‘tik-tak-tik-tak’ nog 24 dagen te gaan

De laatste weken naar de marathon van Rotterdam zijn nu echt begonnen! Over 24 dagen sta ik aan de start van mijn 2e marathon. De trainingsuurtjes worden nu deze laatste weken flink opgeschroefd en mijn zwaarste trainingsweek is begonnen. De kriebels beginnen langzaamaan al een beetje te komen en mijn zin om in Rotterdam te gaan knallen groeit met de dag!

Helaas beginnen er her en der ook wat pijntjes te komen en zo zat ik afgelopen donderdag met een ‘zeurend’ rechteronderbeen bij de fysio. De pijntjes begonnen een beetje na de CPC en ik dacht… het gaat wel over… Op woensdag merkte ik dat elke pas die ik zette last ervan had en besloot ik maar even een extra rustdag in te plannen en om maar eens een fysio in te schakelen. Gelukkig had deze op donderdag al tijd en je begrijpt het… enorm gespannen ging ik daar naar toe. Want neeeee dit zou toch geen roet in het eten gaan gooien voor Rotterdam?? Na een klein onderzoek bleek mijn enkel enigszins vast te zitten en heeft hij deze losgemaakt. Daarnaast heeft hij mijn kuit als speldenkussen gebruikt door er een fikse dryneedling sessie op los te laten. Met een ‘rekadvies’ en een nieuwe afspraak ging ik opgelucht de deur uit. Vooralsnog zag hij geen beren op de weg voor de marathon. YES!

Mijn trainingen mocht ik gewoon weer oppakken en kijken wat zou gaan. Op vrijdagmiddag ging ik enigszins gespannen de deur uit voor het lopen….. ‘gespannen’ of het zou gaan…. De eerste stappen voelde een beetje stijfjes nog van de dryneedling, maar voor de rest geen klachten… De training beëindigende ik een 8km later. HEERLIJK! Mijn hardloop 4 daagse was begonnen! 4 trainingsdagen achter elkaar, gelijk een mooie test voor mijn onderbeen ;-).

De trainingen gingen prima (oké de zaterdag liep ik niet zo lekker, maar dat kwam niet door mijn ‘blessure’ maar door andere redenen) en afgelopen maandag sloot ik de 4 daagse af met uiteindelijk bijna een marathonafstand als resultaat. En ohhh wat was ik blij dat het eigenlijk allemaal goed was gegaan!

Maandagmiddag mocht ik mij weer melden bij de fysio en hij was blij te horen dat het zo goed was gegaan. Na even een kleine test op de hardloopband, waarbij mijn lopen werd geanalyseerd, en na nog een laatste ‘priksessie’ werd ik ‘ontslagen’ bij de fysio.

Ik was wel blij dat ik gister een ‘rustdag’ had, want ik merkte wel een klein beetje dat maandag mijn benen een tikkeltje moe waren. Vanmiddag mag ik weer en ik kan je zeggen…. ik heb er zin in!

Heel blijven en  lekker de km’s maken is het doel voor deze laatste 24 dagen! Op naar Rotterdam, op naar 12 april!

Ik hou jullie op de hoogte!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *