Week 33: the fire is back on!

Ja je leest het goed, mijn vlammetje is weer gaan branden! Ik ben echt weer back on track! De liefde voor het hardlopen, het harde trainen en het voldane gevoel na afloop is weer terug. Waar ik vorige week 0 kilometer had hardgelopen, liep ik deze week in totaal 4 keer en liep ik 48 kilometer. Het was een pittig weekje, maar het voelde wel weer lekker! Op naar een nieuwe week, maar eerst nog even een terugblik.

Maandag
De kick of van een nieuwe week start ik meteen met een pittige workout! Om 10 uur start ik met een HIIT workout en oefff het is weer zweten geblazen. Ik ben dit keer in mijn eentje en er wordt dus continue op mij gelet. KOM OP DOORGAAN!! PUSH IT TO THE LIMIT!! NIET OPGEVEN!! NOG 10 SECONDEN!! Na 45 minuten was ik voor mijn gevoel dood en ging ik met trillende handjes en benen naar huis.IMG_3040

Eenmaal thuis werkte ik snel mijn lunch (een schaaltje skyr met eigen gemaakte granola en aardbeien) naar binnen, nam een verfrissende douche en niet veel later was het alweer tijd om naar het werk te gaan voor mijn 12-20 uur dienst. Op werk voelde ik mijn benen al en dacht ik oh oh dit wordt nog wat. Na het werk keek ik nog even een netflix serie en duurde het niet lang meer voordat het alweer tijd was om te gaan slapen.

Dinsdag
Whoop whoop de laatste werkdag voordat mijn ‘weekend’ begint en ik kan merken dat het alweer mijn 6e werkdag van deze reeks is. Het is een lekkere dienst, maar toch ben ik heel blij als ik naar huis mag hahaha. Als ik thuis uit de auto stap is het toch een soort van drukkend warm en je voelt dat het gaat regenen. Ik kleed mij snel om en sta niet veel later buiten om aan mijn interval training te gaan beginnen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, want ik heb behoorlijke spierpijn van de dag ervoor. De training begint met eerst 3 kilometer inlopen om daarna 8x 400 meter te knallen. De rust tussendoor is elke keer 200 meter dribbel. Om uiteindelijk af te sluiten met ruim 2 kilometer uitlopen. Tijdens het inlopen krijg ik een paar spetters en bij het uitlopen nog een paar om af te koelen. De regen is zo lekker en ik loop echt een potje te genieten. Het was weer lekker om zo te knallen en ik kwam met een meer dan voldaan gevoel en nog meer spierpijn in de benen thuis. IMG_3312

Ik was in de avond best wel moe en lag niet al te laat in mijn bed.

Woensdag
Ondanks dat het mijn vrije dag is, gaat alweer een soort van vroeg de wekker. Ik heb eerst een afspraak bij vriendin/loop & fietsmaat/dieetist Everdien om even wat dingen door te nemen mbt voeding en leefstijl. Fijn als je met iemand daarover kan sparren. Daarna doe ik snel de boodschappen voor de dagen daarna en kleed ik mij om om 12 kilometer uittelopen. Ik had de hele tijd in mijn hoofd dat ik 10 kilometer op schema had zien staan, maar ik checkte het nog even snel voordat ik begon en zag toen 12 staan. Oké, dan pakken we er even een lusje bij. Ik loop eigenlijk zo lekker (ondanks de nog steeds aanwezige spierpijn) dat het uiteindelijk 13 kilometers worden. The mojo is back! IMG_3470

Nadat ik heb gedoucht en lekker heb geluncht doe ik een paar huishoudelijke klusjes en begin ik alvast op tijd aan het eten. Rond 19:40 uur stap ik op de fiets om naar de sportschool te fietsen om nog een HIIT workout te volgen. Dit keer zijn we met zijn 5en en dat maakt het toch een soort van minder zwaar. Het is ook gewoon gezelliger om dit met meerdere doen en het zweten is er niet minder om hahahaha. Rond 21 uur stap ik weer op de fiets naar huis, moe maar voldaan!IMG_3565

Ik probeer een beetje op tijd te gaan slapen, want de dag erna moet ik alweer vroeg op en moet ik er een beetje goed uitzien 😉

Donderdag
En wederom gaat vroeg de wekker. Ik pak snel een tas vol met ASICS kleding en schoenen, doe een klein beetje make-up op en rij niet veel later naar het Amsterdamse Bos. Heel de ochtend en begin van de middag ben ik met een leuke groep mensen bezig met het maken van foto’s voor de nieuwe website van Petra.IMG_3688

Omdat ik toch in Amsterdam was en nog even wat wilde halen bij de ASICS Flagshipstore ging ik daarna nog even gezellig met Jelle en Nadia daar naar toe. EA639B47-991D-4379-8073-C3A2E790514F
Ik kon het natuurlijk niet laten om met lege handen naar huis te gaan (oeps). IMG_3623
Eenmaal in de metro terug merkte ik dat dit toch best een slopend dagje was geweest en hoe langer ik in de auto zat, hoe meer ik merkte dat ik echt wel moe was. Eigenlijk stond er 90 minuten fietsen op het schema, maar ik besloot om dit te skippen en even extra rustdag in te lassen. Ik had heel graag wel even op de fiets willen zitten, want ik vind het echt leuk, maar even rust was ook wel fijn. De rest van de dag deed ik niet veel meer.

Vrijdag
Na een onrustig nachtje ging alweer op tijd de wekker. Niet omdat ik al vroeg moest werken, want ik had avonddienst, maar voor een wisselduurloop van 14 kilometer. Na een goed vullend ontbijt ging ik vol goede moed op pad, maar tijdens de 2 kilometer inlopen voelde ik al ‘dit gaat lastig worden’. Het was echt drukkend warm en ik zweette echt als een otter. Toch probeerde ik de tempoblokken te doen, maar vanaf blok 1 was ik echt al aan het ‘harken’ om de tempo’s te halen. Na 4 blokken was ik al kapot en ik moest er 10. Ik kreeg de knop in mijn hoofd niet om, om verder door te zetten en besloot om wel de gehele afstand te lopen, maar dan als duurloop. Ik maakte even een tussenstop bij een paar koeien en liep daarna lekker door. IMG_3733
Heel even twijfelde ik om een eerdere afslag te nemen, maar op dat punt was ik wel sterk en liep uiteindelijk de volledige 14 kilometer uit. Snel vergeten en de volgende keer beter!IMG_3762

Na een verfrissende douche heb ik nog even om mijzelf op te laden voordat mijn avonddienst weer begint. Heel de dag heb ik nog een enorme dorst en merk ik dat ik echt enorm veel heb gezweet tijdens het lopen. De avonddienst is niet al te druk en het is een gezellig avondje. Eenmaal thuis duik ik snel mijn bed in.

Zaterdag
Na wederom een onrustig nachtje, gaat om 8 uur de wekker. 50 minuten later zit ik in de auto naar het werk toe. Het is uiteindelijk toch best een drukke dienst en om 17:30 uur loop ik van de afdeling af. Ik heb een rustdag en twijfel even of ik nog zal gaan fietsen. Maar eenmaal thuis staat het eten al klaar en in de avond heb ik geen zin meer. Er zijn niet voor niks rustdagen 😉 . Ik kijk in de avond samen met Nicky wat serie’s en omdat ik een vroege dienst heb de dag erna duik ik op tijd mijn bed in. En hopelijk droom ik over het doel wat steeds sneller dichterbij lijkt te komen.. de marathon van Boston (september start de inschrijving). IMG_3805

Zondag
Vanwege mijn vroege dienst gaat de wekker alweer genadeloos vroeg. Ondanks dat ik best moe was gisteravond viel ik pas rond 0:30 uur in slaap. Maar goed, hop hop. De dienst begint heel rustig en ik kan nog even lekker wakker worden op werk. Het is een heerlijke dienst en rond 15:45 uur ben ik al bij het huis van mijn moeder om de kat even eten te geven. Borus is blij me te zien, maar nog blijer met zijn eten 😉 Ik  eet ondertussen een banaan en rijd daarna naar huis. Daar kleed ik mij snel om in hardloopkleding en ga voor hardlooptraining nummer 4 van deze week. Er staat een stevige interval met 15×200 meter in 44 seconden op het programma. Ik zie er eigenlijk best tegenop, maar ik ga er wel voor en praat mijzelf moed in. Na elke 200 meter knallen, mag ik 200 meter rusten 😉 . Ik begin met 3 kilometer inlopen om de spieren even goed warm te maken. De benen voelen goed en dat geeft moed voor de 200tjes. Eenmaal de 3 kilometer aangetikt te hebben loop ik op de weg waar ik wil intervallen. Ik vind het met zulke korte afstanden het fijn om die 200tjes op dezelfde plek te lopen en dat is dit keer langs het kanaal. Er staat een stevig windje, maar hij komt een soort van opzij. De eerste paar moet ik even inkomen, maar eenmaal op gang gaan ze eigenlijk best goed. Ik ben niet ontevreden en knal de laatste er in 41 seconden uit. Daarna loop ik via een kortere route nog 2 kilometer uit en met 11 kilometer ben ik thuis. Zo blij dat ik ben gegaan! IMG_3966

Nicky staat al in de keuken en is een probeersel van een soort van bloemkoolbroodjes met hamburger en aardappelpuree aan het maken. Het wordt uiteindelijk een hamburgerbroodje, maar als broodje bloemkool en als ‘saus’ aardappelpuree. Heel lekker en alles dus even net op een andere manier. IMG_3965De rest van de avond kijken we naar orange is the new black en rond 23 uur gaat het licht uit.

En nu op naar een nieuwe week. Een week die gaat eindigen tijdens het internationale ASICS Frontrunner weekend in Amsterdam. Ik zal daardoor proberen of ik dit weekoverzicht al vrijdagochtend kan plaatsen zodat ik het weekend apart kan doen. Verder probeer ik de komende week wel minimaal 1x de racefiets te pakken, want dat mis ik nu al. En een duikje in het zwembad zou ook fijn zijn, alleen moet ik even kijken wanneer hoe en wat. Genoeg leuke dingen dus weer. Fijne week allemaal, maak er wat moois van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *