Week 20: taperen zonder race

Afgelopen week was een week was weer een drukke week met allemaal leuke dingen. Maar ook een week waarin ik weer op de tafel bij de fysio belandde. Gelukkig niks ernstigs, maar ik skipte daardoor wel wat trainingen. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
Na een druk weekend in Luxemburg was ik best moe toen de wekker ging. Wel had ik expres mijn wekker gezet, want ik wilde nog wel even nuttig gebruik maken van mijn vrije dag. Ik probeerde in de ochtend zoveel mogelijk klusjes zoals de was, boodschappen enz gedaan te hebben. Ik schreef mijn weekoverzicht af en at een lekkere lunch. In de middag besloot ik dat ik wel even wilde fietsen en zocht een route uit van ongeveer 50 kilometer. Ik heb sinds kort de app Naviki op mijn telefoon staan en hierin kan je ‘surprise me’ routes uitkiezen. Je hoeft alleen maar aan te geven hoeveel kilometer je ongeveer wilt fietsen en hij zoekt meerdere routes voor je uit. Niet veel later stapte ik op de fiets en ging op pad. Er stond een behoorlijk stevige wind, maar verder was het een heerlijk weertje. Ik genoot ervan, kwam nog een collega tegen die aan het trainen was voor de vierdaagse en fietste een klein stukje van het Leiden marathon parcours. Op ongeveer 3/4e kreeg ik de wind vol in de rug en ging ik lekker hard over een dijkje. Oehhhh dit voelde zo lekker. Vliegend het asfalt over. Ik kwam op plekken waar ik nog nooit was geweest en was uiteindelijk met 52 kilometer en ruim 2 uur verder weer thuis. IMG_4961

Na afloop sprong ik even onder de douche en stak ik de BBQ aan. Vriendlief was iets eerder weg gegaan van het werk en zo konden we heerlijk genieten van een smakelijke BBQ. De rest van de avond deed ik niet veel meer.

Dinsdag
Na een lekkere nacht slaap voelde ik eigenlijk niks aan mijn benen van de dag ervoor. Ook de lichtelijke pijn aan mijn linkerkuit van het weekend was verdwenen. Mooi! Want dan kon ik na het werk gewoon lekker lopen. De werkdag bestond vandaag uit een themadag waarin we verschillende presentaties aanhoorde. Het ging redelijk snel voorbij en op tijd kon ik weer terug naar huis. De temperatuur was behoorlijk opgelopen, maar toch wilde ik nog voor het avondeten lopen. Snel kleedde ik mij om en ging gewapend met een flesje water op pad. Het was eigenlijk prima te doen qua temperatuur en ik merkte dat mijn darmen begonnen te rommelen. Gelukkig kon ik even een pitstop maken bij een restaurant aan het meer. Ik raakte daardoor wel een beetje uit de flow en merkte ik dat ik toch weer een beetje mijn kuit begon te voelen. Zo gek, zo lang geen last van gehad en nu sinds zaterdag ineens weer. Hmmm had ik dan toch eerder een sportmassage moeten nemen? Zou het een scheurtje zijn? Is het gewoon weer een knoop?? Van alles ging er door mijn hoofd en kwam niet echt meer lekker in mijn ritme. Eenmaal thuis appte ik als eerste de fysio, maar ik kon pas 2 dagen later terecht. IMG_5130

In de avond deed ik niet zoveel meer, want de volgende dag zou een lange dag worden en ik probeerde op tijd mijn bed in te duiken.

Woensdag
Al vrij vroeg ging de wekker, maar het was vandaag de dag dat ik samen met Vriendlief, Linda en Ramon naar de Efteling zou gaan. WHOOP WHOOP zin in! Maar omdat vriendlief eerst nog even naar de fysio moest, ging ik daar mee naar toe om vanuit door te rijden naar Houten. Daar stapte we bij Linda en Ramon in de auto en gingen op pad naar Kaatsheuvel. We kwamen daar uiteindelijk rond 10:30 uur aan en konden gelijk het park in. Het was een supergezellige dag waarin weer veel werd gelachen, de rijen goed te doen waren en de attracties weer te gek. IMG_5197

Na afloop gingen we lekker uit eten en vloog uiteindelijk de dag voorbij. Volgens mijn garmin wandelde ik ruim 15km en dat vond ik (en mijn kuit) wel genoeg beweging voor die dag 😉

Donderdag
Vandaag wederom vroeg de wekker, maar dit keer voor een dagje werken. De dag ging snel om en eenmaal na het werk deed ik snel de boodschappen. Het originele plan was om een interval te doen, maar omdat ik nog steeds mijn kuit voelde (met name met trap op en trap af) besloot ik hier vanaf te zien. Het laatste restje middag was zo om en voordat ik het wist moest ik al naar de fysio. Enigszins gespannen zat ik in de wachtkamer.IMG_5293

Gelukkig bleek het uiteindelijk gewoon flink aantal knopen te zijn en gingen er heel wat naalden voor dryneedling in. Daarna ging er nog een soort van fascie-deegroller hardhandig overheen en voelde het lekker beurs. Maar alles voor het snelle herstel 🙂 . Eenmaal weer thuis voelde het zo stijf dat ik meteen begon te rekken. Na een kopje thee dook ik lekker mijn bed in en vloog ik vliegensvlug naar dromenland.

Vrijdag
Wederom had ik vandaag een dagdienst. Het was een lekker dienstje en eenmaal klaar reed ik rustig naar huis. Ik had in de avond een etentje en daarna pakte ik mijn koffer in voor het Frontrunner weekend. Want whoop whoop deze stond voor de deur. Omdat de wekker al vroeg zou gaan, dook ik op tijd mijn bedje in. Maar niet voordat ik mijn blog over de marathon van Luxemburg af had. Mocht je deze nog willen lezen, klik dan hier. IMG_5324

Zaterdag
Mijn lijf begint er al haast aan te wennen dat mijn wekker vroeg gaat. Waar ik normaal nooit een ritme heb, is het deze week allemaal vroeg hahaha. Maar dit keer is het niet vanwege werk, maar yeahhh het eerste wat ik denk ‘frontrunner weekend’. Ik knal een ontbijtje erin en rij naar Ronald. Samen carpoolen we naar Rotterdam en voordat ik het weet is het een drukte van jewelste. We begonnen met diverse presentaties om daarna lekker te lunchen bij theater Walhalla. Na afloop stond de eerste workout gepland, een run langs diverse highlights in Rotterdam. Het weer was helaas erg grijs en tikkie fris, maar eenmaal aan het lopen werden we al snel warm. Na een paar kilometer belandde we op het noordereiland en werden we verrast met een workout van ‘Hidden gym’. Hidden gym doet workouts op bijzondere plekken en nu was het op de kop van het noordereiland een Yoda Workout. Yoda is een combinatie van Yoga met Hip-hop. We deden eerst een yoga workout om uiteindelijk alle oefeningen als een soort van dansroutine met een beetje een ‘swag’ move er tussen op hip-hop muziek te doen. Echt heel grappig om op deze manier yoga te doen. fe73edd2-c0a8-4b44-978a-e2b935cf9d03

Na de yoda vervolgde we de route en werden er her en der wat foto’s gemaakt. Natuurlijk ook langs het marathonbeeld om via de Willemskade en het euromastpark de maastunnel in te duiken. Voor auto’s is deze op dit moment afgesloten, maar voor fietsers en wandelaars niet. Nou de rest van de mensen in de maastunnel hebben geweten dat wij er waren hahahaha. Daarna liepen we terug, via een deel van het marathonparcours, naar theater Walhalla. De run was goed voor bijna 12 kilometer. IMG_5468

Na de run hadden we even vrije tijd om naar het NHow hotel te vertrekken. Dit hotel ligt op de kop van zuid en zit gevestigd in het gebouw ‘de Rotterdam’. Dat gebouw zit gevestigd aan de maas en heeft uitzicht op de Erasmusbrug en de rest van de stad. Ik bleek uiteindelijk met Erlinde op de kamer te zitten. Na allebei lekker te hebben gedoucht was het tijd om te gaan eten in de Suïcide club. Het was een gezellige avond en eenmaal weer terug bij het hotel bleek de Erasmusbrug ook nog eens in een mooie paarse kleur te zijn gekleurd.IMG_5538

Ik was best moe van de hele dag en viel uiteindelijk best snel in slaap.

Zondag
Na een toch tikkie onrustig nachtje zat ik iets minder fris en fruitig aan het ontbijt. Maar wow dat uitzicht vanuit de eetzaal, zo gaaf! IMG_5995

Het ontbijt was overigens echt geweldig, diverse soorten ei, zalm, kazen, vleeswaren, allerlei cakjes, macarons, chocola, vers fruit, verse sapjes, muesli, kwark en er stond zelfs cava bij om een champagneontbijt ervan te maken. Alles wat ik heb geproefd smaakte ook echt lekker en met een goed gevulde maag kon ik de dag weer aan.

Om 10 uur stond er voor Grace, Robert, Louise, Erlinde, Roderick en mij een fotoshoot gepland met onze vaste topfotograaf Andy Astfalck. Wij hadden een locatie die vlakbij het hotel was, uitkeek op de erasmusbrug, euromast in de verte en ‘de Hef’. Mooi een het water en ook midden in de stad. Gehuld in deels nieuwe collectie en deels oudere collectie zijn er volgens mij prachtige foto’s gemaakt. Helaas hebben we ze nog niet, maar zodra ze er zijn, zal ik ze her en der wel gaan posten. We hadden voor de shoot, maar een half uurtje, want daarna moest Andy weer door naar een ander groepje. Zo bleven we uiteindelijk met de 4 meiden over en besloten we om nog even met onze telefoons een fotoshoot te doen. We moesten toch de tijd doden en het was prachtig weer. Snapseed

Eenmaal uitgecheckt uit het hotel verplaatsten we met de hele bups richting de SS Rotterdam voor de lunch. Wow wat een grote boot en dat achterdek met zwembad, geweldig. Echt een vakantiesfeertje met dat heerlijke zonnetje. De lunch was een soepje en hele lekkere broodjes. Door wat tijdnood konden we helaas niet zo lang op de boot blijven en moesten we gelijk na de lunch door naar de laatste locatie van de dag. En dat was ‘De Bunk’r’ een soort van gym met buiten een groot terrein vol met obstacel running dingen en ninja warrior stuff.IMG_5857

Heel eerlijk, dit is niet zo mijn ding. Ik heb best wel een soort van angst om te vallen/hoogtevrees/dieptevrees en dat is niet handig met al die hoge dingen. Ik heb gedaan wat ging en uiteindelijk zelfs dingen gedaan die ik eerst niet durfde. En whoop whoop tot aan bloedende handen toe heb ik de monkey bar gedaan. Eindelijk heb ik de techniek erachter geleerd, zo tof! IMG_5894

Het was dus achteraf best tof!

Dit was ook gelijk het einde van het weekend en iedereen ging moe, gesloopt, maar wel voldaan naar huis.
De terugreis ging in omgekeerde versie als de heenreis en eenmaal thuis had vriendlief het eten al klaar. De rest van de avond deed ik heel weinig en keek ik terug op een fantastisch weekend!

Het was uiteindelijk een week waarin ik niet zoveel hardliep als ik had gewild, wel lekker de fiets pakte en uiteindelijk een leuke dag in de Efteling had een tof weekend met het ASICS Frontrunner team beleefde. Komende week hoop ik dat ik weer lekker en pijnvrij kan rennen en whoop whoop de vakantie komt eraan! Portugal here i come! Ik kijk er nu al naar uit. Fijne week weer allemaal.

“Do or do not. There is no try.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *