Week 35: een tikkie moe

Whoop whoop daar is alweer een nieuw weekoverzicht. Een week die nog een beetje in het teken stond van vorig weekend, waardoor ik een tikkie moe was. Desondanks gingen de hardloopschoenen en de fiets nog wel de deur uit. Hopelijk ging het bij jullie wel lekker! Veel leesplezier!

Maandag
Na een lang weekend in Amsterdam te zijn geweest tijdens het ASICS Frontrunner weekend was ik behoorlijk gesloopt. Wat ik daar allemaal deed, dat lees je terug in deze blog. Na een relatief lange terugreis over een kort stukje was ik weer terug in Alphen. Doordat ik moest wachten op de aansluiting van de bus en bij het winkelcentrum stond deed ik gelijk wat boodschappen nog voor de lunch. Helaas viel ik in een valkuil, door de trek en de vermoeidheid en voordat ik het wist had ik allerlei ‘slechte’dingen afgerekend en in mijn tas zitten. Thuis at ik een deel hiervan op en de rest legde ik toch maar weg. Het was lekker, maar niet bijzonder. Vandaag doopte ik dus maar tot een cheatday om. De rest van de dag deed ik een beetje de was, keek TV en deed eigenlijk nauwelijks meer iets. Ik dook lekker op tijd mijn bed in en viel al redelijk snel in slaap.IMG_5328-(1)

Dinsdag
Ik had vandaag geen wekker gezet, maar werd al rond 9 uur wakker. Toch was dat al ruimschoots meer slaap dan dat ik de nachten daarvoor had gehad. Ik voelde mij wel behoorlijk brak en doordat ik later op die avond de nachtdienst in zou gaan deed ik eigenlijk niet heel veel. Op sportief had ik niks op mijn schema staan en stiekem vond ik dat ook wel even lekker na het intensieve weekend. Ik schreef mijn weekoverzicht van de week ervoor, deed de boodschappen, verzorgde de kat bij mijn moeder, ging verder met de was en ruimde wat dingen op in huis. Ook keek ik alle foto’s van het weekend nog eens terug en kreeg spontaan een glimlach op mijn gezicht. In de avond merkte ik dat ik best wel moe was, maar ja naar bed kon ik helaas niet. Er moest gewerkt worden.IMG_4564
Woensdag
Na de nachtdienst was ik zo moe dat ik thuis gelijk mijn bed in dook. Ik had maar 1 nachtje, dus om 13 uur ging de wekker al. Ik had deze wel een uurtje later gezet dan normaal, maar toch… toen die ging, ik was zo moe. Toch moest ik er wel even op uit, want ik had beloofd de kat te doen. Voor de rest maakte ik mijn fiets klaar voor de social ride later die avond. Ik had sowieso een uurtje fietsen op het schema staan en had besloten om dit dan gezellig met die social ride vanuit Rijnsburg te gaan doen. Die ride zou een tocht van ongeveer 30/40 kilometer zijn en dan daarna nog een clinic ‘hoe vervang ik mijn band’. Aangezien ik niet zo’n held ben met dat soort dingen leek mij dat ideaal. En ook wel leuk om weer even in een andere omgeving te fietsen en met een groepje. Helaas werkte het weer niet mee en waren er behoorlijke regenbuien voorspeld. Doordat de voorspelling steeds meer de waarheid leek te worden, besloten ze om het toch niet door te laten gaan. Inmiddels was het in Alphen ook gaan regenen en lastte ik dus maar een extra rustdag in. Hardlopen in de regen vind ik heerlijk, maar op de racefiets vind ik het best wel link.IMG_5536

Ik keek samen met Nicky naar een serie en dook uiteindelijk op tijd mijn bed in.

Donderdag
Vandaag nog een dagje vrij en ik besloot om een klein beetje uit te slapen. Wel zette ik op tijd mijn wekker, want anders was ik bang dat ik te lang zou slapen en dan in de avond problemen zou hebben met in slaap vallen. Ondanks dat ik heerlijk had geslapen was ik nog steeds behoorlijk brak. Doordat ik de dag ervoor toch minder had gedaan dan ik in eerste instantie wilde doen, stelde ik een waslijst op met dingen die ik moest doen en bovenaan stond hardlopen. Ik wilde ook lopen, maar er stond een training op programma waar ik best een beetje tegenop zag. Ik besloot daardoor om eerst zoveel mogelijk andere klusjes te doen om in de middag te gaan hardlopen. Ik zou nog even kijken of ik misschien nog in de middag zou gaan fietsen samen met iemand, maar ik voelde dat ik een beetje in tijdsnood kwam en besloot om dat voelde niet goed. Ik besloot om even de rust te pakken en niet te gaan haasten. Uiteindelijk was ik er klaar voor om te gaan lopen en stelde de interval in via Garmin Connect. Ik had blijkbaar zo’n training al eerder gedaan (ik keek naar de titels van de trainingen) en paste wat dingen her en der aan. Ik kleedde mij om en ging vol goede moed op pad. Na 2 kilometer inlopen begon mijn Garmin te piepen dat ik aan mijn 1e 600 meter in 4:00 min/km moest gaan beginnen. Het ging lekker, moest inkomen, maar eigenlijk was de 600 meter al snel voorbij. Daarna had ik 2 minuten dribbelpauze en begon ik aan de volgende 600 meter. Wederom ging deze snel voorbij en ergens ging er een lampje branden ‘dit kan niet kloppen’. Ik pauzeerde mijn Garmin en keek naar het programma wat ik had ingesteld… en daar stond geen 600 meter, maar 400 meter. Hoe dom…, maar dat verklaarde het. Omdat ik al best wel moeite had om die 400 meters in dat tempo te krijgen besloot ik om het maar zo te laten en ipv 8×600 dan maar 8×400 meter ervan te maken. Ik liep de rest van de training niet helemaal naar mijn zin en baalde dat ik die tempo’s niet haalde. Nu terugdenkend is het na die drukke dagen, korte nachten en die ene nachtdienst ook niet zo gek. Mijn lijf was gewoon nog moe. Het uitlopen ging prima. Met 10 kilometer in the pocket kwam ik thuis.IMG_5584

In de avond keek ik een serie met Nicky en begon ik aan de blog over het ASICS Frontrunner weekend.

Vrijdag
Na een nacht wederom als een blok te hebben geslapen, werd ik wakker van de wekker. Huh.. Nicky lag nog in bed. Die had allang naar werk gemoeten. Hij vertelde een dagje vrij te zijn en wilde mij verassen met een ontbijt op bed. Ik had echter de avond ervoor zo stellig gezegd dat ik zou gaan sporten vandaag dat hij het niet aangedurfd had. Ik wijzigde mijn plannen en bleef liggen in bed totdat het ontbijt geserveerd werd 😉 . Ik zette daarna nog even de puntjes op de i van de blog over het weekend en gooide deze online.IMG_4307

Om 12 uur moest ik werken en het was een behoorlijk drukke dienst. Om 20 uur was ik dan ook blij dat ik weer naar huis kon ;-). Eenmaal thuis deed ik niet veel meer en keek wat tv. Ik had mij voorgenomen om thuis nog wat oefeningen voor de core te doen, maar door de drukke dienst was ik best moe en had ik er echt geen zin meer in.

Zaterdag
Ik heb het weekend vroege diensten, dus dat betekend dat om 6:10 uur al de wekker gaat. De dienst begint rustig, maar eindigt best druk en hectisch. Na het werk rijdt ik met een best nog vol hoofd naar huis en ben ik blij dat ik de hardloopschoenen kan aantrekken om een lekker rondje te lopen. Voor die tijd maken Nicky en ik nog even wat foto’s en een filmpje en daarna ga ik lekker op pad. Het lopen gaat superlekker en ondanks dat het ineens weer best warm voelt is het prima. Ik loop met een schuin oog kijkend op mijn horloge (en loop in 2e deel van de run veel te snel), maar merendeel op gevoel. Ik kom met een leeg hoofd en een heerlijk gevoel thuis.IMG_5748

Thuis staat Nicky al te kokkerelen en na een lekkere douche kan ik zo aanschuiven. In de avond kijken we (lekker saai zijn we eigenlijk ook) wederom een serie en rond 21:30 uur verlang ik eigenlijk al naar mijn bed. Pas 45 minuten later geef ik eraan toe, maar als ik eenmaal lig duurt het best een tijdje voor ik in slaap val.

Zondag
Na een dienst die goed te doen was, reed ik naar huis en maakte ik mijn fiets klaar voor een fietstochtje samen met een oud klasgenootje. Ik ben haar door de atletiekvereniging weer tegengekomen en nu zij ook een racefiets heeft, vonden we het gezellig om een keer samen te gaan fietsen. Eigenlijk stond er een uurtje op het programma, maar doordat ik eerder in de week wat had gemist, hadden we vooraf al bepaald dat we wat langer zouden gaan fietsen. Doordat zij wat later terug was van familiedag, gingen we later dan gepland de deur uit. Het was nog prima weer om te fietsen, maar er stond wel een stevig windje. Zeker het eerste deel hadden we hem tegen en met een rammelende maag is dat geen goede combi. Gelukkig had Leonie een havermoutreep mee en kon ik deze eten bij het pontje. Nou ja, het pontje bleek op het tijdstip dat wij er waren al niet meer te varen, maar toch maakte we even een korte stop. We maakten een plan B en gingen dan maar een stukje om. We fietsten lekker stevig door, zeker toen we Alphen aan den Rijn roken en het windje in de rug hadden. IMG_5844
Het was een prachtig zonnetje, maar je merkte nu wel dat het in de avond al sneller afkoelt. Eenmaal thuis stapte ik met 51 kilometer van de fiets af, supergezellig zo.IMG_5852

Het eten was al ruimschoots klaar en ik kon zo een bordje Nasi opscheppen, heerlijk! Daarna een verfrissende douche en nog even languit op de bank met de macbook op schoot om dit weekoverzicht af te maken. In de avond op tijd naar bed, want morgen weer een lange dag op programma.

Komende week probeer ik een leuke winactie online te zetten en ook wat meer info over de marathon van Boston en hoe dat nou met inschrijven zit. En whoop whoop zondag ben ik aanwezig bij the Color run, wie zie ik daar nog meer?? Maak er in ieder geval een mooi week weer van toppers!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *