Week 1 met een zware afsluiter

Ken je dat gevoel? Dat je van alles wilt en stiekem ook een beetje moet doen, maar er niks uit je handen komt? Nou dat had ik dus deze week… ik geef de schuld maar aan mijn nachtdiensten en daardoor ook amper iets geplaatst. Genoeg liggen waar ik over kan schrijven, maar ik kreeg ‘niks’ op het digitale papier. Aankomende week zal ik het goed maken, dat beloof ik ;-). Maar nu eerst een terugblik op afgelopen week met vandaag als afsluiting de Hel halve van Egmond.

Maandag
Vandaag een rustige training van 6 kilometer op de planning, gewoon lekker op gevoel even 6 kilometer hobbelen. Alleen zo lekker als dat ik vooraf dacht dat het zou gaan ging het niet. Hartslag lag wat hoger en het voelde gewoon niet zo lekker, maar goed zulke loopjes zitten er soms helaas ook tussen. Ondertussen teste ik de oordoppen die bij de TomTom Spark geleverd zijn, maar ik denk dat ik of een ander maatje nog een keer moet proberen, of misschien zijn ze niet zo geschikt voor mijn oren. Afijn je begrijpt het…. dat irriteerde mij ook wel een beetje waardoor het lopen misschien ook wel minder lekker ging. IMG_2123Omdat ik door een avonddienst die avond en nachtdiensten de rest van de week geen tijd had om naar de masseur te gaan besloot ik om even zelf mijn tikkie gespannen kuit los te rollen op de foamroller. Het voelde daarna een stuk fijner weer.IMG_2124

Dinsdag
Na een poging gedaan te hebben om uit te slapen omdat ik in de avond de nachtdienst in zou gaan besloot ik om eerst even heel relaxt de review over de winterkleding van het merk Kalenji te schrijven. Ik opende mijn laptop en bekeek eerst even snel wat dingetjes op internet…. En lang leve de ‘herinneringen’ op Facebook. Ik kwam er namelijk achter dat het vandaag precies 3 jaar geleden was dat ik mijn allereerste 10km liep. Deze liep ik samen met Loopmaatje van het allereerste uur Hans. Tijdens de training was ik nooit verder nog gekomen dan 7 a 8 km en nu liep ik samen met Hans de 10km tijdens de Zegerplasloop in Alphen a/d Rijn. In 53 minuten kwam ik binnen en bleek ik de 3e dame op deze afstand te zijn en kreeg ik als prijs… ‘een pakje cup a soup’ hahahahha. En als ik een medaille wilde… kon ik deze nog kopen hihi, zo schattig. En nu 3 jaar later ben ik 3 marathons verder en ben ik aan het trainen voor de 4e en heb ik mijn tijd op de 10km naar de 44:57 minuten weten te brengen. Bizar hoe snel dat dan eigenlijk gaat.
IMG_2130
Daarna schreef ik de review en plaatste deze online. Met een aantal ‘gekke bekken foto’s’ en al erin. Mocht je deze review gemist hebben, dan kan je hem hier terugvinden._MG_0080

Naast het schrijven van de review had ik nog een training op het programma staan, namelijk een hele leuke intervaltraining. Deze training heb ik nu al een paar keer in mijn schema gehad en merk dat deze wel in mijn straatje ligt. Ik had dan ook zin om eraan te beginnen en ging eind van de middag op pad. Ik begon de training met 3 km inlopen om vervolgens mijn meegenomen lampjesarmband in de berm te gooien voor het interval gedeelte. Met deze training moet ik namelijk 30 seconden ‘knallen’ om vervolgens terug te wandelen naar het beginpunt van de 30 seconden. Omdat ik niet echt wist of bij een paaltje of opvallende struik uit zou komen om te beginnen aan de 30 seconden had ik voor de zekerheid die armband meegenomen als ‘ijkpunt’. De 30 seconden mag ik daarna 10 keer herhalen om vervolgens weer 3 kilometer uit te lopen. En wiehoeee het ging zo lekker! Alle 10 de keren gingen de 30 seconden onder de 4:00min/km. En dat is beduidend sneller dan de vorige keren toen ik deze training deed. Word ik dan toch echt weer een beetje sneller? Dat voelt stiekem heel goed.IMG_2216Na de training deed ik nog wat boodschappen om vervolgens de gehele avond eigenlijk niks meer te doen. Energie sparen voor mijn 1e nachtdienst die nacht.

Woensdag
RUSTDAG! Na een redelijk drukke nachtdienst sliep ik met een uurtje er tussen totdat mijn vriend thuis kwam van zijn werk. En die zorgde voor een lekkere kop verse uiensoep, jammie. Daarna deed ik zeer weinig om rond 22:10 uur weer naar mijn werk te vertrekken.IMG_2239

Donderdag
Na mijn 2e nacht kwam ik rond 9 uur thuis en was het buiten heerlijk loopweer, inclusief een prachtige lucht. Er stond voor vandaag een rondje van 12 kilometer op de planning, maar mijn bed riep te hard. Ik besloot om daar naar te luisteren en dook lekker mijn bedje in.IMG_2248 Na 5,5 uur was ik klaar wakker en lag te dubben, ga ik nog langer proberen te slapen of ga ik er nu uit om in het licht hard te lopen. Ik koos uiteindelijk voor het laatste. Na een klein ontbijtje, ging ik op pad. En wat was het een lekker loopweer, ik hou stiekem echt wel van een stevige bui onderweg. Ik liep een rondje rondom de zegerplas en over de golfbaan en kwam aardig doorweekt kwam ik in de schemer terug bij het winkelcentrum waar ik woon. Ik moest nog even wat in de AH halen, dus al druppelend liep ik in mijn outfit de AH door en werd door menigeen wel een beetje vreemd aangekeken hahahaha. Daarna was het tijd voor een welverdiende warme douche, heerlijk!IMG_2309Na een stevig bordje boerenkool, had ik wederom een relaxte bankhangavond om mij vervolgens klaar te maken voor mijn 3e en laatste nachtdienst. Yes! Bijna weekend!

Vrijdag
Na een rustige nachtdienst kon ik wederom maar aan 1 ding denken toen ik vanaf mijn werk naar huis reed, mijn bed. Ik had eerst nog bedacht om eerst nog even een uurtje pilatus te gaan doen, maar ik denk dat ik daar ter plekke op het matje in slaap was gevallen. Zo moe was ik! Na 3,5 uur ging de wekker alweer en na een ontbijtje erin geschoven te hebben stond ik enigszins brak in de supermarkt. Ik moest boodschappen halen om hapjes te maken voor de nieuwjaarsborrel van het werk. Bij ons is het namelijk de traditie om allemaal iets te maken/mee te nemen als je komt. De hele week wist ik niet wat ik mee moest nemen, maar lang leven het wereld wijde web en google…. want met de term ‘lekkere hapjes’ kwam ik uit bij deze appel-brie spiesjes. De hapjes waren een groot succes. IMG_2327

Zaterdag
The day after de nachtdiensten… voor diegene die nachtdiensten werken, herkennen denk ik wel dit gevoel…. je voelt je brak, maar dan ook heel erg brak… Ondanks dat ik aardig wat uurtjes geslapen had (oke ook wel wat onrustig, want ik heb veel liggen dromen) was ik zo brak als wat. Dus ik besloot om toch maar een beetje wakker te worden, na het ontbijt, een rondje te gaan lopen. Even een fris neus halen, dus niet veel later stond ik te wachten bij het bruggetje bij mijn huis op GPS signaal, dus even tijd voor een foto ;-).IMG_2346Het was behoorlijk fris toen ik begon, maar na 3km gingen de handschoenen uit en begon ik het eigenlijk behoorlijk warm te krijgen. Ik had 5km op het schema staan met daarin 5x een versnelling over ongeveer 100m. Ik kon merken aan mijn hartslag dat mijn lijf nog van slag is door de nachtdiensten, maar verder voelde mijn benen prima. Een stukje wakkerder kwam ik thuis.. zo deze 5 zaten weer in the pocket… IMG_2352

Mijn vriend wilde eigenlijk allerlei leuke dingen gaan doen, maar A het weer zat niet echt mee en heel stiekem hadden we eigenlijk ook allebei wel de behoefte aan een rustig dagje thuis. Dus ik heb heerlijk weer wat puzzelstukjes geprobeerd te leggen aan mijn puzzel van de minions (en de tandjes… wat is deze moeilijk zeg… what was i thinking toen ik die puzzel kocht hahahahaha). Werkte wat andere dingetjes weg en zat te denken waar ik mijn medailles van aankomend jaar moet gaan hangen. Mijn medaillehangers zijn namelijk vol… en niet zo’n beetje ook.. STAMPENSVOl! En nu heb ik wel een nieuwe liggen, maar dan moet eerst de gang aangepast gaan worden, want ben bang dat mijn vriend niet nog een medaillehanger in de woonkamer wil hebben hihi. Dus dat wordt binnenkort even wat gaatjes boren enz… en deze in de woonkamer maar even verplaatsen denk ik…
IMG_2359Over medailles gesproken… deze week kwam er weer een uil aangevlogen…met een pakketje van de Hogwarts Running Club.. en hij had de medaille van de Marauder’s Challenge bij zich…. Deze was nog van 2015, maar had wat vertraging gehad… en WOW wat een mega ding zeg! EF9C5162-100E-46A1-8363-AE2CF65B5E90

Mocht jij ook mee willen doen aan een virtuele run met een thema van Harry Potter houdt dan de website van de Hogwarts Running Club goed in de gaten, want vanaf half januari komt er een nieuw evenement online.

Zondag
Vandaag stond de halve van Egmond op het programma. Een uitgebreid verslag van deze loop komt aankomende week online, maar ik kan je alvast zeggen.. het was zwaar! Een editie om niet snel te vergeten… tegen windkracht 6/7 7 kilometer lang beuken op het strand om vervolgens heerlijk door de duinen te rennen. Niet de tijd die ik in gedachte had, maar wel erg trots op de gelopen tijd. En zelfs ruim 4 minuten sneller dan mijn tijd van vorig jaar tijdens de halve van Egmond. Veel loopmaatjes vooraf, tijdens en na de loop. Was weer een mooi feestje!IMG_2403

En nu lig ik languit met een dikke trui en warme pantoffels onder een dik kleed dit te schrijven en denk ik alvast aan aankomende week. Een blik op mijn schema vertelt mij dat het wederom een diverse trainingsweek zal worden. Hersteltraining, krachttraining, baantraining, interval en een duurloop 🙂 Prima!

Ik heb er zin in! Hoe was jou week? En heb je nog mooie plannen voor de aankomende week? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Ohwja wist je trouwens dat ik ook mijn eigen Facebook pagina heb.. Hier post ik soms nog andere dingen op en ook altijd al mijn blogs….Zo mis je niks (als je hem tenminste liked 😉 ) en dat vind ik leuk 🙂

3 Comments

  • Sonja Diane schreef:

    Vandaag mijn hoogtepunt in de week én in mijn nog niet zo lange hardloopcarriere. De kwart van Egmond, wat een ervaring! Dat stoempen op het strand, ik vond het een hel! Respect dat jij de halve hebt gelopen hoor!

  • Emma schreef:

    Ik heb mijn eerste halve gelopen in Egmond vandaag; wat een wind inderdaad… Dus niet uitzinnig over mijn tijd, maar wel heel trots dat ik het in weer en wind geflikt heb! En er blijft mooi ruimte over voor een verbetering op dit PR 🙂

  • Hi! We are a group called Run Long And Perspire and we organize geek-themed virtual races to raise money for charities. Our first event is a Game of Thrones race (the Winter Is Coming 5K) that will take place in February and benefit Doctors Without Borders. We will organize 2 other races this year, a Harry Potter one and a Doctor Who one. We would love to have you in our race! If you think it might interest you, feel free to visit our website or our Facebook page : http://www.facebook.com/Run-Long-And-Perspire-185731965094502
    Thank you 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *