Run Happy and Run Proud

Als je het aan mij vraagt moet iedereen van elkaar kunnen en mogen houden en kunnen zijn die hij/zij/het wilt zijn. Helaas leven we in een wereld waarin dit nog steeds niet vanzelfsprekend is en waar mensen zelfs worden afgestraft als ze bijvoorbeeld als 2 mannen hand in hand over straat lopen. Bizar toch? In Nederland is dit gelukkig niet zo en wordt het over het algemeen geaccepteerd. En om dit te vieren vind er elk jaar in Amsterdam de ‘pride week’ plaats, met als 1 van de hoogtepunten de Canal parade op zaterdag. Voorafgaand aan deze avond vond dit jaar vanuit Brooks (je weet wel dat merk van die happy hardlopende mensen) de #Brookspriderun plaats. Nu ben ik geen lesbienne of biseksueel, maar hou ik wel van de liefde, een hardloopfeestje en vind ik dat iedereen openlijk voor de liefde uit moet kunnen komen dus deed ik daar lekker aan mee. En een feestje, dat werd het zeker! Tijd voor een korte terugblik op afgelopen vrijdagavond met heel veel foto’s en zelfs een filmpje.

Brooks-Pride-Run-1042
Na een hele dag amper iets te hebben gedaan hak ik de knoop door, ik voel mij goed genoeg voor een paar uurtjes lol en 5 kilometer hardlopen. Ik haal hardloopmaatje Stefan op en samen begeven we ons naar het hoofdkantoor van Brooks dat is gevestigd aan/in het olympisch stadion te Amsterdam.

IMG_9897
Daar eenmaal aangekomen is het direct 1 groot feest. Een hoop bekenden, veel geknuffel en whaha zo tof, we mogen ons eigen ‘pride shirt’ pimpen. Als er 1 iemand het heel ontspannen vind om te kleuren ben ik het wel, dus al vrij snel zit ik samen met Linda en Margon lekker te kleuren en ga ik helemaal los.

IMG_0548
Uiteindelijk besluit ik om van het t-shirt een hemdje te maken en knip de mouwen eraf. Terwijl we lekker aan het kleuren zijn stroomt het steeds voller met bekenden en als ik klaar ben met het shirt kleed ik mij snel om. Van Nicky zijn werk heb ik een ‘why tell me waaier’ gekregen, ik zet een unicorn diadeem op en van organisator en mister pride Thimo krijg ik een lekkere glitterdouche in mijn gezicht. Simone zet nog een hartje op mijn kuit en Linda zet er 1 op mijn arm… Zak met confetti mee en gaan met die banaan.

8F115AAA-D4E0-42D1-ABD0-68B3CD3DD4B1
Het is een behoorlijke groep met mensen en het ziet er zo leuk en gezellig uit! We krijgen voor de officiële ingang van het stadion nog een korte briefing en daarna mogen we los. Achter de muziek aan.

Brooks-Pride-Run-146
We lopen als 1 grote groep en dat ziet er toch wel erg tof uit zo in die shirtjes. Daarnaast heeft iedereen enorm zijn best gedaan op de outfits, zijn er meerdere unicorns, is Stefan als roze cowboy en is er zelfs een flamingo mee.

Brooks-Pride-Run-361

We lopen door dwars door Amsterdam, ik strooi her en der lekker met confetti en we belanden uiteindelijk in het Vondelpark. Heerlijk kletsend en tussendoor een korte stop om de groep bij elkaar te houden. Ondertussen draait er een heerlijke mix van muziekjes en is het echt 1 groot feest. Ik hou hier echt van! Natuurlijk vind ik het ook lekker om te knallen tijdens een wedstrijd, maar zulke social runs vind ik ook echt geweldig.

Brooks-Pride-Run-187
Brooks-Pride-Run-268
Brooks-Pride-Run-332
Vlak voordat we via een andere lus weer op de teruggegaan maken we nog een vrolijke groepsfoto. De groep is zo groot, dat deze in meerdere stukken gemaakt moet worden hahahah. Ondertussen worden we regelmatig aangemoedigd door random voorbijgangers, heerlijk.

Brooks-Pride-Run-354
Brooks-Pride-Run-366
Een groep doldwaze hardlopers bij elkaar die dan ook nog het halve vondelpark op stelten zetten hahaha. Op de terugweg nog even een boogje, want dat is zo leuk voor de foto’s en film. En jawel… dat klopt 😉 (althans, ik vind van wel)

2DFF03CB-8B3C-405B-A028-E8BB74BD60F2
Rustig aan liepen we daarna het Vondelpark uit

aefeda4d-8903-4cd0-8a9c-daef0942137c
We liepen via een andere route terug en zo kwamen we op een stuk waar ik nog nooit was geweest. Iets met tramlijnen en loodsen

CD1FB1C8-83A1-4636-B3BD-8A577809D4AB
Ondertussen nog even 2x een stopje om de groep bij elkaar te houden en uiteindelijk nog 1 grote groepsfoto weer vlakbij het stadion. Ik klets met heel veel diverse mensen en leer een hoop nieuwe leuke mensen kennen. Zo leuk van zulke evenementen. Ook krijg ik veel vragen over hoe het nu met mij gaat, gelukkig kan ik deze beantwoorden met ‘steeds een beetje beter’ 😉

Brooks Pride Run-655
Brooks-Pride-Run-851
Brooks-Pride-Run-920
Eenmaal terug bij het hoofdkantoor van Brooks staan er allemaal heerlijke drankjes en hapjes op ons te wachten. Als hongerige leeuwen valt iedereen erop aan en worden er nog diverse foto’s gemaakt. En natuurlijk maak ik mij ook aan beiden schuldig. Het was een gezellige avond en ik liep een fijne 5km!IMG_2285
IMG_9882
Lieve ‘Run Happy teamleden’ en natuurlijk Brooks Benelux, jullie hebben er een geweldig mooi feestje gemaakt waar ik nog heel lang een smile van oor tot oor zal hebben. Natuurlijk ook Bjorn bedankt voor de geweldige foto’s en Kevin voor het toffe filmpje (helaas kreeg ik het filmpje niet ingevoegd, dus dan maar even op de link klikken). Dankjewel voor dit alles en hopelijk tot snel!

Brooks-Pride-Run-1055

Throw love around like confetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *