Ik ben ook maar een mens

Ja je leest het goed ‘ik ben ook maar een mens’ en daarnaast ook nog eens een vrouw. Ook al zullen sommige zeggen, ‘je lijkt af en toe wel een vent qua gedrag’, ik ben toch echt een vrouw en ben gek op chocola.

Na een pittige training weet ik dat het belangrijk is om voor het herstel je eiwitten binnen te krijgen. Hoe fijn is het als je dat kan combineren met chocola? Oké voor de lijn is het verstandiger om gewoon iets van kwark te nemen, maar heel af en toe vind ik dat ik wel eens wat anders mag nemen. Een tijdje geleden werd ik benaderd om de nieuwe eiwitrepen van Mars te proberen. Ze hebben namelijk alle bekende chocoladerepen (Mars, Bounty, Milky way en Snickers) zo aangepast dat er extra eiwitten aan zijn toegevoegd en dat ze dus geschikt zijn om ze na een training te nuttigen. Ik als chocolade verslaafde was te nieuwsgierig om het niet te willen proberen en ging dus in op het aanbod. En zeg nou eerlijk, als jij een aanbod krijgt om iets wat je heel lekker lijkt gratis te proberen zeg je toch ook geen nee?

Gab3531_blog

Ik heb ze allemaal getest en kwam tot de conclusie dat ik er 1 qua smaak echt bovenuit vond springen. En natuurlijk, smaken verschillen, maar ik vind de Snickers variant echt de lekkerste. Inclusief stukjes pinda proeft het gewoon echt als een Snickers. Bij de Bounty had ik meer cocos verwacht en de Milky Way vind ik meer als een ‘gewone’ eiwit reep proeven. Ik mis daarin echt het luchtige. De Mars variant vind ik wel oké, maar haalt het voor mij bij lange na niet bij de Snickers. Dat is gewoon echt mijn favoriet.

In elke reep zit ongeveer 19 gram eiwitten en maximaal 199kcal. En tuurlijk is dit qua kcal meer dan in een bakje kwark, maar wat ik eerder al schreef, soms heb ik gewoon echt zin in chocola. En ik denk dat ik dan beter zo’n eiwitreep kan nemen, dan een echte Snickers (57 gram) van 275 kcal en maar 5 gram eiwitten.

Voor de afwisseling lijkt het mij dus een prima alternatief voor het bakje kwark, maar zoals met alles, neem ook deze repen met mate. Zeker als je wat kilo’s eraf probeert te krijgen, bevatten deze repen gewoon echt meer dan het ordinaire bakje kwark. Dus neem ze echt als een beloning na een intensieve training of wedstrijd (tenminste dat doe ik zelf, maar dat moet ieder voor zich natuurlijk weten 😉 ).

Gab3495_blog

De repen zijn bij diverse online aanbieders verkrijgbaar waaronder de Body&Fit shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *