On the right track

En toen was het alweer zondag… de zondag waarop ik weer mijn 1e halve marathon liep na alle blessureleed van de afgelopen weken. Hoe deze is gegaan, kan je verderop in een korte samenvatting lezen. Maar laten we bij het begin van deze week beginnen, veel leesplezier

Maandag
2e pinksterdag, dus het voelde nog een klein beetje als weekend want mijn vriend was vrij. Toch moest er vandaag gewerkt worden en aangezien ik ook nog wilde fitnessen ging de wekker een beetje op tijd. Ik werkte een groot deel van mijn schema af en na ruim een uur liep ik met een voldaan gevoel de deur uit. IMG_0582

Na de fitness lekker thuis lunchen om daarna bepakt en bezakt met mijn spullen voor het werk eerst nog even richting de masseur te rijden. Ik merkte dat mijn benen een lekkere sportmassage konden gebruiken na de training met Dafne en de 18 kilometer duurloop van de dag ervoor. Na de massage reed ik richting het werk waar ik een rustige avonddienst had.

Dinsdag
Waar de meeste mensen vandaag weer moesten werken had ik juist vandaag een vrije dag. Na een klein beetje uitgeslapen te hebben schreef ik de blog over mijn uitstapje naar Antwerpen om daar te boksen met meervoudig wereldkampioene Christina Hammer. De blog inclusief toffe foto’s (vind ik zelf dan he) vind je hier terug. AvD20160512-0673-Edit-2

Na de boodschappen voor de rest van de week te hebben gedaan probeerde ik een beetje te ontspannen door een boek te lezen op het balkon. Het windje was nog wat fris, maar als het zonnetje scheen was het heerlijk. IMG_0616Ik probeerde mijn gedachten bij het boek te houden, maar moest ook steeds aan mijn tandarts afspraak denken later die dag. Het is een aardige man, maar toch vind ik het altijd vreselijk om te gaan. En vaak valt het achteraf hartstikke mee, maar goed… blijft toch niet mijn ding. Wel grappig, de laatste keer dat ik ging was het vlak voor de marathon van NYC. Ik vertelde dat toen en Ik heb toen gezegd ‘de volgende keer neem ik mijn medaille mee’. Dus met de medaille in mijn tas ging ik op pad en hoe grappig,… het eerste wat hij vroeg ‘ en? Hoe was de marathon van NYC’. Hij had het gewoon onthouden! Hij vond het namelijk zoiets bijzonders hahahahaha. Echt leuk! Dus nu afgesproken dat ik de volgende keer mijn medaille van de marathon van Berlijn zal meenemen 😉

Woensdag
Vandaag moest er weer vroeg gewerkt worden. De dag ging snel voorbij, at een lekkere maaltijd salade als lunch en na het werk thuis 2 krentenbollen. Kom maar op met die baantraining! Helaas werd het weer er niet beter op en toen ik op pad wilde naar de atletiek kwam het met bakken uit de hemel. Dan maar met de auto 😉 . Gelukkig stopte het aan het begin van de training en was het daarna een zeer aangename temperatuur. Tijdens de training ging het echt lekker en liep ik tijdens de kern van 5x 1000 meter mooie tempo’s (gemiddeld 4:38 min/km). Hoppa, begint de vorm dan weer een beetje terug te komen? IMG_0653

Donderdag
Oei wat een nacht! Ondanks dat ik best moe was van de training lag mijn lijf nog na te stuiteren… Na een korte nacht ging de wekker om 5:51 uur echt veel te vroeg. Op werk ging het gelukkig wel goed, maar ik was blij toen ik naar huis mocht. Ik zou eigenlijk vandaag lekker gaan fietsen, maar het weer was niet echt top dus ik had al bedacht om te gaan fitnessen. Onderweg naar huis merkte ik dat ik echt wel heel moe was en na een goed gesprek met mijzelf (hahahahaha met een engeltje en een duiveltje op mijn schouder) besloot ik om daarom ook gewoon niet te gaan. Wat voelt dat dan toch slecht, maar het was wel verstandig. Ik kon daardoor wel mooi mijn blog over het trainen met Dafne Schippers afschrijven. Mocht je deze blog (waar ik heel veel leuke reactie’s op heb ontvangen, waarvoor mijn dank) inclusief toffe foto’s en zelfs een filmpje gemist hebben..klik dan hier13220564_1021321971286838_4935630475637341171_o
In de avond probeerde ik op tijd mijn bedje in te duiken, want de dag erna ging wederom vroeg de wekker af.

Vrijdag
Ik zou vandaag eigenlijk op de fiets naar het werk gaan, maar het kwam wederom met bakken uit de hemel en aangezien ik geen regenbroek heb en geen zin had om 12 kilometer tegen de wind in te moeten fietsen stapte ik maar in de auto richting werk. De dag vloog voorbij en in de middag reed een collega met mij richting de bootcamp georganiseerd door 2 andere collega’s van mij. Ik was er dit jaar om de rest van mijn sportieve collega’s aan te moedigen. Even geen bootcamp voor mij vanwege het gevulde loopweekend ;-). IMG_0682

Zaterdag
Vandaag stond de ladiesrun Oostland op het programma, de ladiesrun georganiseerd door de website vliegendevrouwen.com . Ik zou daar de 5 kilometer lopen als een mooi opwarmertje voor de dag erna. Ik wilde dus niet maximaal gaan, maar toch maakte ik het mijzelf zwaar hahaha. Even korte samenvatting… ik eindigde als 4e dame in een tijd van 22:46 minuten (30 seconden langzamer dan mijn P.R.) en doordat ik als 1e seniore (jonger dan 35 jaar) over de mat kwam en ze dat ook beloonde mocht ik alsnog op het podium. Dat was dus een grote en hele leuke verassing! Binnenkort het uitgebreide verslag over deze loop, inclusief meer foto’s, maar voor nu moeten jullie het even hiermee doen 😉 IMG_0815
De rest van de middag deed ik eigenlijk niet zo heel veel meer, althans dat was het plan hahaha. Mijn vriend had echter heel lief als verassing bij een restaurant gereserveerd. Een restaurant in Leiden waar ze vers gemaakte pasta serveren. Een restaurant waar je uit de vitrine besteld ipv de menukaart omdat het menu per dag verschilt. Het eten was verder heerlijk, echt een aanrader en wij gaan zeker daar nog een keer eten. IMG_0834
Het restaurant lag vlakbij de start/finish van de Leiden marathon dus ik kon mooi ook alvast mijn startnummer ophalen. En maar goed ook, want ik kwam erachter dat er iets mis gegaan was tijdens het inschrijven. Ik heette namelijk ‘Ik mobiel’… iets met een automatisch invulsysteem van mijn macbook wat gekoppeld is aan mijn telefoonnummer hahaha. Gelukkig had ik wel een andere naam ingevuld voor op mijn startnummer anders had ik met ‘ik mobiel’ erop gelopen hahahahaha. IMG_0833

De rest van de avond deed ik zo min mogelijk en ging een beetje op tijd naar mijn bed.

Zondag
Na een nacht heeeeeeerlijk geslapen te hebben ging op tijd de wekker. Vriendlief maakte een heerlijk pannenkoekontbijt terwijl ik mijn spullen bij elkaar zocht. Ondertussen kwam het buiten wederom met bakken uit de hemel, maar goed…wat nu valt, valt straks niet meer toch 😉 . Ik at een aantal pannenkoeken en stapte op tijd de deur uit om richting het station te gaan. Daar stroomde het steeds voller met lopers die allemaal naar Leiden gingen. 1 station later mocht ik er alweer uit en na 1 kilometer wandelen stond ik op Garenmarkt. De eerste bekende vond ik al snel bij de dixi en niet veel later stond een groot deel van ‘team vroem’ bij elkaar. Ik zou met coach Henny samen lopen en vond het stiekem toch wel spannend. Hoe zou het gaan, zou mijn achillespees het houden en hoe zouden mijn benen voelen na weer voor het eerst 2 dagen achter elkaar gelopen te hebben (iets wat ik voor mijn blessure vaak zat deed, maar nu dus al maanden bewust niet). Ook hier wederom een korte samenvatting, want anders heb ik jullie van de week niks meer te vertellen 😉 . Het ging goed, maar was wel zwaar op een gegeven moment. Ik merk dat ik nog de conditie en het duurvermogen mis.  We zijn ook iets sneller gestart dan gepland en na 16 kilometer was ik er wel een beetje klaar mee. Henny heeft mij er doorheen gesleept en uiteindelijk finishte ik in 1:44:04. Een tijd waar ik op dit moment dik tevreden mee ben! Een tijd die maar 3:26 minuten langzamer is dan mijn P.R. op de halve. Binnenkort dus meer over deze dag 😉 IMG_0911
En nu lig ik enigszins uitgeteld op de bank… moe, maar voldaan van dit weekend en deze week. Een week waarin het toch erop begint te lijken dat ik weer op de goede weg terug aan het komen ben. Oké er is nog veel werk te verrichten qua conditie en duurvermogen, maar het begin is er! Yes!

Helaas is het streven om deze week 2x naar de sportschool te gaan weer niet gelukt en ga ik mij er voor in zetten dat dat deze week wel moet gaan lukken! Want ik merk wel dat die core oefeningen zijn vruchten beginnen af te werpen! Aan het eind van deze week mag ik rennen door Den Bosch tijdens de vestingloop. Wie ga ik daar allemaal zien?? Mocht je nog mee willen doen? Je kan je nog t/m donderdag 26 mei inschrijven. LET OP! Op de dag zelf kan je je niet meer inschrijven!

Hoe was jou week? Ook nog een leuke loop gedaan dit weekend? Ben benieuwd hoe het bij jullie is gegaan. En mocht je nog ideeën of vragen hebben voor mijn blog of gewoon vragen over het hardlopen… mail mij dan gerust gaby@gabyrunstheworld.com of schrijf hieronder bij de reacties 🙂

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *