Moltijd

Aloaaaa daar ben ik weer en zoefff het is alweer vrijdag. De afgelopen dagen was ik druk druk druk met allerlei verschillende dingen en had daardoor even geen tijd om hier iets te posten, maar ik maak het goed.. dat beloof ik. Ik zal hier even een korte terugblik geven over deze week en een kleine vooruitblik op vanavond.

IMG_0064Maandag was voor mij een dag om even bij te komen en een mooie dag om mijn verhaal over de halve marathon van Egmond op papier te zetten. Mocht je deze nog niet hebben gelezen en deze alsnog willen lezen, klik dan even hier. In de middag heb ik gezellig geluncht met een vriendinnetje in Leiden en in de avond heb ik even heerlijk een rondje uitgelopen. Dit keer niet alleen, maar gezellig samen met vriendlief. Als 2 verlichte kerstbomen een rondje door het donkere Alphen.

Op dinsdag ben ik vooral druk bezig geweest met het werven van sponsoren voor de marathon van New York. Ik ben als echt ‘salesmeisje’ langs diverse winkels hier in Alphen langs geweest om hun een mooie deal aan te bieden. Reclame voor hun in ruil voor sponsoring van mij en de WE-foundation. De meesten reageerden heel enthousiast, waarvan een aantal zelfs meteen ja zeiden. Echt heel tof! Nu hopen dat er iets moois uit voort gaat komen. Op dinsdagavond moest ik de nachtdienst in voor 3 nachten dus vanaf 22:45 uur was ik present in mijn zusteroutfit op de IC.

Woensdag sliep ik grotendeels van de dag en had ik ‘s avonds na weken eindelijk weer een training op de baan. Helaas had ik overdag minder goed geslapen dan gehoopt en kon ik dat tijdens de training wel IMG_0083merken. Ook zat ‘Egmond’ nog enigszins in de benen dus heb ik het even iets rustiger aangedaan. De kern van de training bestond uit een pyramideloop van 200-400-800-1200-1500-1200-800-400-200m. Omdat mijn benen na de 2e 1200 meter echt wel moe waren hoefde ik alleen de 800 meter nog te doen en mocht ik de 400 & 200 meter skippen. Meestal vind ik het niet leuk als ik minder moet doen dan de rest, maar in dit geval was ik het volkomen met de trainer eens. Ik moest per slot ook nog een volledige nacht erna werken, dus ik kon de energie ook nog wel gebruiken.

De nachtdienst van woensdag naar donderdag liep verder rustig en na 9 uur gewerkt te hebben kon ik heerlijk mijn bed induiken. De ‘nachtrust’ verliep dit keer een stuk beter en toen ik wakker werd zag ik dat een leuk mailtje had gehad. Mail van een winkel in Alphen waar ik op dinsdag was geweest dat ze mij wilde gaan sponsoren. YES! En dat was er weer 1 bij. Daarna heerlijk nog even Wie is de mol gekeken… volgen jullie dat ook? Wie denken jullie dat de mol is? En nu niet allemaal de vingers naar mij wijzen… want deze week met die nachtdiensten leek ik inderdaad zelf ook wel een beetje een mol. In het donker naar bed en met het donker weer wakker worden. Rond 22:15 uur was het weer tijd om richting het werk te gaan voor de laatste nachtdienst van deze reeks.

En nu is het dus alweer vrijdag en heb ik al weekend! Heerlijk! Zo meteen eerst even een paar uurtjes slapen en dan een looptraining doen. Ben benieuwd hoe die zal gaan, aangezien ik vanwege het terugschakelen naar een normaal ritme maar 3,5 uur slaap overdag. Genieten zal het sowieso gaan worden, maar wat het tempo gaat worden… we zien het wel ;-).

En vanavond ga ik naar Amsterdam, naar een speciale marathonavond. Deze avond vindt plaatst in de kantine van de atletiekvereninging Phanos bij het Olympisch stadion. Bij deze avond zal er meer verteld gaan worden over goede voeding en het gebruik van voedingssupplementen. Dit zal verteld gaan worden door Jack van Dijk, orthomoleculair specialist en sportconsultant. german finishDaarnaast zal twee-voudig winnaar van de New York marathon, German Silva, tips en tricks geven voor succesvol hardlopen en een gezond leven. Naast dat dit een informatieve avond is en ik waarschijnlijk met een vol geschreven A4 thuis zal komen zal er ook een loting plaatsvinden…. Er gaat namelijk een startbewijs voor de marathon van New York verloot worden!! Hoe cool is dat! Duimen jullie even voor mij mee dat ik hem mee naar huis mag nemen 😉 Een aantal loopmaatjes van mij zullen ook vanavond aanwezig zijn dus het zal in ieder geval een leuke avond gaan worden.

Voor dit weekend heb ik geen wilde plannen. Ik had eerst nog gedacht om de Vondelparkloop te gaan doen zondag, maar ik zag dat deze al uitverkocht is. Het wordt dus gewoon een heerlijke duurloop met verschillende tempo’s in de polder.

Jullie nog leuke plannen voor het weekend?

image

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *