Running through a magic kingdom

Gaby runs the world | Disneyland Parijs

Zoals de meesten al hadden gezien was ik deze week samen met mijn vriend voor een paar dagen in Disneyland Parijs. En natuurlijk moest ik daar ook even een paar km’s op mijn hardloopschoenen maken. Mijn website heet niet voor niets Gaby runs the world. Aangezien wij in 1 van de Disney hotels sliepen hadden wij de luxe om al vanaf 8:00 uur ’s morgens het park in te mogen in plaats van 10:00 uur. Niet het gehele Disneyland park is dan open, maar wel bepaalde delen en attracties. Wij vonden dit een mooie gelegenheid om tussen 8:00 en 10:00 uur dan ook maar even een mooi rondje te gaan maken, aangezien we dan ook een beetje de drukte vóór waren. Nu was het de dagen dat wij er waren niet superdruk, maar het scheelde toch wel merkten wij toen wij op het park aankwamen. Ik mocht van mijn trainer een leuke foto & fun run ervan maken dus tja dat liet ik mij niet 2 keer zeggen  ;-). Gewapend in onze hardloopkleding en met camera stonden wij dan ook iets na 8 uur bij de bushalte. Daar werden wij wel een tikkeltje vreemd aangekeken, maar ach…. who cares.

Rond 8:15 uur stapten wij uit de bus en gingen we in een rustige looppas richting de beveiligingscontrole. Aangezien wij geen tas bij ons hadden waren wij daar zo doorheen. Diegene die bij het poortje stond vond het volgens mij best leuk dat wij er gingen hardlopen. Uit zijn gebrekkige Engels kon ik opmaken dat hij ook een ‘atleet’ was en hij wenste ons veel plezier. Daarna al dribbelend door naar het toegangspoortje, kaartje erdoorheen en weer door. Rustig aan, over Mainstreet, richting het wereldberoemde kasteel van Doornroosje. Daar natuurlijk even wat foto’s gemaakt en toen dwars door het kasteel op naar het zwaard van Excalibur. Daar heb ik natuurlijk geprobeerd om het zwaard eruit te halen, maar helaas… het was mij niet gegund. Inmiddels waren wij aangekomen in Fantasyland en zijn we deze rustig aan doorgehobbeld langs de carrousel en het doolhof naar de attractie ‘it’s a small world’. Deze attractie was gesloten, maar aan de voorkant van de ingang staat een grote wereldbol. Daar heb ik natuurlijk even geposeerd en toen door naar Discoveryland. Langs de Buzz lightyear en de Space Mountain: Mission 2 weer terug naar de voorkant van het kasteel. Daar menig rondje gemaakt (de rest van het park was nog dicht, dus de hoeveelheid paden om te lopen waren enigszins beperkt) en langs de camera gelopen om een aantal mooie foto’s te krijgen.

Mijn vriend en ik stonden daarna even op Mainstreet naar een gemaakte foto te kijken toen we ineens werden aangesproken door een Engels sprekende mevrouw. Deze mevrouw vroeg of wij iets wisten over een eventuele Disneyrun in Disneyland Parijs. Dit omdat wij foto’s en filmpjes aan het maken waren. ‘Uhm nee’, maar wel dat er geruchten gaan dat deze loop mogelijk in 2015 gaat komen. In de Disney parken in Amerika is het een groots evenement en zijn er zelfs 8 verschillende thema’s. Er zijn veel mensen die hopen dat er in Disneyland Parijs ook zo’n loop gaat komen en stiekem ben ik er zelf ook 1 van. Want hoe vet zou het zijn om aangemoedigd te worden door de diverse Disneyfiguren en om door het gehele park (en eventueel beide parken) te mogen hardlopen. En als kers op de taart daarna nog een supergave medaille met een Disneyfiguur erop te mogen ontvangen? Gaaf toch? Ik heb in ieder geval met deze loop al een klein beetje kunnen ‘voorproeven’ en ik kan je vertellen… dat smaakt naar meer! Ik hoop dan ook dat er inderdaad ooit een officieel hardloopevenement door Disneyland Parijs, want dan weet ik zeker dat ik hieraan mee wil doen.

Na ruim een uur in het park gelopen en stilgestaan te hebben (waarvan 32 minuten officieel hardgelopen te hebben) vonden wij beiden het wel mooi geweest en was het tijd om terug te gaan naar het hotel. Bij het hotel nog even door het ‘wilde westen’ gedribbeld op naar een welverdiende warme douche!

When you run Disney, every mile is magic

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *