Let the taper begin!

Gister liep ik mijn laatste lange duurloop en kan het echte afbouwen nu beginnen. Met nog maar 2 kleine loopjes op het schema moet ik dan toch echt klaar zijn om aankomende zondag te knallen!! 1 ding weet ik zeker… ondanks de zenuwen heb ik er megaveel zin in!

Gister om 10 uur kon ik eigenlijk maar aan 1 ding denken….. ‘ KABOEM’ over een week klinkt nu het kanonschot als start voor de marathon van Rotterdam. Na een rustig ontbijtje was het tijd om mijn eigen denkbeeldige kanonschot af te laten gaan, om de laatste lange duurloop te voltooien.IMG_2037

Iets voor 12 uur gingen vriendlief en ik naar buiten om aan onze laatste lange loop te beginnen. Nicky loopt zondag de kwart marathon dus hij liep ongeveer een 5km gezellig met mij mee om daarna weer terug naar huis te lopen.

IMG_2096Het programma wat ik op gekregen was 2 uur lopen op hartslag zone 2 en daartussen 4x 15 minuten op 5:27 min/km. Waarom zo specifiek geen idee, maar het was een heerlijke afwisseling. Mijn Garmin had ik vooraf al ingesteld dat ik elke 15 minuten dus van zone 2 naar 5:27 min/km zou gaan dus ik hoefde eigenlijk alleen maar te lopen en te genieten.

En dat genieten dat kon ook haast niet anders met dat mooie weer. Heerlijk af en toe met een licht briesje tegen onder het genot van een verwarmend zonnetje. Ik was blij dat ik geluisterd had naar de adviezen op instagram… korte broek en t-shirt want oefff zelfs dat was uit de wind soms nog warm.

De km’s vlogen voorbij, genietend van de mooie route langs het water. Een onbekend deel langs een uitloper van de Braasem. En later bij Hoogmade de polder in richting Koudekerk aan den Rijn.

IMG_2068

En toen zag ik een groepje mensen lopen met een jack russel…. Ik moest nog even hard in mezelf lachen om het hondje want hij was op zijn paasbest gekleed… met een strikje om. Maar toen het hondje steeds dichterbij kwam en doelbewust in mijn roze Herzog kousen ging hangen vond ik hem niet zo grappig meer. Vol in de remmen, want anders zou het hondje ergens midden in het weiland beland zijn… Gelukkig trok het baasje hem er snel af, maar een sorry kon er niet eens vanaf. Snel door langs het pad met de wilgen waar ik de vorige keer een mooie grutto had gespot. En jawel… niet veel later, zag ik er weer 1. Wat een mooie beesten.

IMG_2088

Inmiddels was ik aanbeland in Koudekerk en stonden de laatste 15 minuten op 5:27min/km op het programma, jammer. Ik was er alweer bijna…..Nog nagenietend van alle lammetjes, kalfjes en zelfs de eerste vlinder stapte ik 15 minuten later en ruim 20km rijker voldaan het huis binnen.

Het taperen kan nu echt beginnen!!!

IMG_2092

2 Comments

 • Joan schreef:

  Gaby!! Wowww, respect! Nu ‘alleen’ die marathon nog maar:) Maar serieus, super gaaf je zo te kunnen volgen. Zo zin om samen met jou ook een marathon feestje in New York te bouwen:) Ik kom je volgende week aanmoedigen hoor! X

  • Gabriëlla schreef:

   Hihihi ja alleen nog effe die duurloop door het centrum van Rotterdam toch ;-). Superleuk en ook heeeele fijn dat je komt aanmoedigen… kan ik denk ik wel gebruiken hahaha. Waar ga je ongeveer staan? Let ik extra goed op! Ondanks dat ik wel het gevoel heb er klaar voor te zijn (en soms ook weer totaal niet, maar dat negeer ik dan maar) blijft het wel heel spannend!

   Jaaaaaa NYC!! zo’n zin in!! En de weg er naar toe.. 1 groot feest!

   Spreek je snel xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *