Januari 2020: een goede start

oké oké de maand Februari is al 9 dagen oud en deze trage drol komt eindelijk met een kleine samenvatting van de maand Januari. Iets met een afgelaste halve marathon door een storm en daardoor tijd over zullen we maar zeggen ;-). Maar goed.. tijd voor een terugblik op de maand Januari. Een maand die voor mij uiteindelijk beter verliep dan verwacht.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, ik liep in de maand januari 224,5 kilometer!! Tweehondervierentwingeneenhalve kilometer! Ook maakte ik nog wat kilometers op de fiets (binnen en buiten), maar kwam daarmee niet verder dan slechts 175. Voor de sportschool had ik helaas wat minder tijd en wist maar 3 workouts te doen, oeps!

In de maand januari stonden een aantal evenementen gepland waaronder de halve van Egmond, de Drechtloop en een workout vanuit het sportBH merk Anita’s Active. Allemaal evenementen waar ik met een glimlach op mijn gezicht van thuiskwam.

Ik trapte de maand af op zondag 12 januari met de halve van Egmond. Door windkracht 8 en de wind tegen op het strand werd het weer een memorabele editie en alles behalve een snelle tijd. Ondanks het slechte weer was het supergezellig en was het weer een vanouds schoolreisje met Ron richting het pittoreske Egmond. Daar hoefde we dit jaar niet te wachten in de sporthal, maar had Jelle een hotelletje wat we als kleedkamer en wachtruimte mochten gebruiken. Superfijn! Het lopen op het strand was bijna niet te doen, maar eenmaal in de duinen kon ik het tempo oppakken en kwam ik in een tijd van 1:51:25 de finish over. Dik tevreden dus.

Een klein weekje later, op zaterdag 18 januari volgde het evenement voor de ‘Anitameisjes’. Dit keer was het een workout van Guido, ook wel bekend als ‘Flijmscherp’. Het was een crossfitt achtige workout, waar ik eerlijk is eerlijk niet heel erg mijn best deed. Ik had de dag daarna de Drechtloop op het schema en wilde dus een beetje mijn benen sparen. Desondanks was het gezellig om weer een hoop bekenden te zien en lekker bezig te zijn geweest.

En toen was het 19 januari de dag waarop ik heeeeel graag de tijd op de 10EM (16,1 KM) wilde verbeteren. De 10 Engelse mijl is niet een afstand die ik vaak loop, sterker nog, vaak maar 1x per jaar en dat is tijdens de Dam tot Damloop. De officieel snelste tijd stamde nog uit 2014 en was dus hoognodig aan vervanging toe, maar ja.. ik moest het wel nog ‘even’ doen. En dit keer viel de keuze op de Drechtloop. Een loopje bijna bij mij om de hoek, weinig bochten in het parcours en lange rechte stukken. Het was heerlijk fris winterweer met niet al teveel wind en tot mijn grote verbazing wist ik ruim 3:38 minuten eraf te lopen en kwam ik in een tijd van 1:13:38 de finish over. YES! Eindelijk die tijd officieel de boeken uit.

Naast de wedstrijdjes liep ik natuurlijk ook gewoon een hoop trainingen en liep ik sinds tijden weer een afstand van meer dan 30km. En whoop whoop dat ging zo lekker en smaakt naar meer! Sowieso gaan de lange afstanden de laatste tijd echt weer zoals ik ze graag loop en dat geeft zo’n kick weer. Ook kan ik nog steeds genieten van de korte en stevige intervals, maar met die 25+ kilometers, dan kom je nog eens ergens ;-). 2 van de langere duurlopen liep ik dit keer ook van A naar B toe. Op mijn verjaardag (20-01, jupz de dag na de Drechtloop) liep ik 27 kilometer (3^3) over een deel van het Leiden marathon parcours naar Leiden centraal en ging met de trein en de bus naar huis.

Ik hield , denk ik, door het afkoelen helaas een kleine verkoudheid eraan over, maar goed..het lopen ging heerlijk en mooie tijdsbesteding van mijn verjaardag en blue monday. De verkoudheid gooide even een paar dagen mijn hartslag tijdens inspanning extra omhoog, maar gelukkig was ik de verkoudheid snel weer te boven. Een ruime week later werd ik door een vriend gedropt in Rotterdam en liep 32 kilometer terug naar huis. Vooraf was ik stiekem best wel gespannen, maar eenmaal op pad ging het gewoon super! Nu had ik merendeel de vrij stevige wind wel in de rug, maar dan nog.. de afstand ging gewoon goed en geeft echt weer marathonkriebels voor tezijnertijd.

Met het fietsen stapte ik een paar keer binnen op de fiets, maar maakte de grootste afstand tijdens een gezellige rit samen met Saskia en Leone. Thee met Appeltaart in Oudewater en via Gouda weer terug. Een rit die goed was voor bijna 75 kilometer.

Alleen de personal training schoot er een beetje bij in. Door een combi van nachtdiensten, het vele lopen en de wedstrijden kwam het er weinig van. Ik weet dat het goed voor mij is en ook om blessures te voorkomen, dus probeer ik zo nu en dan ook thuis wat oefeningen te doen ter compensatie. Niet in de gym, maar wel ermee bezig.

En nu zitten we dus al 9 dagen in de maand februari en kan ik terugkijken op een goeie start van 2020. Tijd om deze trend door te zetten 😉

Veel succes deze maand, maak er wat moois van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *