week 42: een klein beetje tegengas

Het was een week waarin ik een klein beetje geremd werd door mijn eigen lijf (of is het dan juist tegengas van mijn lijf?), iets minder trainde, maar knallend afsloot tijdens de marathon van Amsterdam (8km). Het was verder een prima week en jaaaaa eindelijk kwamen mijn 2 verslagen over de triathlon online. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Na een lekker weekend te hebben gehad, begint vandaag gewoon de werkweek week. Dit keer een tussendienst die behoorlijk druk is. 1 voordeel van zo’n drukke dienst, de tijd vliegt voorbij en voordat ik het weet is het alweer tijd om naar huis te gaan. Even heb ik getwijfeld om op mijn ‘rustdag’ toch te gaan bootcampen, maar last-minute besluit ik om toch even verstandig te zijn.IMG_9488
Het eten loopt daardoor wel een beetje in de soep en eet ik verschrikkelijk fout een pizza, die achteraf niet eens lekker is. In de avond lig ik met een schuldgevoel op de bank en kijk ik naar een serie op videoland. Heel even twijfel ik om toch even te gaan fietsen, maar ik besluit om dat de dag erna te gaan doen. Op tijd duik ik mijn bedje in.

Dinsdag
Vandaag een vroege dienst en ik heb echt moeite om mijn bed uit te komen. Op het werk heb ik in de ochtend een kleine fotoshoot en is het een stuk rustiger dan de dag ervoor. De tijd gaat daardoor ook een stukje langzamer, maar al met al is het wel een lekker dienstje. Eigenlijk heb ik vandaag wederom een rustdag, maar het zit mij van gisteravond niet lekker en ik heb echt ook gewoon zin om even te fietsen. Dus eenmaal thuis trek ik mijn fietskleding aan en stap ik op de tacx. Dit keer heb ik een ventilator op mij gericht staan en voelt het al een stuk beter. Ik trap een uurtje lekker door en kijk ondertussen even naar een serie op netflix. Zo! Na dat uur voelt het al een stuk beter. IMG_9621

Ik duik daarna snel de keuken in en maak een lekkere maaltijd met vis, veel groenten en krieltjes. In de avond kijk ik samen met Nicky naar wat dingen op tv en zet ik vast mijn tempoblokkenschema voor de dag erna in mijn Garmin horloge.

Woensdag
Na een nachtje lekker slapen word ik wakker met het idee dat ik moet werken, maar hahaha ik ben vrij. Ik wordt rustig wakker, gooi een ontbijtje erin en stap naar buiten voor mijn 16 kilometer tempoblokkenloop. Ik begin met de 2 kilometer inlopen, het is stiekem best warm en ik ben blij dat ik een hempje en korte broek aan heb. Mijn benen voelen goed en als na 2 kilometer de piepjes gaan zet ik een lichte versnelling in. Al vrij snel merk ik dat mijn ontbijt omhoog begint te komen en ik probeer door te lopen en het gevoel te negeren. Het lijkt even te werken en ik ga steeds een beetje sneller. Na 1,5 kilometer ben ik zo misselijk dat het echt niet lekker voelt. Mijn hele lijf lijkt er problemen mee te hebben en ik besluit om even te stoppen. Ik twijfel wat ik zal doen, ga ik door?, keer ik om?, laat ik mij ophalen?, maak ik er een duurloop van?. Ik bel even met Nicky (die thuis is) en besluit om gewoon rustig terug te lopen. Ik app mijn trainer en hij zegt hetzelfde. Ik loop via een iets andere route terug, maak even een foto bij een graffiti muurtje en loop dan lekker naar huis. Eenmaal thuis heb ik toch 7 kilometer gelopen en ben ik blij dat ik omgekeerd ben. Zelfs met het rustige lopen voelde het niet helemaal oke. IMG_9744

Na een verfrissende douche voel ik mij wel een stuk beter en stap ik op de fiets om wat boodschappen te halen. De rest van de middag doe ik wat huishoudelijke taken van mijn ‘to do list’ en al op tijd begin ik met het maken van het eten, ivm het sporten in de avond. De loempiataart smaakte weer superlekker en na het eten kijk ik met Nicky nog even een spannende serie die we aan het volgen zijn. Iets na 19 uur trek ik mijn sportoutfit aan en ruim op tijd stap ik op de fiets naar de sportschool. Ik heb er zin in om even te knallen en mijn maag voelt eigenlijk ook wel weer prima. De trainer lijkt wel een robot doordat hij last heeft van zijn net getatoeëerde arm/schouder en ik lach hem een beetje uit…. oeps, dat had ik beter NA afloop kunnen doen. De training wordt meteen een stuk pittiger gemaakt. Ik met mijn grote bek ook altijd.IMG_9758

Het is weer zwaar, maar ook lekker. Het is bloedheet binnen en ik druip van het zweet. Het is dat mijn kleding dryfit is, anders had ik het gewoon echt kunnen uitwringen. Ik ben echt compleet doorweekt na afloop. Eenmaal thuis stap ik eerst onder een heerlijke douche en kijk daarna nog even naar house rules samen met Nicky.

Donderdag
Ik heb wat onrustig geslapen, maar uiteindelijk wordt ik pas na 9 uur wakker. Ik lig nog een tijdje in bed voordat ik er echt uit moet van mijzelf. Ook de kat vind het genoeg geweest en vind dat ik eruit moet.F29197BC-C648-4F1F-9D89-A49B56AD46D1

Eenmaal beneden maak ik een ontbijtje, kijk nog wat op insta en kruip daarna achter mijn macbook om mijn triathlon avontuur op papier te zetten. Ik heb maak hem in 2 delen, namelijk de ‘road to’ en dat over de dag zelf. De ‘road to‘ komt een paar uurtjes nadat ik begonnen ben online. Bosbaan2018_IMG_0945
Daarna neem ik even een break, maar zit alweer snel op de macbook om de blog over de dag zelf te schrijven. Ondertussen komt de post binnen met yes! Mijn startnummer voor de 8 kilometer aankomende zondag in Amsterdam. 3ED720D9-10DC-402A-9BCB-31B2FD4F1366
Ik kan mijn blog bij lange na niet afmaken, want ik moet eten maken voordat ik ‘zwemles’ heb. Tijdens het eten kijk ik wat op mijn macbook en voordat ik het besef moet ik al bijna weg. Ik haast mij naar het zwembad, maar ben nog ruim op tijd binnen. De les gaat weer supergoed en YES eindelijk combineren we van alles en zwem ik een soort van gestroomlijnder dan ooit de borstcrawl. Met een kleine swimmershigh verlaat ik het zwembad.IMG_9822

In de avond kijk ik samen met Nicky naar expeditie robinson en daarna is het tijd om naar bed te gaan. Eenmaal in bed kan ik echt niet de slaap vatten en val ik pas ergens na 0:30 uur in slaap.

Vrijdag
Ik ben helemaal verrot als iets na 6 uur de wekker gaat. Er moet weer gewerkt worden, dus hup hup gas op die lolly. Op het werk moet ik echt nog even opstarten, maar gelukkig is het in de ochtend nog rustig. Ik kan zelfs een groot deel van mijn triathlon blog schrijven. In de middag heb ik het ijskoud en als ik naar huis mag heb ik het nog steeds enorm koud. Ik zit met de verwarming aan in de auto, heb keelpijn en spierpijn. Dat laatste komt denk ik door woensdag, maar toch ben ik er alert op. Ik wil nu niet ziek worden en besluit om NIET de geplande 12 kilometer te gaan lopen, maar thuis onder een dekentje te kruipen. Ik maak mijn blog af en plaats hem iets later in de avond online. Het leuke is dat ik de triathlon nogmaals heb beleefd en zit met een grote glimlach op de bank.
Bosbaan2018_IMG_0934
Ik duik op tijd mijn bed in, in de hoop dat ik dit keer wel lekker snel in slaap val. Ik ben er in ieder geval moe genoeg voor.

Zaterdag
Na een nacht lekker te hebben geslapen en een fijne dagdienst te hebben gewerkt vertrek ik naar het huis van mijn zus. Mijn nichtje is afgelopen woensdag 5 geworden en viert vandaag haar verjaardag voor familie. De kadootjes vallen in de smaak (ze wilde graag unicorn dingen en dokter dingen tja, daar weet ik wel raad mee) en het was een gezellig feestje. IMG_9877
IMG_9886
Nicky en ik bleven dit keer mee eten, wat voor de meiden 1 groot feest was. Na het eten mochten ze nog even spelen, maar daarna was het toch echt bedtijd. Ik mocht de meiden nog even voorlezen, iets wat ik nooit doe, maar het ging mij best goed af. Ze hingen in ieder geval aan mijn lippen. Mijn oudste nichtje die las zelf nog wat voor en toen was het tijd om afscheid te nemen. 557b8a48-00de-42da-9b78-5c03b5a4808a

Eenmaal thuis keken Nicky en ik nog wat terug op de TV en toen was het voor mij ook bedtijd.

Zondag
Ondanks dat ik avonddienst heb, gaat de wekker al om 7 uur. Dit omdat om 10:10 uur al de start van de 8 kilometer tijdens de marathon van Amsterdam is. Vorig jaar zei ik nog heel hard ‘neeeee ik doe deze nooit meer’, maar dit jaar sta ik toch weer aan de start. Er volgt nog een heel verslag over deze dag, maarrrrrr ik heb dit keer heerlijk gelopen en ben gefinisht in een tijd van 35:36 minuten. Dik tevreden IMG_9956

Na het lopen kan ik niet te lang blijven, want ik moet om 15 uur weer op het werk zijn. Eenmaal weer thuis, neem ik snel een warme douche en kook mijn lunch. Ik lunch gezellig samen met Nicky en niet veel later stap ik in de auto om naar het werk te gaan. Het is een heerlijke en gezellige dienst, maar ik merk wel dat ik na 20:30 uur toch wel moe ben (DUUUHH gek he hahahaha). Rond 23 uur loop ik naar de auto en thuis lig ik snel in mijn bed.

Het was al met al toch nog wel een prima week, ondanks de geskipte trainingen.
Aankomende week staat de estafette-marathon tijdens de marathon van Frankfurt op de planning. Het wordt een lang weekend Frankfurt en ik heb er echt onwijs veel zin in. Naar mijn weten ben ik er nog nooit geweest en ben heel benieuwd naar deze stad. Ik ga proberen om mijn weekoverzicht uiterlijk vrijdagochtend online te zetten, zodat ik een aparte over het hele weekend kan maken. Verder ga ik proberen om het verslag over de 8km in Amsterdam te schrijven. Daarnaast heb ik weer een aantal lekkere trainingen op het schema staan en gaan we er weer lekker tegenaan! Fijne nieuwe week weer allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *