Review: met ASICS de zomer door?

Mijn zomerse hardloopkleding is alweer even uit de kast en drie weken geleden mocht ik daar 5 nieuwe kledingstukken van ASICS aan toevoegen. Ik heb ze uitvoerig getest en hieronder kan je mijn mening over deze zomerkleding van ASICS terugvinden.

mei2015_asics8

Korte broek

Toen ik de doos met kleding uitpakte zag ik als eerst een hoop roze, yes! Mijn kleur! Ik werd echter iets minder enthousiast toen ik zag dat het een korte broek was. Nou vind ik een korte broek niet zo erg, maar van die flubberende korte broekjes zijn met mijn stevige bovenbenen vaak niet geschikt. Vaak kruipen ze omhoog met als gevolg een lelijke schuumei2015_asics4rplek aan de binnenzijde van mijn bovenbenen. Ik laat deze broekjes dan vaak ook links liggen als ik een nieuwe korte broek nodig heb. Maar goed, ik moest hem toch echt testen, dus ik trok hem aan en bij wijze van een ieniemienie test rende ik mijn appartement door. Huh… hij blijft zittten. Oké oké, rondrennen in een klein appartement is nog niks in vergelijking met de buitenwereld, maar mijn enigzins negatieve houding ten opzichte van het flubberbroekje werd al iets positiever. Wat mij verder opviel was dat er een mooi zakje met rits inzat voor bijvoorbeeld je sleutel. Wat ik echter miste was iets van een binnenbroekje, ohwjee cross my fingers dat hij niet omhoog kruipt tijdens het lopen 😉 .  Wel zit er, ondanks de elastiekenband, nog touwtjes om hem aan te snoeren.

Een dag later ging ik in het broekje op pad en ik werd echt positief verast, de heerlijk zachte en vrolijke stof bleef namelijk goed zitten. Het enige aandachtspunt ,omdat er geen binnenbroekje in zit,…. doe er geen string onder aan…. Maar gewoon een onderbroek of boxershort. Het broekje had namelijk bij mij de neiging om in mijn bilnaad te kruipen. Ik had hier de eerste keer even niet bij stilgestaan en kreeg van 2 bouwvakkers al wat opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd. Met een boxershort eronder blijft ie verder prima zitten. Kortom… een hele fijne korte broek en 1 die ik nog heel vaak deze zomer zal gaan dragen. Vind je de kleur roze nou net even te heftig als korte broek, hij is ook in het blauw verkrijgbaar.

Tank Top

In de doos zat ook een gele tanktop die ik mooi kan combineren met de roze korte broek. Deze tanktop is wederom van heerlijk zacht materiaal en heeft een paar kleine details met reflecterend materiaal. De tanktop vormt zich mooi naar je lichaam, maar kruipt niet omhoog tijdens het lopen. Een mooie basic voor deze zomer! Is geel nou niet zo jou kleur, dan is die er ook in het roze 😉

Lichtgewicht Jasje

Het andere roze item wat ik uit de doos trok was een jasje. Een superlicht jasje met een vrolijk printje (hetzelfde printje als de roze korte broek) en een klein zakje/tasje erbij. Uhhhh en daar moet dat gehele jasje inpassen??? Volgens de beschrijiving wel, dus dat moest natuurlijk gelijk getest worden. En jawel, het hele jasje past in het kleine zakje. En aan dat zakje zit een bandje die je om je arm kan doen, waardoor je hem tijdens het lopen gewoon aan je arm kan hangen of in je hand kan houden. Een paar dagen later was het wat kouder en ging ik in dit jasje op pad. Ondanks het frisse windje en het gemiezer, had ik het al vrij snel warm en kon het jasje uit. Normaal doe ik dan het jasje om mijn middel, maar dit keer had ik het bijgvoegde zakje meegenomen. Al hardlopend propte ik het jasje erin en ging ik met de kleine knapzak aan mijn arm door. Doordat het weinig weegt vergeet je al snel dat je iets aan je arm hebt hangen. Stiekem toch best handig. Het jasje is verder wind en water afstotend, maar daarnaast toch ademend. Heel fijn voor de frisse ochtendruns of als het gewoon een koude zomerse dag is. Het jasje heeft 1 zakje, op je borst, waar prima je sleutel in past. Mocht je geen roze jasje willen, dan is die ook verkrijgbaar in een mooie blauwe kleur.

mei2015_asics2

Muscle support driekwart tight

Het volgende item die ik uit de doos haalde was een driekwart tight, maar niet zomaar een driekwarts tight, maar 1 uit de muscle support lijn. Toen ik deze voor mij hield, dacht ik… oeiiii ik hoop dat die past. Hij oogt namelijk nogal klein, maar hij zit eigenlijk heel comfortabel. Niet te strak, maar je voelt wel dat die ondersteuning geeft. Ik had al veel over deze lijn van ASICS gehoord en ik was dan ook heel benieuwd naar de werking ervan. Ik ken het effect van compressiekousen maar al te goed, maar hoe dit zou voelen in kleding??? Ik ging op pad voor een mooi rondje en merkte op een gegeven moment dat ik een beetje moe werd. Vaak zakt mijn loophouding dan een beetje in, maar ik merkte nu dat ik hierin werd gecorrigeerd door de broek. Dit klinkt vast heel gek als je het leest, maar ik denk dat als je het vaker met deze kleding gelopen hebt je het wel herkent. Alsof ik een steuntje bij mijn heupen kreeg. Een klein minpuntje bij deze broek….. Ik mis een zakje met rits. Wel zit er een heel klein zakje aan de binnenzijde van de broek voor 1 sleutel (met klittenband zodat die goed afsluit). Maar je kan niet echt een pasje ofzo meenemen in deze broek. Verder heeft deze broek reflecterende details die bij elke beweging er anders uitziet. In mijn broek is het een blauwe kleur, maar je hebt hem ook met een bronsachtige kleur. Het is een fijne broek en ik weet zeker dat dit 1 van mijn favorieten onder de ¾ broeken gaat worden.

mei2015_asics3

Shirt

Een bijpassend blauw shirt voor bij de muscle support broek is het laatste item. Sneldrogend en ademend van een zachte stof. Met reflecterende details. Prima shirt, niks op aan te merken.

Ik heb de kleding meerdere malen op diverse afstanden getest. Ook heb ik de kleding dus meerdere malen moeten wassen en ook na het wassen blijft de kleding mooi!

Kortom, Ik ben net als de vorige keer positief verast. Wel een paar kleine puntjes die ik anders gedaan zou hebben (als ik kledingmaker geweest zou zijn) maar verder vind ik het prima kleding om in hard te gaan lopen deze zomer. Je zal mij dan ook  zeker vaker gaan zien in deze kleding! Ben jij al helemaal zomerproof?

 It’s a big world. Go run it!

mei2015_asics5

1 Comment

  • Miranda schreef:

    Wat gaaf om dit te mogen testen! En wat een leuke items zeg.
    Vooral het blauwe shirtje vind ik leuk, blauw is mijn kleur haha. Maar ook het roze/gele setje ziet er gaaf uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *