THE Killertraining

Met 1 training in mijn schema heb ik een echte haat/liefde verhouding. Het is maar een training van 35 a 40 minuten, maar wel 1 van de trainingen waarbij ik na afloop het meeste een gevoel heb dat ik een dikke vette wedstrijd heb gelopen. Aan de ene kant is het fijne training, waarbij ik even maximaal mag gaan. Maar aan de andere kant is het ook een training waarbij ik altijd blij ben als die weer klaar is. Ik noem deze training dan ook niet voor niks ‘ THE KILLERTRAINING’.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat dit inhoud…., maar helaas kan ik hier niet al teveel over vertellen, aangezien ik dan misschien teveel verklap van de trainingsmethode van mijn trainer. En ik denk dat hij daar niet blij van wordt. Het is in ieder geval een pittige intervaltraining met korte rustmomenten.

killertraining

Ik heb deze training in het voorjaar en de zomer meerdere malen gedaan en ik moest mij dan altijd even ‘psychisch’ voorbereiden om te gaan. Een aantal keer is zelfs mijn vriend mee geweest op de fiets voor de support. Maar ineens was deze training uit mijn schema verdwenen en begon ik hem zelfs te missen. Dat had te maken met de intensievere groepstrainingen en later de baantrainingen.

Maarrrrrr vorige week zondag kreeg ik mijn nieuwe schema via de email….en jaaaaa daar was die weer. Mijn aan de ene kant gehaatte, maar ook geliefde training was terug.

En afgelopen woensdag ging ik op pad… op pad om the killertraining te killen… En ik kan je zeggen…. het was heerlijk! Vooral toen ik klaar was ;-). Nee hoor ook tijdens heb ik genoten, even heerlijk voluit gaan over de weggetjes langs de boerderijen en dat onder het genot van een winters zonnetje.

Alleen 1 leerpunt voor de volgende keer, toch iets beter mijn energie verdelen. Ik kwam nu op het einde toch echt een beetje tekort (mijn hartslag wilde niet snel meer naar beneden), omdat ik in het midden net even teveel had gegeven. Ja, je leest het goed… een volgende keer… want 17 februari staat deze training alweer op het schema…. en ik kan je zeggen… ik kijk er naar uit 🙂

Maar nu ben ik wel heel benieuwd….heb jij ook een training waar je een haat/liefde verhouding mee hebt? Laat het even weten in de reactie’s onder deze blog 🙂

7490e083dc3916b694c5564f26dec7ed

7 Comments

 • Stephanie schreef:

  Hallo

  Ik volg je blog al hele tijd. Altijd toffe artikeltjes! Ik herken me zeer goed in je gevoel over deze training. Ik ben in volle voorbereiding van marathon en de lange trainingen vormen doorgaans geen probleem maar de killertraining dus wel. Dag ervoor begin ik er al over te zagen tegen vriendlief maar eens gedaan kan ik er niet over zwijgen hoe geweldig het wel niet was!

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Stephanie,
   Wat leuk dat je mijn blog volgt! En supertof dat je het leuk vind :-). Hahahahahaha echt herkenbaar en wat grappig dat ik daar dus niet de enige in ben. Hoe gaat het verder richting je marathon? Welke ging je ook alweer doen (volgens mij heb ik dat al een keer eerder gevraagd, maar ik weet het even niet meer). Veel succes met je trainingen in ieder geval!
   Ohw en mocht je echt niks willen missen.. je kan eventueel het hokje ‘ email me als er nieuwe berichten zijn’ aanvinken… dan krijg je het direct in de mail.
   Groetjes Gaby

 • Arie schreef:

  Ik heb juist een hekel aan de rustige trainingen. Niets is lekkerder dan mijn eigen fysieke grens opzoeken. En dan liefst net door die grens heen. Langzaam is saai.

  • Gabriëlla schreef:

   Hey Arie,
   Uiteindelijk ben ik ook wel weer blij met deze trainingen, want even helemaal jezelf geven is en blijft toch echt een kick geven. Vandaar mijn haat/liefde verhouding met deze training. En inderdaad langzaam is saai, maar door regelmatig langzaam te trainen, wordt je op den duur sneller.
   Hoe is het verder met jou? Nog aan het trainen voor een specifiek doel?
   Groetjes Gaby

 • Miranda schreef:

  Altijd weer leuk om te lezen hoe jij een training of wedstrijd beleefd of hoe je ermee om gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *