Race ready?

Zo! De laatste training voor de ladiesrun Rotterdam van morgen is gelopen…. Een ontspannend bad is genomen. Een pastamaaltijd is verorberd en vanavond ga ik op tijd naar bed. Yep Raceday is co10296397_839486056080989_2262231402247527033_oming!! Maar of ik Race ready ben????

Vorig jaar liep ik 2x over het parcours van de ladiesrun in Rotterdam. 1x gezellig samen met mijn moeder de 5km en daarna nog zelf de 10km. En weet je… ik vond het geweldig! Het lopen samen met mijn moeder was heel speciaal en bijzonder, maar het lopen van de 10km was echt groots! Niet alleen omdat ik een P.R. liep, maar vooral omdat het parcours zo leeg was! Ik kwam namelijk als 22e dame van de ruim 3000 dames binnen en dat was zo’n kick! Ik liep redelijk vooraan, overal publiek, maar verder weinig hardlopende dames om mij heen. Normaal gesproken lopen er natuurlijk ook een heleboel heren mee en tja deze lopen gemakkelijker de tijd die ik loop….. met als gevolg een redelijk gevuld parcours. Dus dat het nu bijna leeg was… ohhh was zo gaaf.

Maar goed… nu niet teveel dagdromen over morgen, want ik moet het eerst maar eens zien waar te maken om een ‘ snelle’ tijd neer te kunnen zetten morgen 😉

Afgelopen week liep ik een aantal fijne trainingen waaronder een heerlijke duurloop van 14km. Maar de eerste training van deze week liep ik op dinsdag, een after-nachtdienst-shake-out-run. Er stond voor die dag 7km op het programma waarbij het tempo niet belangrijk was. Mooi! Aangezien ik 3,5 uur had geslapen (ik kwam die dag uit de nachtdienst en moest weer terugschakelen naar een ‘normaal’ ritme) moest ik mezelf echt de deur uitslepen. Muziekje aan en gaan! Rustig aan begon ik te lopen richting mijn favoriete molen hier in de buurt, heerlijke even verstand op 0 en genieten van mooie uitzicht over de polder. Ik vervolgde mijn route totdat ik bij 4,5 kilometer even moest wachten bij het stoplicht. Hmmm het ging stiekem best lekker, heerlijk rustig hobbelen ‘ ohw ik mag lopen, het is groen’… snel oversteken met een kleine versnellen en weer in een rustig tempo verder. Uitkijkend over een stuk weiland met een aantal paarden begon ineens het liedje ‘ let it go’ van Frozen in mijn oren te tetteren….. mijn benen leken ineens vanzelf te gaan… ik begon ongemerkte te versnellen en voordat ik het doorhad liep ik ruim 12km/uur. Oeps…. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar ohhh wat voelde dit fijn. Daarna weer het rustige tempo opgepakt en kwam ik thuis met een bak aan energie en een dikke glimlach op mijn gezicht. Heerlijk!
IMG_3780
De tweede training van deze week was mijn duurloop op donderdag. Ik had geregeld dat ik mee kon rijden met een collega naar het werk om dan in de middag vanaf het werk naar huis te lopen. De avond ervoor zag ik echter dat de wind vanuit het oosten zou komen en dat zou betekenen dat ik bijna de gehele route tegenwind zou hebben. Heel even dacht ik nog om mijn plan op een andere manier ten uitvoer te brengen (gewoon een rondje vanaf huis lopen), maar uiteindelijk bedacht ik mij ‘ ik ga mijzelf toch niet door een beetje wind uit het veld laten slaan?’. En zo liep ik donderdagmiddag gehuld in mijn hardloopoutfit de afdeling af. Buiten was het behoorlijk warm en uiteindelijk was ik heel blij met het windje. Dit gaf nog enige verkoeling, want oefff wat was het warm. Tijdens mijn duurloop moest ik 5x een korte versnelling over 100 meter doen. Deze gingen soepeltjes en voelde fijn. Onderweg genoten van het prachtige landschap en in de buurt van mijn huis nog een klein extra lusje gelopen om de 14 kilometer compleet te maken.
IMG_3829

En tot slot vandaag… 6 kilometer loslopen met 4x een versnelling over 400 meter erin. Geen regen, maar oeffff wat was het benauwd! Gedver, ik kwam dan ook kleddernat thuis, hopelijk is dat morgen een stukje minder.
IMG_3875

Maar goed…..Naast de trainingen moest er natuurlijk ook gewerkt worden en hebben we gister heel de dag geklust in het appartement van mijn vriend. Helaas heeft dat klussen (en dan met name het vele traplopen van en naar 4 hoog) een kleine aanslag op mijn benen gepleegd. Ik vrees nu dus wel een beetje voor morgen, maar ja…..ik kan er nu niks meer aan veranderen en dat wordt dus morgen maar zien wat er gaat gebeuren. Ik ga in ieder geval mijn stinkende best doen 😉

FullSizeRender-2

Hebben jullie een fijne week gehad? Nog mooie plannen voor morgen? En natuurlijk…. Handjes omhoog voor diegene die ik morgen ga zien 😉

Who run the world? GIRLS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *