week 45: het harde werken wordt beloond

Aloaaaa daar zijn we weer hoor en dit keer met een ‘gewoon’ weekoverzicht. Gewoon een maandag t/m zondag 😉 En met een heel verassend einde, want yes… het harde werken van afgelopen zomer werd beloond. En hoe!

Maandag
Ik begin de week met een klein beetje uitslapen en dat is maar goed ook, want ik kon niet in slaap komen zondagavond/nacht. Uiteindelijk ben ik echt niet enorm uitgeslapen, maar ben ik allang blij dat ik niet om 7:30 uur, maar pas om 15 uur hoef te werken. Ik sta wel iets na 10 uur in de sportschool en kan meteen aan de bak met de HIIT les. Ik weet niet of het komt doordat het maandagochtend is, door de korte nacht, door de pittige cross van zaterdag of dat de les gewoon zwaar is, maar oh my… het gaat echt niet vanzelf vandaag. De focus is ook niet helemaal aanwezig en ook lijkt de verzuring al snel erin te komen. Desondanks maak ik het uur vol met jawel dit keer 2 instructeurs erbij (en ik als enige ‘leerling’). IMG_1425

Na afloop drink ik nog even een kopje thee en fiets dan naar huis. Eenmaal thuis trek ik mijn hardloopkleding aan en terwijl ik dat doe kijk ik stiekem een beetje trots naar mijn lijf. Ik begin echt weer een beetje in vorm te komen, het ‘harde werken’ van de afgelopen maanden beginnen nu echt zichtbaar te worden en dat voelt zo GOED! Hoop Whoop.IMG_1426

Eigenlijk staat er alleen HIIT op het schema, maar omdat het deze dag precies 6 jaar geleden is dat ik mijn allereerste les met ‘Evy’ liep wil ik graag nog even een rondje lopen op mijn hardloopverjaardag. Ooit liep ik op de 1e dag 3,3km en omdat ik weinig tijd heb besluit ik dat vandaag ook te doen. Zo heerlijk! IMG_1440

Na het lopen neem ik snel een douche, maak een lekkere maaltijd en vertrek niet veel later naar het werk. Dit keer niet op de SEH, maar op mijn ‘oude’ afdeling de intensive care. Ik loop daar deze week 4 dagen mee om te kijken of ik deze 2 afdelingen wil gaan combineren of toch definitief de keuze maak om op de Spoedeisende Hulp te blijven. Na bijna 2 jaar op de SEH vind ik het stiekem best wel weer spannend om op de IC te werken, maar gelukkig sta ik als ‘extra’ ingepland en kan ik er goed inkomen (ook in het net andere werkende systeem). Het is een gezellige avond en eenmaal thuis val ik snel in slaap.

Dinsdag
‘Hoe laat is het?’ NOOOOO shit… 6:58 uur… ik schrik wakker en besef dat ik mijn wekker ben vergeten te zetten en dat ik eigenlijk NU in de auto had moeten zitten naar het werk. Ik bel snel naar de IC en 40 minuten later (10 minuutjes te laat) storm ik de IC op. Oeps, lekker begin hahahaha. De dag gaat snel voorbij en eenmaal thuis trek ik mijn hardloopschoenen aan. IMG_1467

Ik heb 12 kilometer op het programma en gezien het steeds sneller donker worden doe ik alvast mijn runlight om. Dat is achteraf gezien maar goed ook, want inderdaad de helft van mijn rondje loop ik in het donker. Ik ben onderweg echt aan het genieten van de prachtige zonsondergang.IMG_1715

Het is echt een prachtig schouwspel die ook steeds mooier wordt.IMG_1714

Ik kom met een glimlach thuis en eenmaal thuis duik ik meteen de keuken in. Na het eten stap ik eindelijk op de douche en kijk ik de rest van de avond heerlijk samen met Nicky naar series.

Woendag
Vandaag wederom vroege dienst en na het werk maak ik snel een simpele pasta klaar. Met een serie lig ik uit te buiken op de bank en iets na 19:30 uur stap ik op de fiets naar de sportschool voor de HIIT workout. Het is de allerlaatste keer dat Bodhi hem geeft. Zo jammer dat hij ermee stopt. Het begin van de les gaat prima, maar aan het einde is er een superset… en terwijl ik omhoog kom na de laatste burpee val ik gewoon om. KAPOT. Bedankt Bodhi voor de vele uurtjes deze zomer. IMG_1750

Donderdag
En wederom gaat vroeg de wekker, dagdienst nummer 3. Ik kijk verlekkerd naar buiten en tel de uren af dat ik ook mag gaan genieten van het heerlijke weer. Ik zit thuis nog heel even in de tuin (met jas en alles aan) voordat ik mijn eten maak. In de avond heb ik les nummer 9 van de borstcrawlcursus en kan ik mijn gekregen badmuts van Speedo op. Even een extra oogje in het zeil houden, of eindelijk ogen op mijn achterhoofd (zou in het echte leven ook handig zijn). Het zwemmen gaat lekker.IMG_1765

Eenmaal thuis kijk ik samen met Nicky traditiegetrouw Expeditie Robinson en daarna nog een aflevering van House Rules. Eenmaal in bed lees ik nog wat bladzijdes in ‘nooit meer bananen’ en val niet veel later in slaap.

Vrijdag
Ik heb een onrustige nacht en ben eigenlijk al vroeg wakker. Toch blijf ik liggen en word helemaal gaar wakker van de wekker. Eerst even rustig opstarten en dan is het tijd om wat ‘blogachterstand’ weg te werken. Als eerste schrijf ik mijn weekoverzicht van deze week voor zover bij en daarna schrijf ik de blog nog over de Amsterdam marathon. IMG_0052
Als ik die eenmaal klaar heb en online heb gezet is het tijd voor een snelle lunch en om echt eens even wat actie te ondernemen voor het huishouden en het hardlopen. Voordat ik de boodschappen doe, rij ik naar de sportschool. Dit keer niet om te sporten, maar om even 15 minuutjes mijzelf in een warm land te wanen. Even maximaal zonnen. Ik had daar ineens zo’n behoefte aan. Het is heerlijk en ik voel mij weer een stuk beter. Daarna doe ik snel de boodschappen en eenmaal alles opgeruimd thuis is het toch echt tijd om te gaan intervallen. Het is een vrij pittige interval dit keer en ik zie er behoorlijk tegenop, maar goed… ik wil sneller worden, dus ik zal er voor moeten trainen.IMG_1787

Eenmaal buiten start ik de interval en begin ik met 2 kilometer warmlopen. Het gaat zo easy en lekker dat ik wel al een beetje vertrouwen krijg in de interval. Na de 2 kilometer start de 8×600 meter in 2:24 minuten (tempo: 4:00 min/km) met telkens maar 2 minuten dribbel pauze. Het gaat verbazingwekkend lekker de eerste paar en ik geniet van een prachtige zonsondergang.IMG_1810

Ik geniet van de interval, het moet niet gekker worden…, maar als ik later windje tegen krijg wordt het wel wat zwaarder. Toch weet ik ze alle 8 in een behoorlijke tijd af te werken en loop ik daarna uit totdat mijn garmin 11 kilometer aangeeft. Omdat ik geen goede foto van voor/tijdens/na het lopen heb, besluit ik om terug te blikken met een fotomomentje uit Frankfurt.IMG_1817

Daarna snel een warme douche, sportwasje aan en naar de snackbar. Nicky en ik mogen vandaag lekker patatjes en nomnomnom eenmaal thuis op de bank ermee smaakt het weer heerlijk. De rest van de avond kijken we wat series terug en duik ik uiteindelijk redelijk laat mijn bed in.

Zaterdag
Helaas voor mijn geen echt ‘weekend’ deze dagen, want vandaag moet er gewoon weer gewerkt worden. Toch kan ik eerst uitslapen, want ik heb avonddienst. Doordat ik de dag ervoor al alle boodschappen heb gehaald, hoef ik ook niet veel in de ochtend en kan ik iets langer blijven liggen. Ik ontbijt rustig met Nicky en iets na 12 uur stap ik pas de deur uit voor een hardlooprondje. Even 6 kilometer de beentjes loslopen na de interval van de dag ervoor. Mijn benen moeten even op gang komen, maar eenmaal op gang gaat het best oke. Aan het einde versnel ik nog iets lichtjes en na 32 minuutjes sta ik weer thuis voor de deur.IMG_1847

Na het lopen, stap ik snel onder de douche, maak ik een maaltijdsalade klaar en eet deze gelijk op en vertrek niet veel later naar mijn werk. Het is een redelijk rustige dienst en als de dienst klaar is ga ik gelijk naar huis. Thuis leg ik nog even mijn kleding klaar voor de volgende dag en probeer zo snel mogelijk in slaap te vallen.

Zondag
Na een redelijk onrustig nachtje voel ik mij wel een soort van uitgeslapen als de wekker gaat. De wekker gaat al om 8 uur, want het is vandaag Raceday! Het hele verslag van deze run komt later deze week online, maar zoals de meeste wel al hebben gezien heb ik een dik P.R. gelopen. Ik liep 1:16 minuten van mijn oude tijd af en kwam met 20:41 minuten de finish over.IMG_1946

Na het lopen snel ik naar huis en heeft Nicky al bijna het eten klaar. Na het eten snel even onder de douche om niet veel later alweer naar het werk te vertrekken voor een gezellige avonddienst. Na het werk blijf ik nog even kletsen met de nachtdienst en vertrek ik dus iets later naar huis dan gepland. Eenmaal thuis eet ik nog een bakje kwark en duik ik mijn bed in. Wat een fantastische afsluiter had ik vandaag van deze week.IMG_1940

Deze week begin ik wat rustiger in verband met nachtdiensten. Er staan deze week eigenlijk ook alleen maar trainingen op het schema. Hardlopen, Hiit, zwemmen en fietsen. Lekker gevarieerd dus weer. Helaas geen zevenheuvelenloop, want ik moet werken. Desondanks heb ik weer zin in deze nieuwe week en ik ga er wat moois van maken. Jij ook?

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *