TIK-TAK nog maar 6 dagen aaahhhhhhh

koekeroekoeeee whaaaaaaa even een momentje van besef… adem in-adem uit… aaaahhhhhh bijna is het zover… woensdag vlieg ik gewoon naar NEW YORK. WTF.. en zondag ga ik gewoon mijn droom waarmaken… het lopen van de marathon van new york. Maar zoals inmiddels gewend, eerst even een terugblik op de afgelopen week. De week waarin ik toch nog wel wat kilometers maakte, maar toch ook al een lichte afbouw aan trainingsintensiteit kon zien.

Maar goed laten we beginnen bij waar ik de vorige keer gebleven was en dat was…..vorige week maandag. Een dag na de halve marathon van Amsterdam, waar ik uiteindelijk donderdag pas het verslag van schreef. Mocht je die gemist hebben… klik dan even hier ;-).

Afgelopen week begon bij mij de hardloopweek op dinsdag, met een rondje van 10km met aan het eind van elke 2 kilometer een korte versnelling. Dat was de opdracht…. Mijn benen voelde prima, maar ik kon niet echt in een lekker ritme komen. Geen idee waarom, maar goed… het was wel heerlijk loopweer, met een tikkie een fris en stevig windje in de polder. Onderweg moest ik nog heel hard lachen want er lag allemaal confetti dus ik moest meteen terug denken aan de runningjunkies en de halfcrazyrunnerscrew met hun confettikanonnen. Ondanks dat ik niet lekker liep werden de kilometers weer gemaakt en ik kon deze training voor de marathon weer mooi afvinken ;-).IMG_8128 IMG_8172

Op woensdag ging ik in de avond naar de baantraining. Gewapend met mijn eigen ‘kern’ begon ik gezellig met de loopmaatjes van roadrunners 1 aan het inloopstuk buiten de baan. Gezellig babbelend met Alwin over de NYC marathon waren we na bijna 2,5km weer terug bij de baan. De loopscholing en versnellinkjes liep ik nog mee met de groep, maar gaandeweg merkte ik dat ik mijn schenen begon te voelen… uhhh pardon?? Mijn schenen??? Wat is dit nou weer?? In plaats van stug door te gaan met de training in de hoop dat het zou afzakken besloot ik om maar even rustig wat rondjes op het kunstgras buiten de baan te lopen. Gelukkig zakte het af, maar na mijn ervaring van de week ervoor op de baan en deze week op de baan kwam ik tot de conclusie dat het voor mij even geen baantraining meer wordt.IMG_8211

Donderdag voelde mijn benen weer prima en begon ik vol vertrouwen aan mijn rondje. De eerste paar 100m deed echter mijn gps raar, dus na hem opnieuw opgestart te hebben ging ik voor poging nummer 2. De opdracht luidde… 8km met daarin 3km op 4:55 min/km. Ik liep eerst 2 km in op een iets rustiger tempo (achteraf misschien nog iets te snel, maar het voelde goed op dat moment) om vervolgens 3km te knallen. Zoefffffffff met her en der een meerennende hond kwam ik uiteindleijk op een gemiddelde van 4:46 min/km uit… oeps….Daarna liep ik heerlijk nog 3km ‘rustig’ uit.

IMG_8240

Ik werd deze dag er trouwens door Facebook aan herinnert dat ik op deze dag 2 jaar geleden hoorde dat ik een paar dagen later onverwachts al mijn 1e halve marathon zou gaan lopen in het Zwitserse Luzerne. Grappig om te bedenken dat ik nu dus 2 jaar later heel wat halve marathons en 2 hele marathons gelopen heb en vlak voor de 3e zit. Tja….het kan snel gaan zullen we dan maar zeggen 😉IMG_8218

Op vrijdag was het een rustdag…. Qua hardlopen dan ;-). Wel werden braaf de oefeningen van de fysio gedaan en kon mijn hoofd bijna aan niks anders denken dan New York. Verder werd vandaag de nieuwe officiele NYC marathon app gelanceerd. In deze app kan je mij en alle andere lopers volgen tijdens de marathon. Mocht je mij willen volgen en viruteel vanaf de bank willen aanmoedigen…dan kan je hier de app downloaden  je kan dan zoeken op mijn naam, maar ook op mijn startnummer 24650.IMG_8382

Op zaterdag had ik een wisselduurloop van 20km op de planning staan. Hierbij wissel ik elke kilometer van tempo… 1 km in 5:25 min/km en 1 in 4:55 min/km. Na een dag werken ging dit niet geheel vanzelf. Ik had denk ik ook een beetje te weinig gegeten vooraf dus dat was niet zo handig. De tempo’s werden wel aardig gehaald, maar het was wel pittig. Genietend van de prachtige herfsttaferelen onderweg volbracht ik de 20 km, maar heel stiekem was ik best blij toen ik weer thuis was en mocht aanvallen op een bord eten hihi.
IMG_8307

Zondag was wederom runday! Na mijn voorlopig laatste werkdag, want yeahhhh ik had vanaf 15:30 uur VAKANTIE, ging ik vergezeld door vriendlief op pad voor 10km. Eigenlijk stond er een 10km trail op het programma, maar dat kwam niet uit, dus ik besloot om maar een beetje hoogtemeters te maken op de ‘alphense heuvel’… of liever gezegd… teletubbieheuvel, want veel stelt het helaas niet voor.IMG_8349 Ik merkte echter dat na 3 dagen veel op mijn benen te hebben gestaan en de dag ervoor toch wel een relatief intensieve duurloop te hebben gedaan dat mijn benen een beetje moe waren. Maar onder leiding van mijn vriend werkte ik netjes de kilometers af en besefte ik mij tijdens het lopen dat ik op hetzelfde tijdstip een week later gewoon aan de marathon bezig ben. Zo bizar!
IMG_8345

Vandaag, mijn 1e officiële vakantiedag, begon ik met een training bij de fysio. Whaaaaa de laatste, zo fijn! Blij dat ik, zoals het er nu naar uitziet, niet meer hoef te komen. Maar wat een kanjers zijn het daar allemaal! SMC Rijnland, super bedankt voor jullie goede en snelle zorgen!!

Na de sessie bij de fysio kwam ik thuis en merkte ik dat er iets vreemd was met mijn fijne garmin…. De batterij was leeg.. huh? Ik had hem 2 dagen geleden volledig opgeladen en alleen een 10km ermee gelopen. Hop aan de lader… Huh? 78% hoe kan dat nu? Paar uur later weer uit… shitttttt stressss….. aan de lader zelfs leeglopend… Gelukkig was daar Running and Walking center in Alphen….. daar waar ik hem gekocht…. Ik mocht hem direct komen omruilen, oeffff… stress weg ;-).

Afgelopen week ontving ik trouwens 2 superlieve kaartjes, zelfs met een gelukspoppetje erbij.. thnx Jelle en Miranda. En dat gelukspoppetje, gaat zeker weten mee dat parcours over!!!

IMG_8203 IMG_8239

Over 2 dagen vertrek ik dus naar New York, dus morgen zal ik dan toch echt mijn koffer in moeten gaan pakken. Altijd een lastige klus vind ik…. Maar geloof dat ik inmiddels alles heb dus gaat vast goed komen. Morgen zal ik ook het laatste rondje op Nederlandse bodem gaan maken, een rustige 10km met wat korte versnellingen erin. Ik vind het zooooo spannend, maar ik heb er ook zoveel zin in!!!

NYC Here I come!

New York City

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *