The road after marathon Rotterdam 2015

Gister was het alweer een maand geleden dat ik de marathon van Rotterdam uitliep in 3 uur en 41 minuten. Vandaag loop ik weer mijn eerste officiële loop. De 10 km bij de Alkmaar city run. Vorig jaar liep ik deze loop ook en liep ik er een P.R. Dat zal dit jaar niet gaan gebeuren, maar ik zal wel even gaan ervaren hoe het weer is om een flink stuk op tempo te gaan lopen.

De afgelopen weken stonden in het teken van weer langzaamaan de kilometers opbouwen. Naast het opbouwen van de kilometers werd er ook weer begonnen aan het opbouwen van de snelheid. Van echte intervaltrainingen waarbij je onderweg spreekwoordelijk 10x doodgaat tot duurloopjes met korte sprintjes. Ook stond er een heerlijke progressieve duurloop op het programma, waarbij ik steeds iets sneller moest over de geplande 15km. De trainingsvorm van mijn nieuwe trainer begint inmiddels aardig te wennen en ik ben ook heel benieuwd naar de uitkomsten van deze iets andere trainingsvorm. Het lopen op het juiste tempo blijft soms nog een beetje lastig, maar gaat steeds beter.

De snelheid begint wel weer langzaam terug te komen, maar ik ben er nog niet. Er zal nog een hoop werk verricht moeten gaan worden voordat ik mijn 10km P.R. van 45 minuten kan gaan verbeteren. Maar ik heb er zin in! Kom maar op met de uitdaging!

Naast de kilometers en snelheid ben ik natuurlijk ook begonnen met het lopen op mijn nieuwe schoenen, de Brooks Adrenaline. Ik heb er nu 2 loopjes op gedaan en ik ben nog in de goede moed. Ik heb wel nog een beetje last van slaapvoeten, maar in ieder geval geen pijnlijke enkels en voeten meer. Morgen doe ik rondje nummer 3 op deze schoenen en ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe deze gaat.

IMG_2862Nu nog werken aan het ‘ goede en gezonde’ voedingsregime, want dat stukje is op dit moment nog een struikelblok. Elke keer begin ik weer vol goede moed, maar val ik toch weer ten prooi aan alle verleidingen om mij heen. En als ik eenmaal overstag ben….. waarschijnlijk heel herkenbaar, maar daar zit dus nog een hoop werk aan de winkel. Ik heb eerder bewezen dat ik het kan, dus het moet lukken!

De Alkmaar city run vanavond is de eerste loop in een reeks van een aantal mooie 10km loopjes. Niet allemaal dus voluit, maar ook een aantal gewoon voor de gezelligheid. Wie zie ik vanavond allemaal in Alkmaar?? Ik start in startvak oranje op de 10km.

IMG_2785

Zoals je begrijpt, er is nog een hoop werk aan de winkel! Maar goed, ik kom er wel! Ik hou je op de hoogte van mijn ‘ reis’ richting mijn doelen…. Hoe is het bij jullie?

 

4 Comments

 • Dorothé schreef:

  Veel plezier daar vanavond. Ik heb zelf het stoute plan om a.s zondag een volgende marathon te lopen in Leiden. Het enige doel is uitlopen. Eens kijken hoe het uitpakt.

  Groetjes,

  Dorothé

 • Ed van Reijswoud schreef:

  Veel loop genot vanavond zo te lezen is het meer het lopen vanavond dan de snelheid .zal aan je denken als ik mijn spinningles gaat draaien

  Groet Ed

 • Miranda schreef:

  Succes en veel plezier vanavond. De verhalen en foto’s zie ik graag tegemoet!

  Ik liep gisteren 5km nadat ik al best lang niet meer gelopen had. Had niet verwacht het nog te kunnen.

 • Harm schreef:

  Hoe is het gisteravond gegaan?
  ja, ten prooi vallen aan slecht voedsel… Wie heeft daar geen last van?
  Succes en fijne uitloop vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *