LED there be light

Twee weken geleden liep ik aan het einde van de middag een heerlijk rondje met een prachtige zonsondergang. Ik liep inmiddels alweer terug richting mijn huis toen ik midden in een fotoshoot belande. Ik was zelf wat foto’s aan het maken met mijn ‘selfie techniek’ toen we aan de praat kwamen over de foto’s die ze aan het maken waren. Het bleek een fotoshoot te zijn voor Led-vestjes speciaal ontwikkeld voor het hardlopen. Met een gekke bek vroeg ik of ze nog een vrouwelijk model nodig hadden en voordat ik het wist mocht ik er 1 aan een aantal keer voor de camera heen en weer lopen.

012-LV0217web-corr

 

Ik kreeg het led-vestje mee naar huis om te testen, dus dat heb ik mooi de afgelopen weken een paar keer kunnen doen. Oké ik liep niet altijd in het pikkedonker buiten, maar om te voelen of het lekker zat hoefde het niet donker te zijn. En om te testen of die genoeg licht geeft en goed zichtbaar is moest ik natuurlijk wel even het donker in.

Het hesje is voorzien van reflecterend materiaal en 14 kleine led lampjes. De lampjes kunnen op 3 standen knipperen

  • langzaam knipperend
  • snel knipperend
  • continue aan

Deze standen kan je doorlopen door heel simpel meerdere malen op de aan/uit knop (deze zit op het midden van de accu) te drukken.De LiPo accu wordt opgeladen via het bijgeleverde USB/mini USB kabeltje. En met een volledig opgeladen accu kan je er 8 uur mee lopen. Je hoeft hem dus niet na elke loop op te laden.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 17.51.30

Het hesje kan je het beste vergelijken met een soort van opengewerkt jasje. Je trekt hem namelijk ook op de manier dat je normaal gesproken een jasje aantrekt aan. Het ‘kruis’ zit op je rug en door de grote gaten steek je je armen. In het midden van het kruis zit de accu wat tevens ook de aan/uit knop is. En dat vind ik een klein nadeel van dit vestje… je moet of heel lenig zijn om het knopje te vinden als deze op je rug zit of je moet de lampjes al aan doen als je het hesje aantrekt.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 17.50.54

Het hesje is vanaf een ruime afstand goed zichtbaar in het het donker, maar als je goed wilt zien waar je je voeten neerzet is het licht wat karig. Zeker als je in een heel donker gebied hardloopt. Maar als je veelal op goed verlichte paden loopt en zelf geen grote ‘bouwlamp’ aan verlichting mee wilt nemen is het een prima hesje.

030-LV0217web

Als je het hesje eenmaal goed hebt afgesteld (het is een one size fits all hesje) blijft deze prima zitten en verschuift hij ook niet. Het hesje Is makkelijk aan en uit te trekken. Hij is licht van gewicht en daardoor voel je hem ook eigenlijk niet zitten tijdens het hardlopen. Iets wat ik zelf altijd erg prettig vind en als een groot pluspunt ervaar

Minpunten

  • De aan/uit knop zit op je rug
  • Het vest is wel goed zichtbaar, maar geeft te weinig licht af om te zien waar je je voeten neerzet

Pluspunten

  • Hij blijft goed op zijn plaats zitten
  • Je voelt hem niet zitten tijdens het lopen, dus geen excuus dat het niet lekker zit 😉
  • Je bent goed zichtbaar
  • Accu gaat redelijk lang mee

Kortom, een hardloophesje dat goed op zijn plaats blijft zitten en waar je goed zichtbaar in bent.

013-LV0217web

De prijs van het led-vest is €24,95 en leverbaar in de kleuren groen & geel en is op de website van Led-vest.nl te bestellen.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *