Nog 5 weken en 6 dagen

Rekken, rekken en nog eens rekken… afgelopen week stond in het teken van het braaf doen van de oefeningen van de fysio. Dit met als doel om weer zo snel mogelijk up and running te zijn in aanloop naar de marathon van New York. En zo trots als een pauw was ik woensdagavond toen ik na lange tijd mijn tenen met gestrekte benen kon aanraken hihii. Het rekken had dus succes.

IMG_7235

Donderdag moest ik weer terug naar de fysio en wist ik dat hij waarschijnlijk dryneedling op mijn heup zou gaan toepassen. Gelukkig viel het mee hoeveel triggerpoints er in mijn heup zaten, dus het echte gejodel bleef dit keer achterwegen ;-). Naast het geprik in mijn heup werd ook even mijn enkel los gemaakt. Dit was toendertijd ook 1 van de boosdoeners en ook dit keer zat deze behoorlijk vast. Met een stuk lossere enkel en iets stijve heup ging ik de deur uit… met als opdracht, blijven rekken en morgen lekker lopen… YES!

En dat lopen dat deed ik vrijdag, wiehoeee. Na een lekkere dag op werk mocht ik een rondje gaan hardlopen. Maar heel gek… ik vond het eigenlijk gewoon een soort van spannend. Na wat getreuzel en een bemoedigend appje van trainer Henny ging ik uiteindelijk op pad. En yes! Dat voelde goed! Mijn enkel voelde ik een beetje, maar dat leek mij niet zo heel gek na het enorme gemanupileer van de dag ervoor. Voor de rest voelde mijn benen gewoon weer als vanouds, dus helemaal blij!

IMG_7261

Qua conditie was het nog niet terug op het oude niveau, helaas had ik sinds een paar dagen een vervelende ‘verkoudheid’ te pakken. Niet zozeer met een kop vol snot, maar eerder keelpijn en hoesten. En op donderdag zelfs een dagje ‘stemloos’. Tijdens het lopen hoefde ik niet te hoesten, maar na het lopen kwamen mijn longen bijna mijn lijf uit tijdens het hoesten (gevoelsmatige dan he 😉 ). Mijn astma medicatie had ik alweer een paar dagen netjes in gebruik, maar ik besloot om er nu ook nog maar een extra ‘puffer’ voor tijdens het sporten bij te gaan pakken…. Bye bye lage hartslag, hallo extra lucht ;-).

Zaterdag voelden mijn benen nog steeds goed, yes! De laatste voorbereidingen voor de dam tot damloop werden getroffen, de tassen werden klaar gemaakt en de startnummers werden alvast op de shirtjes bevestigd. Ja je leest het goed.. startnummers… Het originele plan was namelijk om de dam tot damloop 2 x te gaan lopen. 1x in de ochtend en 1x in de middag. Maar door mijn ‘pijntjes’ en gehoest stond dit plan wel een beetje op losse schroeven. Toch besloot ik om alles klaar te maken voor 2x en zou ik op zondag na de 1e keer besluiten of ik nog een keer zou gaan of niet. Zaterdagavond had ik een gezellige verjaardag, maar lag uiteindelijk nog redelijk op tijd in bed.

En na een heerlijke en bijna hoestloze nacht was het zondag… raceday! Na een stapeltje pannenkoeken ging ik in mijn mooie nieuwe Asics shirt, gekregen van Keeptrack NL, op tijd de deur uit. En om 10:45 uur ging ik van start voor mijn 10 mijl….

IMG_7341

Deze gingen best oke en wiehoeeeeeeeee geen pijntjes. Wel na afloop natuurlijk gehoest en geproest, maar dit was na een 30 minuutjes ook weer gekalmeerd. Ik besloot om toch nog een 2e keer te gaan… dus na 1,5 uur stond ik weer aan de start , dit keer in een shirt van ENRA verzekeringen, van mijn 2e dam tot damloop van die dag. Gezellig samen en met ondersteuning van loopmaatje Jelle voltooide ik de 2e 10mijl…. Het uitgebreide verslag van deze dag komt 1 dezer dagen….1 ding kan ik je alvast verklappen…. Dit doe ik nooit meer….

FullSizeRender

En vandaag…. Op aandringen van mijn vriend en moeder toch maar naar de huisarts gegaan. Ben nu al een week aan het hoesten en aan mijn medicijnen en het schiet dus nog niet echt op. Het eerste wat de huisarts vroeg toen ik binnenliep in de spreekkamer ‘ zo… en? Op schema voor NYC?’ hahahahha briljant hahahaha. Uiteindelijk liep ik met een antibiotica kuur voor mijn ontstoken en zwaar geiirriteerde luchtpijp en bronchusboom de deur uit. Met daarnaast het advies ‘tenzij je koorts hebt, lekker blijven lopen’. TOP! En met 3 dagen moet het al een stuk beter gaan.

IMG_7352

Een kleine vooruitblik op aankomende week:
Beter worden 😉 want aaaaaahhhhhhhhh nog maar 5 weken en 6 dagen tot aan NYC! En potverdorie ik baal wel van deze 2 ‘gedoetjes’… Hopelijk weer snel gewoon weer de ‘oude’. Verder lekker lopen en donderdag naar de fysio. Zondag staat de Vestingloop in Willemstad op het programma, eens kijken of ik dan al weer wat meer ‘puf’ heb.

Hoe is het met jullie? Lekker weekend gehad? Ben benieuwd naar jullie verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *