Rotterdam komt dichterbij

Whaaaaaaaaaaaa kriebeldebiebel…. Rotterdam komt nu wel heel dichtbij…. tik-tak-tik-tak over iets meer dan 2 weken is het namelijk al zover. De trainingskilometers werden afgelopen week flink opgevoerd en ik kon er alleen maar intens van genieten. Hier een kleine terugblik op afgelopen 1,5e week.IMG_1591

Op woensdag 18 maart vertelde ik jullie dat ik in de middag weer op pad zou gaan voor een heerlijke training. In het begin voelde dat nog een beetje stijfjes van de dry needling sessie, maar verder ging het heerlijk! 25 minuten rustig en daarna nog een heerlijke intervaltraining. Er was deze dag veel zon beloofd, maar helaas hing er hier in de regio een enorme grijze wolk en was het mistig, maar voor het lopen was dit stiekem wel lekker. Dus gehuld in kleurrijke kleding ging ik op pad en ruim 12km later kwam thuis. Diezelfde dag had ik nieuwe ASICS schoenen gekocht (Kayano 21), maar ik durfde het nog niet aan om meteen ermee op pad te gaan. Die wilde ik liever tijdens een korter rondje testen.

Op donderdag 19 maart moest ik werken en vanwege een gepland vroeg rondje op vrijdagochtend probeerde ik ruim op tijd naar bed te gaan…. Je leest het goed, probeerde… want uiteindelijk lag ik gewoon op mijn normale tijdstip in bed.

Vrijdag 20 maart een dubbele training en een dagdienst. Dat betekende dat om 5 uur de wekker ging om niet veel later al buiten een rondje te lopen op mijn nieuwe schoenen. Waar ik het afgelopen zomer heerlijk vond om vroeg buiten te lopen vond ik het nu vreselijk. Het is nog zo donker, gedurende de loop werd het wel iets lichter, maar helaas nog geen opkomende zon. Ook merk ik lichamelijk dat ik het minder fijn vind, mijn hartslag lag een stuk hoger dan normaal waardoor ik ook een beetje beperkt werd in mijn tempo. De nieuwe schoenen moest ik ook een beetje aan wennen. Ik loop nu ook op de Kayano, maar je voelt toch wel verschil tussen de 19 en de 21. Een 6km later kwam ik thuis en was het tijd om te douchen en te ontbijten. Daarna snel mijn loopspullen pakken voor de middag, want ik ging vanaf mijn werk al hardlopend naar huis. Dus gehuld in sportkleding stapte ik bij mijn collega in de auto om op weg te gaan naar het werk.

Na een heerlijke dagdienst, waarbij ik ondertussen een mooie route had uitgestippeld was het tijd om naar huis te lopen. Grotendeels had ik de wind in de rug en liep ik een potje te genieten toen ik dwars door de polder liep. Een supermooie route tussen de weilanden door. Met heel veel zwanen, hazen, lammetjes, grutto’s enz. Helaas was het weer iets minder dan vooraf voorspeld dus ik was blij dat ik toch voor de zekerheid een jasje in mijn camelbag had gepropt. Want korte broek en shirt was toch wel een beetje fris. 14km later was ik thuis en moest ik opschieten, want ’s avonds ging ik met een vriendin naar het geweldige concert van the Script in het Ziggodome.

Zaterdag 21 maart was een heerlijke luie dag, waarbij er niet veel uit mijn handen kwam. Een echte weekenddag, heerlijk!

Zondag 22 maart had ik eindelijk een lange duurloop op het programma staan. Ik zag er heel eerlijk gezegd wel een klein beetje tegenop, want zou ik dat nog wel kunnen…. 2,5 uur achter elkaar lopen (onzin want over een 3 weken moet ik er nog wat uurtjes achteraan plakken), zou mijn onderbeen het leuk vinden enz. Eerst s’ morgens heerlijk ontbeten en een mooie route uitgestippeld. In de ochtend was het weer nog grauw, maar in de loop van de dag werd het beter. Ik heb nog geprobeerd om vriendlief zo gek te krijgen om mee te fietsen (het was tenslotte prachtig weer), maar helaas…. hij trapte er niet in. Met enigszins uitstelgedrag kleedde ik mij om en zocht ik het nummer van you’ll never walk alone van Lee Towers op. Vorig jaar deed ik al mijn lange duurlopen bij C.A.V. Energie in Barendrecht en werd er voorafgaand aan de laatste trainingsloop dit nummer gedraaid. Toen was ik ook gespannen en moest ik huilen… nou ik kan je vertellen…dit jaar was het niet anders. Alleen liep ik toen 35km en wist ik dat ik vandaag niet veel verder dan 26km zou komen. Na even een potje heerlijke gehuild te hebben waren de spanningen weg en ging ik gewapend met mijn camelbag de deur uit. Ik begon iets langzamer dan vooraf gepland en op een gegeven moment merkte ik dat ik een natte rug kreeg… shit een lekkende camelbag. Ik ben toen heel even gestopt, kijken of er iets niet goed aangesloten was. Helaas bleek dit niet het geval en deed ik hem weer om er maar het beste van te maken. Heerlijk een rondje Zegerplas om vervolgens via het windenpad naar Ter Aar te gaan. Via Ter Aar naar Papenveer om daar door te steken naar de Langeraarse plassen. Het allermooiste stukje van deze route… een fietspad die dwars door de plas gaat. Daarna via Langeraar richting Woubrugge om vervolgens na ruim 26km weer in Alphen aan te komen. Het begin ging wat moeizaam, maar toen ik eenmaal heerlijk op pad was wilde ik eigenlijk niet meer stoppen en doorlopen. Maar ik heb mij dit keer wijselijk aan mijn schema gehouden en niet eigenwijs doorgelopen. Thuis de camelbag van mijn natte rug af, waar ik tot de ontdekking kwam dat er een gaatje in zit, bummer…. dat wordt een nieuwe waterzak. S’ avonds stond er weer een concertje op de planning, het concert van Train in de HMH. Een mooie afsluiting van deze heerlijk dag! De dag waarop ik besefte dat ik zulke lange duurlopen toch wel een beetje gemist heb in dit marathonschema.

Maandag 23 maart ging de wekker weer vroeg voor een dagdienst en in de middag stond er een heerlijke losloop training op de planning. Deze liep ik op de nieuwe schoenen en heel eerlijk, ik moet er nog steeds aan wennen. De benen voelde overigens prima en de 30 minuten vlogen voorbij. Ik was volkomen futloos toen ik thuiskwam na mijn drukke dagdienst, maar na mijn rondje had ik toch weer aardig wat energie. Heerlijk!

Dinsdag de 24e een fijne rustdag.Nou ja… rustdag… er werd gewoon gewerkt en s’ avonds nog een beetje aan mijn core gewerkt.

IMG_1833Woensdag 25 maart, eerst een drukke dagdienst en daarna nog een training van 1:40 uur. Blokkentraining van 4×25 minuten. De eerste 3 blokken gingen prima, maar bij de 4e merkte ik toch wel dat ik trek begon te krijgen en wilde ik eigenlijk alleen maar naar huis. Maar opgeven en stoppen staat niet in mijn boekje… dus ruim 17km later kwam ik enigszins uitgehongerd en futloos thuis. Je begrijpt het… in de avond heb ik niet heel veel meer gedaan ;-). faf725db8c5d6a5a63281b162f7c0aa8

 

Gister, donderdag 26 maart, even een flinke core workout gedaan voor mijn avonddienst. En nog wat voorbereidingen gedaan voor de Zandvoort circuit run van aankomende zondag. Verder kreeg ik de eerste beelden binnen van een filmpje waar ik verder nog niet heel veel over kan en mag zeggen, maar waar ik jullie binnenkort wel mee ga bestoken ;-).

En nu vrijdag 27 maart…. zit ik deze blog te typen met in het achterhoofd dat ik zo heerlijk een rustige training mag gaan lopen voordat ik wederom een avonddienst heb. Ik heb de afgelopen weken gemerkt dat ik fijner loop na een dagdienst, maar we gaan er gewoon het beste van maken zometeen. Ronde nummer 3 op mijn nieuwe schoenen, hopelijk gaan ze steeds sneller vertrouwd voelen. En na mijn avonddienst… WEEKEND!

Zondag staat de Zandvoort Circuit Run op het programma. Ik heb er heel veel zin in, wordt voor mij de eerste keer dat ik daar ga lopen. Veel goede verhalen over gehoord, dus ik ben heel benieuwd. ‘ S morgens wederom een 40 minuten loopje thuis om vervolgens die 12km als een rustige training te lopen. Wie ga ik daar allemaal nog meer zien?

Wat zijn jullie weekend plannen??

Alvast een fijn weekend!

8e87623ce91eac64e7ac153c29c84e08

4 Comments

 • Karin zegt:

  Leuk verhaal en respect! Ik ga morgen 10 km hardlopen. Ben nog aan het opbouwen na een beginnende knie blessure maar gaat goed en pijn vrij!
  Succes zondag en geniet!
  Groetjes Karin

 • Manon zegt:

  Ja, mij! Lekkere trainingsweek hoor :) Zandvoort wordt voor mij een wedstrijd die ik ga uitlopen en waarbij ik me niet focus op een tijd. Dat is denk een onmogelijk opgave met de weersomstandigheden die verwacht worden.

  Reis je me de trein? Misschien leuk om samen te reizen vanaf Alphen ?

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *