Hallo Nieuw jaar, Hallo 2020

Het nieuwe jaar is vandaag alweer precies 20 dagen oud, maar voor mij is het vandaag het begin van een nieuw levensjaar. Want yes, ik ben jarig vandaag, alweer 33 winters jong 😉 . En omdat het vandaag het begin van mijn nieuwe levensjaar is wil ik een klein beetje vooruitkijken op dit nieuwe jaar. Hallo 2020!

Natuurlijk heb ik geen glazen bol waarmee ik in de toekomst kan kijken (was het maar zo’n feest soms), maar ik heb voor het komende jaar wel weer wat mooie plannen gemaakt. Of het zo zal gaan lopen, dat zien we aan het einde van het jaar wel weer, maar voor nu… de plannen liggen er.

Het allerbelangrijkste plan is genieten van het feit dat het kan! Als er namelijk iets is wat ik het afgelopen jaar wel heb geleerd is dat het niet altijd zomaar vanzelfsprekend is dat je kan hardlopen. Lekker cliché, maar het is wel zo. Op de een of andere manier heeft dat wat er afgelopen jaar is gebeurt ook voor gezorgd dat ik mijzelf niet zo snel meer de druk op leg dat ik bepaalde tijden MOET lopen. Nee, ik zou graag bepaalde tijden willen lopen, maar lukt het niet is het ook oké. En tot nu toe resulteert dit in een paar tijden die ik voorlopig nog niet had durven dromen.

Er staan natuurlijk ook wat wedstrijdjes gepland waaronder de 20 van Alphen. DE loop in mijn eigen dorp. Maar ook ga ik dit jaar voor het eerst een obstacle run gaan doen. Dit is iets enorm buiten mijn comfort zone, maar wel iets waarvan ik al een paar jaar zeg ‘dat ga ik een keer doen!’. Het wordt wel een dingetje qua armkracht en hoogtes, want armkracht heb ik niet (is wel te trainen) en daarbij heb ik best wel hoogtevrees. Maar ik ga met een groepje en zij hebben beloofd mij te helpen.

Verder ben ik de afstanden langzaam aan het uitbreiden en geniet ik echt enorm van de lange duurlopen. En ik sluit daarom ook niet uit dat er misschien wel weer een marathon gelopen gaat worden dit jaar. Maar wanneer en welke, dat zien we nog wel.

En dan heb ik nog het fietsen, want daar staan ook 2 mooie doelen voor dit jaar. Allereerst de Amstel Gold Race 125 kilometer toertocht in April. Onwijs veel zin in om die te gaan doen. Dat sfeertje toen in 2018 was geweldig en ach… die paar klimmetjes (slik).. je gaat ook weer naar beneden 😉 . Doel 2 is het organiseren van een social ride, wanneer hoe en wat weet ik nog niet, maar het is wel iets wat ik graag een keer zou willen doen.

Hoe en wat met deze blog weet ik nog niet. Ga ik weer terug naar de weekverslagen? Wordt het een maandelijks overzicht? Of zoals nu af en toe iets? Ik ben er nog niet helemaal uit. Maar dat ik vaker wil gaan bloggen, dat weet ik wel. Want ik merk dat ik het heerlijk vind om mijn gedachtes op papier te zetten.

Een ander heel belangrijk doel is natuurlijk gezond blijven! Nog beter luisteren naar mijn lijf en accepteren als het even niet gaat. Op tijd anticiperen en plannen aanpassen. Zodat ik daarna zo snel mogelijk weer kan doen wat ik zo fijn vind, lekker sporten en bewegen.

Kortom een paar mooie plannen voor dit nieuwe jaar! Zo! Nu genoeg geschreven, tijd voor een verjaardagsduurloop. Hieperdepiep Hoeraaaaaa 2020 bring it on!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *