Leuke uitdaging voor jou?

Zoals je waarschijnlijk wel kunt merken beginnen de dagen alweer een klein beetje langer te worden en werken we langzaam weer toe richting de lente en natuurlijk de zomer! Heerlijk!

Zaterdag 21 juni is het de langste dag van het jaar en is het Global Running Day. En ASICS heeft net zoals de afgelopen 2 jaren het evenement Beat the Sun opgezet. Beat the Sun is een extreem hardloopevenement dat op 21 juni 2016 start en finisht in Chamonix. Amateur hardlopers krijgen de kans van hun leven om samen met ervaren hardlopers een unieke estafettewedstrijd te lopen. De race speelt zich af op zeer wisselend terrein en op verschillende hoogtes: van technische trails tot lange wegtrajecten en zwaar klim- en afdaalwerk in de bergen. Elk team doorkruist Frankrijk, Italië en Zwitserland binnen slechts één dag.fbe9ad53-bf9d-46cf-8a69-68539860ac14

Internationale race

De komende maanden worden acht intercontinentale teams samengesteld. Zij strijden tegen elkaar om als eerste team de zon te verslaan. Want dat is het ultieme doel: binnen 15 uur, 41 minuten en 35 seconden rondom de Mont Blanc – de hoogste piek van Europa – te lopen. Elke hardloper loopt twee estafettes  tussen de 3km en 19km. Er zijn 3 Europese teams, 2 Amerikaanse teams, 2 teams Zuidoost-Azië en een team Afrika. En het leuke is: in elk team is er plaats voor drie amateurs.

060a7385-c6fd-4772-b812-9d9c43c4adea

En hoe tof… jij kan daar dus bij aanwezig zijn! Oké je moet je wel eerst aanmelden via #BeatTheSun community en duimen dat je tot de laatste 50 behoort. Op 25 April maakt ASICS deze 50 finalisten bekend voor het evenement in Chamonix. Hoor jij daarbij? Dan mag je een toptrainingsprogramma volgen waarmee je wordt voorbereid op het evenement. Op 20 mei worden de 24 definitieve winnaars voor ASICS Beat the Sun gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury. Ben jij geselecteerd? Dan word je de laatste maand gevolgd en ondersteund door een professionele sporter uit jouw team. Uiteraard zorgt ASICS voor de juiste schoenen en uitrusting voor de training en de grote dag van de wedstrijd.

Leuk! Maar niks voor mij, lees toch even verder!

Mocht je nou denken… hartstikke leuk, maar absoluut niks voor mij om als ‘berggeit’ een estafette te lopen..of ben je, net als mij, die dag net even niet beschikbaar… dan is er ook nog een alternatieve optie om toch een beetje mee te doen aan Global Running Day. Namelijk met een persoonlijk hardloopdoel die jij dan bereikt op 21 juni!

De #BeatTheSun community is namelijk óók het online platform voor Global Running Day. Hier stel je jouw persoonlijke hardloopdoel voor 21 juni 2016 op (zonder dat je dus direct meestrijdt naar een startbewijs voor het Beat the Sun event in Chamonix, die keuze is aan jou). Jij krijgt in deze community toegang tot het exclusieve Global Running Day online trainingsprogramma. De eerste module van het #BeattheSun online trainingsprogramma begint op 1 maart. Je krijgt dan advies over krachttraining, voeding en trailrunning. Dit is ontwikkeld door professionele coaches van ASICS en helpt jou je doel te bereiken op 21 juni. Op deze langste dag van het jaar strijden er dus wereldwijd miljoenen hardlopers naar hun ultieme hardloopdoel.composite20160210-8788-1ge7sij_medium.

Ik zal zeker mee doen met de Global Running Day, alleen dan helaas niet in Chamonix. Nu alleen nog aanmelden bij de #BeatTheSun community en dan een mooi doel verzinnen voor 21 juni 2016!

Doe jij ook mee? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *