Nu alleen het zwemmen nog ;-)

Het was weer een redelijk druk weekje op diverse gebieden. Een week waarin ik kennis mocht maken met een voor mij nieuwe soort sport, maar ook mijn passie voor hardlopen weer fijn mocht uitoefenen. Mijn week van dag tot dag, veel leesplezier.

Maandag
De dag die als zondag voelde, het was namelijk 2e paasdag. Na een klein paasontbijtje vertrokken mijn vriend en ik richting het werk van mijn vriend om daar wat foto’s voor diverse reviews te maken. Het voorspelde weer was niet al te best, dus we zouden binnen in de fotostudio daar foto’s maken. Met een flink dreigende lucht reden we naar zijn werk, waren een paar uur binnen en kwamen met stralend mooi weer buiten. Uhhhh oke, klein inschattingsfoutje hahahahaha. Tijdens het maken van de foto’s had mijn vriend een leuk idee om iets experimenteels te doen. Alleen de bende die het veroorzaakte… 😉IMG_7502
De foto’s wil mijn vriend nog bewerken, dus nog even geduld voor de reviews inclusief bijbehorende foto’s, maar hier alvast 1. Dit was de ‘zonder water’ foto experiment. GabyShootPasen_4708

Omdat we uiteindelijk redelijk ‘laat’ thuis waren, er windkracht 8 stond en mijn stiefvader gezellig zou komen eten besloot ik om mijn hardlooprondje uit te stellen naar de dinsdag.

Dinsdag
Aangezien ik vandaag weer de nachtdienst in zou gaan, was ik overdag vrij. Ik probeerde uit te slapen, maar helaas werd mij dat wederom niet gegund en was het iets na 8 uur een enorme herrie buiten. Ik bleef wel nog even lekker liggen, maar slapen lukte niet meer. Om 12 uur stond ik in de sportschool, want ik had een personal trainingsafspraak. Ik had 3 weken geleden ook een uur gesport met een personal trainer en ik moest nu progressie laten zien. Zelf had ik al gemerkt dat veel oefeningen veel makkelijker gingen en gelukkig merkte Arjun het ook op. Ik was niet alleen in spierkracht behoorlijk vooruitgegaan, maar ook in krachtuithouding. Er konden dus her en der behoorlijk wat kilo’s erop ten opzichte van eerder en verder kreeg ik ook nieuwe oefeningen. Na een uur was ik compleet gesloopt en verliet ik de sportschool met trillende benen, stijve onderarmen en een grote glimlach van oor tot oor.IMG_7517

Na een lekkere lunch en even wat rust ging ik aan het eind van de middag op pad voor een heerlijk rondje van 10km. Gehuld in mijn nieuwe broek die een patroontje heeft waarbij ik ongeveer iedereen die tijdens het hardlopen naar mijn benen kijkt kan hypnotiseren hihi.IMG_7531

Daarnaast had ik in het weekend een nieuw jasje binnen gekregen en tja… ook al stond er wel een harde wind, eigenlijk was het een tikkie te warm voor dit type jasje. Eigenwijs als ik ben trok ik hem toch aan. Want iets nieuws, moet meteen gedragen worden toch? Je voelt het misschien al aankomen…. na het eerste blok van 12 minuten had ik al en kleine sauna gecreerd rondom mijn bovenlijf en ging die tijdens de wandelpauze uit. Later toen ik even bij het meer wat foto’s maakte werd het toch wat frisjes en ging die weer aan. En echt.. er komt geen zuchtje wind doorheen, heerlijk! Het laatste blokje liep ik dan ook weer heerlijk in mijn jasje, stiekem toch wel lekker.IMG_7544

Ondanks de tikkie zware benen en de behoorlijk stevige wind, liep ik heerlijk en had ik nergens last van.IMG_7576

De rest van de middag/avond deed ik niets anders dan een beetje op de bank hangen en tv te kijken. Zo keek ik onder andere de documentaire ‘de mooiste marathon’ terug. De documentaire waardoor half hardlopend Nederland op zijn kop kwam te staan door de scherpte limieten die NL hanteert ten aanzien van de kwalificatie voor Rio. Ik schreef daar een dag later een korte blog over. Gemist? Klik dan hier.

Woensdag
Toet toet boink boink, na de nachtdienst ging ik met gierende banden richting mijn bed. En wat ik op het werk al had gemerkt, merkte ik helemaal toen ik wakker werd… OH MY… hoe moet ik mijn bed uit??? SPIERPIJN!!! En dit is nog maar dag 1… oh boy, dat wordt nog wat.

Donderdag
Wel eens een pinguïn op de I.C. zien lopen? Nee… nou dan had je mij moeten zien lopen deze nacht… met name als ik net had gezeten en weer op ‘gang’ moest komen…. Na het werk moest ik snel door naar de fysio, want daar had ik om 8 uur een afspraak. Deze deed de shockwave behandeling van mijn achillespees en maakte nog heel lief even mijn hamstrings los. Daarna kon ik eindelijk naar huis om te slapen. Normaal gesproken zou ik nu na het slapen of een rondje hebben gelopen of een uurtje hebben gesport, maar omdat ik nog zo’n spierpijn had besloot ik om gewoon nog een rustdag te pakken. En toen ik dat had besloten kwam mijn vriend thuis met een leuk pakketje… wat ik een week daarvoor had besteld… BANANA hihi, cool hoesje toch?IMG_7588

Vrijdag
Hoppa! De laatste nacht van deze reeks… en om 7:45 uur WEEKEND! Ondanks dat ik moe was, kon ik niet meteen de slaap vatten.. maar uiteindelijk sliep ik zo vast toen mijn wekker 3 uurtjes later ging dat ik echt even na moest denken waar ik was en welke dag het was hahahha. Eerst moest ik even rustig wakker worden, voelde ik nog een tikkie spierpijn, maar oohhhhh wat had ik zin om een rondje te rennen. Het was prachtig mooi weer dus na een lekker ontbijtje ging ik in korte broek en tshirt de deur uit. Mijn eerste korte broeken loop van dit jaar wiehoeee! Ik hoopte dat er met dit mooie weer lammetjes buiten zouden staan en besloot daarom om richting Ter Aar te lopen. Als ik namelijk deze route loop, loop ik langs een boerderij waar elk jaar wel lammetjes te vinden zijn. Maar voordat ik daar was, werd ik na de 1e kilometer al getrakteerd op hele schattige lammetjes aaahhhhhh zo lief! Ik liep vol verwachting verder en ja hoor in grote getallen waren ze.B4261DF3-1190-4DBD-A9EE-E39C8ED5BD9A

Na een tijdje geooohhhhhhddd en geaaaaaaadddd liep ik verder. Ik moest in het begin een beetje op gang komen, maar toen ik op gang was voelde het fijn en vond ik het jammer dat ik alweer moest stoppen na een uur. Kom maar op met dat zonnige weekend!IMG_7673

Zaterdag
Tja… dat zonnige weekend dat bleef vandaag in de ochtend uit. Ik was al vroeg op want er stond iets spannends te gebeuren. Ik was namelijk uitgenodigd om een rondje op een racefiets van het vrouwen fiets merk LIV te gaan fietsen. Aangezien ik nog nooit op een racefiets had gezeten en ze altijd zulke dunne bandjes vind hebben dacht ik alleen maar ‘ohwjee’. Uiteindelijk viel het allemaal heel erg mee en vond ik het eigenlijk hartstikke tof en zat ik een paar uur later stiekem te speuren naar een racefiets (oeps.. nieuwe hobby?). En zoals veel mensen al reageerde op mijn foto… nu alleen het zwemmen nog en je kan aan een triatlon gaan meedoen. Hahahahahaha, wie weet ooit 😉 Meer over deze dag met LIV komt aankomende week online.

Terwijl ik aan het fietsen was probeerde een aantal collega’s samen met een heleboel andere Nederlanders zich in te schrijven voor de dam tot damloop. Ik stond al ingeschreven via Le Champion, scheelt een hoop gedoe en stress. Maar mocht jij wel met zwetende handjes achter de computer hebben gezeten… is het gelukt? Sta jij samen met mij en heeeeeeeel veeeeeeel andere aan de start van de dam tot damloop? Ben benieuwd.

De rest van de dag was ik samen met vriendlief op pad voor een BBQ van zijn windsurfvereniging. Helaas was het niet zulk zonnige weer meer als dat voorspeld werd, maar het eten smaakte er niet minder om.

Zondag
Wederom een beetje op tijd de wekker, want de Rokjesdagloop stond op het programma. Stiekem vond ik wel een beetje spannend, want het was de eerste keer weer 10 kilometer aan 1 stuk hardlopen. Om 14:10 uur ging ik met bijna 300 dames van start, liep lekker, het was warm en mijn conditie is voor mijn gevoel ver te zoeken, maar toch kwam ik met een tijd van 50:29 minuten als 20e dame over de finish. Het uitgebreide verslag over deze hele leuke loop komt ook aankomende week online.IMG_7807

Na deze geslaagde loop kwam mijn vriend met het idee om lekker een biefstukje te gaan eten bij Loetje. En aangezien we toch in de buurt waren… nomnomnomIMG_7802

En nu is het al laat… en zal je misschien dit overzicht pas lezen als je lekker aan je ontbijtje zit op maandagochtend ‘goedemorgen en fijne dag’ dan alvast ;-). En zo niet.. slaap lekker voor straks of werks 🙂 Mede door het biefstuk eten en een slechte planning van mij deze week is het iets later dan dat je gewend bent.

Und jetzt?
Aankomende week staat voor mij de 1/4e marathon van Rotterdam op het programma… benieuwd hoe die zal gaan, maar ik ben eigenlijk nog meer benieuwd naar hoe mijn achillespees en voet voelen na vandaag. Daar zal ik morgenochtend achter komen, altijd weer een ‘spannend’ momentje. Ook zal ik weer proberen om deze week minimaal 2x naar de sportschool te gaan, iets wat mede door de spierpijn afgelopen week niet gelukt is. Ik heb er weer zin in om er vol tegen aan te gaan, en nog maar 25 weken tot aan Berlijn (klinkt nog zo ver weg, maar toch eigenlijk ook wel weer dichtbij) Hoe zit het met jou, zin in een nieuwe week?? Ben benieuwd en lees het graag hieronder.

veel liefs.

3 Comments

 • Debbie schreef:

  Wat lief die lammetjes!!
  Een triathlon (1/16 of 1/8 om mee te beginnen) is echt heel leuk!!
  Vorig jaar in Beesd mee gedaan. Vrouwentriathon.nl. Leuk alleen vrouwen onder elkaar.
  Liefs uit Berlijn!!! Debbie fitfunrun.com

  • Gabriëlla schreef:

   Eerst maar eens beginnen met een beetje leren zwemmen en een fiets aanschaffen voordat ik daar aan ga denken ;-). Maar supertof dat jij al een keer zoiets hebt gedaan, wist ik eerlijk gezegd niet. Tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *