Juni – Juli – Augustus 2020: Oei! Ik groei!

OEPS!! En toen kwam begin juni alweer de laatste blog online en inmiddels zijn we dus een paar maanden verder. Een aantal maanden waarin veel op lichamelijk gebied veranderde en er weinig op sportief gebied gebeurde. Mocht je het nog niet ergens anders hebben gezien of gelezen… Ik ben Zwanger! Inmiddels ruim 23 weken en dus al over de helft. Tot op heden mag ik denk ik niet klagen qua klachten, maar dit verklaard dus wel waarom ik in de maanden April en Mei al een stuk minder kilometers maakte ;-).


Maar goed, het is en blijft een blog over hardlopen en inmiddels ook fietsen… dus tijd voor een terugblik op de afgelopen zomer met een XXL editie ;-). Veel leesplezier.

Juni ‘ the word is finally out’

Een maand waarin ik 60,5 kilometers hardliep, 128,5 kilometers op de racefiets zat en 1x meedeed met een bootcamp. Juni is ook de maand waarin ik eindelijk bekend durfde en kon maken dat ik zwanger ben. Mijn buik en voorgevel groeide immers ook gestaag en op een gegeven moment viel het dus ook niet meer te ontkennen ;-).


Maar goed… de maand juni dus… de maand waarin ik mijzelf steeds weer wat beter begon te voelen en wat meer energie begon te krijgen. Desondanks was de maximale afstand die ik tijdens een run hardlopend aflegde 12 kilometer, wat stiekem aanvoelde als een marathon. Zo enorm gek. Ik had een gezellige rundate met Simone, Linda en Wendy waarbij ik ze mijn mooie Alphen tijdens een 10 kilometer run liet zien. Ik liep een aantal virtuele run’s voor het goede doel en ontving daarvoor weer een aantal mooie medailles. Toch mis ik de sfeer en gezelligheid van een ECHT hardloopevenement, maar goed het is even niet anders.


Naast het hardlopen zat ik ook een aantal keer op de racefiets. Wel een stuk minder dan ik had gehoopt, maar goed… soms is het nou eenmaal zo. Ik had in ieder geval een gezellige en mooie rit samen met fietsmaatje Leone en deed nog een paar soloritjes.


Met de kilometers van deze maand en de maand Mei voltooide ik mooi de Heldenride van Tourrides en kreeg daar recent een hele mooie en vooral grote medaille voor opgestuurd. Helaas wel de verkeerde qua kilometeraantal, maar ja… ik zie het maar zo dat ik de kilometers voor 2 fietste 😉

Verder shopte ik samen met Nicky een aantal mooie spullen voor de babykamer, kleding voor mijzelf, vierde we dat we alweer een jaar getrouwd waren en zaten we weer sinds heel lang lekker op een terrasje te eten. En misschien wel 1 van de mooiste momenten deze maand.. eindelijk kon ik weer naar mijn oma in het verpleeghuis en kon ik haar  vertellen dat ze overgrootoma ging worden.

Juli

En toen was daar alweer de maand Juli, de maand waarin ik in totaal maar 32,5 kilometers liep en 105,5 kilometers op de racefiets aflegde. Niet heel veel, maar inmiddels is het motto omgeslagen naar ‘ elke kilometer is er 1’. Geen idee hoelang mijn lijf het hardlopen en fietsen leuk blijft vinden, dus dan maar blij zijn met elke kilometer die wel gaat. Deze maand legde ik ook een paar van de kilometers af in het Duitse Sauerland. We waren een aantal dagen te gast in het huis van mijn schoonvader en genoten maximaal van de dagen weg. Niks moet, alles kan. We wandelde een mooie route met zijn tweetjes (of drieën hahaha) en genoten van de vergezichten. Zo grappig hoe het er anders uitziet en dat op nog geen 4 uurtjes rijden.


We hadden mazzel met het weer en hebben nog heerlijk kunnen BBQ-en en een leuk stadje kunnen bekijken terwijl het in Nederland met bakken uit de hemel kwam. Met het hardlopen genoot ik van de andere omgeving, zeker omdat ik nu door de relatief korte rondjes in Alphen vaak hetzelfde zie.

Na de paar dagen Duitsland was het tijd om weer vol aan de bak te gaan op werk en werkte ik een horrorrooster in de maand juli. Daardoor was ik veel moe en had ik weinig energie om hard te lopen en te fietsen. Maar zodra ik wel de energie had probeerde ik in ieder geval wel iets te doen en genoot ik van de kilometers die ik wel maakte. Ik ontving van Garmin de ‘Garmin edge 830’ en testte deze uit. Later deze maand komt daar overigens een review over.

Verder hadden we deze maand op 10 juli met 16 weken een pretecho om te kijken of de kleine in mijn buik een jongen of een meisje zou zijn… en na een echo die vrij lang duurde, want de kleine wilde het niet laten zien (nu al eigenwijs)… liet HIJ het toch zien! Jawel het wordt een jongetje 🙂 . Nu kan het echte shoppen van kleding en spullen voor de kleine man echt beginnen 😉

Augustus

Na de drukke maand Juli qua werken voelde de maand Augustus echt even als een verademing roostertechnisch gezien. Ik had daardoor meer energie en merkte dat ik sowieso alweer meer energie heb dan in de voorgaande maanden. Toch is het niet echt terug te zien in de kilometers die ik liep en fietste, maar dat had te maken met de hittegolf waarmee te maken hadden. Desondanks liep ik toch 37,7 kilometers hard en fietste ik er 45,7. Maakte ik een gezellige zomeravond wandeling met Nicky en deed ik een ‘Bolle buiken bootcamp’.


Op hardloopgebied hobbelde ik lekker door. Wel merk ik dat mijn buik steeds wat zwaarder begin te worden en dat mijn huidige hardloopkleding steeds wat minder lekker begint te zitten. Maar met het nog steeds het motto ‘ elke kilometer is er 1’ wist ik, ondanks de hittegolf toch zelfs nog wat meer kilometers te lopen dan de maand ervoor. Ik voltooide 2 virtuele run’s en ben heel blij dat mijn lijf het lopen nog trekt. Hopelijk volgen de komende maanden ook nog wat mooie kilometers.

Waar ik het aantal kilometers op de fiets de vorige maand al weinig vond zat ik in Augustus slechts 1 keer op de fiets. Oké beter 1 keer dan geen keer, maar toch… OF het was TE warm, OF het waaide te hard/regende, OF ik was aan het werk. De keer dat ik erop zat waren de 1e 17 kilometer behoorlijk ‘ harken’ en twijfelde of ik naar huis zou gaan via een kortere route, maar toen ik eenmaal even een stuk achter iemand had gehangen en de benen warm werden door de 30/31 km/uur was ik op stoom en fietste ik mijn bedachte rondje af.

Tijdens de hittegolf lag ik veel te dobberen in het opblaaszwembad in de tuin. Normaal gesproken ben ik al niet zo van enorme hitte in NL, maar dit jaar met een kleintje in mijn buik is het helemaal zweten geblazen. Broeikas 2.0.

Over 2 en 0 gesproken.. ik had deze maand de 20 weken echo. Gelukkig is voorzover alles goed met de kleine smurf en groeit hij precies volgens verwachting. Ook begin ik de klein steeds meer te voelen en ook Nicky heeft hem al gevoeld. Erg bijzonder allemaal.

Gelukkig was de hittegolf aan het einde van de maand ten einde en deed ik een klein dansje in de regen toen er eindelijk een echte regenbui viel. Ik volgde aan het einde maand van de maand ook een proeflesje van een zwangerschapstraining/bootcamp en vond het zo leuk dat ik gelijk een strippenkaart heb aangeschaft. Fijn om onder begeleiding van een fysio gecontroleerd te kunnen sporten.


Verder hadden we deze maand de trouwerij van de moeder van Nicky en haar nieuwe liefde Henk. En ondanks dat het niet groots werd gevierd pakte ik wel uit qua jurk. Even wat anders dan een sportief outfitje 😉


De afgelopen maanden stonden dus vooral in het teken naar luisteren naar mijn lijf. Normaal doe ik dit altijd wel al, maar nu was het nog meer dan normaal. Ik genoot van de kilometers die kon lopen en fietsen en ik genoot van het feit dat er een klein wondertje in mijn buik aan het groeien is.

En nu

En inmiddels is het dus alweer September. En als ik daaraan denk, denk ik vooral aan VAKANTIE!! Nog 2 dagen werken en dan heb ik na een zomer doorwerken ook eindelijk vakantie. We hebben niet echt concrete plannen, maar het liefst zou ik nog wel een paar dagen weg willen. Maar het idee gewoon even NIETS te moeten en vooral gewoon even NIET naar het werk te hoeven is gewoon al heerlijk. Ik hoop nog wat mooie kilometers op de racefiets te kunnen maken en ook lekker wat hardloopkilometers. Dus kom maar door met dat mooie nazomer weer.

Verder wordt het de maand waarin ik hopelijk de Goudse Singelloop samen met loopmaatje Hans tijdens een home edition kan afvinken en ook de Dam tot damloop kan doen. Met de DTD wordt het voor mij een speciale editie, want de volledige 16,1km hardlopen gaat hem niet meer worden. Wel heb ik wat anders leuks bedacht om zo aan de 10EM te komen. En voor de rest?? We zien het wel! We gaan er in ieder geval wat moois van maken en maximaal genieten van alles wat nog kan en gaat!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *