September 2020: hallo vakantie, hallo kilometers

Oktober is inmiddels alweer aangebroken, maar September zit nog vers in het geheugen. Tijd voor een terugblik op de maand waarin ik aardig wat kilometers wist te lopen, vakantie had (hallo nazomer) en nog een paar dagen in het buitenland te vinden was.  En jawel, naast diverse virtuele run’s liep ik zelfs nog een ECHT hardloopevenement, wie had dat gedacht. Dus hop hop, door naar het maandoverzicht, veel leesplezier.

September, de maand die al vanaf december in mijn agenda geblokt stond door VAKANTIE! Nu met mijn zwangerschap en de Covid19 pandemie hadden we geen reis geboekt en waren er dus ook geen teleurstellingen omdat er een bepaalde reis niet doorging. Sterker nog, we hadden eigenlijk helemaal geen plannen. Ja een beetje klussen in huis, de laatste dingen van de babyuitzetlijst (onze eigen variant) shoppen en misschien nog een paar dagen even weg. Nou en eigenlijk is dit alles wel gelukt. We hebben onze nieuwe slaapkamer helemaal af weten te maken, de overloop boven is zo goed als klaar, de babykamer is alweer een stukje verder af en de tuin is afgemaakt. Op Nicky zijn verjaardag (ja dat wilde hij zelf) hebben we alle laatste dingen bij Babypark geshopt en de binnengekomen kinderwagen opgehaald.

En als kers op de taart zijn we nog een paar dagen in Duitsland geweest. Mijn moeder en stiefvader hadden ook vakantie op het moment dat wij vakantie hadden en zij wilde ook nog een paar dagen weg. We zijn uiteindelijk een paar dagen met zijn 4tjes op stap geweest en hebben ook nog even Nicky zijn vader en stiefmoeder verrast met een bezoek. Stiekem dan toch wel erg lekker om gewoon ook nog even echt helemaal weg te zijn van huis.

Hardlopen

Door de vakantie en het verder niet echt iets hoeven en moeten had ik genoeg tijd om lekker te sporten en dat resulteerde in bijna 60 kilometer hardlopen (59,6km om precies te zijn) en 43,3km fietsen. Het hardlopen begint wel echt wat zwaarder te worden en daarom ben ik ook inmiddels overgestapt op de 1-1 methode. 1 kilometer hardlopen en dan 1 minuutje wandelen. Voelt net even wat beter, want daardoor ‘stop’ ik ook minder tussendoor. Ik liep meerdere virtuele run’s van evenementen die anders ECHT door hadden gegaan, zoals de Goudse singelloop en de dam tot damloop. Nu liep ik ook nog de run voor Kika thuisrun en de recht uit hart loop (van die laatste wacht ik nog op de medaille). Goede doel gesteund en ik een mooie medaille 😉


Ik liep deze keer niet alle loopjes in mijn eentje, maar liep ook een rondje gezellig met Ron. En niet zomaar een afstand, maar gewoon weer een keer 10 kilometer! En dat lijkt niet veel, maar voor mij nu even wel. En daarmee verdiende ik mooi de virtuele Goudse singelloop medaille mee.

En sowieso was die gehele week een mooie week, want ik liep sinds tijdens in 1 week gewoon 4 keer hard. oké dat compenseerde zich de week daarna in Duitsland, want het onverharde en de hoogtemeters vond mijn bekken niet zo grappig. Maar daar wandelde we weer veel, dus genoeg beweging in ieder geval.

September is ook altijd de maand van de dam tot damloop. Dit jaar ging deze natuurlijk niet door, maar hadden ze de ‘home edition’. Ik deed mee aan de 10em, maar ik wist dat 16.1 kilometer hardlopen hem niet goed worden. Ik bedacht een alternatief en liep eerst een rondje van ruim 8 kilometer hard (met wandelen tussendoor) om daarna de fiets te pakken en de laatste 8 te voltooien. Zo voltooide ik toch de 10Em en stopte de 3 verschillende dam tot dam disciplines in 1 onderdeel. Voelt een klein beetje als vals spelen, maar vooruit, ik heb een goed excuus 😉 .Een paar dagen later kwam de welverdiende medaille binnen en de foto moest natuurlijk voor het huis genomen worden hahahaha.

Daar waar ik in Mei nog schreef dat ik niet verwachte dat er nog een ECHT hardloopevenement zou gaan plaatsvinden dit jaar, toch liep ik er 1 afgelopen maand. En wel een een kleinschalig, maar daardoor niet minder gezellig en goed georganiseerd loopje in Vlaardingen. Ik deed mee met de 5 kilometer en wist deze in 28:09 minuten af te leggen. Even een korte stop bij de waterpost, maar verder liep ik alles aan 1 stuk hard. Superblij dat ik dit met bijna 27 weken nog wist te presteren. En als verrassing bleek ik ook nog 5e dame onder de 40 te zijn en mocht ik het podium op. Heerlijk om weer even ‘echt’ te racen, ook al deed ik het alsnog rustig aan.

2 bovenste foto’s gemaakt door Rob’s sportfotografie

Fietsen

Kortom het was een goede maand wat betreft het hardlopen. Naast het hardlopen zat ik 1x op de racefiets voor een klein rondje. Even op een ochtendje met weinig wind en een heerlijk zonnetje. Maar echt relaxt zat ik niet op de fiets. Fysiek ging het allemaal prima, maar ik merkte dat ik het gewoon gespannen op de fiets zat. Ik hoorde continue een stemmetje in mijn hoofd ‘ wat als ik val’… en dat heeft mij dan ook doen besluiten dat ik niet meer buiten op de racefiets stap. Plan is wel om binnen op de tacx te gaan fietsen, zeker nu het gewoon echt weer herfst is en de kans op valpartijen aanzienlijk groter is. Ondanks het mindere ontspannen genoot ik er nog wel even extra van, want ergens in mijn achterhoofd wist ik dat dit voorlopig mijn laatste buitenritje op de racefiets zou zijn.

Bolle Buiken Bootcamp

Doordat ik niet hoefde te werken had ik ook genoeg tijd om naar de bolle buiken bootcamp te gaan. Iets wat ik dus echt heel leuk vind om te doen. Gezellig met andere zwangeren of al moeders sporten en ondertussen ervaringen uitwisselen.

Al met al dus een maand waarin er veel is gebeurd en gedaan. De kleine smurf in mijn buik groeit goed en daardoor viel het weer aan het werk gaan wel een klein beetje tegen. Het kost allemaal net even wat meer energie dan voor mijn vakantie en tja, soms zit er ineens ook een buik in de weg hahaha.

En nu?

En nu is het oktober en hoop ik nog lekker wat kilometers te kunnen gaan maken met het hardlopen. Elk loopje geniet ik van, want het kan zomaar ineens de laatste zijn. Maar zo lang het gaat en goed voelt blijf ik lekker lopen. Wel moet ik het nu weer wat meer op mijn vrije dagen doen, want in combinatie met het werk wordt het toch wat pittig misschien. Per dag kijken wat gaat en wat niet gaat. Verder zal ik de tacx tussen de babyspullen moeten uitgraven om daar op te kunnen stappen, dus ik hoop dat de babykamer snel vordert 😉 . We gaan lekker door met het bootcampen en eigenlijk wil ik ook echt wel weer een keer gaan zwemmen. Best veel als ik het zo lees, maar ja, eerst maar zien wat er van terecht komt. Het allerbelangrijkste is genieten van alles wat nog gaat en kan. Laten we er weer wat moois van maken 🙂

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *