Januari 2021: een goede start

Hoppa, we zijn 2021 goed gestart! Oké ik mocht nog steeds niet hardlopen, maar wel weer beginnen met sporten. Daarbij wandelde ik mij suf en was ik jarig. Tijd voor een terugblik op de maand januari

Wandelen

Op een paar dieptrieste dagen qua weer na mochten we denk ik niet echt klagen. Tuurlijk het was veelal grijs, maar het was ook vaak droog. Maar we hadden ook zonnige koude dagen en wiehoeee we hadden zelfs voor een paar uurtjes een klein laagje sneeuw hier. Normaal boeit het mij het weer niet zoveel met hardlopen, sterker nog ik vind hardlopen in de regen superlekker, maar met wandelen vind ik het niks. En aangezien ik nog niet mocht hardlopen, maar wel wandelen deed ik dat heel veel, maar dan wel graag met droog weer. Hup kind mee in de wagen en lopen maar. Menig boodschappenrondje, bloemen of eieren halen werden lopend met de wagen gedaan.

Maar natuurlijk ook gewoon een rondje zonder doel, gewoon lekker wandelen om in beweging te zijn. Een frisse neus halen en om even wat anders te zien dan de muren hier in de kamer. Ik ging zelfs een paar uurtjes naar de duinen met mijn bonusvader om daar te wandelen en foto’s te maken. Even eruit, heerlijk! Ook verraste ik mijn loopmaatje Ron op zijn 50e verjaardag door een cadeautje al wandelend naar Koudekerk te brengen (uit en thuis 15km). Uiteindelijk zat er wel een klein doel achter dit vele wandelen, want ik wilde graag de 300.000 stappen badge bij Garmin halen hahahaha. Ik haalde hem (net als de badge voor 146,5km in 3 maanden) en kwam uiteindelijk op een maandtotaal van 155 wandelkilometers. Er zijn maanden geweest dat ik er minder liep met hardlopen hahahaha.

Bootcamp

Januari was ook de maand dat ik EINDELIJK weer mocht beginnen met ‘sporten’. Het voelde alsof ik maanden niks had mogen doen, maar het was uiteindelijk maar 5 weken. Maar man o man wat was het fijn dat het weer mocht en kon! Als een blije koe die weer de wei in mocht stond ik de 1e keer weer op het voetbalveld voor de bootcamp van Miriam. Dit keer niet bij het kamp van de zwangeren, maar bij de (net) moeders.

Zo grappig om te merken hoe bepaalde oefeningen dan ineens weer zoveel makkelijker gaan zonder die enorme buik. Tuurlijk zit er nog wel een buikje, want mijn hele oude figuur heb ik nog lang niet terug, maar het is niet meer zo onhandig allemaal als eerst. Waar ik eerder bij de bootcamp steeds een stapje terug moest doen, omdat het zwaarder en zwaarder werd merkte ik nu tijdens de afgelopen maand dat ik langzaam aan weer vooruitgang boek. Rustig aan weer bouwen om straks weer fit en sterk genoeg te zijn om te kunnen hardlopen. Yes! De road to recovery is nu weer echt gestart.

Hieperdepiep Hoera

Verder vierde ik mijn 34e verjaardag, gezellig midden in de lockdown. Ondanks het geringe bezoek, heb ik een mooie dag gehad. Joe Bidden werd tot president van Amerika benoemd en ik had zowaar midden op de dag een toespraak van Rutte en de Jonge 😉 . Alle gekheid op een stokje, ik ben verwend met een hoop kaartjes, bloemen, taart, lieve berichtjes, bezoek en vierde ik het met mijn allermooiste cadeautje en feestbeest Oliver.

Ook was januari de maand waarin ik mijn covid-19 vaccin kreeg. En eerlijk is eerlijk dit voelt toch een beetje als het begin terug richting het ‘oude’ normaal. Een stapje terug in de richting van de gezellige hardloopevenementen en voor velen weer mooie doelen om voor te trainen. Hoe lang het allemaal gaat duren voordat het weer zover is, dat weet ik natuurlijk niet, maar dit voelt wel als een goede start.

En last but not least… de kleine man doet het ook allemaal goed. Hij groeit lekker door en hij heeft afgelopen zondag zelfs de 4 kilo op de weegschaal aangetikt. Hij slaapt nu vaak in de nacht zo’n 6 uurtjes aan 1 stuk en dat is voor ons ook heeeeel fijn. Daarnaast begint hij steeds meer te lachen en dingen te ontdekken. Hij had zijn eerste bezoekje bij het consultatiebureau. Trainde hij lekker met mij mee als ik thuis oefeningen en ik heb een basis hardloopbuggy op de kop getikt op marktplaats. Daar is hij nu nog te klein voor, dus we moeten nog even wachten, maar een leuk ding voor een leuke prijs om het t.z.t. te proberen.

Hallo Februari

Kortom Januari was voor mij een goede maand en nu zijn we alweer in Februari aanbeland. De maand waarin ik eindelijk weer rustig aan kan gaan starten met hardlopen. Het duurt vanaf dat ik dit schrijf nog wel een paar weekjes, maar hey… het vooruitzicht is er. Tot die tijd blijf ik lekker wandelen en bootcampen. Alles om zo fit mogelijk weer te kunnen starten met het hardlopen. Ik heb er zin in en ga er weer wat moois van maken deze maand. Hopelijk jij ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *