We gaan het weer proberen

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent…. hahahhahaa wedden dat nu een bepaald nummer in je hoofd hebt 😛 , maar hallooootjes ik ben er weer hoor. Ik heb inmiddels weer iets meer tijd en wil weer proberen om de weekoverzichten op te gaan pakken. Ik vind het onwijs leuk om te delen wat ik allemaal doe in een week en nu ik weer iets meer tijd heb om te schrijven ga ik er dan ook weer vol voor. En ik hoop dat jullie het ook weer leuk vinden om te lezen. Zo niet, ook best, dan heb ik het lekker voor mijzelf als een soort van dagboekje op ‘papier’ 😉 . Nu genoeg ‘intro’ vol gekletst, tijd voor het echte werk. Veel leesplezier.

IMG_4431

Maandag
Na een redelijk goede nacht gaat al op tijd mijn wekker. Ik heb de dag ervoor mijn hardlopen, vanwege de warmte, geskipt en MOET van mijzelf vandaag echt de interval lopen die op het schema staat. Omdat ik ook nog moet werken om 12 uur en op de fiets naar het werk wil betekend het dus dat ik al wat eerder dan normaal op moet. Na een klein ontbijtje sta ik net voor 9 uur buiten en begin ik aan mijn interval. Ik loop eerst 3 kilometer in en start dan met de kern van de training. 10x 200 meter in 44 seconden ofwel 3:40 min/km en dan 200 meter wandel/dribbel als pauze. Ik merk echt al vrij snel dat ik dorst heb en baal dat ik toch niet wat water heb meegenomen. Gelukkig loop ik mijn intervallen op een fietspad aan de golfbaan en duik na 5x 200 meter snel het toiletgebouwtje in om daar wat water te drinken. Zo dat is lekker zeg! Ik vervolg daarna de training en mag best tevreden zijn. Nadat de laatste 200 meter is gelopen loop ik nog 2 kilometer uit en kom als een zweterige tomaat de straat ingerend.

IMG_4194
Terwijl ik thuis wat eiwitten neem voel ik aan de band van mijn racefiets. Daar moet een beetje lucht bij en ik sluit de fietspomp aan die ik heb. Op de een of andere manier heb ik elke keer ruzie met die pomp, krijg ik er ook dit keer geen lucht in en trek ik tot overmaat van ramp mijn ventiel krom. Ik pomp mijn band uiteindelijk met een handpompje op, maar zodra ik het dopje erop draai loopt mijn band leeg doordat het ventiel te krom is. Ik verdoe mijn tijd en baal ervan. De fietsenwinkel is dicht omdat het maandag is, dus ik besluit om dan uiteindelijk maar op de gewone fiets te gaan. Ik fiets daar iets langzamer op, dus moet nog iets meer haasten om op tijd op de fiets te zitten.

Ik redt het uiteindelijk en geniet dat ik lekker fietsend naar het werk kan. Het is heerlijk weer en met een beetje doortrappen fiets ik uiteindelijk nog gemiddeld 19km/uur.

IMG_4219
Ik ben uiteindelijk op tijd op werk en kan snel nog even een lunch halen voordat ik aan de slag moet. Het is maar goed dat ik wat heb gegeten, want ik mag gelijk volle bak aan het werk. Ik weet niet waar iedereen vandaan kwam, maar het was in ieder geval enorm druk op de spoedeisende hulp. Ik ben blij als ik iets na 20 uur weer op de fiets kan stappen. Het is nog steeds heerlijk weer en fiets op het gemakje naar huis. Eenmaal thuis deed ik niet zoveel meer en dook een beetje op tijd mijn bed in.

IMG_4222

Dinsdag
Na een plaknacht mag ik van mijzelf iets meer uitslapen dan de dag ervoor. Ik heb dit keer een late dienst dus hoef pas om 15 uur te beginnen. Wel ga ik wederom op de fiets en heb ik om 14 uur met een collega afgesproken om samen te fietsen. Na een ontbijtje leg ik mijn racefiets in de auto en rij in mijn sportkleding naar de fietsenwinkel. Ik schaf een goede fietspomp aan (ipv een half gare bij de uitverkoop van de kruidvat) en laat meteen het ventiel nakijken. Helaas is die niet meer te fixen en moet er een nieuwe binnenband in. Gelukkig hebben ze tijd om dit gelijk voor mij te doen en ik let goed op hoe ze het doen. Ik hoop dat ik het zelf nooit hoef te doen, maar mocht ik lek rijden denk ik dat ik er wel uit ga komen. Nadat mijn fiets weer in de auto ligt rij ik naar de sportschool. Ik heb een nieuw schema gekregen en ga er vol enthousiasme mee aan de slag. toch vind ik het na 45 minuten wel prima en rij weer naar huis.

IMG_4309

Eenmaal fris en fruitig gedoucht geniet ik nog even van het zonnetje terwijl mijn ‘avondeten’ staat te pruttelen. Ik eet een lekker soepje en neem brood mee voor de ‘lunch’ op werk. Om 13:50 uur stap ik op de fiets naar mijn collega en samen fietsen we door naar het werk.

IMG_4218
Het is een lekker dienstje en in het pikkedonker fietsen we terug naar huis. Ik fietst het laatste stukje alleen naar huis en neem dit keer niet de korte (onverlichte) route, maar de iets langere verlichte route. Eenmaal thuis rond 23:45 uur is vriendlief nog wakker en kletsen we nog even gezellig over onze dag. Eenmaal in bed val ik heel snel als een blok in slaap.

Woensdag
Omdat er een 12 kilometer run op mijn schema staat en het wederom een warme dag wordt, gaat mijn wekker weer voor mijn doen vroeg. OkĂ© het is pas om 8 uur, maar omdat ik nog tot 23 uur moet werken vind ik het vroeg hahaha. Ik treuzel iets te lang met alles en sta daardoor een half uurtje later dan dat ik zou willen buiten. Dit keer ben ik wel zo slim om een flesje water mee te nemen en maak daar dan ook dankbaar gebruik van onderweg. Het schema zei een 12 kilometer fartlek met als basistempo 5:15 min/km en daarin 5×500 meter in een tempo van 4:30 min/km. Ik besluit om er een soort van wisselduurloopje van te maken en loop de eerste 3 km in en merk al vrij snel dat het niet helemaal naar het zin gaat. Ik heb het al heel snel warm en besluit om  gewoon een paar korte extra pauzetjes in te lassen. Na 3 kilometer volgt het eerste tempoblokje, daarna volgt 500 meter op basistempo om vervolgens weer 500 meter op tempo te lopen.

IMG_4382
Tijdens het lopen heb ik het toch best zwaar en baal, normaal gaat dit veel makkelijker en herleid het naar het ‘vroege’ tijdstip en de warmte. Ik maak er het beste van en uiteindelijk mag ik nog best tevreden zijn over de uitkomst. Als de laatste 4 kilometer ingaan kom ik langs een waterkraantje en maak er gelijk gebruik van. mijn flesje is leeg en het koude water smaakt heerlijk.

IMG_4352

Uiteindelijk ben ik blij als ik weer thuis ben. Ik zweet nog even lekker uit en stap onder een verfrissende douche. Omdat ik dit keer niet op de fiets naar het werk ga (ik kan met niemand meefietsen en vind het in het donker niet prettig om in mijn uppie door de polder te fietsen) heb ik iets langer de tijd om te relaxen. Ik geniet nog even van het zonnetje, eet een courgettesoepje en ga op tijd naar het werk. Dag 5 van de werkreeks en we sluiten hem af met wederom een behoorlijk drukke avonddienst. Ik ben toe aan ‘weekend’ en ben blij als het 23 uur is. Eenmaal thuis duik ik lekker mijn bed in en zet geen wekker.

Donderdag
Na een tikkie onrustige nacht slapen wordt ik pas rond 10:15 uur wakker. Oeps, dat is later dan ik had gedacht, maar dan zal ik het wel nodig gehad hebben. Ik had gedacht eerder wakker te zijn om rond 10 uur in het zwembad te liggen. Het zwembad hier om de hoek is helaas dicht en om te zwemmen moet ik naar het andere zwembad hier in Alphen. Omdat dat ook een bad is waar je ook heel goed recreatief kan zwemmen (lees glijbaan, stroomversnelling, duikplanken, bubbelbad, buitenbad enz) vrees ik dat het heel druk zal zijn op deze hemelvaartsdag. Ik besluit om maar niet te gaan en wil later op de dag gaan fietsen. Na een lekker ontbijtje doen vriendlief en ik eerst de boodschappen te doen. Als ik thuis ben merk ik dat ik toch wel enorm moe ben en besluit na heel veel getwijfel om uiteindelijk gewoon niet te gaan. Het voelt een beetje als spijbelen, maar ik denk dat het wel goed is wat extra rust. Uiteindelijk doe ik nog best wat nuttige klusjes in en om het huis en pak mijn koffertje in voor het weekendje Luxemburg.

IMG_4406

Vrijdag
Al op tijd zitten vriendlief en ik in de auto op weg naar Houten om daar Ramon en Linda op te halen voor het weekend Luxemburg. Nadat de auto is volgeladen rijden we richting BelgiĂ«. Linda en ik mogen het eerste deel op de achterbank zitten omdat we een ‘verrassingsdoos’ van Joyce hebben gehad en nog in Nederland het eerste pakketje mogen openmaken. Joyce heeft superlief een enorme doos (die versierd is vol met foto’s van ons) vol met kleine genummerde cadeautjes opgestuurd, inclusief bijbehorende instructie wanneer wat open gemaakt mag worden.IMG_4470
IMG_4487

We maken onderweg een korte stop (daar mogen de mannen hun eerste 2 cadeautjes open maken) en ongeveer 4 uur later zijn we op plaats van bestemming, Luxemburg stad.IMG_4601

We halen als eerst de startnummers op bij de expo, eten een heerlijke lunch in de buurt en parkeren de auto op de P+R. Daarna checken we in bij het hotel en besluiten we om lopend richting het centrum te gaan. We maken behoorlijk wat stappen, maar eigenlijk is dat wel lekker na die auto rit. We belanden via een terrasje op het plein uiteindelijk bij een italiaans restaurant voor een heerlijke pasta maaltijd. Omdat de halve marathon de volgende dag pas om 19 uur start hebben we ook niet echt haast om op tijd in bed te liggen. Toch liggen we redelijk op tijd in bed, want iedereen is moe van de lange dag. En het ‘loslopen’.. ach dat werd boswandelen 😉 IMG_0716

Zaterdag
Na een redelijk goede nacht en een lekker ontbijtje besluiten we om even echt toeristisch te doen. We nemen de Hop on/Hop off bus en zien in een uurtje tijd het grootste deel van Luxemburg stad. Van moderne wijken tot een heel oud gedeelte. We lopen daarna nog even rond en besluiten om lekker op een terrasje neer te strijken. Daar eten we een stevige lunch zodat in ieder geval Linda en ik goed gevuld zijn voor de halve. We wandelen daarna via het lager gelegen oudere deel en de winkeltjes terug naar het hotel. F19EA2FC-F4BB-443D-9EF1-42C3A7F43A7D

Linda en ik maken ons klaar terwijl de mannen de kwalificatie voor de formule 1 kijken. Ruim op tijd vertrekken we met een gratis pendelbus (die vlakbij het hotel stopt) naar de expo. Als ansjovis in een blikje staan we in de bus en duurt de busrit voor mijn gevoel uren. Man o man wat is het warm en benauwd en ik ben blij als we eindelijk uit de bus mogen. Na nog wat WC bezoekjes zijn Linda en ik er klaar voor, nemen afscheid van onze supporter en gaan richting de startvakken. Om 19 uur is de start en na ruim 1:48:51 minuten kom ik de finish over. Daarna voeg ik mij snel weer bij de mannen aan en kan het wachten op linda beginnen. Zij finisht uiteindelijk net 1 minuut boven haar PR. En dat op dit pittige parcours.IMG_4791
We maken na afloop nog wat foto’s en reizen weer terug naar het hotel. Daar duiken we nog even de mc Donald in, want Linda en ik zijn uitgehongerd hahahaha. Na een verfrissende douche kan ik het niet laten om nog even de uitslag van het songfestival te kijken. Nadat de uitslag bekend is lees ik 2 woorden in mijn boek en val diep in slaap. Een uitgebreid verslag over de race zal later deze week online komen. 7411146d-2b5c-4305-8f6b-89240b9ecf7f

Zondag
Ik word ruw door de wekker uit mijn ‘coma’ gewekt en rustig wordt ik wakker. Het regent pijpenstelen in Luxemburg en ik pak mijn koffertje weer in. Na een lekker ontbijtje besluiten we om gewoon richting huis te gaan en na een redelijk lange autorit (onwijs veel file onderweg) komen we aan in Houten. Daar hebben vriendlief en ik nog een gezellige middag/avond bij Linda en Ramon. Na het eten rijden we naar huis en kijken we thuis nog even de finale aflevering van de Belgische Wie is de Mol. Eenmaal in bed denk ik terug aan het superleuke weekend wat echt als een mini vakantie voelde! En wat was het gezellig zo met zijn viertjes en wat ben ik trots op Linda hoe ze die halve heeft gelopen! Het duurt niet lang voordat ik diep in slaap val. ee91bb15-b092-4960-a1f4-a0f5ce7de2a7

Het was al met al een lekker druk weekje, waarin ik 42 km heb hardgelopen, ruim 54 km heb gefietst en 1 x in de sportschool te vinden was. Komende week wordt wederom een drukke week die eindigt met het ASICS Frontrunner weekend. Ik heb er in ieder geval zin in en ga proberen om jullie weer van alles op de hoogte te houden. Fijn week allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *