nicky terwijl ik nog even last-minute wat spullen pak. Niet veel later vertrekken we richting Duitsland, op naar de Diemelsee. Yes! De reis gaat redelijk voorspoedig, alleen het allerlaatste stukje zit ik echt met zweethandjes in de auto. Het is ineens behoorlijk mistig en de laatste 30km zit vol met haarspeldbochten. Ik ben blij als we er zijn en yeah er ligt zelfs sneeuw. Het heeft namelijk op maandag enorm gesneeuwd en omdat het nog behoorlijk koud is (op moment van aankomen -2) ligt er nog een laagje her en der. We worden van harte welkom geheten door de vader en stiefmoeder van Nicky en krijgen een rondleiding in ons eigen appartementje (zijzelf zitten in het appartement onder ons). We zitten niet veel later met een glas prosecco en lekkere hapjes in hun appartement, mooi begin van het weekend! IMG_3175

Zaterdag 24 & Zondag 25 November
Deze dagen staan in het teken van alles lekker relaxt. Uitslapen, beetje sightseeing (het dorpje Willingen ligt op 14km afstand), eten, gezelligheid. We informeren in Willingen voor het skiseizoen en nemen even de skilift naar boven om daar rond te kijken. Ik trek natuurlijk ook mijn loopschoenen aan en loop in totaal 25 kilometer. Ik loop op de zaterdag 15 km rondom het meer en loop zelfs nog even een stukje door de sneeuw. IMG_3310

Ik spot een eekhoorntje en kijk mijn ogen uit met deze prachtige omgeving.9DCC0B18-D864-4534-8310-77607F33DDBA

Op zondag loop ik een uitgestippelde wandelroute en kom uiteindelijk op 10km uit. Het plan is om 15 te lopen, maar er zitten zoveel hoogtemeters in dat ik het na 10km wel genoeg vind. Het is echt een adembenemende route, zo mooi! Het is wederom behoorlijk mistig, maar dat levert ook wel weer hele mooi en vooral mystieke plaatjes op.IMG_3453
A062E97D-AF71-48D8-A192-B3653FB67A44

In de avond vertrekken de vader en stiefmoeder van Nicky en zijn we nog 2 dagen daar alleen.96373A06-7A5F-4E67-9A53-F389D0D96760

Maandag 26 November
Na een lekker ontbijtje vertrekken we redelijk op tijd naar buiten om wat mooie foto’s te maken en nog wat van de omgeving te gaan zien. Helaas is het redelijk donker buiten, maar uiteindelijk zit er wel wat moois tussen. Het plan was om pas op dinsdagochtend naar huis te rijden, maar omdat ik dinsdagmiddag al moet werken en het weer er niet beter op zal worden besluiten we om na de late lunch gewoon de koffers in te pakken en rijden we uiteindelijk iets voor 16 uur weg. Dag prachtige plek! We hebben ervan genoten en komen hier snel weer terug!IMG_3478

De terugreis gaat ook weer voorspoedig en eenmaal thuis kijken we nog even lekker een serie thuis op de bank. Eenmaal in bed merk ik dat ik behoorlijk moe ben en val dan ook snel in slaap

Dinsdag 27 November
Na heerlijk te hebben uitgeslapen en ontbeten stap ik naar buiten voor een rondje hardlopen. Eigenlijk staat er een interval op het programma, maar ik merk dat mijn benen nog best moe zijn van de heuvels en besluit om de training om te draaien met die van aankomende zaterdag. Dat is een rustige 12 kilometer en eenmaal op pad merk ik dat het eigenlijk toch best makkelijk gaat. Het voelt heel easy, maar eigenlijk loop ik veel te snel. Zo lang mijn hartslag maar netjes laag blijft hou ik dit tempo lekker vast en ik kom met een grote glimlach weer thuis, heerlijk!IMG_3556

Na een lekkere douche eet ik mijn lunch en dan is het alweer tijd om naar het werk te gaan. Ik ben achteraf heel blij dat we er toch voor hebben gekozen om op maandag al te vertrekken en dus op dinsdag echt nog relaxt heb kunnen doen voordat ik naar het werk moest. Het is een lekkere dienst en als ik naar huis kan snel ik mij naar huis en duik ik meteen mijn bedje in.

Woensdag 28 November
Ik heb gelukkig goed geslapen en als de wekker gaat sta ik zo naast mijn bed. Ik heb vandaag vroege dienst en het is wederom best een lekkere dienst. Eenmaal thuis kook ik bijna meteen mijn eten en ruim ik wat dingen op. Ik kijk een serie en heb gewoon even geen zin om aan mijn blog te werken (wel wetende dat ik eigenlijk nog een weekoverzicht moet maken, maar ik heb er gewoon dus even geen zin in). Aan de ene kant wil ik heel graag naar de HIIT, maar aan de andere kant zit ik ook heel lekker warm binnen. Ik moet mezelf echt van de bank af schoppen, maar ga uiteindelijk toch naar de sportschool. Het is een lekkere les en ik heb geen spijt dat ik toch gegaan ben, sterker nog… ik ben heel blij dat ik ben gegaan.IMG_3611

Na een lekkere douche doe ik thuis niet veel meer en niet veel later duik ik mijn bed in.

Donderdag 29 November
Vandaag een dagje vrij en ik mag een klein beetje uitslapen van mijzelf. Als de wekker gaat voel ik me behoorlijk brak en duurt het even voordat ik echt mijn bed uitga. Ik kijk tijdens het ontbijt de documentaire #Followme en ben echt verbaasd over de instagramwereld. Ik wist wel dat het erg was, maar zo erg.. OMG. Na afloop scrol ik een beetje door mijn lijst met volgers en voordat ik het weet heb ik behoorlijk wat volgers gewist. Er zitten zoveel vage en fake volgers tussen, dat wil ik niet, want ik heb er niks aan. Ik wil echte mensen! De tijd lijkt in de ochtend te vliegen en voordat ik het weet is het al middag, oeps. Ik had zoveel plannen, maar dat lijkt toch niet allemaal te gaan lukken zo hahahaha.

Ik kleed mij snel om in hardloopkleren en ga op pad voor mijn 16 kilometer tempoblokkenrun. Het regent en dat vind ik echt zo lekker met hardlopen. Er staat echter ook een behoorlijke wind en dat vind ik dan weer wat minder. Het lopen gaat best wel lekker en met een meer dan voldaan gevoel sta ik bijna 1,5 uur later weer thuis.IMG_3674

Mijn nieuwe broek is gelijk ook goedgekeurd en na het lopen neem ik snel een warme douche en een eiwitreep. Daarna pak ik gelijk door en haal de boodschappen. Na de boodschappen rommel ik nog wat in huis en niet veel later begin ik alvast met mijn avondeten. Omdat ik moet zwemmen om 18:30 uur wil ik wel een beetje op tijd eten. Terwijl ik bezig ben mijn eten brengt de postbode een superlief gedichtje van hulpsinterklaas Hedwig met bijgevoegd 2 kaartjes om walvissen te gaan spotten in Boston! ZO GAAF en ZO LIEF!! Niet veel later hang ik geruime tijd met haar aan de telefoon en spreken we af om in het nieuwe jaar gezellig samen te gaan lopen. Daarna eet ik snel mijn eten, pak mijn spullen en vertrek naar het zwembad voor alweer de allerlaatste les van deze cursus. Zo jammer! Het gaat best goed en hebben nog veel lol deze laatste keer. Nu lekker zelf ermee aan de slag de komende tijd.IMG_3144

Na het zwemmen kijk ik samen met Nicky naar Expeditie Robinson, hangen we nog even een wasje op en is het de hoogste tijd om te gaan slapen.

Vrijdag 30 November
Alweer vroeg gaat de wekker. Ik heb superslecht geslapen en als ik opsta denk ik ‘Ohwjee spierpijn’! Gistermiddag voelde ik het al een beetje, maar vandaag is het maximaal aanwezig. Nog voor aanvang van mijn tussendienst heb ik eerst een korte afspraak in Leiden. Daarna scheur ik door naar het ziekenhuis waar ik gelukkig nog op tijd ben. Het is een lekkere dienst, maar ik ben na afloop supergaar. Ik rij via loopmaatje Ron naar huis. Ik heb nog wat spullen voor hem liggen en gooi deze even af. Daarna rij ik snel naar huis en gelukkig hoef ik vandaag niet te koken, want Nicky is vrij vandaag. Eenmaal thuis kan ik bijna direct aanvallen op het eten en kijken we gezellig samen in de avond naar serie’s. Ik ga op tijd mijn bed in, maar op tijd in slaap vallen.. ho maar. Iets voor 1 uur ben ik nog wakker, bloedirritant.

vandaag was Beata jarig en plaatste ik deze vrolijke foto van ons online

vandaag was Beata jarig en plaatste ik deze vrolijke foto van ons online

Zaterdag 1 December
Na wederom een behoorlijk -PIEP- nacht, gaat weer heel vroeg mijn wekker. Vroege dienst vandaag en dus alweer om 7:30 uur present op het werk. Ik heb nog steeds best veel spierpijn en besluit om de interval van die middag door te schuiven naar de dag erna. Even naar mijn lijf luisteren.IMG_3720

In plaats van te gaan lopen, rijden Nicky en ik naar de bouwmarkt om een mooie kerstboom met een mooie pot te scoren. Thuis stap ik eerst lekker onder een douche en Nicky duikt de keuken in. Hij verrast me met een heerlijke biefstuk en broodjes met een mix van champions, knoflook en tijm NOMNOMNOM. IMG_3710
Na het eten haal ik de ballen van zolder en beginnen we, onder het genot van kerstmuziek, aan het optuigen van de boom. Heerlijk burgerlijk hahahaha. IMG_3715

Na het optuigen kijken we nog even een serie en besluit ik nu echt op tijd mijn bed in te duiken en eerst even lekker een boek erbij te pakken. Gelukkig val ik dit keer wel lekker en een soort van ‘vroeg’ in slaap.

Zondag 2 December
Na een goede nacht slaap, gaat wederom vroeg de wekker voor dienst nummer 3 van de 7. Het is een rommelige dienst en ik ben best wel moe als ik thuis kom. Het is ook al bijna donker en ik voel heel licht mijn hamstrings nog. Ik ben bang als ik ga intervallen dat het meer afbreuk doet, dan dat het wat opbouwt en ik besluit om gewoon niet te gaan. Het voelt een beetje als spijbelen, maar ik wil graag opbouwen ipv afbouwen. De weg naar Boston is nog lang en daarom kan ik het mij ook wel een keer permitteren. IMG_3726

Ik werk thuis even aan mijn blog en haal later samen met Nicky lekker patatjes bij de snackbar. Het is een soort van wachten totdat we later die avond de deur uit mogen, want we gaan gezellig naar de bioscoop. ‘ A star is Born’ gaan we naar toe, maar die begint pas om 20 uur. Rond 19:30 uur rijden we naar het dorp en niet veel later zitten we in de bios. Het is een prachtige film en op het einde gebeurt er iets wat ik niet had zien aankomen, maar wel echt heel confronterend vond. Zonder al teveel in details te treden, maar mijn oom heeft zichzelf vorig jaar November van het leven beroofd en dat was zo ongeveer op dezelfde manier zoals in de film. Huilend de bios uit, met het gezicht van mijn oom voor ogen. Helaas wel de realiteit, maar toch wel even heftig als je het niet verwacht. De film was verder echt heel mooi en mocht je hem niet gezien hebben, gaat hem zien! Eenmaal thuis duik ik mijn bed in en val niet veel later in slaap.

En nu is het dus alweer maandag…begin van een nieuwe week. Een week waarin ik vooral al mol door het leven zal gaan met 4 nachtdiensten. Aan het einde van de week heb ik een Frontrunner uitje en de Bruggenloop op het programma staan. Ik kijk dus heel erg uit naar het weekend 😉 en de rest van de week probeer ik lekker veel in bed door te brengen hahahaha. Fijne nieuwe week allemaal, toi toi toi en uhhh handen omhoog, wie zijn er ook bij de Bruggenloop aanwezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *