Week 3: 3x feest

Oeps en toen was het al woensdag en verschijnt nu pas mijn weekoverzicht van vorige week. Het was een lekker weekje en tot mijn verbazing vierde ik niet 1, maar 3x feest op zondag. En ohwja het was een beetje de week van #10yearchallenge op social media. En natuurlijk keek ook ik even terug. Wat een verschil he!69A15ABF-8198-4B03-A7BC-793D57F97CDF

Veel leesplezier met de terugblik op afgelopen week en AAAAHHH nog maar 12 weken tot aan Boston.

Maandag
Na een kort nachtje, een dag werken en een vergadering ben ik stiekem best blij dat ik vandaag een rustdag heb. Na de halve van Egmond de dag ervoor voelen mijn benen ook best wel een beetje stijf. Ik doe uit mijn werk gelijk de boodschappen voor de hele week en als ik thuis kom, staat Nicky al in de keuken een lekkere uiensoep te maken. De rest van de avond doe ik niet zoveel en probeer op tijd te gaan slapen. IMG_1351

Dinsdag
Helaas lukte het op tijd slapen niet, maar gelukkig begin ik vandaag een uurtje later. Na een zeer productieve dag op werk trek ik dit nog even door in huis. Ik ruim wat dingen op en maak alvast het eten klaar. Na het eten stap ik op de racefiets om even een uurtje rustig mijn benen los te fietsen. IMG_1399-(1)
Ik kijk ondertussen naar ‘je zal het maar hebben’ en maak daarna nog even een kaartje voor een lieve vriendin via de Greetz.nl app. Ik ben behoorlijk moe en lig redelijk snel na het fietsen gedoucht en wel in mijn bed.

Woensdag
Na ongeveer 10 uur geslapen te hebben word ik pas wakker, heerlijk! Na een ontbijtje doe ik het huishouden en trek dan uiteindelijk mijn hardloopkleding aan. Ik heb eerlijk is eerlijk niet zoveel zin en zie een beetje tegen de training op. Het waait best hard en ik moet een wisselduurloop doen van 15 kilometer. Toch stap ik vol goede moed de deur uit en ga op pad. Als ik na 2 kilometer aan de 1e versnelling moet beginnen, volle bak tegenwind heb en het niet lukt om het tempo te lopen wat ik wil denk ik er bijna aan om om te keren of om er een langzame duurloop van te maken. Ik spreek mijzelf stevig toe ‘kom op Gaby, een beetje tegenwind en al opgeven?? Wat is dat nu?? In Boston kan het ook stevig waaien, dan geef je toch ook niet op??’. Ik ben ondertussen aan de 500 meter ‘iets rustiger tempo’ aanbeland en laat mijzelf op voor de 500 snel. Ik loop nog steeds vol tegen de wind in, maar door een betere mindset merk ik dat het beter gaat. Gedurende de 15 kilometer gaat het steeds beter en uiteindelijk sta ik met een gemiddelde pace van 4:56 min/km terug voor de deur. FullSizeRender-(2)

Na het lopen installeer ik mijzelf met een kop thee achter de laptop en wacht ik totdat de inschrijving van de duurste 5 kilometer die ik tot nu toe ooit gelopen heb. Namelijk de 5 kilometer die 2 dagen voorafgaand aan de Boston marathon gelopen wordt. Er zijn maar 7000 startnummers beschikbaar en het schijnt een behoorlijk populair evenement te zijn. Als om 16 uur de inschrijving open gaat schrijf ik mij gelijk in. Nu is het wachten op de bevestiging. Uiteindelijk krijg ik deze pas om 21:45 uur binnen. Maar yes!! Dat wordt dus niet 1, maar 2 x een officiële run lopen in Boston 🙂 . IMG_1513-(1)

Na het inschrijven stap ik gelijk onder een warme douche, ik heb het inmiddels behoorlijk koud gekregen. Daarna maak ik mijn avondeten klaar en kijk een serie. Rond 19:30 uur hijs ik mij weer in sportkleding en rijdt niet veel later naar de sportschool voor een HIIT workout. Het is een lekkere les en na bijna 1 uur stap ik voldaan de sportschool uit. Thuis stap ik weer onder de douche en maak mij klaar voor nachtdienst nummer 1.

IMG_1521

Donderdag
Na een lekkere nachtdienst lig ik ruim voor 8:30 uur in mijn bed. Ik ben supermoe en val snel in slaap. Met een tussenpozen van ruim 1 uur word ik rond 17:30 uur wakker. Ik doe de rest van de avond eigenlijk niks, behalve lekker naar een serie kijken samen met Nicky. Ergens na 22 uur stap ik deur uit voor nachtdienst nummer 2.

Vrijdag
Yes als ik om 7:45 uur het ziekenhuis uitloopt kan ik alleen maar denken, WEEKEND!! Het is heerlijk weer buiten en lekker weer om te gaan hardlopen. Ik twijfel of ik op zal blijven of toch voor een paar uurtjes mijn bed induik. Wel zet ik nog even mijn verslag over de halve marathon van Egmond online. Uiteindelijk kies ik ik er toch voor om mijn bed in te duiken, want ik heb in de middag een runningdate met Deborah. Na ongeveer 3 uur slaap gaat mijn wekker en ben ik brak. Gelukkig ben ik al vrij snel een soort van wakker na een ontbijtje en zit ik om 13 uur klaar in hardloopkleding om een rondje te doen met Deborah. Niet veel later is ze hier en lopen we samen een rondje van 8 kilometer. Ik laat haar een aantal mooie plekjes van mijn ‘achtertuin’ zien en we genieten van het heerlijke loopweer. IMG_1579

Na het lopen kletsen we nog even gezellig na en als ze de deur uit is stap ik onder een heerlijke warme douche. Na het douchen haal ik wat te eten voor die avond en begin ik met koken. In de avond kijk ik samen met Nicky naar een film en probeer ik op tijd mijn bed in te duiken.

Zaterdag
Na een redelijke nacht te hebben geslapen en een lekker ontbijt stappen we samen de deur uit om even naar het dorp te gaan. Daar scoor ik een taart bij de hema, eten we een visje op de markt en koop ik een leuk jurkje bij open32. Het is echt een zaterdag, heerlijk! Daarna halen we de boodschappen voor het weekend en het begin van de week en gaan we thuis met schoonmaken aan de slag. Daarna rijden we nog even naar Kameraexpress omdat ik al een tijdje heel graag een nieuwe compactcamera  wil. En met het oog op Boston is het toch fijn als ik deze dan voor die tijd helemaal heb uitgevogeld hoe die werkt. Ik slaag bij de winkel en omdat Nicky en ik toch in de buurt zijn van een ‘kaas speciaalzaak’ lopen we daar ook nog even binnen. OHHHH hemels!! Allemaal heerlijke kazen, nomnomnom. We nemen een aantal stukjes mee en rijden daarna naar huis. De rest van de avond kijken we naar een serie en kijk ik nog even the voice terug. Ik lig op tijd in mijn bed, maar kan de slaap niet vatten. IMG_1619

Zondag
Ik ben uiteindelijk wel in slaap gevallen, maar niet zonder hulp van melatonine. Zo irritant de nasleep van die nachtdiensten. Maar goed. YEAHH Happy Birthday to me!!! Ik ben vandaag jarig en 32 jaar geworden en hoe kan je dat beter vieren met een verjaardagsrun? Ik heb last minute besloten om de drechtloop te lopen in Leimuiden. Een uitgebreider verslag volgt nog, maar ik verklap alvast.. P.R., 44:10 minuten, 3e dame en superblij!!IMG_5994

Eenmaal thuis word ik onthaald met een confettiplopper en vier ik mijn verjaardag echt uberklein in de middag en avond. Het is een gezellige dag en avond. Als de laatste weg zijn duurt het niet lang voordat ik in mijn bed lig en ik in slaap val. Het was een mooie dag en een mooie verjaardag! IMG_1720

En nu?
En nu is het nog maar 12 weken tot aan de marathon van Boston. Die 12 weken voelen nu wel alsof het echte trainingswerk nu gaat beginnen. En dat klopt ook wel, want deze week staan er echt alleen maar trainingen op het programma. Komt ook wel omdat ik in het weekend moet werken, maar toch. Hele fijne week allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *