November 2020: een lach en een traan

Het is inmiddels eind december, maar jullie hadden nog het maandoverzicht van November tegoed ;-). Er kwam ‘even’ iets tussendoor. Maar in het kader van ‘beter laat dan nooit’, dan hier alsnog het overzicht van de maand november. De maand waarin ik goed nieuws kreeg en toch weer mijn hardloopschoenen aantrok, maar ook afscheid moest nemen. Genoeg inleiding voor deze blog, tijd voor het echte verhaal 😉 .

Hardlopen

Want jaja waar ik eind Oktober moest stoppen met alle sportactiviteiten omdat de kleine man niet goed groeide in mijn buik kreeg ik na 2 weken rust goed nieuws. De kleine had een groeispurtje gemaakt en was niet meer zorgelijk klein. En Yes!! Ik mocht weer rustig aan een beetje sporten en dus ook hardlopen. Dus dat deed ik, al was het maar om het ‘mentaal’ nog even goed af te sluiten. Ik liep nog 2x hard in de maand november (7,9km in totaal), maar merkte met het laatste loopje dat het niet meer goed voelde lichamelijk. Tijd om te stoppen. En zo liep ik met 34 weken en 4 dagen voorlopig mijn allerlaatste rondje hard. Lang genoeg volgehouden, maar nu was het goed zo.

Bolle Buiken Bootcamp

Gelukkig kan ik ook goed mijn ‘ei’ kwijt in de bootcamp en deed ik dit maar liefst 5x in de maand November. 1 keer in de tuin via Zoom en 1x een circuitje binnen, maar de andere keren heerlijk buiten en gezellig met anderen. Merendeel is al moeder en daar om weer back in shape te komen en ik zuig al hun verhalen en tips op als een spons. Altijd handig voor later, al vergeet ik ook weer een hoop door de ‘zwangerschapsdementie’ hahaha. Tijdens de bootcamp merk ik wel dat mijn buik steeds meer ‘in de weg’ begint te zitten, maar gelukkig past Mirjam van Mom’s planet de oefeningen gewoon aan daar waar nodig is. Daardoor biedt het mij ook de mogelijkheid om dit echt zo lang als gaat vol te houden, heerlijk!

Wandelen

Het wandelen heb ik in de maand November echt omarmd. Geen enorme afstanden, maar meerdere kleine afstanden maakte toch ruim 27 kilometer bij elkaar. Goed voor body en mind. De ene keer in mijn eentje met een podcast en een andere keer gezellig samen met Nicky. En zo fijn, het wandelen kan ik ook nog best een tijdje blijven doen en ook na de bevalling zal dat weer 1 van de eerste activiteiten zijn die ik dan kan doen.

En verder

November was de maand waarin ik dus echt even tijdelijk afscheid moest nemen van het hardlopen, maar helaas ook definitief afscheid moest nemen van 2 dierbaren. Allereerst overleed mijn oma op 89 jarige leeftijd aan Covid19 en daarnaast moest ik mijn kat van 15,5 jaar in laten slapen. Allebei enorm veel verdriet om gehad. Mijn allerlaatste oma die ik nog had. En wat was ze trots dat ik zwanger was en wat keek ze er naar uit om die kleine man in het echt te gaan zien. Maar goed, nu kan ze van boven samen met mijn opa meekijken, trots zijn en over ons waken.


En dan mijn allerliefste kayja, opperdepop was ze. En wat lag ze graag op mijn steeds dikker wordende buik. Als ik er nu aan terugdenk komen weer de tranen. Zoveel liefde voor dit beestje en zoveel liefde kreeg ik van haar terug. Ooit komt er een nieuwe, dan kan die samen met de kleine opgroeien 🙂 , maar voor nu doen we het nog even met de foto’s.

Verder was het de maand van de babywasjes en laatste klussen in huis (whoop whoop de babykamer is af!). Ikzelf kan niet echt meer iets betekenen qua klussen en Nicky doet zijn best, maar we hebben toch ook wat dingen uitbesteed. Heel fijn, maar dat betekend ook klusjesmannen en vrouwen vaak heel de dag over de vloer. En daar waar ik het heerlijk vind om in de ochtend te ‘rommelen’ in mijn pyjama zat ik nu al om 8 uur gestreken en ontbeten te wachten. En dat begint een beetje op te breken… heel stom, maar dat heet hormonen en nesteldrang volgens mij hahaha. Maar goed, het huis wordt mooi en is straks gewoon weer een stuk meer af dan dat het was en dat is ook wel wat waard.


November was dus een maand van een lach en een traan. Vreugde om het groeien van de kleine in mijn buik (en mijn buik) en het weer mogen sporten, maar ook verdriet om het afscheid nemen van. Lang leven het sporten dat ik vooral dat laatste fijn tijdens het sporten kon verwerken. Op naar de maand December! Een dit jaar extra bijzondere Decembermaand 😉 .

van linksboven naar rechtsonder alle weken (week 32 t/m 36)  in November

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *