Muziek aan, omgeving uit?

Lopen met muziek….. De een vind het geweldig, de ander snapt er geen hout van dat iemand met muziek op wil lopen . Iedereen moet lekker doen waar hij/zij zich goed bij voelt, maar laatst had ik wel een mooie discussie met iemand erover. Hij vond het maar vervelend als mensen met muziek op lopen, zeker bij een evenement, want ze horen hem nooit roepen dat hij ze via links graag zou willen passeren. Ik begreep zijn frustratie (en herkende het ook wel een beetje), maar ik vond niet dat hij iedereen die met muziek liep over 1 kam kon scheren. Ik loop zelf namelijk bijna overal met muziek op, maar heb mijn muziek niet hard staan. Sterker nog…. Ik hoor eigenlijk alles en iedereen nog om mij heen. Zo hoorde ik tijdens de halve van Egmond het  publiek langs de kant praten over mijn zebra broek.

Maar toch herkende ik de frustratie van diegene wel een beetje, want ik heb zelf ook wel eens gehad dat iemand met muziek op mij totaal niet hoorde en dat ik diegene een tik op zijn schouder moest geven om er langs te kunnen. Heel irritant.

Tijdens trainingen heb eigenlijk ook altijd muziek aan, maar daar heb ik mijn muziek eigenlijk net zo hard (of beter gezegd ‘net zo zachtjes’) als tijdens een evenement. En tuurlijk, bij mij gaat de muziek ook wel eens een stukje harder als er een lekker nummer voorbij komt, maar dan probeer ik wel nog wat extra mijn mede weggebruikers in de gaten te houden. Ik schrik mij namelijk rot als er ineens iemand van achter langs fietst. En als ik train in het donker heb ik vaak maar 1 oortje in, of de muziek nog een tandje lager, puur uit veiligheid voor mijzelf en indirect ook voor de andere weggebruikers.

Nu zit ik dit te schrijven en denk ik… wat wil ik hiermee eigenlijk bereiken… Ik wil natuurlijk niet de les gaan lezen ofzo, maar ik hoop dat mijn mede-muziek-lopers wel wat bewuster met de volumeknop om willen gaan tijdens een hardloopevenement. Zet hem een keer iets zachter, zodat je andere lopers wel hoort. Dit scheelt jou een duw en de ander een hoop frustraties.

runningmusic_04s

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *