week 11: een winderig weekje

Wow wat was het winderig deze week zeg! En om het maar als iets positiefs te zien, het was een extra trainingscomponent 😉 . Ik liep de nodige kilometers en ben echt weer lekker aan het bouwen naar Boston. Nog 4 weken te gaan en dan is het zover! Maar eerst een terugblik op de afgelopen week, veel leesplezier.

Maandag
Na al een heleboel dagen vrij, is mijn weekend nog niet over. Ik ben vandaag en morgen nog vrij en heb een aantal dingen die ik gedaan wil hebben. Vandaag begin ik met een rondje door de supermarkten en haal ik alle boodschappen in huis voor heel de week. Na de boodschappen vertrek ik bepakt en bezakt met sportspullen en al eerst richting Leiden. Daar heb ik een afspraak met mijn diëtist Everdien. Cijfers zeggen natuurlijk niet altijd alles, maar toch is het fijn om te zien dat wat je voelt ook op de weegschaal te zien is. Zeker als het een positief gevoel is. Na deze afspraak rij ik door om mijn oma in het verzorgingshuis in Rotterdam op te zoeken. Omdat ze graag een foto van mij en Nicky op haar kamer wil hebben, heb ik een foto meegenomen, maar ik had helaas geen mooi lijstje meer. Aangezien ik toch langs Ikea Delft rijdt, maak ik daar gelijk een tussenstop. Natuurlijk blijft het niet bij 1 fotolijstje en gaan er gelijk ook nieuwe diepe borden mee. FA271809-A32E-4E7D-81D0-415A919AB762

Hierna rij ik door naar Rotterdam waar mijn oma net klaar is met lunchen. Ik ben al veel te lang niet geweest en ze vind het zichtbaar fijn om mij te zien en andersom vind ik het ook heel fijn.IMG_6844Wel vind ik het echt zo zielig als ze begint te huilen omdat ze verteld dat ze opa zo erg mist, ach gos. Gelukkig weet ik haar op te vrolijken met de foto. We kletsen over van alles en nog wat, geven de foto een mooi plekje op haar kamer, ik krijg een paar snoepjes in mijn handen geduwd (het is en blijft een echte oma) en na een uurtje ga ik weer richting Alphen.IMG_6850

Ik rij niet eerst naar huis, maar ik ga gelijk door naar de sportschool. Daar doe ik een uur lang de oefeningen voor mijn knie en core en vind het dan wel genoeg. 9D23F476-5754-4261-9F7B-83D8C8D7B709
Eenmaal thuis spring ik even onder de douche en kijk nog even wat terug op tv. Daarna begin ik aan de risotto en kijk naar een serie in de avond met Nicky. Ik ben best wel moe en lig op tijd in mijn bed.

Dinsdag
De laatste vrije dag van deze lange reeks vrije dagen. Eigenlijk wil ik zwemmen, maar ik kan echt mijn bed niet uitkomen en besluit om gewoon lekker te blijven liggen. Toch zit ik niet veel later braaf beneden aan mijn kwark en pak daarna mijn spullen voor een duurloopje. Er staat 15 kilometer op schema en zoals jullie waarschijnlijk inmiddels weten vind ik ook dit wel weer even spannend. Nicky werkt vandaag een ochtend thuis, dus als er wat is onderweg kan hij mij ophalen en dat is ergens wel een geruststellend gevoel. Ik treuzel behoorlijk en stap een soort van laat de deur uit. Het waait echt enorm en na 3 kilometer de wind vol tegen te hebben gehad ben ik hem echt al spuugzat. Ik mag niet klagen, want ik loop en ik loop pijnvrij, maar toch… na een kleine klaagzang op insta loop ik verder en na ongeveer 9 kilometer krijg ik hem langzaam in de rug. Voor die tijd heb ik hem eerst van zij en moet ik mijzelf soms echt een soort van tegenhouden om niet aan de kant te worden geblazen.80F72AC2-FEFA-4D28-93F6-06B1CBFE1295

Met de wind in de rug loop ik echt zo easy en komt er weer een grote glimlach op mijn gezicht. De kilometers vliegen snel voorbij en eenmaal thuis kan ik alleen maar lachen. Ik liep uiteindelijk 16 pijnvrije kilometers. YES!FF0E9489-2529-4A4F-808D-2A9A190B4897

Thuis stap ik snel onder de douche, terwijl Nicky een lunch maakt voor ons. Na de lunch gaan we op pad naar het gemeentehuis om jawel… een trouwdatum te plannen. IMG_6991Na alle opties te hebben gehoord qua mogelijkheden kiezen we er uiteindelijk voor om in het oude raadshuis van Alphen te gaan trouwen. Dit is voor mij echt een nostalgisch gebouw en veel mooier dan het nieuwe gemeentehuis. En de datum… 27 juni. We houden het verder heel klein en er zal ook geen feest komen, maar wel lekker eten.

De rest van de middag gooien we wat dingen om in huis. De ‘mencave’ verhuist naar zolder en mijn racefiets en tacx verhuizen naar de tussenverdieping. Zo heb ik geen last ervan als hij computer spelletjes speelt als ik nachtdiensten heb en hij thuis is. Maar het is al met al best nog wat sjouwwerk en gelijk ruimen we nog wat spullen op. D5D0E192-4FF2-4FB4-A849-6DBFC35CBDD9
We duiken niet veel later samen de keuken in om een lekkere woksoep te maken en na het eten lig ik onder een dekentje op de bank wat series te kijken en Nicky test de internetverbinding op zolder. Rond 22:30 uur gaat bij mij het licht uit en duik ik mijn bed in.

Woensdag
Vandaag moet ik werken, maar pas om 15 uur. Ik slaap een klein beetje uit en na een ontbijtje stap ik op de racefiets voor een uurtje rustig de beentjes los te fietsen na gister. Het gaat uiteindelijk echt heel lekker en ik zweet me rot. Gelukkig kan ik vanaf de fiets nu het raam open zetten en hoop ik dat er een zuchtje wind doorheen komt. Helaas staat de wind op de andere kant van het huis en komt er weinig verfrissing binnen. Ondertussen kijk ik wat afleveringen van mijn guilty pleassure Bondi Rescue. Buiten nat, grijs en grauw… op de macbook, zonnig en warm. IMG_7102

Als ik na een uur de fiets afstap doe ik gelijk nog wat oefeningen voor mijn knie en kan gelijk door onder de douche. Na de douche schrijf ik een nieuwe winactie uit op instagram (je kan nog meedoen tot 18/3 17:59 uur) en maak daarna mijn lunch klaar. Ik ruim thuis nog wat dingen op en niet veel later breng ik eerst een pakketje weg en rij dan door naar het werk. Ik ben lekker bezig tijdens de avonddienst en de tijd gaat redelijk snel dit keer. Eenmaal weer thuis eet ik een bakje kwark en duik ik mijn bed in. Het duurt wel even voor ik in slaap val, waarschijnlijk ook door de gedachte dat de wekker alweer vroeg zal gaan.

Donderdag
Yep… als dan daadwerkelijk de wekker gaat om 7:30 uur is het toch best nog vroeg. Ik was voor die tijd wel al half wakker, maar toch… vanaf 8 uur kan namelijk de monteur van Feenstra voor de deur staan en dan is het wel zo netjes als ik al enigszins toonbaar en aanspreekbaar ben. Uiteindelijk staat deze pas rond 9:15 uur op de stoep en ben ik ondertussen al lekker opgeschoten met mijn blog over de Leidse Houtloop. Ik schrijf deze in de ochtend af en mocht het leuk vinden, hij is hier terug te lezen. IMG_6815
De monteur is ondertussen alweer verdwenen en ik klaar mij daarna om voor mijn 12 kilometer wisselduurloop. Ik zit nog even te wachten op een telefoontje van vriendlief en kan daarna de deur uit. Het is nog steeds stormachtig, maar inmiddels wel droog buiten. Wat een mazzel! Ik begin met 2 kilometer inlopen en loop daarna 5x blokjes van 1 kilometer in 5:05 en 1 kilometer in 5:20 minuten. Tegen de wind is het behoorlijk bikkelen en word ik echt een paar keer bijna van de weg geblazen, maar uiteindelijk lukt het best goed. Als ik het windje in de rug krijg voelt het alsof ik vleugels heb en moet ik echt oppassen dat ik niet echt veel te snel loop. Ik kom met een big smile en 12 kilometer rijker de straat  ingerend.59953760-1751-4772-ACF8-BA80BDDD4F6F

Na een lekkere douche, pak ik snel een boterham en eiwitreep en rij ik naar het nieuwe hoofdkantoor van ASICS in hoofddorp. Ik moet nog even wat ophalen bij Erik en dit was voor nu even het makkelijkste. Ik lever gelijk wat kleding in die bedrukt is met het frontrunner logo (kledingstukken die ik toch niet echt draag, ruimt gelijk weer op in de kast) en klets gezellig even bij.IMG_7200

Daarna rij ik via de supermarkt naar huis (tja,… toch iets vergeten) en eenmaal thuis ruim ik nog wat dingen op en plof ik lekker op de bank. Iets voor 18 uur ga ik op zoek naar het DHL punt wat we blijkbaar in de buurt hebben en niet veel later loop ik met een pakketje via de snackbar terug naar huis. Oeps… Nicky en ik hadden zoveel zin in patatjes dat we vonden dat het vandaag mocht. Het eten van vandaag en morgen schuift gewoon een dagje op. Moet kunnen toch?

Na het eten en het kijken van een serie kijk ik nog even temptation island (saaaaaaaaai seizoen tot nu toe zeg) en Nicky duikt achter de computer. Daarna begin ik vast aan dit weekoverzicht en duik te laat mijn bed in oeps.

Vrijdag
Vandaag moet ik weer werken en heb ik een vroege dienst. Ik ben zo moe en lijk ook wel niet een soort van ‘wakker’ te worden gedurende dag. Voordat ik van huis ging had ik mijn sportspullen al in de auto gelegd, zodat ik geen excuus had om niet te gaan sporten. Maar heel eerlijk, na het werk wil ik eigenlijk maar 1 ding en dat is languit op de bank. Maar ik weet weerstand te bieden en rij toch gewoon netjes naar de sportschool. Een klein uurtje ben ik bezig en ga ik met een voldaan gevoel naar huis. 95E029CF-CE52-4548-B0EA-78732027F751

Thuis begin ik meteen aan het avondeten en het duurt niet lang voordat ook Nicky thuis is. Hij neemt het over zodat ik even lekker kan douchen en kan opwarmen. Na het douchen voel ik mij gelukkig weer iets beter en duurt het gelukkig niet lang meer voordat het eten klaar is. Ik heb echt zo’n trek. Na het eten kijk ik met Nicky naar een serie en duik ik lekker op tijd mijn bed in.

Zaterdag
Vandaag mag ik lekker uitslapen, want ik ga de nachtdienst in. Toch lukt het niet helemaal en ben ik rond 8:30 uur al wakker. Ik blijf nog even lekker liggen en tegen de tijd dat ik beneden kom, is Nicky bijna klaar om de boodschappen te gaan doen. Terwijl hij die aan het doen is eet ik rustig een ontbijtje en als hij thuis is vullen we samen de belastingaangifte in. Het kost iets meer tijd dan gedacht en ik kleed mij om 11:45 uur snel om. Iets na 12 uur vlieg ik de deur uit en rij ik naar Reeuwijk. Ik mag vandaag 20 kilometer proberen te lopen, waarvan de 1e 15km rustig en de laatste 5km versnellen naar 4:55 min/km. Omdat ik geen zin heb om wederom in mijn eentje tegen de wind in te beuken heb ik besloten om de 15 kilometer bij de Reeuwijkse plassenloop te doen. Voorafgaand aan deze 15 kilometer loop ik ‘rustig’ 5 kilometer om dan al met 5 km aan de start te staan voor de laatste 15 van de 20. Ik probeer later deze week een verslag over deze run online te zetten, maar ik liep iets sneller dan gepland, liep pijnvrij en liep zelfs een podiumplek in mijn categorie. 1C1CD2CA-70FF-458B-BA87-FFDB33386264

Na het lopen rij ik met een bosje bloemen, een gevuld envelopje, een nieuw paar sokken en een mooie medaille naar huis. Eenmaal thuis stap ik meteen onder de douche en niet veel later duikt Nicky de keuken in om eten te maken. De rest van de avond doe ik rustig aan vanwege de nachtdienst. Ik probeer nog even te slapen, maar dat is (zoals bijna altijd) een kansloze missie. Iets na 22 uur stap ik de deur uit voor nacht 1 van de 3.

Zondag
Ik ben gesloopt na de nachtdienst en eenmaal thuis duik ik meteen mijn bed in. Ik slaap onrustig en lig veel wakker. Ik lig een beetje te draaien en denk aan Boston. Oh my.. nog maar 4 weken en 1 dag totdat ik aan de start sta van mijn 3e world major marathon. Nog 4 weken en 1 dag totdat ik op jacht mag naar de unicorn #projectunicorn. Vandaag heb ik verder een rustdag en doe ik niet zoveel. Ik kijk een beetje tv, leg de laatste hand aan dit weekoverzicht en iets na 22 uur vertrek ik naar mijn werk voor nachtdienst 2 van de 3. A6A4E5C2-7EFE-4F74-B76F-0665FDD9AF8A

En nu?
Nu is het dus nog precies 4 weken te gaan… nog 4 weken om te trainen en heel te blijven. Deze week staan een aantal trainingen op de planning, ben ik een weekendje weg naar Noordwijk en loop ik op zondag de 20 van Alphen. Lekker lopen door mijn eigen woonplaats en zelfs zo goed als bijna door mijn eigen straat (Nicky heeft dit jaar geen excuus om mij niet aan te komen moedigen). Ook dit jaar ga ik niet voor een snelle tijd, maar gewoon voor lekker lopen en kilometers maken. Als het goed is wordt het ook wat beter weer, in ieder geval minder wind. Ik heb er weer zin in! Maak er wat moois van allemaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *