week 43: ja hoor, daar is die dan echt… de Herfst!

Vandaag even een korter weekoverzicht, want dit weekend zit ik in Frankfurt om daar mee te doen aan de marathon van Frankfurt. Niet de hele door, maar ik doe mee met de estafette marathon. Het leek mij leuker om een apart verslag over die 4 dagen te maken, vandaar dat het even een verslag van maandag t/m donderdag is. Een week waarin ik lekker trainde en het weer echt een omslag maakte naar de herfst.

Maandag
Na een nacht supergoed te  hebben geslapen vind ik het toch lastig om mijn bed uit te komen. Ik moet er wel op tijd uit, want om 10:15 uur begint de HIIT les en voor die tijd moet ik wel even goed eten en drinken. Ik ben uiteindelijk ruim op tijd op de sportschool, maar tijdens de warming-up merk ik dat ik wat hoofdpijn heb. Zou het toch wat vochttekort zijn of zit het hormonaal te rommelen? Ik probeer mijn focus te verleggen en het lijkt beter te gaan. Als de les echt begint probeer ik er vol voor te gaan, maar mijn lijf lijkt er gewoon geen zin in te hebben. Niet veel later krijg ik ook steken in mijn onderbuik en weet ik… het is hormonaal hahahaha. Ook deze verdwijnen, maar het lijkt wel extra zwaar vandaag. Bodhi bekent gelukkig dat het ook niet de makkelijkste is vandaag en dat geeft een beetje voldoening. Als ik tijdens het laatste rondje met de boxjumps (enalaatste oefening) ineens enorm duizelig ben is het tijd om te stoppen. Langzaam, trekt het weg en ik ben echt helemaal gaar. Het is toch bijna klaar met deze les, maar toch baal ik. De 10 straf burpees houdt Bodhi nog te goed. Volgende keer beter. Helemaal vergeten om een foto te maken tijdens de les, dus dan maar weer een mooi plaatje van Janneke IMG_0007

Als ik mij weer wat beter voel stap ik op de fiets, haal wat boodschappen en thuis stort ik eerst op de bank. Compleet gesloopt hahaha. IMG_9997

Na een lekkere douche voel ik mij een stuk beter en terwijl ik lunch maak ik het weekoverzicht af van week 42. Daarna maak ik mij klaar voor de avonddienst en op tijd ga ik de deur uit. De avonddienst is een soort van rustig en op tijd gaan we de deur uit.

Dinsdag
Na een nacht lekker te hebben geslapen heb ik behoorlijke spierpijn en buikpijn als ik wakker wordt. Eigenlijk staat er een intervaltraining op het schema, maar niet alleen mijn lijf heeft er geen zin in, mijn hoofd ook niet. De afgelopen dagen ben ik voor mijn idee alleen maar aan het ‘racen’ geweest van hot naar her en ik snak naar een ochtendje gewoon even niks. Zelfs niet even hardlopen/fietsen. Ik besluit om eraan toe te geven en doe dus gewoon niets meer dan dingen terugkijken op tv en alvast mijn eten koken voor de dinsdag, maar ook voor de woensdag. Dan moet ik door mijn tussendienst en het wel willen sporten in de avond eigenlijk mijn avondmaaltijd op het werk eten, als ik dat pas thuis eet, dan komt het er tijdens het sporten allemaal uit. Geeft zo’n troep in de sportschool. Net iets te laat stap ik de auto in naar het werk, maar ik kom nog ruim op tijd.

Ik post die avond op instagram een foto met een tekst die ik laatst ergens tegen kwam. Een tekst waarvan ik vind dat iedere loper in zijn/haar oren moet knopen. Vooral de ‘onzekere’ en ‘beginnende’ loper. De foto is nog van het I MOVE Amsterdam weekend en vind ik gewoon een mooie foto.

If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There’s no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run. AMEN

IMG_0044

De dienst op het werk is heel rustig en ik bied mijzelf als oefenmateriaal aan voor 2 leerlingen. Niet veel later ben ik een gipsarm rijker en haal een geintje met mijn sportinstructeur uit. IMG_0031
Daarna lig ik in stabilisatiemateriaal voor de nek. Altijd goed om te voelen hoe het voor patiënten voelt (geldt overigens niet voor alles hoor 😉 ). Doordat ik een tussendienst heb de dag erna stap ik om 22:30 uur al mijn auto in. Eenmaal in mijn bed kan ik alleen niet direct de slaap vatten en duurt het een tijd voordat ik in slaap val.

Woensdag
Ondanks dat ik pas om 9:30 uur hoef te beginnen, gaat om 7:10 uur al de wekker. Ik heb eerst een afspraak een bij de diëtist inLeiden om 8:30 uur en zit iets voor 8 uur in de auto. Na een half uurtje rijd ik naar mijn werk en daar kan ik nog even rustig wakker worden. Het is een lekker dienstje en ik heb echt zin om in de avond lekker weer te knallen. Eenmaal thuis zie ik dat ik een heel tof boek heb mogen ontvangen via de post. Ik zeg wel heel tof boek, maar ik moet het eerst nog lezen hahahaha. De titel spreekt mij in ieder geval enorm aan en klinkt mij heeeel bekend in de oren. De komende tijd ga ik het boek van Job Pennekamp lezen en ik laat jullie weten wat ik ervan vind.IMG_0070

Verder eet ik nog een boterhammetje en kijk ik gezellig nog even wat tv samen met Nicky voordat ik mijn sportkleding aantrek. Ruim op tijd stap ik op de fiets naar de sportschool en ik moet er echt weer aan wennen dat ik nu ook al in het donker er naar toe ga. Het lijkt wel een iets minder intensieve les dan de voorgaande (er is dit keer ook een ander slachtoffer bij dus dat scheelt) keer en ik los aan het einde van de les zelfs nog mijn ‘schuld’ van 10 burpees in. IMG_0124

Eenmaal weer thuis stap ik onder een heerlijke douche en duik veel te laat mijn bed in. Nog lekker nagenietend van de endorfines.

Donderdag
Ik ben al voor de wekker wakker, maar doe het nog even rustig aan. Na een lekker ontbijtje doe ik snel de boodschappen en pak dan mijn spullen om naar Reeuwijk te rijden. In Reeuwijk ga ik helpen bij iemand thuis om alle nieuwe kleding voor het ASICS Frontrunner team in te pakken voor elk teamlid. Ik ben er ruim op tijd en zit eerst nog even gespannen achter de computer om kaartjes voor jawel PINK te bemachtigen. Officieel gaat de verkoop op vrijdag pas van start, maar als ‘fan’ kreeg ik vandaag al een kans. Het is toch een soort van zenuwslopend, maar het lukt! yes! Ik heb kaartjes wiehoeeee. 5aeb3729562952819cc1576e

Als we uiteindelijk compleet zijn (we doen deze klus met zijn 4tjes) gaan we aan de slag. Eigenlijk had ik voor vandaag hele andere plannen, zoals rustig mijn koffer inpakken voor Frankfurt, blog van Amsterdam schrijven enz, maar goed dit kwam even tussendoor. Ook leuk en vooral fijn dat ik een keer wat kan betekenen voor het team, maar dat betekend dat de andere dingen even opschuiven. Het is nog best een klus, maar na een paar uurtjes zit alles netjes ingepakt (let op, de tassen op de foto is misschien 1/5e deel).898FC12B-4493-41C8-85BA-D135CD0326E0

Na een lekkere lunch en nog dingen opruimen rij ik weer naar huis en ben ik rond 15 uur thuis. Na even een telefoontje te hebben gepleegd en een wasje te hebben aangezet is het eindelijk tijd om te gaan hardlopen. Er staat een 10 kilometer fartlek run met 5×30 seconden versnellen op het schema. Basistempo is 5:15 minuten de kilometer, maar al snel merk ik aan mijn benen dat ze er zin in hebben. Ik krijg het gas er niet af en geef er maar aan toe. Het gaat superlekker en als het ook nog lekker begint te miezeren ben ik even het gelukkigste meisje op de aarde. Dit is zo lekker! Ik kom helemaal blij thuis en heb eindelijk het idee gehad dat de herfst echt is begonnen.IMG_0222

Na een warme douche duik ik meteen de keuken in en niet veel later zit ik samen met Nicky aan een heerlijk bordje pasta. Na het eten hang ik even het wasje op en besluit ik om de rest van de avond het gewoon even zo te laten. Ik geniet van een avondje thuis zijn met Nicky en die blog en die koffer die komen wel. Na Expeditie Robinson maak ik dit weekoverzicht nog even af en duik ik lekker mijn bedje in.

Vrijdagochtend
En nu is het dus alweer vrijdagochtend en sta ik op het punt om te vertrekken naar Frankfurt. Alleen nog even mijn koffer inpakken en dan ben ik er klaar voor. Ik heb er echt megaveel zin in en ben ook echt nieuwsgierig naar deze stad en marathon. De blog van Amsterdam, komt zoals hierboven beschreven dus later, maar hij komt echt. Ik ga wel zien wat er allemaal over mij heen gaat komen dit weekend en op welk plekje ik in de estafette loop. Ik hou jullie op de hoogte en wens jullie een heel fijn weekend.
IMG_0144

2 Comments

 • Nico schreef:

  Veel succes! Voor mij gaat het ook spannend worden. Ik loop volgende week de marathon van New York… de stress begint te komen… 🙁

  • Gaby schreef:

   Oeehhhh spannend!!! Heel veel plezier in ieder geval! Ik vond het een fantastische marathon en geweldige stad.
   Heb je mijn blogs over NYC gelezen?? Ik heb er 3 geschreven, terug te vinden onder het kopje buitenland.
   Groetjes vanuit Frankfurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *