Week 26: een druk weekje

Afgelopen week was een drukke week. Niet zozeer qua werk, maar wel met alles eromheen en daardoor zat ik eigenlijk weinig stil. Kijken of ik dat de aankomende week een beetje kan compenseren (of deed ik dat gister al?). Het eten ging deze week niet heel erg goed, 3x BBQ, 1x pizza en 1x patat… oeps.. dat gaan we ook maar even compenseren de komende week. Maar goed, nu  eerst tijd voor een terugblik op de afgelopen week.

Maandag
Vandaag heb ik wederom een late dienst. Ik heb er al 2 gehad en dit is de laatste. Mijn stiefvader wil komen helpen met de vijver leeghalen en ik heb met hem om 10 uur afgesproken. Ik ben wel al op tijd wakker, maar lig nog in bed als om 8:45 uur de deurbel gaat. Oh hij is wel heel vroeg. Ik kleed mij snel om, eet een klein ontbijtje en we gaan aan de slag. Het is nog best fris, maar heerlijk weer om in de tuin aan de slag te gaan. Ik heb mijn allercharmanste kloffie aan en kan zo lekker de vijver leeghalen met droge voeten. IMG_9380

We zijn lekker bezig en de tijd vliegt. De vijver hebben we zo leeg en we besluiten om gelijk een paar andere struiken en een grote buxus eruit te halen. Terwijl we de border uitgraven, stuiten we op allerlei stenen en blijken er uiteindelijk 106 klinkers in de border verstopt te zitten. De grote buxus en hortensia struik dit zo enorm vast dat we er ander materiaal voor nodig hebben en besluiten om dit de dag erna te gaan halen. Rond 13 uur stoppen we ermee, stap ik onder de douche en maak mijn ‘avondeten’. Niet lang daarna vertrek ik naar het werk voor een avonddienst. Het is een redelijk drukke avonddienst en ik ben gesloopt als ik thuis kom.

Dinsdag
Al om 7:30 uur gaat de wekker op mijn vrije dag. Eigenlijk moet ik hardlopen, maar omdat de verwachting is dat het warm wordt, had ik dan nog eerder eruit gemoeten en dat zag ik niet zitten. Ik besluit om het te skippen. De wekker gaat al vroeg, ik maak snel mijn weekoverzicht af, doe boodschappen en sta om 9 uur bij mijn moeder en stiefvader voor de deur. We gaan even naar de Welkoop, halen wat gereedschap en gaan aan de slag in de tuin. Voordat ik het weet is de gigantische buxus eruit en uiteindelijk is ook de mega hortensia eruit.5F54D909-FFCD-4DC9-88B2-2D2064499385
Omdat we zo lekker bezig zijn, kappen we ook nog een andere flinke boom uit de tuin en het zorgt meteen voor een hoop licht.0313F6DD-4737-402D-B12A-192ADD522D91
We vullen het gat van de vijver met zoveel mogelijk grond wat  vrij komt en voordat ik het weet is het gat al bijna vol. We besluiten om ook de stenen ‘border’ van de vijver er ook maar gelijk uit te halen en zo hebben we een behoorlijke WOD. Als het meeste is gedaan, breng ik mijn stiefvader naar huis. Ik haal gelijk nog wat boodschappen die ik vergeten was en lees lekker een boekje op de loungeset. Omdat er nog een hele stapel sierstenen in de weg ligt besluit ik om deze nog maar een keer te verplaatsen. Zo genoeg krachttraining voor vandaag. IMG_9446

In de avond hebben we lekker gebbqt samen met mijn stiefvader, als bedankje voor het harde werk.

Woensdag
Vandaag even geen wekker, want ik moet een nachtje werken. Door de ‘vroege’ ochtenden de dagen ervoor ben ik al op tijd wekker. Vriendlief is vandaag ook vrij, maar hij moest al op tijd naar de podotherapeut voor zijn zooltjes. Als hij eenmaal thuis is zit ik net aan mijn ontbijtje. Het is nog helemaal bewolkt en het ziet eruit als lekker hardloopweer. Omdat ik de dag ervoor niet heb gelopen, wil ik het vandaag ‘inhalen’. Ik kleed mij snel om en het is half bewolkt als ik wegga. Het lopen gaat heerlijk, alleen klaart het gaandeweg helemaal op en wordt het ineens behoorlijk warm. Ik loop uiteindelijk wel met 12 kilometer, een rood hoofd en een grote glimlach terug de straat in.IMG_9609

Met vriendlief ga ik na het douchen op pad. We halen wat spullen voor de tuin, halen een paar boodschapjes en maken een plan voor de tuin. Eind van de middag gaat weer de BBQ aan en hebben we een lekker rustige avond.  Ik kan mij zo nog een beetje opladen voor de nachtdienst en rond 22:10 uur stap ik in de auto, op naar werk.

Donderdag
Het is een nachtdienst waarin we eigenlijk wel continue bezig zijn en tegen de tijd dat de dagdienst er is, zijn alle patiënten weg. We kunnen dus lekker snel en wiehoeee mijn weekend is begonnen! Ik sta al vóór 8 uur bij de AH te wachten en als die eenmaal open is doe ik snel een boodschap. IMG_9628
Eenmaal thuis besluit ik om toch even mijn bed in te duiken voor een paar uurtjes. Het is prachtig mooi weer, maar ben nu gewoon even te moe. Als na 3 uur de wekker gaat, ben ik überbrak. Er staat eigenlijk 90 minuten fietsen op de planning, maar zodra mijn wekker gaat denk ik ‘hmmmm nou dat zien we nog wel’. Eenmaal wat gegeten en een beetje actief bezig te zijn geweest in de tuin (boompje uit de voortuin getrokken) voelde ik mij al een stuk beter en stapte ik toch maar op de fiets. Ondanks de pittige wind en het korte slapen ging het lekker en was ik heel blij dat ik toch ben gegaan.IMG_9658

Na het fietsen merkte ik wel dat ik best wel moe was en deed zeer weinig nog in de avond.

Vrijdag
Na een nacht heerlijk te hebben geslapen ging al op tijd de wekker. Ik had mij opgegeven voor een assault training (soort van crossfit) bij de sportschool en stond dus om 10 uur klaar om te beginnen. Ik bleek de enige gek te zijn die deze les ging volgen en had dus een halve PT. Het was een pittige WOD, maar Shelika sleepte mij er doorheen. IMG_9677

Eenmaal klaar, fietste ik eerst even naar de fietsenwinkel en kocht een mooi fietssetje met onder andere een hempje. Weer thuis kleedde ik mij om in het nieuwe setje en stapte op de fiets om een uurtje te gaan fietsen.IMG_9683
Het werd een iets langer uurtje, maar het setje was goedgekeurd!IMG_9699

Na het fietsen had ik even tijd om te relaxen. Heerlijk half in de zon en half in de schaduw. Na het eten was het tijd om om te kleden voor de foute party. Eenmaal omgekleed reden we naar Den Bosch. Eenmaal bij de Brabanthallen deed ik nog even snel de pruik op mijn hoofd en waren we ready to go! #Projectunicorn gaat zelfs door tijdens de foute party 😉 daa35ba2-31c6-4d48-83a8-540bdd1a2b71

De avond/nacht was weer TOP en ging echt veel te snel voorbij. Iets voor 3 uur gingen we naar huis en iets na 4 uur lag ik in mijn bed.IMG_9713

Zaterdag
Oeiii dat was een K*t nacht zeg, en om 10 uur was ik al wakker. Maar goed, dat we ‘vroeg’ op moesten wisten we, want we hadden met Ron afgesproken om even wat spullen naar het grofvuil te brengen. Alles verliep op rolletjes en Ron zijn zoontje had volgens mij de dag van zijn leven.IMG_9810

Na 3 uurtjes sjouwen en 2x op en neer naar de stort was de tuin een stuk opgeruimder en hadden we het mooi met zijn 4-tjes geflikt.IMG_9805

Na deze workout haalde Nicky en ik nog even wat spullen bij de praxis, deden een boodschap voor het weekend en plofte daarna neer in de tuin. Na het avondeten keken we nog even een serie, maar tijdens de 2e aflevering kon ik mijn ogen niet meer open houden. Ik moest nog even douchen en besloot dat maar gelijk te doen. Daarna  was ik weer iets ‘frisser’ en deed ik nog wat aan dit weekoverzicht. Toch lag ik op tijd in mijn bed en was ik zo in dromenland. Ik besloot geen wekker voor de zondag te zetten, ik zou het wel gaan zien hoe laat ik wakker werd.

Zondag
Na bijna 11,5 uur geslapen te hebben werd ik pas wakker. Ik hoorde vriendlief beneden rommelen en eenmaal beneden zag ik dat hij zelfs al had hardgelopen. Ik had eigenlijk ook 15 km op het programma staan, maar het was inmiddels al bijna 10:30 uur en veel te warm. Het werd dus in de avond of niet. De rest van de dag was gewoon een hele relaxte dag. Boekje lezen, afkoelen in het zwembadje, zonnebaden, beetje eten en afsluiten met een BBQ. 3eb52c20-6152-4f9f-b4a4-5861b13cc371
Na het eten had ik geen puf meer om te lopen en besloot het dan maar gewoon niet te doen. We keken nog even 2 afleveringen van Riverdale en lagen rond 23 uur in bed.

Als ik het zo teruglees, heb ik uiteindelijk maar 1x hardgelopen, 2x gefietst en 1x krachttraining gedaan. Toch voelde het leeghalen van de tuin als meerdere krachttrainingen en ook de nacht dansen bij de Foute Party als een workout. Komende week hoop ik iets vaker te gaan hardlopen en staat er voor de zaterdag een flinke fietstocht gepland. Ik heb er weer zin in! En dat heerlijke zonnetje, helpt ook wel mee. Fijne week allemaal en hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat? En uhm vergeet niet genoeg te hydrateren he met het sporten!

IMG_2569

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *